sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Blair Patterson for Estee Lauder -meikki

Mitähän herra Pumpulipupulla olisi sanottavaa siihen, että olen rakastunut?

Estee Lauder Global Premier Makeup Artist Blair Patterson nimittäin tuli ja did his magic Stockmannin Estee Lauder -tapahtumassa viime viikolla. Vesivärimäinen, unenomainen sinisävyinen silmämeikki and I was in love! Estee Lauderin tämän kevään 2013 kausimeikki on nimeltään Pretty Naughty. Kirjoitin siitä aiemmin esittelyjutun täällä


Tässä näkyy Pretty Naughty -kokoelman meikkituotteita. 


Optimistic yet not overly sweet, the world of watercolor pastels is taken to new heights by infusing an urban synthetic vibe for a youthful and modern twist. Inspired by exquisitely delicate pastoral hues from the enchanting English gardens, mischievously dusky pigments add a flash of dramatic irony. With a youthful rebellious attitude, Estée Lauder Pure Color Pretty Naughty overcomes the paradox of being romantically sophisticated and playfully sexy.


Ihailen suuresti Estee Lauderin taiteellista johtajaa, meikkitaiteilija Tom Pecheuxta. Hän on suunnitellut tämän kevään Pretty Naughty -kokoelman, ja kuulemma tekee itse tiimeineen myös nämä mainoskuvien meikit.

Estee Lauder Global Premier Makeup Artist Blair Patterson on Estee Lauderin kakkonen, eli työskentelee suoraan Tom Pecheuxn alaisuudessa. Herrat olivat juuri olleet yhdessä Pariisin muotiviikolla, jossa he tekivät mm. Derek Lamin ja Balmainin muotinäytösten meikit. Blair Patterson tuli suoraan Pariisista Suomeen kouluttamaan Estee Lauderin edustajia. Samalla hän teki Stockmannilla muutamana päivänä asiakasmeikkejä. Hänelle sai varattua ajan Helsingin Stockmannin Estee Lauder -pisteestä. 


Itse taiteilija on tässä.

Minua jännitti aika paljon mennä näin suuren tähden meikattavaksi, vaikka hän oli tosi rento ja mukava. 

Onneksi ihana meikkaaja Minna Granqvist Estee Lauderilta tuli mukaani assisteeraamaan Blairia. Tutustuin Kosmetiikkaviidakko-blogia ja omaa GMC-Studio -meikkauspalveluaan pyörittävään Minnaan syksyllä, kun hän teki minulle Stockmannilla meikin Estee Lauderin syksyn Violet Underground -kokoelmalla

Luulin, että en ollut aiemmin ollut kenenkään ulkomaalaisen meikkitaiteilijan meikattavana. Vasta myöhemmin muistin, että olen kyllä ollut New Yorkissa Bloomingdales-tavaratalossa Bobbi Brownin meikkitaiteilijan meikattavana vuonna 2009. Samaa kuin Estee Lauderin Blair Pattersonilla oli siinä tarkka, hiljainen ja harras keskittyminen meikkaukseen ja runsas assistenttien käyttö. Vaikka oltiin Amerikassa, ei meikkaus ollut mitään showta tai tuotteiden tyrkyttämistä, vaan todella huolellista ja rauhallista toimintaa. Bobbi Brownilla johtava meikkitaiteilija vain valitsi värit ja teki vähän meikkiä, ja assistentit tekivät loput.  

Blair Patterson teki meikin samoin todella huolella ja miettien tarkasti tuotevalintoja. Hän käytti myös avustajana Stockmannin Estee Lauder -pisteen konsulentteja mm. kirjoittamaan käyttämiensä tuotteiden nimet face chartiin. Avustajilla oli kyllä välillä täysi työ pysyä perässä, kun maestro valitsi värejä tai vaihtoi yhtäkkiä tuotteita.

Tullessani paikalle edellinen meikki oli vielä kesken, joten minä pääsin ihanan Minna Granqvistin valmisteltavaksi. Hän poisti meikkini ja levitti kasvoilleni Estee Lauderin Time Zone Day Cream Normal/Combination Skin -voiteen sekä Time Zone Eye Cream -silmänympärysvoidetta. 

Sen jälkeen pääsin itse le grand artistin käsittelyyn. 


