perjantai 15. maaliskuuta 2013

Kysy lentokentän kosmetiikkavalikoimasta!

Olen menossa lähiaikoina kahteen otteeseen peräkkäin Helsinki-Vantaan lentokentälle, joten ajattelin tarjota teille mahdollisuutta kysyä, jos haluatte tietää jotakin lentokentän kosmetiikkatarjonnasta.

Nythän on monella varmaan ulkomaan matkoja tiedossa kesällä ym., joiden kosmetiikkaostoksia haluaa ehkä suunnitella etukäteen. Onko siis jotakin joka sinua on lentokentän kosmetiikkavalikoimassa mietityttänyt?

Luulisi, että minulla olisi edes jommallakummalla matkalla aikaa käydä tarkistamassa asia tax freessa. 






Itse olen pohtinut aiemmin mm. seuraavia juttuja:

- Millainen on Helsinki-Vantaan hintataso verrattuna muihin Euroopan lentokenttiin? Helsinki-Vantaa on edullisimmasta päästä, joten kosmetiikkaostoksia kannattaa tehdä mahdollisuuksien mukaan jo mennessä. 

- Myydäänkö lentokentällä Chanelin meikkejä? Kyllä myydään. 

- Onko YSL:llä myynnissä kausikokoelmia? On, kuten myös Chanelilla ja Diorilla. Esim. Lancomella ja Estee Lauderilla ei sen sijaan ole.

- Mitä maksaa Estee Lauderin BB-voide lentokentällä? Viimeksi kun tarkistin se maksoi 32 euroa (hinta muuten Suomessa n. 43 euroa). 

- Myydäänkö OPI:n kynsilakkoja lentokentällä? Valitettavasti ei enää. Muilta Europan lentokentiltä kyllä saattaa saada. 

- Onko Terminaali 1:ssä vain yksi pieni tax free -kauppa? On, mutta sieltä pääsee kävelemään läpi Terminaali 2:seen paremman tax free -valikoiman ääreen.

- Myydänkö lentokentällä Helena Rubinsteinia? Kyllä. Tämän kysymyksen esitti minulle itseasiassa kerran Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia, jonka suosikki Helena Rubinsteinin silmämeikinpoistoaine All Mascaras on.  


Kysymyksiä voit jättää tämän postauksen kommentteihin. Lupaan vastata niihin parhaani mukaan, joko kommentteina tai erillisenä blogijuttuna.

Aiemmat lentokentän kosmetiikkatarjonnasta kertovat blogijuttuni löytyvät täältä blogista tunnisteella tax free; lentokenttä. Matkajuttuja löytyy puolestaan maittain tunnisteen matkat -alta.


Kuva on muuten yhdestä lempimatkakohteestani Cannesista, sen kuuluisa Promenade de la Croisette -rantakatu, jonka mukaan myös Dior nimesi viime kesän 2012 Croisette -meikkikokoelmansa.  

34 kommenttia:

  1. Ensimmäistä kertaa vuosiin mullakin on mahdollisuus käydä lentokentän taxfreessa reippaan kuukauden kuluttua, joten tämä juttu tulee oikein hyvään saumaan. Oman suosikkimerkin Estee Lauderin kohdalla kiinnostaa myydäänkö luomiväripaleteissa samaa valikoimaa kuin maissakin? Mainitsit jo, ettei kausikokoelmat tule taxfree myyntiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kuulla, ihanaa että sinäkin pääset matkalle! Matkustaminen on kyllä hauskaa! :)

      Minun täytyy kyllä tunnustaa, että en osaa Estee Lauderin Suomen luomiväripalettien valikoimaa ihan ulkoa, mutta tehdään niin että katson mitä siellä on ja kirjoitan tänne, ja voit sitten ainakin itse verrata Suomen valikoimaan. :)

      Minua kyllä itseänikin kiinnostaa Estee Lauderin luomiväripaleteista ne viininpuna- ja violettisävyiset, joita Estee Lauderin meikkaaja Blair Patterson vähän harkitsi minulle. :)

      Poista
    2. No perusvalikoimassa olevat paletit on vihreä Emerald Oasis, mustaharmaa Film Noir, vaalepuna/neutraali Surreal Skies, viininpunainen/ruskea Enchanted Berries ja violetti Violet Orchids. Eli normaalivalikoimassa on viisi palettia. (Itse omistan paletit lukuun ottamatta Violet Orchidsia.)

