torstai 18. huhtikuuta 2013

Kemikaalicocktailin Noora Shinglerin luento luonnonkosmetiikasta ja Laveran kevätuutuuksia

Olin eilen luonnonkosmetiikkamerkki Laveran kutsumana täällä Helsingissä Hotelli Haagassa kuuntelemassa Kemikaalicocktail-blogia pitävän toimittaja Noora Shinglerin luentoa luonnonkosmetiikasta sekä tutustumassa Laveran kevätuutuuksiin. 







Innostun koko ajan luonnonkosmetiikasta enemmän ja enemmän, ja harkitsenkin siirtyväni vähitellen kokonaan siihen. Mutta vain ihonhoidossa, meikkejäni rakastan aivan liikaa, vaikka niissäkin alkaa luonnonkosmetiikasta löytyä jo ihan hyviä vaihtoehtoja. Ainoa este luonnonkosmetiikan ja minun eksklusiivisen suhteen välillä on enää ihana Sensai - ainakaan sen kaksoispuhdistuksesta en luovu varmaan ikinä. 

Onneksi luonnonkosmetiikkaan vaihtamisen suhteen tärkeimpiä ovatkin esim. kasvo- ja vartalovoiteet, jotka ovat iholla pitkään. Putsareiden ja shampoiden suhteen ei välttämättä ole niin tarkkaa, sillä ne pestään joka tapauksessa pois. Noora Shingler kiinnitti myös huomiota siihen, että jos vaihtaa esim. vain kasvojenpesuaineen luonnonkosmetiikkaan, kannattaa huomioida että se miedompana ei välttämättä riitä poistamaan synteettistä kosmetiikkaa olevaa meikkipohjaa, vaan meikkipohjakin olisi silloin hyvä vaihtaa samalla.

Myös moni ystäväni on vaihtanut kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Ja me olemme aivan tavallisia nuoria kaupunkilaisnaisia, emme todellakaan mitään hippityttösiä. Voidaan siis todellakin puhua trendistä, niin kuin Noora Shinglerkin sanoi. 

Laveran brandikuvassa kiteytyy minusta koko luonnonkosmetiikan ihanuus: tuotteet tekevät hyvää iholle ja niistä tulee hyvä olo. Ihastuin tuohon Laveran kuvaan heti kun ensimmäisen kerran näin sen: niin raikas ja hyväntuulinen!






Noora Shingler on aloittanut uransa YLE:n Kuningaskuluttaja -ohjelmassa, ensin juontajana ja sitten toimittajana. Jo silloin hän kiinnostui siitä, kuinka paljon vaarallisia kemikaaleja on ympärillämme ilman että itse tiedämme siitä. 

Noora Shingler kertoi, että hänellä oli alkuun samoja ennakkoluuloja luonnonkosmetiikkaa kohtaan niin kuin monella muullakin: toimivatko tuotteet todella, näyttääkö niiden kanssa normaalilta jne. Minusta Noora Shingler on kyllä hyvää mainosta luonnonkosmetiikalle, hehkuvan ja hyvinvoivan näköinen nainen!

Luonnonkosmetiikka määritellään Nooran mukaan lyhyesti niin, että se ei sisällä synteettisiä kemikaaleja. Hyvä keino luonnonkosmetiikan tunnistamiseen ovat erilaiset sertifikaatit. Tosin pienemmillä merkeillä ei ole välttämättä varaa hankkia niitä, sillä ne ovat kalliita. 

Opin myös, että luomukosmetiikka on vain luonnonkosmetiikan yksi alalaji, vaikka termejä näkee joskus käytettävänkin sekaisin. 

Noora Shingler kiinnitti huomiota myös ns. "viherpesuun" tuotteiden markkinoinnissa. Nykyään luonnonkosmetiikan suosiota hyödynnetään mainostamalla muitakin tuotteita puhtaana, aitona tai vihreänä, vaikka ne eivät oikeastaan tarkoita yhtään mitään. 