Blair Patterson aloitti valitsemalla kahta erisävyistä meikkivoidetta, Double Wear Lightia sävyissä 1 ja 3. 

Hän teki kasvojen varjostukset tummemmalla meikkivoiteella poskiluiden alapuolelle, leuan sivuihin ja kulmakarvojen yläpuolelle.

Omaan mieleeni ei ole ikinä tullut tehdä varjostuksia meikkivoiteella, vaikka teoriassa olenkin tiennyt sen olevan mahdollista. Todella luonnollista jälkeä tuli sillä tekniikalla. 

Ja huom., ei poskipunaa! Itse olen tottunut luottamaan, että poskipuna viimeistään tuo sen värin ja eloisan hehkun kasvoille, mutta tämä meikki ei sitä kaivannut.

Aiemmin aamulla Stockmannin edustajien koulutuksessa Blair oli tehnyt voidemaista poskipunaa primerista ja tavallisesta puuterisesta poskipunasta. Estee Lauderilla on aiemmin ollut valikoimassaan voidemaisia poskipunia, jotka on sittemmin lakkautettu, joten meikkitaiteilijoiden on ollut pakko ryhtyä luoviksi. Tosi kaunis ja luonnollinen hehku oli kuulemma syntynyt tästä yhdistelmästä. 

Irtopuuterin Blair levitti ensin paperin päälle. Siitä hän tupsutti sen sisään isoon puuterisiveltimeen, jonka käänsi lopuksi ylösalaisin ja kopautti vartta pari kertaa tiukasti pöytään. It's called packing the brush, hän selitti kun kysyin siitä. Näin puuterimainen tuote menee syvemmälle siveltimen sisään ja levittyy luonnollisemmin, eikä jää vain ihon pinnalle pyörimään. 

Blairilla oli muutenkin käytössään uudenlaisia, vallankumouksellisia tekniikoita. Hän ei löytänyt minulle mieleistään kulmaväriä Estee Lauderin laajasta valikoimasta, joten hän hieroi kulmakarvaharjaa tummaan aurinkopuuteriin, ja siirsi siitä värin kulmiini. Näin hän sai aikaan pehmeät, täsmälleen punaisten hiusteni väriset kulmakarvat. 


Tässä ovat maestron siveltimet. Näillä samoilla siveltimillä on varmaan meikattu vaikka mitä huippumalleja. Tom Pecheux tiimeineen tekee New Yorkin ja Pariisin muotinäytösten lisäksi mm. Victoria's Secretin Angelsien meikit, joten listaan saattavat kuulua Heidi Klum, Miranda Kerr, Adriana Lima, Doutzen Kroes ja muut enkelit. Harmi kun en huomannut kysyä!

Kaikkein mielenkiintoisinta oli kuitenkin, miten Blair teki silmämeikkini. 

Toivoin meikkiä Estee Lauderin Pretty Naughty -kevätkokoelman luomiväripaletilla. Blairin mukaan se sopikin minulle ihan hyvin. Muuten hän olisi varmaan mennyt luumunväristen ja violettien luomiväripalettien suuntaan, sillä ne korostavat aina upeasti vihreitä silmiäni. Nyt nostettiin kuitenkin vähän vaikeuskerrointa.Estee Lauderin kevätkokoelman Pretty Naughty -luomiväripaletissa on haalea vaaleanpunainen, heleä vaaleansininen, savuinen violetti, ruskea ja musta luomiväri. 

Blair Patterson aloitti tekemällä minulle ylärajauksen nestemäisellä tummanharmaalla 17 Charcoal -sävyllä. Rajaus meni tiukasti ripsirajaan ja oli hyvin kapea.

Yllättäen hän teki minulle myös alarajauksen limakalvolle ruskealla Double Wear Eye Pencil -kynällä sävyllä 03 Bronze. Yleensä meikkaajat eivät tee minulle alarajausta muuta kuin luomivärillä häivyttäen ripsirajaan.

