maanantai 15. huhtikuuta 2013

IsaDora Eyephoria -metalliluomivärit

IsaDora julkaisi huhtikuun alussa uuden erikoisluomivärien kokoelman Eyephoria

Kokoelmaan kuuluu 8 metallista yksittäispakattua luomiväriä, joiden koostumus on voidemaisen ja puuterisen väliltä. Metalliset, suorastaan foliomaiset luomivärithän ovat olleet nyt muutaman vuoden kovin trendikkäitä, ja efektiä on vaikea aikaansaada tavallisella puuterisella luomivärillä.

Valitettavasti tämä hieno kokoelma on jäänyt ainakin täällä Helsingissä mm. Stockmannilla vähän pääsiäisen ja Hullujen Päivien varjoon. Luulin, että näitä Eyephorioita ei ollut ollenkaan tullut sinne, kunnes huomasin että ne oli ujutettu vain hyllyyn muiden luomivärien joukkoon. 


Eyephoriat tunnistaa mustasta, paksusta muovipakkauksesta. Niiden hinta on 14,60 euroa. 

Sävyt ovat 02 Golden Sand (vaalea kulta), 03 Desert Pearl (vaalea taupe), 05 Chrome (khakinvihreä), 07 Hazel (ruskea), 09 Amethystic (liila), 11 Vintage Rose (vaaleanpunainen), 13 Silver Mirror (hopea) ja 15 Graphite Glam (hopea-kulta).

Värien numerot eivät mene loogisesti. En tiedä tarkottaisiko se sitä, että tulossa on vielä uusia sävyjä, kun numerot 4, 6, 8, 10, 12 ja 14 puuttuvat. 


Pääsin tutustumaan Eyephoria luomiväreihin jo ennen niiden julkaisua, kun IsaDoran kansainvälinen meikkitaiteilija Stephan Oien käytti niitä minulle maaliskuun alussa Sokoksella tekemässään meikissä

Huomasin heti kärppänä, että nyt ei ollut kyse IsaDoran normaalivalikoimaan kuuluvasta tuotteesta. Niinpä Stephan Oien ystävällisesti lahjoitti käyttämänsä 15 Graphite Glam Eyephoria -luomivärin minulle, vaikka koko kokoelmaa ei oltu edes julkaistu ja se piti vielä pitää salaisuutena!

En osaa oikein määritellä Graphite Glamin väriä. Se on kullan ja hopean sekoitusta, ja näyttää jossakin valossa lähes antiikkisen vihreältä. 

Pigmentti on erinomainen. Olen käyttänyt luomiväriä vaahtomuoviaplikaattorilla, sillä tavallisella siveltimellä se varisee ja murustuu helposti. 

Parhaiten nämä Eyephoria-luomivärit sopivat minusta tehosteeksi meikkiin, niin kuin Stephan Oienkin niitä käytti. Luomiväri kannattaa tuputtaa aplikaattorilla esim. silmän sisänurkkaan. Koko silmäluomelle levitettynä ne voivat olla a bit too much, vaikka tuossa Eyephorian mainoskuvassa on niin tehtykin. Ja ehkä mieluiten myös juhlakäyttöön, sillä kovin arkisia ne eivät ole.


Eyephoriat muistuttavat idealtaan jonkin verran IsaDoran viime syksynä 2012 julkaistua Cream Mousse Eye Shadow -erikoisluomivärien kokoelmaa (juttuni siitä täällä).

Cream Mousse Eye Shadowt ovat koostumukseltaan voidemaisia, mutta ne kuivuvat puuterisiksi. Ne tulevat tuollaisissa huulikiillon näköisissä putkiloissa, joista niitä levitetään aplikaattorilla.

Minulla on Cream Mousse Eye Shadoweista vihreä 26 Khaki, ruskea 24 Fudge ja liiila 22 Marble (taas joka toinen numero puuttuu, tällä kertaa parittomat. Ehkä tämä on vain joku IsaDoran numerointisysteemi). 

Uusista Eyephorioista himoitsen nyt vastaavasti vielä ruskeaa 07 Hazel ja erityisesti vaaleanpunaista 11 Vintage Rose. Cream Mousse Eye Shadoweista puuttui kokonaan vaaleanpunainen, joka on lempivärejäni meikissä. 