Toinen vaihtoehto sertifikaattejen lisäksi luonnokosmetiikan tunnistamiseen ovat tuotteiden inci-listat eli tuoteselosteet. Nooran vinkki oli, että luonnonkosmetiikan ainesosaluettelot näyttävät usein latinalta, kun taas synteettisten tuotteiden lähinnä heprealta. 

Esimerkiksi Laveran BB-voiteessa on Olea Europea (oliivi), Carthamus Tinctorius (ohdake) ja Simmondsia Chinesis (jojoba) -öljyjä.  

Muutamat inci-listassa ensin mainitut raaka-aineet muodostavat tuotteesta suurimman osan, jopa 90 %. Ainesosat ovat inci-listassa suuruusjärjestyksessä, joten usein vain 4-8 ensimmäistä ainetta ovat tuotteessa merkityksellisiä. Joskus tuotetta saatetaan mainostaa jollakin kallisarvoisella ainesosalla, jota on kuitenkin tuotteessa vain aivan vähän. Sen voi päätellä inci-listasta. Ainesosat, joita on alle 1 % tuotteessa saa esittää vapaassa järjestyksessä. Sinne yleensä laitetaan ne kalleimmat ja hienoimmat ensin, koska kyse on markkinoinnista. Kuluttajan kannattaa siis olla tarkkana!   






Noora Shingler on myös kirjoittanut kirjan Marjoja & Maskaraa. Kirjan ensimmäisessä osassa kerrotaan kasvispohjaisesta luomuruoasta ja toisessa osassa kurkistetaan meikkipussiin. 

Minulla on vielä kirja lukematta, mutta ystäväni on luvannut sen minulle lainaksi, joten aion tarttua siihen pian. 

Mitkä ovat sitten niitä haitallisia aineita synteettisessä kosmetiikassa? Noora Shingler luetteli 4: parabeenit, ftalaatit, mineraaliöljy (jonka on kuulemma havaittu eläinkokeissa aiheuttavan syöpää!) sekä formaldehydi ja sen vapauttajat. 

Itse allekirjoitan näistä ainakin formaldehydin, jonka on epäilty aiheuttavan syöpää ja jota on usein mm. kynsiä kovettavissa aluslakoissa. Olen luopunut kokonaan sitä sisältävistä tuotteista, ja seuraavana voisi olla tuo mineraaliöljy. Sitä on usein edullisemmissa kosmetiikkatuotteissa kuten vartalovoiteissa. 

Yhtenä hankalana tuoteryhmänä Noora Shingler mainitsi hiusvärit. Kampaajilla on kuulemma todettu enemmän tiettyjä syöpiä kuin normaaliväestöllä. Jokin kampaamojen kemikaaleissa tai kemikaalicocktailissa varmaan aiheuttaa tämän, mutta on vaikea tietää mikä. 

Odottaville ja imettäville äideille Noora Shingler suositteli varmuuden vuoksi kokonaan kosmetiikkapaastoa, kuten tekee myös Tanskan ympäristöministeriö.  

  




Mutta sitten päästään tämän silmät avaavan -luonnonkosmetiikanluennon jälkeen niihin Laveran kevätuutuuksiin. 

Luennon aikana tuli muuten esiin, että sinkkioksidi oltaisiin kieltämässä EU:ssa nyt kesällä UV-suojana. Luonnonkosmetiikan tuotteissahan käytetään fysikaalisia aurinkosuoja-aineita kuten titaanioksidia ja sinkkioksidia. Ne heijastavat auringon pois, sen sijaan että suodattaisivat sen vaarattomaksi kuten kemialliset. Sen vuoksi ne ovat väriltään myös valkoisia, joka ei aina ole välttämättä niin imartelevaa. Muissa kuin aurinkosuojatuotteissa sinkkioksidia saa edelleen käyttää.






Tämän muutoksen takia Laverankin valikoimassa on nyt kesällä vain yksi aurinkosuojavoide, joka ei sisällä sinkkioksidia. Kesäksi 2014 on kyllä tulossa lisää vaihtoehtoja, sillä tehdas valmistaa niitä nyt kiireellisesti. 

