torstai 7. maaliskuuta 2013

Kaksi hyvää hiustuotetta; Goldwell Dualsenses Color -tehohoito ja Moroccanoil Kosteuttava Muotoiluvoide

Olen löytänyt värjättyjen, ajoittain jopa pörröisen kuivien ja kärsineiden hiusteni avuksi kaksi hyvää hiustenhoitotuotetta, joista haluan kertoa myös teille.

Kumpaakaan en olisi varmaan tullut itse ostaneeksi, ellei niitä olisi annettu minulle blogin kautta testattavaksi. 

Ostan yleensä hiustenhoitotuotteeni kampaajaltani, ja käytän kiltisti vain mitä hän minulle suosittelee. Vakiokampaamoni ei ole myynyt näistä kumpaakaan merkkiä. Tosin kohutut Moroccanoil-tuotteet ovat juuri tulleet myös kampaamoni valikoimaan, joten sellaista olisin ehkä jossakin vaiheessa uteliaisuuttani kokeillut.


Goldwell Dualsenses Color Extra Rich 60 Sec Treatment -tehohoito


Tehohoito antaa välittömästi näkyvää ja tuntuvaa extrahoitoa ja värinloistoa värjätyille hoitoa vaativille hiuksille granaattiomenauutetta ja UV-suojan sisältävän Brilliance System -yhdisteen ja Instant Microfluid -teknologian ansiosta.


Minulle on sinänsä sama, että mitä tässä tuotteen esittelytekstissä lukisi. En ymmärrä kuitenkaan mitään noista Briliance Systemeista ja Instant Microfluideista. Jos tuote toimii niin se toimii, ihan sama mitä se sisältää. Ostan sitä mitä kampaajani hiuksilleni suosittaa ja sillä siisti. Yleensä en kuitenkaan huomaa mitään eroa hiuksissani, käytinpä mitä tuotteita tahansa. 

Tästä Goldwellin Dualsenses -tehohoidosta kuitenkin tykkäsin. Sen värikin oli suloisen vaaleanpunainen.

Tuotteen käyttö on erittäin helppoa. Vaikka kyseessä on tehohoito, vain 60 sekunnin vaikutusaika riittää. Sen jaksaa hyvin suihkussa odottaa, vähän kuin tavallinen hoitoaine.

Tiedän, että hiukseni kaipaisivat varmaan säännöllisiä tehohoitoja, mutta yleensä koen niiden pitkän vaikutusajan liian hankalaksi. Esimerkiksi Joicon kehutun K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor -tehohoidon vaikutusaika on 5 minuuttia. Mitä on tarkoitus tehdä sen 5 minuutin ajan jonka tehohoito vaikuttaa? Jos omistaa saunan, on tietenkin helppoa mennä sinne istumaan ja nautiskelemaan hoitoaine hiuksissaan 5 minuutiksi. Mutta pelkän suihkun kanssa ei ole yhtä helppoa. En jaksa seisoa suihkussa minuuttitolkulla odottamassa että hoitoaine vaikuttaa, ja toisaalta en halua tulla sieltä poiskaan kylmään ja epämiellyttävään ilmaan välillä. Niinpä esim. tuota Joicoa minun ei tule koskaan käytettyä, ja sillä tavallahan siitä ei ole hirveästi hyötyäkään.    

Lyhyen vaikutusajan vuoksi en etukäteen uskonut, että Goldwell Dualsenses -tehohoito tekisi hiuksilleni yhtään mitään. Mutta päinvastoin, hiukset ovat kosteutetut ja hyväkuntoisen oloiset, olematta kuitenkaan lättänät tai raskaat. Aivan ihana tuote!

Goldwell Dualsenses Color Extra Rich 60 Sec Treatment -tehohoidon hinta on 17,50 euroa (200 ml).

Sama Goldwell Dualsenses -tehohoito on arvioitu mm. Lazy Dynamite -blogissa.Moroccanoil Kosteuttava Muotoiluvoide


Hiuksiin jätettävä muotoiluvoide poistaa pörröisyyttä, lisää jäntevyyttä ja kiiltoa, kun taas puhdas arganöljy hoitaa ja kosteuttaa hiuksia. Monipuolinen tuote, joka auttaa hiusten muotoilussa. 


