lauantai 30. maaliskuuta 2013

Kosmetiikkashoppailua Oslossa

Matkailin toissa viikolla Amsterdamin lisäksi Oslossa.

Minulla oli ostosaikaa Oslon keskustassa vain muutama tunti. Onneksi Oslo on shoppailijan kannalta hyvin kompakti: kaikki kaupat vaikuttavat sijaitsevan pääkatu Karl Johans Gaten varrella. Se alkaa rautatieasemalta (Oslossa lentokentälle kannattaa ehdottomasti mennä junalla) ja päättyy kuninkaanlinnaan. 

Kuka muu muuten itki kun Norjan kruununprinssi Haakon ja Mette-Marit menivät naimisiin vuonna 2001? Major TV moment! 


Karl Johans Gaten varrella sijaitsee mm. luksusostoskeskus Eger.

Eger ei ole oikeastaan tavaratalo, vaan ostoskeskus täynnä pienempiä kauppoja ilman selviä rajoja. Alakerrassa katutasossa on Kicks, jossa myydään kosmetiikkaa. Kicksin nimi ei kuitenkaan ollut Kicks vaan Esthetique Dame, mutta Kicksin omia meikkejä siellä myytiin, joten päättelin että se oli todellisuudessa Kicks. 

Norjassa on kruunu, joten olin onnellisen tietämätön kurssista. Essien kynsilakat maksoivat 129 kruunua. Jälkeenpäin katsoin, että se on euroissa 17,22 euroa. On siis löytynyt maa, jossa Essien kynsilakat ovat vieläkin kalliimpia kuin Suomessa, jossa hinta on 15,40 euroa.

Esthetique Dame/Kicksissa eivät olleet aivan samat merkit kuin Suomessa. Selektiivistä kosmetiikkaa oli enemmän (mm. Chanel, Guerlain, La Prairie), ja lisäksi iloisena lisänä oli amerikkalainen Smashbox, jota ei Suomesta nykyään saa kuin ehkä laivalta. 

Egerissä oli myös ihanasti nimetty parfyymien erikoiskauppa Heaven Scent. Siellä myytiin Suomessa harvinaisia merkkejä kuten Diptyque, Frederic Malle, L'Artisan jne. 

Tällaisia erikoisuuksia Oslosta kannattaa mielestäni ostaa, sillä silloin ei haittaa vaikka hintatasokin olisi korkeampi, kun tuotteita on kerran vaikea saada muualta.    


Toinen tavaratalolta vaikuttanut ostoskeskus Karl Johanin välittömässä läheisyydessä oli GlasMagasinet

GlasMagasinetissa sijaitsi hauska Lakkbar -kynsilakkabaari. Sieltä sai kynsilakkoja ja pikamanikyyrin nopeimmillaan 15 minuutissa. Hinta oli 200 Norjan kruunua eli 26,70 euroa. Ymmärtääkseni se toimi drop in -periaatteella eli sopii matkailijoillekin, mutta ajanvaraus oli myös mahdollinen. 

GlasMagasinetissakin varsinainen kosmetiikkaosasto oli ilmeisesti Kicksin, sillä ostoksetkin tulivat Kicksin kassissa. Kickshan on alunperin ruotsalainen kosmetiikkaketju, joka toimii Ruotsissa, Suomessa ja näköjään hyvällä menestyksellä myös Norjassa. 

Kicksin rinnalla katutasossa oli myös laaja MACin osasto. Tuolla kuvan vasemmassa alareunassa jos tosi tarkkaan katsoo kurkistaakin MACin uusimman Archie's Girls -kokoelman tumma Veronica.  


Myös GlasMagasinetin Kicksissa oli laaja valikoima Smashboxia. Siellä päätinkin investoida minulta loppumaisillaan olevaan Smashboxin kehuttuun ja palkittuun Photo Finish Foundation Primer -meikinpohjustajaan. Hinnasta en niin välittänyt, sillä tiesin että sitä ei saa Oslon eikä Helsinki-Vantaan lentokentiltä. 

Smashbox Photo Finish Primerin hinta oli Oslossa 260 kruunua, joka on euroissa 34,70 euroa. Sehän on paljon se, kun Suomessa Smashbox maksoi aikoinaan tax freessa n. 25 euroa. Näillä saatavuusrajoitteilla ei ole kuitenkaan varaa olla hintatietoinen, vaan Smashboxia on ostettava kun vastaan tulee. Tukholmassa Arlandan lentokentällä hinta on ollut suurinpiirtein sama kuin nyt Oslossa.

Siis hirveää silikonimössöähän tämä Photo Finish Primer on, mutta piilottaa ihohuokoset ja meikki liukuu sen päällä kuin vettä vaan sekä pysyy paikoillaan ongelmitta koko päivän, vaikka kävisi vähän aerobiccailemassakin tai lenkillä välissä.


Oslon lentokentän kosmetiikkatarjonnasta kirjoitin jo aiemmin täällä.

Silloin totesin, että Oslon lentokenttä ei ole välttämättä hirveän paljon kalliimpi kuin muutkaan lentokentät, ja jotkut tuotteet saattavat olla jopa halvempia kuin edullisena pitämälläni Helsinki-Vantaalla.

Sellainen on mm. tämä vakkarini, Lancomen silmämeikinpoistoaine Bi-Facil. Se maksaa Helsinki-Vantaalla 26,40 euroa, kun Oslossa hinta oli 169 kruunua eli 22,56 euroa. Niinpä ostin sitä lisää varastoon.

Oslon lentokentällä on muutenkin hyvä kosmetiikkatarjonta. Ei Smashboxia, mutta lentokentillä harvinaisemmista merkeistä mm. Artdeco, Korres, Molton Brown, Jurlique, Jason ja Ole Henriksen.    

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta, tosi hyödyllinen :). Tuo hajukauppa täytyy ehdottomasti käydä katsomassa, ja lentokenttä kuulostaa myös lupaavalta.

    VastaaPoista
  2. Oikein kiva jos tästä oli hyötyä! :) Voihan olla että löydät Oslosta lisääkin kivoja kosmetiikkakauppoja, mutta tässä oli katsaus siihen mitä muutaman tunnin aikana ehti selvitä. :)

    Oslon hienoa oopperataloa veden päällä kannattaa myös käydä katsomassa, ja kuninkaanlinnaan pääsee ihan lähellekin. Joten varmasti kivaa näkemistä ja tekemistä riittää! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)