perjantai 19. huhtikuuta 2013

Muotiperjantai: Leopardikorkkarit ja Suomi-tyttö New Yorkissa

Muistatteko vielä Liviltä viime keväänä tulleen sarjan Suomi-tytöt New Yorkissa? Se kertoi neljästä New Yorkissa asuvasta suomalaisesta nuoresta naisesta. 
 
Ei niistä muista tytöistä ehkä niin paljon mitään, mutta tumma kaunotar Annabella Åsvik (nykyään Daily, koska hän meni naimisiin sarjassakin näkyneen Jimin kanssa) oli minusta todella mielenkiintoinen. Olemme suurinpiirtein samanikäisiä, mutta Annabella lähti heti lukion jälkeen vuonna 1998 USA:han toteuttamaan unelmaansa, opiskelemaan toimittajaksi ja tekemään mallintöitä.
 
Annabella asui ensin Los Angelesissa, ja nykyään hän työskentelee New Yorkissa tuottajana ja juontajana muodin ja kauneuden parissa. Erityisesti hän on kiinnostunut eettisestä ja ekologisesta aatemaailmasta ja eläinten oikeuksista. Voin kyllä uskoa, että kuluttamisen taivaassa USA:ssa helposti herää vähän ekologisempiin ajatuksiin.  
 
Annabellalla on myös Suomessa asuvan siskonsa Violan kanssa blogi ja nettikauppa MISSQA, joka keskittyy eettiseen luksusmuotiin. 
 
"Is your style sexy, stunning and smart? Then MISSQA is your online-shop."
 
Ihailen suuresti Annabellan rohkeutta ja yritteliäisyyttä. Tiedän itse, että ei ole todellakaan ollut helppoa lähteä 1990-luvulla Suomesta Hollywoodiin. Silloin varmaan suurinpiirtein ainoa esimerkkinä toimiva, ulkomailla menestynyt suomalainen nainen oli MTV:n juontajana työskennellyt ihana Maria Guzenina. 


Annabella julkaisi viime keväänä 2012 Hollywoodin päiväkirjat -nimisen kirjan kokemuksistaan Los Angelesissa (hinta n. 25 euroa, myös nettikaupoista). Kustantaja on Fabella, joka hyvin voisi olla Annabellan oma yritys, sillä hänellä on myös blogi Ethical Bella, mutta nimestään huolimatta ei taida kuitenkaan olla. Ostin kirjan, vaikka se löytyi Akateemisen kirjakaupan nuorten osastolta, ja oli selvästi suunnattu lähinnä teineille. 
 
Kirjan viesti oli minusta kuitenkin hyvä: unelmat voivat toteutua, jos vain tekee riittävästi töitä. Lisäksi kirjaa oli minusta aivan hirvittävän hauska lukea, sillä meillä oli Annabellan kanssa niin paljon yhteistä. Minäkin asuin 1990-luvulla Helsingissä, luin koko nuoruuteni amerikkkalaista Seventeen-lehteä, haaveilin highschoolista, proomeista ja Yhdysvalloista. Olin vain liian arka lähtemään esim. vaihto-oppilaaksi, mutta Annabella oli rohkeampi. 
 
Yritin lukea kirjaa mahdollisimman hitaasti, sillä en olisi halunnut, että se ikinä loppuu. Onneksi Annabella on nyt luvannut kirjoittaa kirjaan toisen osan kokemuksistaan New Yorkissa.
 
Myös Annabellan newyorkilainen Sex and the City -tyyli vetoaa minuun kovasti. Joku kiva mekko, luonnollinen meikki ja korkkarit. Samantyylisiä vaatteita myydään myös Annabellan MISSQA -kaupassa. 
 