Moroccanoilin arganöljyä sisältävät hiustenhoitotuotteethan nauttivat ihan legendaarista mainetta. Aluksi niitä sai vain ulkomailta, josta niiden maine puskaradion kautta pikkuhiljaa levisi, ja nyt niitä on ollut viime syksystä 2012 lähtien myynnissä myös Suomessa.

Moroccanoilia saa mm. Stockmannilta, ja muut jälleenmyyjät näet täältä.

Kuuluisin Moroccanoil-tuote on Moroccanoil Treatment Hiusöljy, ja pikkuhiljaa samaan tuoteperheeseen on tullut muitakin arganöljyyn pohjautuvia tuotteita.

En olisi varmaan ikinä oma-aloitteisesti edes kokeillut tätä Kosteuttavaa Muotoiluvoidetta, sillä nimensä perusteella se kuulosti minusta lyhyiden hiusten tuotteelta. Omat hiukseni ovat puolipitkät.

Onneksi kampaajani kuitenkin laittoi tätä minulle viime kerralla kampaajalla käydessäni ennen hiusten föönausta. Silloin muistin, että minullahan on tämä Kosteuttava Muotoiluvoide kotonakin.

Kampaajani mukaan alkuperäinen Moroccanoil Treatment Hiusöljy saattaa olla liian raskasta suomalaisten yleensä hennoille hiuksille. Tuotteesta on kuitenkin olemassa kevyempikin Light-versio, joka on ymmärtääkseni vasta tulossa myyntiin Suomeen. 

Tämä ennen föönausta käytettävä Kosteuttava Muotoiluvoide ei kuitenkaan ole hiuksille liian raskas, varsinkaan jos sitä ei laita liikaa. Se tekee myös mitä lupaa, hiuksista tulee hoidetumman oloiset, kiiltävämmät ja jäntevämmät. 

Yksinään en ole varma kuinka pitkälle tämän Kosteuttavan Muotoiluvoiteen tehot riittävät, mutta yhdessä esim. tuon Goldwell Dualsenses -tehohoidon kanssa käytettynä tämä on oikein kelpo tuote.

Kosteuttavan Muotoiluvoiteen tuoksu on saanut kritiikkiä. Se ei ole mikään karkkihattara, vaan enemmän partavesimäinen ja vahamainen. Minua se ei nyt hirveästi häiritse, sillä hölvään hiuksiini muuten ihanantuoksuisia Tigejä. 

Toisaalta tuoksu jopa sopii tällaiseen itämaistyyppiseen, israelilaisesta perinteisestä hiusten öljyhoidosta inspiraationsa saaneeseen tuotteeseen. Se ei ole kuitenkaan arganöljyn alkuperäinen tuoksu, sillä tuotteen ainesosalistalla parfyymi on neljäntenä jopa ennen arganöljyä. Ainesosathan ovat luettelossa suuruusjärjestyksessä.

Moroccanoilin pullojen selkeä design on mielestäni todella onnistunut. Siniturkoosi väri ja oranssi M-kirjain tekevät tuotteista erottuvat ja tyylikkäät. Myös Kosteuttavan Muotoiluvoiteen pullon pumppumekanismi on tosi kätevä. Laatutuote!

Olen kokeillut myös pelkkää puhdasta arganöljyä hiuksiini, mutta ilman silikoneja ja muita Moroccanoilin sisältämiä keventäviä ainesosia se on liian voimakasta. Hiuksista tulee latistuneet ja rasvaisen oloiset pesunkin jälkeen. Sen sijaan vartalon ihonhoidossa puhdas arganöljy on ihana, se tekee ihosta pehmoisen ja hehkuvan.

Moroccanoil Kosteuttavan Muotoiluvoiteen hinta on 33 euroa (300 ml).

Sama Moroccanoil Kosteuttava Muotoiluvoide on arvioitu mm. NonnulaTyttö ilman helmikorvakorua ja Wind It Up -blogeissa.

6 kommenttia:

 1. Itse teen aina noiden tehohoitojen aikana vartalonkuorintaa, raspaan jalkoja yms niin se odottaminen ei tunnu niin pitkältä. :) Itsellänikin kyllä on nyt tehohoito jossa riittää 1-3 min vaikutusaika.

  VastaaPoista
 2. Moroccanoil on ihana, mutta tuo tuoksu....eiiiiiih. Mua harmittaa niin se, etten meinaa sietää tuota tuoksua, koska muuten tuo tuote on I H A N A! Kirjoittelinkin silloin blogiini tästä, että voi kumpa tätä saisi tuoksuttomana! Mutta eipä saa :( Höh.