Olen erityisen kiinnostunut nyt luonnonkosmetiikan aurinkosuojista, sillä Laveran kuuma uutuus, luonnonkosmetiikan BB-voide ei sisällä aurinkosuojaa. Kirjoittaessani siitä aiemmin (juttuni täällä), havaitsin että siinä oli inci-listassa kuitenkin titaanioksidi aika ylhäällä. Kysyin vielä Laveran tilaisuudessa, että onko BB:n aurinkosuojaa mitattu. Ei kuulemma ole, mutta jonkinlainen UV-suoja siinä tuon titaanioksidin ansiosta ilmeisesti on. Kuitenkin se sopii kuulemma lähinnä city-käyttöön, eli esim. kesätoimistoon.

Mietin, että minkälaisen aurinkosuojavoiteen BB:n alle voisi laittaa, sillä on väitetty, että pinnoittamaton titaanioksidi ja kemiallisena aurinkosuojana yleisesti käytetty Avobenzone (incissä Butyl Methoxydibenzoylmethane) voisivat heikentää toistensa tehoa. Asiasta on kirjoitettu mm. Ostolakossa-blogissa. Muutenkin erilaiset kemikaalit saattavat reagoida keskenään joskus vähän ennustamattomasti, joten tuntuu hassulta laittaa luonnonkosmetiikan voiteen alle tavallista aurinkorasvaa. 

Fiksu lukijani sitten keksikin, että luonnonkosmetiikan BB:n alle voisi tietenkin laittaa luonnonkosmetiikan aurinkovoidetta, jossa olisi tuota samaa titaanioksidia. Parhaimmillaan se myös varmaan vaalentaisi vähän tuota Laveran BB:n sävyä, joka on itselleni vähän liian tumma. Loistava idea!

Laveralla on ensi kesäksi tarjolla Baby & Children Sun Milk suojakertoimella 30. Se siis sisältää pelkkää titaanioksidia ja hinta on n. 20 euroa (75 ml). Tämä lainsäädännön muutos taisikin olla minun onneni, sillä heti löytyi sopiva tuote BB:n alle!

Toinen Laveran aurinkotuote, jota minua kiinnostaisi kokeilla on kehuttu itseruskettaja, Self-Tanning Lotion. Se on vain niin kallista, 21 euroa, 150 ml, että en tiedä miten raaskin, kun normaalisti käyttämäni itseruskettaja Hawaiian Tropic  Gradual Bronze Moisturiser maksaa vain n. 8 euroa (200 ml). Tosin Hawaiian Tropicin maahantuonti on nyt ilmeisesti valitettavasti lopetettu, joten uuden itseruskettajan etsintä on minulla nyt joka tapauksessa edessä. Mikäs sen parempaa kuin jos se olisi luonnonkosmetiikkaa!






Kuulin myös Laveralla ilouutisia, että jouluksi lanseeratut Macademia Passion -tuotteet olisivat jäämässä maailmanlaajuisen suosionsa vuoksi vakiovalikoimaan. 

Sain itsekin joululahjaksi Macademia Passion vartalovoin ja suihkugeelin rakkaalta ystävältäni. Ne tuoksuvat herkullisilta, ja ovat muutenkin herättäneet ihastusta ystäväpiirissäni, jotka saivat niitä lahjaksi myöskin. 






BB:n lisäksi muita uusia lanseerauksia Laveralta kevääksi ovat koko perheelle sopivan Basis Sensitiv -linjan Soft Moisturizing Cream -kosteusvoide koko keholle ja koostumukseltaan uudistunut Basis Protection Cream -tehokosteuttaja. Basis Sensitiv -linja on muuten tullut nyt mm. Prismoihin ja isoimpiin S-Marketteihin myyntiin.

Myös miesten sarja Men Sensitiv on uudistunut. Valikoimasta poistuu mm. kevyesti kuoriva kasvojenpesuaine (miehet eivät vain käytä sitä?) ja tilalle tulee mm. Roll-on Deo ja partavaahto. Myös tuotteiden tuoksu on uudistunut.

Meille kerrottiinkin, että Lavera uudistaa koko ajan valikoimaansa, mutta se on aina kuluttajien parhaaksi, eli tilalle tulee uusia, parempia tuotteita.