      Jeps, olen niin hurahtanut, että osaan valikoiman ulkoa :D

      Poista
    3. Koitin kirjoittaa tarkasti ylös, ja Finnair Shopissa olivat noiden lisäksi paletit nimeltä Sea and Sky ja Desert Heat. Enchanted Berriesia en sen sijaan nähnyt.

      Duty Freessa vaihtoehtoja oli vähemmän, ja mielestäni ne olivat juuri noita mainitsemiasi.

      Eli tällä perusteella vaikuttaisi siltä, että valikoima vähän vaihtelisi. :)

      Poista
    4. Hmm. Desert Heat on ostoslistalla... Onneksi Barcelonan reissuun on enää vain 3 viikkoa. Sea and Sky palettia näin Viking Linen Grace-laivalla ja se ei ollut minun juttu.

      Kiitokset tiedoista.

      Poista
    5. Olepas hyvä, kiva jos tästä oli hyötyä! Toivotaan että Desert Heatia on vielä silloin lentokentällä, kun joitakin paletteja oli jäljellä enää ihan muutama. Myyjä avasi minua varten sen vetolaatikon jossa paletit olivat varastossa, jotta näin koko valikoiman. :)

      Oi ihanaa, Barcelona! Mitä parhainta matkaa sinulle, minäkin olen aina halunnut matkustaa sinne. Gaudin arkkitehtuuri ja lämpö, miten kivaa! :)

      Poista
  2. Kiitokset sinulle. Tämä tuli tarpeeseen. Kirjoituksesi vastasikin jo moneen kysymykseeni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, tosi kiva jos tästä oli hyötyä! Jos vielä tulee tarkentavia kysymyksiä mieleen, niin vielä ehtii kysyäkin. :)

      Poista
  3. Vieläkö lentokentältä löytyisi DKNY:n Sweet Delicious -kokoelman tuoksuja? Taitaa olla jo vähän menneen talven lumia mutta jos vaikka tuuri kävisi (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkistan ehdottomasti, sillä omakin suosikkini on saman sarjan keltainen herkullinen ja ihana Creamy Meringue. Pahoin pelkään kyllä että niitä ei enää ole, mutta palataan asiaan! :)

      Poista
    2. Valitettavasti ei enää ollut. Sen sijaan myyntiin oli tullut tämän kevään DKNY Be Delicious Art -kokoelman limited edition -tuoksut. Ehkä niistä löytyisi sinulle uusi suosikki, minulle ei kyllä valitettavasti löytynyt. :(

      Poista
  4. Oon lähdössä matkalle huhtikuun lopussa. Nyt mietinkin, että onkohan Helsinki-Vantaan valikoimissa Giorgio Armanin meikkivoiteita. Sellaisen ostaminen olisi edessä, mutta Stockmannin hinnat kirpaisee. Toki kohdemaastakin voisi käydä hintoja vilkaisemassa, mikäli lentokentältä ei löydy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on valitettavasti se käsitys, ettei Helsinki-Vantaan lentokentällä myytäisi Giorgio Armanin meikkejä ollenkaan, mutta varmistan vielä asian! :)

      En muista nähneeni Armanin meikkejä muillakaan lentokentillä, mutta toivottavasti kohdemaastasi löytyisi. Esim. Virossa Armanin meikkivoiteet ovat olleet ehkä muutaman euron halvempia kuin Suomessa.

      Itse ostin juuri Luminous Silk -meikkivoiteen Stockalta Kauneuden juhlaa -tapahtuman - 20 %:n alennussetelillä, niin tuli edes vähän halvemmaksi (n. 45 euroa).

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! :)

      Poista
    3. Varmistin vielä, ja tosiaan ei valitettavasti myydä. Suosittelen siis Stockmannia (ja mahdollisten alennusten hyödyntämistä) tai esim. Tallinnan Kaubamajaa jos kohdemaastasi ei löydy. :)

      Poista
  5. Kaikissa Duty Free ketjun myymälöissä myydään Chanelin tuoksuja sekä päämyymälässä terminaalissa 2 ja longhaul terminaalissa (Schengen alueen ulkopuolelle) myydään myös meikkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon korjauksesta, vaihdan tiedon myös tuonne itse blogijutun puolelle. Mietinkin, että olikohan siellä Duty Freen puolella kuitenkin Chanelin meikkejä, eli oli. Itse muistaakseni etsin sieltä joskus kynsilakkoja, ja niistä ei ollut ainakaan kausisävyjä samalla tavalla kuin Finnair Shopissa. :)