Yhteistä Eyephorioille ja Cream Mousse Eye Shadoweille on myös korkea hinta. Cream Mousse Eye Shadoweilla se oli vielä korkeampi kuin Eyephorioilla, 16,40 euroa. Toisaalta ajatuksena on varmasti hankkia vain 1 tai 2 näitä luomivärejä tehosteeksi, ei koko värisuoraa, kuten minulla on yleensä tapana kun innostun jostakin.  


Tässä kuvassa on swatchit Eyephoria -luomiväristä 15 Graphite Glam ja Cream Mousse Eye Shadowsta 26 Khaki, jotka ovat sävyiltään aika lähellä toisiaan. Vasemmanpuoleinen Graphite Glam on kyllä kultaisempi ja Khaki taas vihreämpi. 

Cream Mousse Eye Shadowien pigmentti on vielä voimakkaampi ja paksumpi kuin Eyephorioissa. Se levittyy nestemäisenä, mutta kuivuu puuteriseksi kun Eyephoria on selkeästi puuterimaisempi ja kuivempi. Tosin Eyephorioita pitäisi voida levittää kosteallakin siveltimellä, jos haluaa vielä voimakkaampaa metallin kiiltoa. Minulle riittää kuitenkin tämä kuivanakin saatava kiilto hyvin. 

Eyephoria-luomivärejä on helpompi levittää ja työstää kuin Cream Mousse Eyeshadoweja, joiden häivyttäminen on aika hankalaa nestemäisen koostumuksen vuoksi. Toisaalta Cream Mousset pysyvät paikallaan paremmin kuin puuterimaisemmat Eyephoriat.

Toinen tuote, jota Eyephoriat myös vähän muistuttavat, ovat L'Orealin purkissa olevat Color Infaillible -luomivärit. Ne ovat tosin vielä voidemaisempia kuin Eyephoriat.

Hienoa kun IsaDora luo tällaisia uusia, innovatiivisia koostumuksia ja tuotteita!

IsaDora on Malmön Euroviisujen virallinen National Makeup Partner.  IsaDoran kansainvälinen meikkitaiteilija Stephan Oien tekee IsaDoralla Euroviisujen semifinaalin ja finaalin 18.5.2013 meikit.

Vaikka IsaDoran Eyephoria-kokoelmaa ei mainonnassa ole sidottu Euroviisuihin, itse liitän sen kuitenkin kaikessa upeassa metallisessa kimalluksessaan niihin. Olen ihan varma, että Euroviisujen esiintyjiltä voi bongata näitä Eyephoria-kokoelman luomivärejä jos oikein tarkasti katsoo. Vaaleanpunaista, liilaa ja hopeista metallia Abban Waterloon ja Dancing Queenin tyyliin!

2 kommenttia:

 1. En oikein lämpene tämäntyyppisille tuotteille. Olen enemmän puuterimaisten luomivärien ja maltillisen shimmerin tyttö. Promokuvan hohtomeikki ei mielestäni ole myöskään lainkaan onnistunut. Ihan pöh-fiilis. Rahat säästyy, sillä pidän hintaa varsin korkeanan IsaDora-tuotteesta.

  Ihastuitko itse ja meinaatko hommata muita sävyjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin mielipiteesi! Minunkin olisi näin yli kolmekymppisenä järkevää siityä varmaan hillittyihin satiineihin ja mattoihin. Minulla onkin nyt jo pidempään ollut maltillisemman meikin kausi, mutta joskus on hauskaa hullutella ja vähän kimaltaa. :)

   Itse ajattelisin näitä Eyephoria-luomivärejä lähinnä juhlakäyttöön, eli esim. bileisiin, vappuun tai juurikin tuonne Euroviisuihin. Voisivat toimia pienenä korostuksena meikissä, eli en itsekään vetäisi näitä koko silmäluomelle foliomaisesti niin kuin mainoskuvassa on tehty. Siinä halutaan varmaan demonstroida, että millaista metallista jälkeä luomivärillä saa aikaan laajemmassa käytössä.

   Olen samaa mieltä, että yksittäisenä tuotteena nämä ovat aika kalliita IsaDoran muuhun hintatasoon nähden. Onneksi hinta on kuitenkin edes vähän pudonnut noista Cream Mousse Eye Shadoweista.

   Ihastuin kyllä sen verran, että harkitsen vakavasti vaaleanpunaista Vintage Rose -sävyä. Rakastan vaaleanpunaisia luomivärejä. Tosin minulla on noista L'Orealin Color Infaillibleista kaksi eri sävyistä vaaleanpunaista, joten täytyy vielä vähän miettiä onko sille varmasti käyttöä. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)