Sitten vielä kevään meikkikokoelmaan, sillä tiedän että se kiinnostaa teitä kovasti.

Laveran valikoimaan kuuluu nykyään 54 värikosmetiikan tuotetta. Joka kevät ja syksy tulee lisäksi trendilook, johon kuuluu vakiovalikoiman tuotteita ja muutamia limited edition tuotteita. 

Laveran tämän kevään meikkikokoelman nimi on Caribbean Spirit ja siinä on merellisiä ja korallisia beachsävyjä. 

Saimme myös vinkin, että Laveran kansainvälisiltä nettisivuilta täältä voi ladata lookbookin, jossa on paljon vinkkejä erilaisiin meikkeihin. Viimeisenä siellä on nyt ohjeet kuinka tämä Caribbean Spirit -look tehdään.

Caribbean Spirit -kokoelmaan kuuluu Intense Volumizing Mascara, joka on muuten nykyään Laveran parhaiten myyvä meikkituote.  






Tässä on swatchit muista kokoelman tuotteista kuvattuna Lazy Dynamite -blogin Nekun kädellä. 

Seuranani Laveran tilaisuudessa olivat ihanat ladyt Lazy Dynamiten Nekku ja Sensaistin Mari. Meitä nauratti, sillä aiemmin Marin käsi on vieraillut blogissani tässä Lushin Tunteiden Loisto -meikkisarjasta kertovassa jutussa. Nekun käsi puolestaan on esiintynyt aiemmin Sinistä pintaa -blogissa tässä tuoksutreffeistä kertovassa jutussa. 

Vasemmalla ylhäällä on Caribbean Spirit -kokoelman pehmeän korallinen huulipuna Coral Divine. Ihastuin siihen tietenkin korallin ja persikan ystävänä heti, ja luulenkin että se tulee olemaan kesähankintani. Luonnonkosmetiikan huulipunat ovat vielä niin ihanan kosteuttavia ja pehmeitä, että niitä on suorastaan ilo aina käyttää. 

Huulipunan vieressä on huulikiilto Coral Flower, joka sopii sävyltään myös huulipunan päälle.

Aivan oikealla on aurinkopuuteri Mineral Sun Glow Powder Sun Touched sävyssä 3. Se on kuulemma Laveran valikoiman tummin, mutta vaikutti minusta kyllä aika oranssiselta.

Alarivissä ovat kokoelman luomivärit, vaalean kultainen Golden Bay ja siniturkoosi Laguna Blue. Molemmat olivat aika kauniita ja kesään hyvin sopivia. 

Kivaa myös kun Laveran meikkituotteilla on nimet! 

Viimeisenä swatchina on Soft Eyeliner Brown. Minulla on Laveran Soft Eyeliner Golden Brown, jonka olen saanut Laveralta testattavakseni. Se on minusta suorastaan erinomainen, ja vetää vertoja suosikilleni Diorin rajauskynälle. Tämä Soft Eyeliner Brown vaikutti kuitenkin vielä pehmeämmältä, kuten tuosta smudgatusta kuvastakin näkee, joten en tiedä ovatko ne aivan samaa laatua. 


Laveraan pääsee mukavasti tutustumaan esimerkiksi Helsingissä Kaapelitehtaalla 4.-5.5.2013 järjestettävillä luonnonkosmetiikan Luonnonkaunis 2013 -messuilla, joilla on usein myös hyviä messutarjouksia tuotteista sekä mielenkiintoisia luentoja. Itse olen tietenkin ystävieni kanssa menossa, ja uskoisinpa että siellä voi tavata Noora Shinglerinkin!