      Poista
  6. Ihana idea postaukselle ja ihana kuva! Tax free -shoppailu on ihan parasta. :-) Minäkin pääsin tällä viikolla tekemään vähän vertailuja ja Helsinki-Vantaalla on tosiaan ihan edullinen hintataso, ainakin edullisempaa kuin Nizzan kentällä, missä tulikin tällä reissulla vietettyä erityisen paljon aikaa :-D, mun paluulento kun oli ensin monta tuntia myöhässä ja peruttiin sitten kokonaan. Niin ja muuten Helsinki-Vantaalla myydään Chanelin meikkejä myös terminaali 2:n Finnair Tax-Free Shopissa, ja muistaakseni ainakin kevään kausikokoelmaa oli sekä Duty Freessä että Finnair Shopissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun tykkäsit ideasta! Meillähän on myös tämä yhteinen rakkaus Rivieraan. :) Oi kuinka kaipaankaan tuonne Cannesiin. Sinä onnellinenhan olit sielläpäin taas. Toivottavasti sitten syksyllä taas minäkin pääsen! :)

      Hauska sattuma, kun mekin vietimme syksyllä tunteja Nizzan lentokentällä, kun kaikki lennot olivat ukkosmyrsyn takia myöhässä tai peruutettuja. Muutaman tunnin jaksoin vielä iloita siitä että sain viettää aikaa Hermesin kaupan välittömässä läheisyydessä, mutta sitten alkoi vähitellen maku mennä siitäkin. Ei se lentokenttä nimittäin sentään aivan niin kiva ole. :)

      Huomasinkin, että Helsinki-Vantaan Duty Freehen oli nyt myös tullut kunnon valikoima Chanelin meikkejä. Aikaisemmin ei mielestäni ollut ainakaan ihan näin paljon. Pidän kuitenkin enemmän Finnair Shopista. Tällä kertaa ei tullut ostettua, mutta yksi huulipuna jäi kyllä harkintaan ensi kertaa varten. :)

      Poista
  7. Millaisia meikkejä ja ihonhoitotuotteita myydään Finnair-shopin 2. kerroksessa, josta saa ostaa kotimaan lennoilla? Kiitos jo etukäteen vastauksestasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti ei mitään käsitystä, sillä en ole koskaan käynyt siellä kun mielestäni kaikilla merkeillä on pisteet alakerrassa. Mutta seuraavalla kerralla katson. :)

      Poista
    2. Yläkerrassakin oli tosiaan jonkin verran kosmetiikkaa ja parfyymeja. Meikkejä ja ihonhoitotuotteita oli ainakin Lancomelta, Lumenelta, Clarinsilta ja Cliniquelta. Lisäksi oli Sally Hansenin kynsilakkoja ja kynsitarroja, joita ei mielestäni edes ollut alakerrassa. :)

      Poista
  8. Tämä postaus tulee niin oikeaan aikaan. :) Kuten tiedätkin, niin se Pariisin matka olisi toukokuussa.

    Mietin sulle kysymykseksi, että mikä on mielestäsi sellainen tuote, joka EHDOTTOMASTI kannattaa ostaa Helsinki-Vantaan lentokentältä, eikä jättää Pariisiin ostettavaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, Pariisi! Mikään ei varmaan olisi parempi kohde. :)

      Lentokentältä ostaisin ehdottomasti Sensaita jos sitä haluaa, sillä sitä ei niin usein ole muilla lentokentillä ja se on huomattavasti halvempaa kuin "maissa". Itse esimerkiksi ostin nyt lisää rakastamaani kaksoispuhdistusta ja aiemmin olen ostanut mm. kosteusvoiteita. Siinä on sekin hyvä puoli että kun mennessä ostaa ei vastaavia tuotteita tarvitse pakata mukaan kun ne voi ottaa käyttöön jo kohteessa.