Mutta sitten alkoi todella mielenkiintoinen osuus. Blair pakkasi paksuun häivytyssiveltimeen (muistutti MAC 224:sta, joka on omakin lempparini) sekaisin kaikkia Pretty Naughty -paletin sävyjä. Ainakin hän otti siveltimeen samalla kertaa ruskeaa ja mustaa, ehkä jos havaitsin oikein, niin niin että ruskeaa oli enemmän siveltimen toisella puolella ja mustaa toisella. Ja sitten tämä sekoitus vain silmäluomilleni.

Pikkuhiljaa rakentui unenomainen, vesivärimaalausta muistuttava meikki, jossa sisäkulmassa oli vaaleansinistä ja ruskeaa, ja ulkokulmassa liilan harmaata ja mustaa. Minulle tuli meikistä aivan mieleen Monetin lummemaalaukset Pariisin L'Orangerie -museossa.  


Tässä on tämä pehmoinen, utuinen meikki.

Ripsivärinä on Estee Lauder Sumptuous Extreme Black. Ja mitään ripsentaivuttimia ei siinä tarvittu kun Blair levitti sen ripsiini muutamalla harkitulla vedolla, joilla ripsistä tuli siipimäiset. Ripsiväriä ei muutenkaan laitettu yhtään niin paljon kuin mihin olen yleensä tottunut, vaan luomiväri sai jäädä pääosaan. Meikki ohuine rajauksineen oli hyvin hienostunut ja myös päiväkäyttöön sopiva. 

En yhtään ihmettele, että Blair Pattersonin meikkausjälkeä kiitellään kauniin yksityiskohtaiseksi, mutta luonnolliseksi. Tunsin itseni todella kauniiksi tässä meikissä, ja se on varmaan paras kehu jonka naiselta voi saada!

Meillä alkoi olla Stockmannin hissiaulaan varta vasten rakennetussa Estee Lauder -studiossa jo aivan kansainvälisten muotinäytösten backstagea muistuttava kiireinen tunnelma, kun samaan aikaan kun Blair viimeisteli minun meikkiäni, assistentti valmisteli jo seuraavalle pohjaa ja kolmas rouva saapui odottelemaan vuoroaan. 

Blair teki välissä rouvan numero 2 meikkiä, kun minä odottelin huulipunaani. Ajattelin, että haluan ehdottomasti nähdä minkä huulipunan le maestro valitsee harmahtavansiniseen vesivärimeikkiini. 

Yllättäen se ei ollutkaan mikään kevätkokoelman kirkkaista mattahuulipunista, vaan heleän persikkainen 35 Blazing Sun. Huulet rajattiin vielä neutraalilla huultenrajauskynällä sävyssä Fig. 

Huulipunavalinnassa toteutui se, minkä parhaat meikkitaiteilijat mielestäni aina osaavat. Meikissä yhdistyvät kylmät ja lämpimät sävyt, jolloin meikistä tulee moniulotteinen ja kiinnostava. 


Ostinkin sitten itselleni tuon Blazing Sun -huulipunan ja muutaman muun tuotteen Estee Lauderilta. 

Blazing Sun -huulipuna on Estee Lauderin Crystal-laatua, joka on läpikuultava ja hohtava. Aivan ihana sävy!

Huulipunan hinta oli 31 euroa.


Vähintään 100 eurolla Stockmannin Estee Lauder -tapahtumasta tuotteita ostavat saavat kaupan päälle tämän meikkipussin, joka sisältää huulipunan ja 6 erikoiskokoista tuotetta. Tapahtuma jatkuu vielä tiistaihin 5.3.2013 asti. 


Pussissa oli huulipuna, minikokoinen luomiväripaletti, Day Wear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Creme -päivävoide, joka sopii ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin sekä Perfectly Clean -kuorinta normaalille ja sekaiholle. 

Lisäksi sain Advanced Night Repair -sarjasta seerumin ja silmänympärysvoiteen. Tuo silmänympärysvoide minulla on myös normaalikokoisena. Olen käyttänyt sitä meikkaaja Minna Granqvistin neuvomalla tavalla päivisin silmänalusilla ohentamaan peitevoidetta. Se sopii siihen käyttöön geelimäisen ja kosteuttavan koostumuksensa vuoksi erinomaisesti.

Lisäksi sain Sumptuous Extreme -ripsivärin, jolla pääsen siis nyt harjoittelemaan Blair Pattersoninkin minulle tekemiä siipimäisiä, käännettyjä ripsiä.  