12 kommenttia:

  1. Itse pyrin aikanaan välttämään kemikaalicocktaileja, mutta loppujen lopuksi se aiheutti vain sietämätöntä stressiä itselleni kun tutkin inc-listat turhankin tarkkaan. :D Tuoksufriikkinä ihanien parfyymeiden käytöstä en haluaisi luopua ja ripsivärit joita luonnonkosmetiikan puolelta olen kokeillut, eivät olleet mieluisia.
    Kuitenkin olen lopettanut toistaiseksi hiusten värjäämisen, pyrin suosimaan mineraalimeikkejä ja olen ajatellut ainakin huulikiillon vaihtaa kokonaan luonnonkosmetiikan puolelle, vaikka maksaisikin hieman enemmän (esim. Zuiilla on vaikka mitä herkullisia sävyjä). Niin ja kasvovetenä toimii ihan vain ruusuvesi. :)

    Sen sijaan huulipunasta olen kuullut ristiriitaista väitettä, sillä jotkut luonnonkosmetiikan punat sisältäisivät enemmän lyijyä kuin "tavalliset" punat. Totta tai ei, olen pikku hiljaa muutenkin siirtynyt huulikiiltojen kuin -punien käyttöön, ihan vain jo niiden vaivattomuudenkin vuoksi. :) Vaikka tuo Coral Divine puna houkuttelee minuakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, että inci-listojen tutkiminen voi helposti mennä kyllä vähän överiksikin, kun ei me kuitenkaan mitään kemistejä olla. Ihan mahdoton yrittää tutkia joidenkin eri kemikaalien yhteisvaikutuksia tai arvioida tieteellisiä tutkimuksia. Siinä luotan kyllä aika paljon viranomaisiin: jos joku on vaarallista, se kielletään. Ainoa ongelma on, että se voi kestää jonkun aikaa. Onhan esim. noissa formaldehydiakin sisältävissä tuotteissakin kuitenkin kovat varoitukset että aine ei saa koskettaa ihoa, tolueenia ei saa hengittää jne., eli harvoin se kuitenkaan ihan yllätyksenä tulee, että tuote onkin vaarallinen. Kyllä minusta ihan maalaisjärjellä pärjää pitkälle. Esim. ripsiseerumikeskustelusta muistan aikoinaan, ennen kuin niistä silmänpainetautiläkkeinä käytetyistä prostaglandiineista alettiin edes puhua, että moni suhtautui epäilevästi niihin ihan puhtaan järjen kannalta. Mutta hyvä että näistä aiheista silti keskustellaan, ja ajatuksia herätellään. :)

      Minä olen juuri saanut testattavaksi muutamia luonnonkosmetiikan tuoksuja Acorellelta, ja ne ovat aika ihania. :) Suosikkini on vanilja, ja niistä on tulossa juttua tänne blogiinkin piakkoin. Toinen luomuparfyymimerkki on Honore de Pres, jonka kookostuoksusta myös pidän. Eli onneksi luonnonkosmetiikan puolelta löytyy nykyään myös parfyymeja, jos tarkkaan etsii. Pidän myös monista luonnonkosmetiikan tuotteiden tuoksuista ihan sellaisenaan. En normaalisti ole mikään ruusuntuoksun ystävä, mutta luonnonkosmetiikan puolella sekin on usein raikas ja miellyttävä. Lisäksi pidän yllättäen myös esim. tuosta Laveran Basis Sensitiv -perussarjan tuoksusta, joka on mantelimainen ja puhdas. Sen sijaan kaikkien Laveran uusittujen miestentuotteiden tuoksu ei ollut niin mieleeni, mutta sielläkin kasvovoide oli tosi hyvä.

      Tosi hienoa, että olet jo niin paljon siirtynyt luonnollisempaan kosmetiikkaan. Minäkin mietin noiden huulituotteiden vaihtamista melkein kokonaan, kun niitä voi niin helposti joutua vähän suuhunkin. Zuiilla on kyllä ihania sävyjä! Niitä myydään täällä Helsingissä Jolie-kosmetiikkaputiikissa, johon aion jossakin vaiheessa mennä valitsemaan uuden kesähuulipunan. Ehkä Zuii olisi tuolla luonnonkosmetiikan messuillakin. :)

