sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kevään ja kesän 2013 hiustrendit

TRESemmé-hiustuotemerkki kutsui tutustumaan kevään ja kesän 2013 hiustrendeihin. 


Tarjoiluna tilaisuudessa oli aina maistuvia shampanjaa, mansikoita ja vaahtokarkkeja.

Keväisissä tunnelmissa perehdyimme uusimpiin hiustrendeihin. Kampauksia oli toteuttamassa TRESemmé-hiustaiteilija Taavi Vuokkovaara. 

Tilaisuuden vetonaulana oli ihana malli ja Huippis-juontaja Anne Kukkohovi, joka demonstroi tässä trendiä numero 4. Pins, Clips and Ribbons. Siinä pinnit saavat näkyä. Hiukset voi laittaa pinneillä huolettomasti vain osittain kiinni. 

Trendi numero 1. oli Million Dollar Girl. Siinä hiukset föönataan kunnolla tuuheiksi. Tärkeää on kuitenkin myös hiusten hyvä pohjakunto.

Oikea föönaustekniikka on olennainen. Se onnistuu parhaiten hyvällä föönausharjalla, joka voi olla tavallinen pyöröharja tai keraaminen kuten Anne Kukkohovilla itsellään. Jos föönissä on kaksi vaihtoehtoa, ensin kannattaa puhaltaa kuumaa ilmaa ja siihen päälle kylmempää, jolloin hiukset jähmettyvät muotoonsa. 

Föönauksen pohjaksi voi laittaa öljyä (ei tyveen) ja ehdottomasti ainakin lämpösuojan. Niistä mainittiin esimerkkeinä TRESemmén uusi Keratin Smooth -linja, joka sopii erityisesti karheille ja kurittomille hiuksille. Sieltä löytyy mm. kauneusöljy ja lämpösuojasuihke (molempien hinta 8,90 euroa). Hiusten kohotukseen voi myös käyttää tyvikohottajaa tai hiuspuuteria.

Trendi numero 2. oli Go East! Siinä hiuksiin otetaan itämaisia vaikutteita mm. selkeillä jakauksilla tai vetämällä hiukset otsalta kokonaan taakse. Ponihännän tai banaaninutturan voi myös kääntää takaa otsatukaksi pinneillä kiinnittämällä. Nutturoissa ym. hiusten päät saavat sojottaa jäykkinä. 

Hiuksiin voi myös laittaa koristeiksi erilaisia itämaisia juttuja. Anne Kukkohovin oma suosikki oli työntää nutturaan japanilaiset syömäpuikot. 

Itämaisessa tyylissä kannattaa lisäksi käyttää öljyjä ja kiillottavia hiustuotteita, jotta hiuksista tulee mahdollisimman sileät ja kiiltävät.

3. trendi oli Straight Wave. Se ei ole perinteinen kihara, vaan ennemminkin kulmikas mutka. Look saa olla luonnollinen, eikä viimeistelytuotteita juurikaan käytetä. Latva jätetään suoraksi. 

Kampauksen voi luoda suurimmalla mahdollisella kihartimella vain käyttämällä sitä hiuksissa. Toinen vaihtoehto on pyöritellä käsin suortuvia vähän kosteista hiuksista, ja puhaltaa ne lämpimällä föönillä kuivaksi. Myös letittämällä hiukset yön ajaksi voi tehdä Straight Wave -kiharaa, niin kuin Anne Kukkohovi neuvoi.


5. trendi oli suosikkini, tietenkin, koska siinä oli keulakuvana ihana punatukkainen Jessica Chastain. Tyyli oli nimetty Gildaksi, varmaankin Rita Hayworthin Gilda-elokuvan (1946) mukaan. Huom. myös Rita Hayworth oli kuuma punaverikkö!  


Hiusmallina meillä oli kuitenkin tämä vaaleanviileä kaunotar, Duvessa One of Beauty's Daughters -blogista.

Tässä Taavi Vuokkovaara aloittelee Gilda-kiharoita Duvessalle. 