Luomiväripaletin ja huulipunan pakkaukset olivat raikkaan kesäisissä väreissä.

Ne sopivat myös erinomaisesti meikkipussukan väreihin ja tyyliin. Arvostan aina tällaisia viimeisteltyjä yksityiskohtia.


Luomiväripaletissa on neljä ruskeaa sävyä nimiltään Sugar Bisquit, Sepia Sand, Hot Cinnamon ja Chocolate Bliss.

Erinomainen matkapaletti, sillä tällä saa tehtyä neutraalin meikin kaikkiin tilanteisiin. Sävyjä voi käyttää myös kulmakarvoissa ja rajauksena, joten lisätuotteita ei tarvita kovinkaan paljon.

Huulipuna on Creme-laatua ja nimeltään Crystal Baby. Nätti nude, joka sopii hyvin noiden ruskeiden luomivärien seuraan. 


Ihastuin jo aiemmin Estee Lauderin huulipuniin, kun sain syksyllä ostoksistani kaupan päälle Candy-nimisen huulipunan shimmerkoostumuksella. Olen pitänyt siitä kovasti, naisellinen ja hienostunut sävy, joka tuntuu huulilla ihanalta ja maistuu vähän karkilta. 

Estee Lauderin myynnissä olevat huulipunat näyttävät tulevan tuollaisissa hienommissa kultaisissa hylsyissä niin kuin ylimpänä oleva ostamani Blazing Sun. Nuo kaupanpäällishuulipunat on sitten yksinkertaisemmin pakattu, mutta minua se ei haittaa, sillä koostumus ja värit ovat ihan yhtä hyvät. 


Olen todella kiitollinen, että sain mahdollisuuden päästä Blair Pattersonin meikattavaksi. Hän muutti kerrasta käsitykseni meikkaamisesta ja meikistä. En voi ymmärtää, että tavallisesta luomiväripaletista voi saada irti tuollaisia meikkejä! Nyt vain haluaisin itse oppia meikkaamaan samalla tavalla, tekemään samanlaisia taideteoksia.

Jos olisin kehdannut, olisin mennyt Stockmannille tuijottamaan Blair Pattersonin meikkausta vaikka joka päivä oppiakseni jotakin. Onkohan hieman liioiteltua matkustaa ihailemansa meikkitaiteilijan perässä New Yorkiin? Ainakin aion jatkossa työntää nokkani kaikkiin mahdollisiin kansainvälisten meikkitaiteilijoiden tekemiin meikkauksiin niin ulkomailla kuin täällä Suomessakin.

Ja meikkauksen oppimiseksi määrään itselleni ainakin yhden youtube-meikkausvideon päivässä, kun en muutakaan keksi. Paitsi tietysti jatkuvan harjoittelun ja harjoittelun. Onhan meikkitaiteilijoillakin takanaan varmaan tuhansia ja tuhansia työtunteja. Minulla olisi silti helpompi homma, sillä riittäisi että oppisin meikkaamaan samalla tavalla vain itseäni!    


J.K. Minna Granqvistin Kosmetiikkaviidakko-blogissa juttu myös Blair Pattersonin Suomen vierailusta täällä.
J.K. 2. Blair Pattersonin Mustaa Kajalia -blogin Heidi B:lle tekemä upea kulta-pronssinen meikki täällä.

14 kommenttia:

 1. Vau, ei voi muuta sanoa! Tuo silmämeikki on aivan mielettömän upea :)

  Ja kiitos kattavasta postauksesta ja kauniista kuvista, todellinen piristys päivään :)

  VastaaPoista
 2. Meikki näyttää tosi kauniilta ja en oikein voi uskoa, että Pretty Naughty-paletista löytyy tuollaisiakin sävyjä :D. Varmasti kokonaisuudessaan upea kokemus ja olisin itse milloin tahansa valmis samanlaiseen käsittelyyn!

  VastaaPoista
 3. On kyllä kaunis meikki, aikas inspiroiva ;).