      Minäkin muistan kuulleeni siitä tutkimuksesta. Todella, todella ikävää jos se on totta. Mutta jälleen kerran on tosi vaikea arvioida tieteellistä luotettavuutta, merkkikohtaisia eroja, määriä ja niistä todella aiheutuvaa haittaa jne. Luonnonkosmetiikan huulipunat ainakin tuntuvat tosi hyviltä, ehkä siihen voisi kuitenkin luottaa. Itse olen nimittäin nykyään innostunut nimenomaan huulipunista, huulikiillot tuntuvat niihin verrattuna liian kevyiltä ja kiiltäviltä. :)

      Poista
  2. Mua on aina ihmetyttänyt toi Shinglerin meikinpoistoväite, kun kyllähän pakkelit kuin pakkelit liukenevat öljyllä ja tähän voi käyttää ihan jotain kasviöljyä sellaisenaan. Ja ehkä jollain merkeillä onkin öljyyn perustuvia meikinpoistoaineita. Vedenkestävän ripsivärinkin saa kookosöljyllä veks, ainakin jos on kärsivällinen. Sitä paitsi minusta nimenomaan nestemäisiä meikkipohjia on vaikea löytää luonnonkosmetiikan puolelta.

    Tuo on kyllä ihan totta, että luonnonkosmetiikan incejä oppii nopeammin lukemaan! Luin juuri Rita Stiensin Totuus kosmetiikasta, ja vaikka se on paikoin ärsyttävän puuttellinen ja puolueellinen kirja, niin kyllä siitä oppi tosi paljon perusasioita ainesosista :). Ja jotenkin en ollut aiemmin ajatellut kosmetiikan (raaka-aineiden) ympäristövaikutuksia kovinkaan paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se perustui ymmärtääkseni hänen omiin kokemuksiinsa, kun hän oli ihmetellyt miksei meikki lähtenyt luonnonkosmetiikan putsarilla. Nykyään hän kertoi mielestäni käyttävänsä meikkien puhdistukseen ihan tavallista öljyä, olisikohan ollut juuri kookosöljy. Samaan öljyynhän muuten tuo Sensainkin kaksoispuhdistus perustuu, samoin kuin Dermalogican. Eli ykkösvaiheena on öljymäinen tuote, jolla poistetaan meikit ja kakkosvaiheena sitten saippuamainen tuote, jolla puhdistetaan iho. Ja erinomaisesti toimii. Miksei se sitten toimisi luonnonkosmetiikan puolellakin. :)

      Nestemäisiä meikkivoiteita ei ole kyllä niin monella luonnonkosmetiikan merkillä. Couleur Caramelin Hydracotton -meikkivoiteesta olen kuullut paljon kehuja, samoin Benecos on edullinen. Mutta suurin osa luonnonkosmetiikan käyttäjistä varmaan käyttää joka tapauksessa mineraalimeikkipohjaa. Itselläni ei ole mineraalipohjasta kokemusta, niin en osaa arvioida onko se vaikea vai helppo poistaa, mutta veikkaisin että helpompi kuin nestemäinen meikkivoide. :)

      Noora Shingler suositteli myös nimenomaan sitä Rita Stiensin Totuus kosmetiikasta kirjaa! Minunkin täytyy ehdottomasti lukea se, vaikka olisikin vain hänen omasta näkökulmastaan kirjoitettu. Kivaa jos siitä oppisi inceistä enemmän, sillä minua ne kiinnostaisivat kovasti! :)

      Poista
  3. Miten mulla on samanlainen suhde Sensain kanssa, muuten ihonhoito on luonnonkosmetiikkaa mutta Sensaista en osaa luopua? :)

    Laveran itseruskettajan superkuluttajana voin muuten vinkata, että sitä löytää jopa kympillä aina välillä kotimaisistakin nettikaupoista. Hamstraan aina varastoon kun hyvä tarjous tulee vastaan. Kannattaa googlettaa! :) Ja sitten on Beautycenter Europe, josta Laveraa saa tilattua Suomeen edullisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän johtuu tietenkin vain siitä, että Sensai on niin ylivoimaisen hyvä. Itse en ole kyllä mitenkään ehdoton, eli ihan hyvin Sensain voi pitää, vaikka yrittäisi luopua muusta. Sehän on kuitenkin varmasti laadukasta, tehokasta ja toimivaa, ei kaikesta hyvästä synteettisestä tarvitse todellakaan luopua! :)