Pohjalle tulee runsaasti öljyä, sillä Gilda -kiharat vaativat mieluiten hyväkuntoiset ja kiiltävät hiukset. Myös leikkauksen ja värin on oltava kunnossa, sillä look on armoton. 


Gilda-kiharat voi tehdä kihartimella tai suoristusraudalla. Myös rullapohja toimii.

Taavi on tässä kiinnittänyt kiharat pinneillä jäähtymään. 

Kiharat saavat jäädä aika selkeiksi, ennemminkin vain laineiksi. 

Kiharoita ei myöskään harjata auki, vaan ainoastaan pinta kammataan sileäksi. Alta saa myös tupeerata reilusti, kihara ei siitä Taavin mukaan litisty tai kärsi. 


Lisäämällä pinnin saa hiuksia vielä taivutettua siitä kohdasta laineille.

Katsokaa nyt tätä Old Hollywood glamour-kaunotarta! Aivan upeaa!


6. trendi oli Perfect Ponytail. Se kelpaa Annen mukaan jopa gaalakampaukseksi. 

Taavilla oli vinkki kuinka ponihännästä saa varmasti tiukan. Sitä varten tarvitaan hiuslenkki, jonka molempiin päihin kiinnitetään pinnit. Ensimmäinen pinni kiinnitetään tiukasti ponihännän juureen, kieritetään hiuslenkki ponihännän ympäri ja kiinnitetään se toisella pinnillä. Hiuslenkkiä käytetään siis ikään kuin vain kaksinkertaisena naruna, ei lenkkinä jonka läpi ponihäntä pujotettaisiin, if you know what I mean. 

Toinen vaihtoehto on käyttää ponihännän kiinnittämiseen ammattilaisten koukkukuminauhaa, mutta niitä on harvemmin myynnissä muualla kuin hiustukuissa. 

Näillä neuvoilla saa aikaan kunnon Madonna-piiskan, niin kuin Anne sanoi.


Toinen trendikäs tapa tehdä ponihäntä on tässä. Mallina on Fashionweek 2.0 -blogin Johanna.

Kampaus aloitetaan tekemällä löysä ponihäntä kiinnittämällä hiuslenksu aika alas hiusten tyveen. Sen jälkeen ponihännän keskeltä tyvipuolelta erotetaan aukko, josta latva kiepsautetaan läpi. Tätä toistetaan niin, että hiuksiin saadaan nuo kauniit kierteet. 

You can do it! Aikoinaan tv-shopissa oli kyllä kuulemma jopa joku laite tätä varten. Tästä saa kuitenkin tosi helpolla näyttävän kampauksen! 


Hiustrendi numero 7. oli The Bun aka Suttura. Kyseessä on esim. Gildan toisen päivän kampaus. 

Sutturaa varten hiuksissa on oltava rakennetta. Tässä toimivat mm. hiuspuuterit ja muut vastaavat tuotteet. Sutturassa hiusten pinta saa jäädä karvaiseksi, joten hiuksia ei harjata tai kammata sileiksi. Sutturassa voi myös käyttää hiuslisäkkeitä, sillä ne saa piilotettua hyvin muiden hiusten sekaan. 

Taavi teki tässä sutturakampauksen pyörittämällä hiussuortuovia vain latvasta ylös ja kiinnittämällä ne pinnillä. Helppoa kuin mikä!

Annen vinkki oli, että sutturakampaus kannattaa yhdistää siistimpiin vaatteisiin, muuten vaikutelma voi olla vähän liiankin huoleton.   

Ja katsokaa, tässähän Anne on toiminut itse juuri niin.

Sutturakampaus, reikäiset farkut ja siisti jakku, näyttää kivalta!


Trendi numero 8. oli Brade Babes eli letitykset ja trendi numero 9. Color IT. Kuvassa yhdistyvät molemmat.

Yksinkertaisia lettejä nähtiin mm. Valentinon muotinäytöksessä. Erityisesti sekainen letti on trendikäs, eli letin tehtyään sitä voi löystää ja pöyhiä. 

Väreissä muotia ovat kirkkaiden värien lisäksi pastellisävyt. Erikoiset värit kuitenkin vaativat paljon mm. iholta näyttääksen hyvältä. Lisäksi niitä on helpompi laittaa vaaleisiin hiuksiin. 