  VastaaPoista
 4. Oi, ihana postaus ja ihana meikki! On kyllä uskomattoman hienoa, että olet päässyt Pattersonin meikattavaksi! Odotinkin tätä postausta kieli pitkällä. :-) Melkein hihkuin täällä innosta ääneen, kun katselin kuvaasi Pattersonin siveltimistä ja luin keitä kaikkia niilä mahdollisesti on meikattu! Samalla tuli muuten mieleen, etten edes muista, koska olisin viimeksi ollut jonkun ammattilaisen meikattavana, niin että minulle olisi tehty meikki alusta loppuun. Pitää ehdottomasti ottaa listalle, siitä saisi varmasti hyviä ideoita ja vinkkejä omaan meikintekoon, joka kuitenkin tuppaa aina vähän jumiutumaan samoille urille.

  VastaaPoista
 5. Kaunis meikki! Sopii sulle oikein hienosti! Kävin myös kommentoimassa Heidin meikkiä, saitte molemmat kyllä niin upeat meikit! Wau! :)

  VastaaPoista
 6. On kyllä ihan tajuttoman nätti meikki <3 Kyllä se Blair vaan osaa! Sen kun saisi tekemään silmät aina kun on uloslähdön aika niin ei tarvitsisi miettiä pieleen menneitä rajauksia tai epäonnistunutta varjostusta.

  VastaaPoista
 7. Juille: Eikös olekin! Olen kyllä ennenkin nähnyt liukuvasti häivytettyjä hienoja silmämeikkejä (siis muilla kuin itselläni), mutta tämä oli aivan poikkeuksellisen upea. Valitettavasti aivan koko hienovaraisesti tehty häivytys ei välittynyt valokuvaan, mutta jotakin kuitenkin. Olin aivan ihastunut! :)

  Kiitos, kiitos! Tätä oli myös ihana kirjoittaa, ja tykkään itsekin lukea tällaisia yksityiskohtaisia meikkijuttuja muiden blogeista. Teidän ihanat kommentit olivat taas piristys minun päivääni! :)


  Eiko: Eikö olekin uskomatonta! En meinannut uskoa silmiäni kun näin, että Blair aikoo tehdä koko meikin pullealla häivytyssiveltimellä ja sekoittaen kaikkia värejä toisiinsa. Aivan uusi tekniikka minulle, ja lopputulos oli yllättäen aivan häikäisevä. Eli Pretty Naughty -paletista irtoaa metallista harmaatakin, kun vain sekoittelee. :)

  Oli kyllä ihana kokemus! Suosittelen lämpimästi matkustamaan vaikka kauempaakin meikattavaksi jos Blair tulee joskus vielä uudelleen Suomeen. Sen verran ainutlaatuista ja ikimuistoista tämä oli. :)


  Hellin: Kiitoksia! Minäkin inspiroiduin hirveästi, tämä mullisti koko käsitykseni meikkaamisesta ja siitä mitä meikillä on mahdollisuus tehdä. Kuvasta kaikki ei valitettavasti aivan välity, mutta silmämeikki oli aivan kuin vesivärimaalaus. Ihan uskomatonta! :)

  VastaaPoista
 8. Sara: Voi kiitos, olet niin ihana! Kiva kuulla! :)

  Minullekin valkeni vasta vähitellen Blairin kanssa jutellessani, että minkä tason tähden kanssa olen tekemisissä. Ei Suomessa ole kyllä useinkaan mahdollisuutta tällaiseen. Oli ihan käsittämätöntä mitä hän sai aikaan siinä vajaassa puolessa tunnissa jonka olin hänen meikattavanaan. :)

  Ehdottomasti kannattaa mennä meikkiin jos on vain mahdollisuus! Se on aina tosi opettavaista nähdä miten ammattilainen meikkaa. En voi ymmärtää miksi sitä juuttuu aina niin helposti niihin omiin meikkausrutiineihinsa ja miten vaikea niistä on opetella pois. Siksi tekee tosi hyvää olla välillä jonkun muunkin meikattavana. Aina oppii jotakin! :)

  Nämä tavaratalojen pikameikit ovat siitä kivoja, että niihin on ainakin minulla matalampi kynnys mennä, kuin oikein erikseen varata aikaa jotakin juhlameikkiä varten. Sen vuoksi on tosi hienoa, että tällaisia mahdollisuuksia järjestetään. :)