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa hyviltä tuotteilta. Minunkin vinkkini hius- ja kasvonaamioiden tekemiseen suihkussa on, että järjestä heti ensimmäisenä naamio päähäsi. Sitten vaan hoitaa ihon eri osien pesuja, kuorintoja, sheivausta, pyykkiä jne. mitä nyt samassa tilassa voikaan. Siinähän saa odotellessa aina välillä lämmintä suihkuakin, kun esim. huuhtelet kroppatuotteita.

  VastaaPoista
 4. Kivoja tuotteita, tuota tehohoitoa ainakin voisi kokeilla :)

  Luin muuten muistaakseni jostain, että sen Moroccanoilin light -version inci olisi identtinen tavallisen version kanssa. Eli ainakaan hirveitä eroja siinä ei kai ole, varmaan lähinnä aineiden suhteissa vähän. Mutta en siis kylläkään ole itse asiaa tarkastanut. :)

  VastaaPoista
 5. Inna: Kiitos hyvistä vinkeistä! Minä taidan olla liian nopea, sillä minulla menee vartalonkuorintaankin vain korkeintaan se minuutti. Pitäisi viivytellä vielä enemmän ja tehdä vaan huolellisemmin. :)

  Mutta senkin vuoksi tuo Goldwellin tehohoito on niin ihana, että vaikutusaika on tosiaan vain minuutti. Ja silti tulokset eivät ole yhtään heikommat. En olisi voinut uskoa, että se on niin tehokas niin lyhyessä ajassa! :)


  Nonnu: Monelta on kyllä tullut palautetta, että eivät tykkää Moroccanoilin tuoksusta. Ymmärrän sen hyvin, sillä minua tökkii Lee Staffordin kuivashamppoossa myös miehekäs partavesimäinen tuoksu. Mutta tuo Moroccanoil ei ole mielestäni ihan niin paha. :)

  Tosi kiva tuote on kyllä, Moroccanoilin maine ei siis ollutkaan yhtään tuulesta temmattua. :)

  Lisäsin linkin myös sun blogiarvosteluun. Se ei tullutkaan vastaan kun googlailin tutuilta näitä, sillä otsikko olikin Madonnaan liittyvä. :) Minusta on tosi kiva linkittää myös muihin arvosteluihin, jotta kiinnostuneet saavat kattavamman kuvan eikä mielipide jää yhden ihmisen varaan. :)


  Aino: Kiitos paljon vinkistä! En ollut ajatellutkaan, että pyykkiähän voisi myös laittaa tehohoidon vaikuttaessa, sillä pyykkikonekin on kylppärissä. Hyvä idea! Eiköhän siinä se 5 minuuttia siinä kuluisi, kun lajittelisi pyykit, sheivailisi, tekisi kasvokuorinnat ym. Täytyy kokeilla, koska minua harmittaa, että tähän asti mm. tuo Joicon tehohoito on jäänyt minulta kokonaan käyttämättä 5 minuutin vaikutusajan takia. :)

  VastaaPoista
 6. Juille: Suosittelen sitä Goldwellin tehohoitoa kyllä, jos yhtään on kuivat, karheat tai kärsineet hiukset. Yleensä huomaan eron hiuksissani hoitoaineen suhteen vain jos se on poikkeuksellisen huono. Hyvien kanssa hiukseni näyttävät vain samalta kuin ennenkin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun oikeasti huomasin jotakin muutosta hiuksissani ilman että ne olivat latistuneet tai rasvaisen näköiset. Tosi hyvä tuote! :)

  Minunkin tietoni siitä Moroccanoil Lightista perustuvat vain siihen mitä kampaajani kertoi. Hän oli reilu ja sanoi että epäilee tavallisen Moroccanoilin olevan liian raskasta hiuksilleni. Hänellä oli kuitenkin ollut juuri ranskalainen asiakas, jonka paksuille ja karheille hiuksille tavallinen Moroccanoil hiusöljy oli tehnyt ihmeitä. Eli riippuu varmasti tosi paljon hiusten laadusta sopiiko se vai ei.

  Ihan mielenkiinnosta täytyy kyllä tsekata Lightin inci ja verrata sitä tavalliseen jos sen jossakin näen. Aika kiinnostavaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)