10. trendivinkki oli Extra Wow. Se tarkoittaa hiuslisäkkeitä ja muuta näyttävää. Lisäkkeitä voi laittaa esim. nutturoihin. Suositeltavaa on joka tapauksessa, että hiukset ovat jollakin tavalla kiinni. Lisäkkeiden erisävyisyyskään omien hiusten kanssa ei välttämättä haittaa, jos lisäkkeet piilottaa esim. nutturan sisään. 

Hiuslisäkkeen voi ostaa myös itselleen, ja käydä kerran kampaajalla sen kanssa. Kampaajaa voi pyytää tarvittaessa värjäämään ja leikkaamaan lisäkkeen. Samalla saa ohjeita miten lisäke kannattaa kiinnittää. Taavi kertoi jopa piirtäneensä yhdelle asiakkaalleen kartan lisäkkeiden oikeista paikoista päässä. Oli kyllä ihan huippuhauska ja opettavainen ilta!

Seuraavaksi perehdymme sitten vielä tarkemmin suosikkikampaukseeni Gildaan ja kestävien kiharoiden tekoon! 

10 kommenttia:

 1. Ihanankuuloinen ilta ollut teillä ja onpa opettavainen kooste! Kunpa täälläkin päin Suomea järjestettäisiin vastaavia, olen nimittäin aika käsi mitä tulee itse tehtäviin kampauksiin... Gildoja odotellen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kivaa! En yleensä itsekään tee hiuksiini mitään kampauksia vaan pidän niitä aina vain auki, joten tästä sain vaikka mitä ideoita. Suurin osa kampauksista oli vielä todella helppo toteuttaa. Innostuin tosi paljon niistä, ja aion ehdottomasti kokeilla. Suosittelen samaa sinne, sinun hiuksistasihan saisi vaikka mitä. :)

   Gilda-vinkit ovat tulossa. :) Kunnon kiharat vaativat kyllä vähän aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta kestivätkin sitten vastaavasti moitteettomina neljä päivää. Eli aika hyvä hyötysuhde puolen tunnin työstä. :)

   Poista
 2. Mä olen tosi innostunut kampausjutuista tällä hetkellä, mutta vasta katselun tasolla :) Haen aika paljon inspiraatiota kuvista ja ohjeista, mutta harvemmin ehdin tai jaksan kokeilla juttuja omaan tukkaan. Tällä hetkellä haaveilen siitä, että jaksaisin kihartaa hiukseni useammin sillä tässä tukassa alkaa olla jo aika näyttävää pituutta. Todistusaineistoa tulossa blogiin Riitta Väisänen -lookin yhteydessä ;)

  Ihana juttu, kiitos tästä! Sain taas monta uutta ideaa tukkajuttuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin innostuin tämän TRESemme-illan ansiosta nyt kovasti kampauksista. Nämä kaikki 10 trendikampausta olivat suhteellisen helppoja toteuttaa, eli aion rohkeasti lähteä kokeilemaan niitä. :)

   Anne Kukkohovi sanoi minusta hyvin, että huoliteltu kampaus on melkein tärkeämpi kuin hyvä meikki, sillä hiukset huomataan varmemmin. Olen itse aina ajatellut sen toisinpäin, eli että meikki on tärkeämpi kuin hiukset, mutta nyt aloin miettimään että voisikohan se sittenkin olla toisinpäin. :)

   Aion myös ehdottomasti kokeilla kiharakampausta itsekin. Olen aina ennen ajatellut, ettei puolipitkään ja suhteellisen ohueen tukkaani saa mitään näyttäviä kampauksia, mutta nyt olen alkanut muuttaa mielipidettäni kun olen nähnyt käytännössä mitä kaikkea sillä voi tehdä.