Kuvaava oli Suomi-tytöt New Yorkissa sarjan jakso, jossa Annabella teki ekotyylisen muodonmuutoksen sarjassa esiintyneelle toiselle tytölle, laulaja Alexandra Alexikselle. Alexandran oma tyyli on paljon värikkäämpi ja räväkämpi kuin Annabellan. Alexandra oli kuitenkin todella kaunis ja viaton luonnollisessa ekomeikissään, paljain jaloin, mutta hän itse vierasti muutosta: meikkiä oli liian vähän, ei pinkkejä varpaankynsiä, tekoripsiä tai hiuslisäkkeitä.  
 
Myös Annabellan elämäntyyli on minusta kiva: paljon töitä, pilatesta, joogaa, lenkkeilyä, matkoja, kaunis asunto Manhattanilla, luomuruokaa Whole Foodsista ja New Yorkista nauttimista.
 
Innostuin Annabellan tyylistä niin paljon, että tilasin itselleni samanlaiset leopardikorkkarit kuin hänelläkin on. Ne ovat vegaanista Beyond Skin -merkkiä.Korkkarit tulivat söpössä pinkissä kenkälaatikossa. Ekoluksustyyli pitää siis loppuun asti. 


Itse korkokengissä ei ole käytetty ollenkaan nahkaa tai muita eläinperäisiä materiaaleja. Minusta se kuulosti hyvältä, mutta en ollut oikein loppuun asti ajatellut mitä se sitten tarkoittaa: valitettavasti muovia.  

Leopardi voi helposti näyttää vähän halvalta, mutta eivät onneksi nämä. Korkokenkien leopardikuvio on minusta tosi kiva, samoin kuin kuvioiden ruskea sävy.

Minusta myös ajatus siitä, että minulla olisi nimenomaan vegaaniset leopardikorkkarit oli tosi hauska. Kengät ovat kyllä todella, todella nätit, mutta valitettavasti vähän huonot jalassa. Muovi ei asetu samalla tavalla kuin aito nahka jalkaan, se on vain valitettava tosiasia. Kuitenkin Annabella kipittää näillä varmaan reippaasti New Yorkissa metroon ja Voguen toimitukseen, ovathan ne ekologiset. 
 
Kengillä ei voi siis kävellä pitkiä matkoja, mutta hienot ne ovat. Sopisivatkin erinomaisesti joihinkin juhliin joissa lähinnä istutaan, taikka sitten teatteriin tai oopperaan.
 
Leopardikorkkarit ovat joka tapauksessa a serious outfit maker. Muuta ei tarvitakaan kuin vaikka yksinkertainen musta hame, valkoinen toppi ja musta clutch. 
 
Muutenkin eläinkuosi on minusta tyylikkäimmillään asusteissa. Harkittu leopardi siellä täällä tekee aina säväyksen. 
 
Kenkiä on vieläkin saatavilla MISSQA:ssa. Nyt ne ovat vielä alennuksessa, 99 euroa. Malli on Sirene
 
Minä puolestaan himoitsen nyt MISSQA:sta Ivana Basilottan sinistä Sol Dress -mekkoa, joka sekin on alennuksessa, kuten melkein kaikki muukin nettikaupassa. Vaikuttaa melkein siltä, että Annabella on lopettamassa sen. Facebookissa hän kertoo jo suunnittelevansa uutta omaa bisnestä, jännittävää! 

2 kommenttia:

 1. Muovi kuulostaa aika erikoiselta valinnalta ekokenkiin..Muovin valmistukseen käytetään aikamoisia myrkkyjä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa, enkä olisi varmaan tilannut kenkiä jos olisin tajunnut niiden olevan muovia (tai jotakin muovin kaltaista materiaalia, hard to tell).

   Beyond Skinin nettisivuilla on kuitenkin ihan uskottavat selostukset siitä, että miten heidän käyttämänsä materiaalit ovat myös ympäristöystävällisiä:

   http://www.beyondskin.co.uk/info/our-way-of-working-7

   Tärkein mainosviesti heillä kuitenkin on, että kengät ovat vegaanisia, eli ainakaan yhdenkään eläimen ei olisi pitänyt niiden takia kuolla. Beyond Skinin mainoslause onkin hauska: "No humans, animals or small children were harmed in the making of our shoes.". :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)