      Kiitos paljon vinkistä! Täytyy ehdottomasti ryhtyä tarkkailemaan nettikauppojen tarjontaa, sillä tuo normaalihinta tuntuu vain liialta, verrattuna siihen mitä itseruskettajasta nykyään muuten maksan. Kymppi ei ole ollenkaan paha. :) Haluan ehdottomasti kokeilla Laveran itseruskettajaa, sillä miten kivaa jos löytyisikin sopiva luonnonkosmetiikan itseruskettaja. Kiitos paljon avusta! :)

      Poista
    2. Hei, ajattelin tulla vinkkaamaan että nyt saa monestakin kaupasta Laveran itseruskettavaa alle kympillä :) Ilmeisesti erä, joka menee vanhaksi syyskuussa. Itse tilasin Terveysteekistä, sillä siellä postikulut Itellan pakettiautomaattiin olivat vain euron! Teki mieli tilata kaksi tuubia, mutta ajattelin sitten loppukesästä näytellä ihan sitä oikeaa rusketusta (vaikka auringonottaminen onkin vahingollista) :)

      Poista
    3. Voi miten kilttiä Elisa että tulit kertomaan, kiitos paljon!! :)

      Sain juuri Laveralta testiinkin tuon itseruskettajan. Kokeilen sitä ensin, ja saatan hyvinkin tilata vielä toisen purkin jos vain tykkään siitä. Kymppi ei todellakaan ole kova hinta luonnonkosmetiikan itseruskettajasta! Minä ajattelin mennä kyllä koko kesän itseruskettajalla ja vältellä aurinkoa. Eli kyllä sitä kuluu, varmaan kevyestikin menee kaksi tuubia kesässä. Eivät ehdi vanhentua syyskuuhun mennessä! :)

      Poista
  4. Pakko kommentoida tuosta itseruskettavasta. Minä olen ihastunut erittäin kosteuttavaan ja ekosertifioituun Eco Cosmeticsin itseruskettavaan (mm. Greendeal myy). Eikä hinta ole paha, noin 14 euroa. Todella luonnollinen sävy, ei haise kamalalta levittämisen jälkeen ja ennen kaikkea: upea lopputulos. Töissä kysyttiin, olenko käynyt aurinkolomalla, kun käytin tuota ekan kerran :- )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, mahtavaa saada lisää vinkkejä luonnonkosmetiikan itseruskettajista! :)

      Käytän itse itseruskettajaa ympäri vuoden n. kerran viikossa, joten olen vähän alkanut miettiä niiden terveellisyyttä. Luonnonkosmetiikan itseruskettaja tuntuisi jotenkin turvallisemmalta. :)

      Olen nyt testannut Laveran itseruskettajaa, ja pidän siitäkin kovasti, mutta tulos on aika kullanruskea varsinkin näin talvella, jolloin sopisi kevyempikin päivetys. Voisinkin seuraavaksi kokeilla vaihteeksi tuota Eco Cosmeticsia, jos sillä tulisi vähän vaaleampi lopputulos. Lavera on oikein ihana, mutta sopii ehkä paremmin kesään/alkusyksyyn. :)

      Poista
  5. Joku kommentoi tuossa edellä Eco Cosmeticsin itseruskettavaa. Minä taas ihastuin kyseisen merkin läpinäkyvään aurinkovoiteeseen. Se ei oikeasti jätä minkäänlaisia valkoisia jälkiä iholle. HUIKEAA :D viime kesälomamatkalla Välimerellä joutui tulikokeeseen tuo aurinkogeeli, ja varmasti samalla setillä jatketaan koti-Suomessa ensi kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, kivaa kuulla kehuja tästä merkistä joka on itselleni ennestään tuntematon. Mukavaa että luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat nyt kehittyneet niin, että voivat kilpailla jopa synteettisten kanssa. Ennenhän luonnonkosmetiikan aurinkorasvat olivat valkoista paksua tahnaa, mutta mahtavaa että tuotekehitystä on tapahtunut! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)