   Tuuheissa ja pitkissä hiuksissa on kyllä varmaan kova kihartaminen, mutta lopputuloskin voi olla aika huikea. Riitta Väisänen kuulostaa ihan mahtavalta, can't wait! :)

   Olepas hyvä, niin kivaa kuulla että tykkäsit. :)

   Poista
 3. Oli kyllä kiva ilta, en vaan itse saanut vinkeistä niiiiiiin paljon irti kuin moni muu tuntui saavan :). Johtuu varmaan siitä että "elän" hiushärpäkkeiden keskellä ja välillä "joudun" olemaan myös kampaaja ^___^. Mutta hiuslisäkkeet ovat turhan aliarvostettuja, sen kyllä allekirjoitan täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, kiitos vielä paljon mukavasta seurasta! :)

   Teillä olikin Duvessan kanssa paljon paremmat pohjatiedot kuin minulla. Minusta kampaukset oli kuitenkin hyvin valittu niin, että ainakin tällaisen tumpelon on niitä helppo toteuttaa ja selittää muillekin. Mitään mullistavaa niissä ei varmaan kyllä ollut, jos on muutenkin tottunut kampailemaan. :)

   Minulle aukeni hiuslisäkkeiden mahdollisuudet kerrasta silloin kun Ripasrit poskilla -blogin Satu laittoi minulle Makerissa lisäkkeen ponihäntään. Sillä sai ihan mielettömän näyttävän ponihännän, ja se toimi hienosti myös pohjana nutturoille. Eli mitään muuta ei edes tarvittu kuin lisäke kiinni omaan ponihäntään, ja juhla/bilekampaus oli valmis. :)

   Poista
 4. Mä sain irti jonkin verran. Eniten ärsyttää todella, että mulla on nuo medium-pituiset hiukset, pitkiin saisi vaikka mitä kivaa. Ja ärsyttää kun hiusmallina vain tunsin mitä mun päähän tehtiin, en nähnyt :D Mutta minä varastan muutaman kuvan (linkkaan kyllä takaisin) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sun hiuksiin sai vaikka mitä! Odotahan kun näet ne seuraavat kiharakampaus-kuvat, sun hiukset näyttää niissä myös aika pitkiltä. :)

   Hiusmallina olo on tosi harmi, vähän sama kuin meikkimallinakin. Ympärillä olevat näkevät tarkalleen mitä kampaaja tai meikkaaja tekkee, ja itseltä menee lähes kaikki lopputulosta lukuunottamatta ohi. Hyvä peilikin kyllä auttaisi asiaa. :)

   Ihan vapaasti voit ottaa kuvia tästä ja seuraavastakin blogijutusta, sillä sinähän niissä kaikissa olet päätähtenä! :)

   Poista
 5. Vaikuttaapas mukavalta ja hyödylliseltä tilaisuudelta. Noi koukku/pinniponnarit on kyllä ihan mahtavia ja nopeita! Oon jotenkin ihastunut ponnaripohjaan ja se on nykyään paljon käytössä :) Erilaiset letit yms. on myös mun kestosuosikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi mahtavaa! Nyt pääsinkin perehtymään erilaisiin kampauksiin vielä tarkemmin, kun sinun kanssasi Makerissa sain jo vähän esimakua. :)

   Sellainen koukkuhiuslenkki olisi kyllä tosi kätevä, harmi että niitä myydään kai pääsääntöisesti vain ammattilaisille. Onneksi sen pystyi niin hyvin korvaamaan tuolla pinni-hiuslenkki yhdistelmällä. Oli minulle kyllä ihan uudenlainen tekniikka ponihännän sitomiseksi. :)

   Sinun minulle Makerissa tekemän pitkä ponnari oli tosi hieno! Vähän juuri sellainen Madonna Blond Ambition Tour -ponihäntä. :) Muutenkin Makerissa käynti avasi silmäni kaikkien noiden kampausten suhteen: mikä vaan melkein voi olla mahdollista toteuttaa myös minulle. Sen todisti viimeistään tekemäsi upea afro! :)

   Letit ovat myös kivoja, joko yksittäisenä, vähän sotkuisena palmikkona tai sitten pikkuletteinä ympäri päätä esim. nutturan yhteydessä. Mahdollisuuksia on vaikka miten paljon, perinteinen ranskalainenkin on tosi upea! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)