  Nonnu: Voi kiitos muru! Aina en välttämättä tunne itseäni muiden tekemässä meikissä niin poikkeuksellisen kauniiksi (no mutta en kyllä omassanikaan), mutta tämä Blairin tekemä meikki toi kyllä omasta mielestäni parhaat puoleni esiin. Harmitti vain kun jouduin illalla pesemään sen pois! :)


  HeidiB: Kiitos, kiitos! Olin tosi iloinen että sinäkin menit Blairin meikattavaksi, koska olin ihan varma että saat siitä tosi paljon irti. Nyt jos harjoitellaan ahkerasti, niin ehkä me pystytään itsekin tällaisiin jonakin päivänä, nyt kun meillä on nyt hyvä malli. Sinä kyllä varmaan aiemmin kuin minä. :)

  Aion ehdottomasti mennä Blairin meikattavaksi myös uudelleen jos hän tulee joskus taas Suomeen. Mutta siihen asti voidaan vaalia tätä kokemusta, oli tosi hienoa! :)

  VastaaPoista
 9. Aaah, noi kaikki näyttää vaan niin ihanilta! Valitettavasti koitan olla ostamatta lisää meikkiä ennen kun olen käyttänyt jotain loppuun :D hehe xx carolin, Min Boudoir

  VastaaPoista
 10. Carolin: Vaikka kevätkokoelma ja huulipunat näyttävät ihanilta, ei kaikkea uutta ole toki pakko ostaa, vaan tästähän voi inspiroitua myös vanhojen tuotteiden suhteen. :) Itsekin päätin olla hankkimatta tuota Pretty Naughty -luomiväripalettia, koska sen värit eivät kuitenkaan ole ne aivan parhaat mahdolliset minulle. Sen sijaan aion kokeilla mitä saan irti vanhasta harmaasta smoky eye -paletistani tuolla Blairin tekniikalla. Kun sen yhdistää tuohon persikanoranssiin huulipunaan, niin sehän on jo melkein samaa vaikutelmaa. :)

  VastaaPoista
 11. Olisi ollut kiva nähdä enemmän kuvia meikistä, myös silmät auki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan seuraavalla kerralla ehdottomasti laittaa enemmän! Valitettavasti tällä kerralla pääsin kunnolla kuvaamaan meikin vasta illalla päästyäni kotiin, ja tämän parempia kuvia en siitä saanut. :(

   Poista
 12. Löysin eilen Kicksin alelaarista puoleen hintaan tämän iki-ihanan kevään 2013 Pretty Naughty paletin. Ei tarvinnut kauaa miettiä, ostanko vai en :D Illalla sitten googlasin netistä, mitä tästä paletista oli kerrottu ja se vain vahvisti onnistunutta ostopäätöstäni :) Innostuin taas kaivamaan vanhemmatkin Estee Lauderin meikit esiin. Ripsivärit ovat muuten loistavia ja tykkään kyllä Nude parfyymistakin. Huulipunat ja kiillot ovat osoittautuneet vuosien saatossa myös erinomaisiksi.
  Katsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että löysit vielä itsellesi Pretty Naughtyn! Se on varmaan ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia kevätkokoelmien luomiväripaletteja viime vuosina. Estee Lauderin Tom Pecheux on tehnyt hienoja paletteja Estee Lauderille viime vuodet, ja Pretty Naughty on ehdottomasti siellä kärjessä. Mahtavaa kun sait sen vielä puoleen hintaan, todellinen löytö! :)

   Itsekin pidän kovasti Estee Lauderin ripsiväreistä, ja aion hankkia niitä itsekin kun loputtomat ripsivärivarastoni joskus loppuvat. Aiemmin suosikkini oli Lancomen Hypnose kun halusin mahdollisimman tuuheat ja massiiviset ripset, mutta nyt makuni on mennyt hienostuneempaan suuntaan, eli Estee Lauderiin. Myös Estee Lauderin huulipuniin olen aivan ihastunut. Tuo tässä jutussa esiintyvä Blair Pattersonin minulle valitsema Blazing Sun on yksi suosikkejani huulipunien joukossa, samoin kuin ilmaislahjana saamani Candy, jota olen käyttänyt aivan hirveästi. Haaveilen vielä myös mm. fuksiasta sävystä, jota Stockan meikkaaja laittoi minulle vime kesänä. Tosi ihania! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)