      Ainakin ennen Pariisin lentokentän terminaali johon Finnair lensi ei ollut kovin ihmeellinen, joten sinne ei kannata hirveästi ostoksia säästää. Mutta ei hätää sillä kaupungistahan löytyy Sephora! :)

      Poista
    2. Oi, kiitos tiedosta! :)

      Kyllä, kaupungista löytyy Sephora! Kuten kerroinkin, niin olen Google Mapsilla käynyt jo ovellakin. :D Löytyy varmasti monta muutakin liikettä, joissa myydään kosmetiikkaa. Mieheni jo naureskeli, että hän on varmaan koko reissun, että BOOOOOOORIIIIIING... :D

      Poista
    3. Minulla oli some serious vaikeuksia Amsterdamissa, kun herra Pumpulipupulla ei kerta kaikkiaan riittänyt hermo yhtään kosmetiikkakauppoihin. Vikana päivänä ehdin vähän kiertää kun hänellä oli muuta ohjelmaa. Parempaa onnea sinne, Pariisi on niin ihana! :)

      Minua naurattaa vieläkin se Google Maps, todellista fanitusta! :)

      Poista
    4. Näen sieluni silmin miehesi tuskastumisen. :D Jospa tuon omani hermot kestäisi, kun kyseessä on minun synttärilahja. :D Tosin mieheni on joutunut syksyllä 2004 kiertämään Tallinnassa kaikki hääpukuliikkeet, joitakin koruliikkeitä ja kaikkea mikä liittyy häihin, kun tein hääsivustolle juttua Tallinnan hääpukuliikkeistä. Siinä kysyttiin miehen hermoja, mutta hyvin ukko-kulta veti, vaikka tiesin, että häntä ei olisi vähempää voinut kiinnostaa. :D

      Poista
    5. Mr. Pumpulipupu ei kyllä nykyään enää yhtään jaksa, se on tosi ikävää ja siitä tulee stressi molemmille. Toisaalta en kyllä ketään ystäväänikään, jota ei yhtään kiinnostaisi kosmetiikka, edellyttäisi kiertämään kanssani, joten ehkä sitä vaatii vain mieheltä enemmän, vaikka häntä ei kyllä kiinnosta senkään vertaa.

      Meillä toimi hyvin ratkaisu jossa olimme yhden iltapäivän erillään, jolloin sain rauhassa kierrellä kosmetiikkakauppoja ja tupsuttaa siellä. Sitten oli taas molemmilla jo ikävä toisiaan, joten sen jälkeen oli taas kiva mennä yhdessä syömään. Eli sitä suosittelen jos muu ei auta. :)

      Voi että sun mies on kyllä kiltti! Vastaavassa tilanteessa en kyllä varmaan itsekään pystyisi kiertämään esim. rautakauppoja koko päivää, vaikka toinen kuinka yrittäisi vaikka kirjoittaa juttua siitä. :)

      Mun yksi ystävä muuten haluaisi nyt keväällä Pariisiin ja on pyytänyt mua kovasti mukaansa. Tosi vaikea sanoa ei, katsotaan kuinka kauan kestän. Mutta kun juuri oltiin Amsterdamissa ja syksyllä olisi taas Nizza. Mutta Pariisille on niin vaikea sanoa ei. :)

      Poista
  9. Hei,
    Muistatko mitä Sensain kaksoispuhdistuksen tuotteet maksoivat Helsinki-Vantaalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan, minulla sattuu olemaan jopa ihan tarkka hinta, sillä ostin ne viime viikolla menomatkalla Amsterdamiin. Eli ainakin suosikkejeni Cleansing Oilin ja Creamy Soapin hinta oli 38,20 euroa kappaleelta. :)

      Poista
  10. Moikka!

    Onkohan tietoa, miten Kiehls:n laita on? Löytyykö Helsinki-Vantaalta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ei ainakaan ennen ole löytynyt, viimeksi kävin lentokentällä maaliskuun lopussa.

      Teoriassa voisi olla kyllä varmaan mahdollista, että se joskus sinne tulisi, sillä Kiehl's on nyt avannut aktiivisesti uusia myyntipisteitä. Noin kuukausi sitten se tuli Helsingin Stockmannille ja myös viikko sitten Tallinnassa käydessäni näin sen Kaubamajassa. :)

      Poista
    2. Kiitokset nopeasta vastauksesta! :) pitääkin sitten tutkia, josko Kiehls löytyisi Krakovasta. Muussa tapauksessa pitääkin lampsia Espoon tai Helsingin myymälään.

      Poista
    3. Ole hyvä! :) Valitettavasti minullakaan ei ole tietoa onko Kiehl'sia Krakovassa, mutta onneksi ainakin täältä koti-Suomesta löytyy nykyään. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)