Giorgio Armanin kehutun ja palkitun Luminous Silkin normaalihinta on 55,50 euroa, joten pyrin yleensä ostamaan sen Stockmannilta hyödyntäen kauneustapahtumien alennuksia. Giorgio Armanin meikkejä myydään Suomessa vain Helsingin ja Oulun Stockmanneilla.
Le Teint Touche Éclat -meikkivoide oli vielä tarjouksessa Stockmannin Kauneuden juhlaa -tapahtumassa 7.-17.3.2013 hintaan 42 euroa, kun normaalihinta on 54,90 euroa.
Olen normaalisti tosi arka vaihtamaan meikkivoidetta, sillä pelkään hysteerisesti, että se on vahingossa vääränsävyinen. Minulle on jäänyt traumoja 1990-luvulta, jolloin joskus neuvottiin että valitsemalla normaalia tummemman meikkivoiteen voi ihosta tehdä ruskettuneemman näköisen. Tämähän johti siis siihen, että naisilla kaula saattoi olla valkoinen ja kasvot oranssinruskeat. Meikkivoiteen rajat näkyivät yleensä selvästi. Itseruskettavista ei oltu silloin varmaan vielä edes kuultu, eikä kukaan ainakaan neuvonut meille koulutytöille meikkivoiteen rajojen häivyttämistä.
Tästä johtuen en siis mielelläni vaihda meikkivoidetta, koska pelkään että huomaan jossakin vaiheessa kauhukseni sävyn olevan liian tumma minulle.
Stockmannilla oli kuitenkin vastattu tähän pelkooni järjestämällä paikalle Yves Saint Laurentin meikkitaiteilija Janita Salmensuo. Kosmetiikkaosaston kuulutuksissa hänen luvattiin avustavan mm. oikean meikkivoiteen sävyn valinnassa.
Niinpä tartuin tilaisuuteen ja pääsin Janita Salmensuon meikattavaksi.
Janita Salmensuo aloitti meikkivoiteen sävyn valinnan oikeaoppisesti levittämällä minulle kolmea eri sävyä raitoina leuan ja kaulan rajamaille. Sain itsekin nähdä kuinka yksi sävy oli liian tumma ja roosa. Toinen sävy olisi kyllä vähän häivyttämällä uponnut ihooni aika hyvin. Kolmas sävy oli kuitenkin aivan täydellinen, ja hävisi ihooni rajoja jättämättä.
Se siis valittiin, eli kyseessä oli sävy B 20 Beige.
Sävy on keltapohjainen, kuten ihonikin. R-kirjain sävyn nimessä viittaisi ymmärtääkseni siihen, että kyseessä olisi punapohjainen sävy kuten BR 20 eli Beige Rose 20.
Janita Salmensuo myös opetti minulle tekniikan, jolla YSL Le Teint Touche Éclat kannattaa iholleni levittää. Ensin hän otti vajaan pumppauksen meikkivoidetta käsiinsä ja siveli sen ohuena kerroksena joka puolelle kasvojani. Sitten toisella ihan pienellä pumppauksella t-alueelle kerrostettiin siveltimellä vielä aavistus lisää meikkivoidetta niihin kohtiin, jotka kaipasivat vähän lisää peittoa. Irtopuuteria laitettiin kevyesti vain t-alueelle.
Janita Salmensuo neuvoi, että YSL Le Teint Touche Éclatia voi käyttää vain aivan vähän. Yhden kokonaisen pumppauksen pullosta pitäisi riittää koko kasvoille. Meikkivoide on hyvin riittoisaa, sillä Janita Salmensuo itse oli käyttänyt samaa pulloa nyt reilun vuoden, ja hän meikkaa sillä päivittäin.
Samalla sain mahdollisuuden kysyä Janita Salmensuolta vakiomeikkivoiteeni Giorgio Armani Luminous Silkin ja YSL Le Teint Touche Éclatin eroista.
YSL:n meikkivoide on alkoholiton, joten sitä voi levittää myös lähelle silmänympärysihoa. Se ei myöskään sisällä valmiiksi puuteria kuten Giorgio Armani Luminous Silk, jolla lopputulos muistuttaa kankaan himmeää pintaa.
YSL:n meikkivoiteessa on kultaa, kun taas Armanin meikkivoiteessa on helmiäistä. Lopputulos on sen vuoksi erilainen. Kultaa voi esimerkiksi työstää ja kiillottaa valon aikaansaamiseksi, toisin kuin helmiäistä joka jo valmiiksi hohtaa.
Molemmat meikkivoiteet ovat kuitenkin kevyitä ja luonnollisia. Tämä onkin minulle oikein hyvä, sillä vaikka en itse pidä ihoani mitenkään erityisen hyväkuntoisena, sen kuultoa aina kehutaan, joten sitä olisi ehkä turha piilottaa paksun meikkivoidekerroksen alle.
Stockmannilla mietin kuitenkin, että tarvitsenko edes YSL:n meikkivoidetta, sillä Janita Salmensuo kertoi minulle että se ei välttämättä heijasta sen enempää valoa kuin Giorgio Armani Luminous Silk, eli on jopa vähän matampi jos sitä ei kiillota siveltimellä. Janita Salmensuo kuitenkin suositteli minulle aavistuksen kevyempää YSL Le Teint Touche Éclat -meikkivoidetta kesäksi, ja vähän peittävämpää Giorgio Armani Luminous Silkia talveksi.
Jälkeenpäin olen tosi tyytyväinen että ostin myös YSL Le Teint Touche Éclatin. Pidän kovasti sen kevyestä, valoa heijastavasta ja luonnollisesta koostumuksesta. Nyt minulla on kaksi erinomaista meikkivoidetta, toinen vähän peittävämpi ja toinen vähän hehkuvampi. Ihana uutuus!
Janita Salmensuo teki minulle myös vähän lisää kasvomeikkiä meikkipohjan lisäksi. Silmämeikki minulla oli jo valmiiksi.
Varjostuksien levitykseen opin hyvän tekniikan, jossa sen sijaan että aurinkopuuteri laitettaisiin poskipäiden alle suorana viivana, sillä koukattiinkin vähän poskipään alta kohti nenää, niin että varjo ikään kuin ympyröi poskipäätä. Piirtäisin kuvan jos osaisin, mutta toivottavasti ymmärtäisitte myös tämän selityksen. Tällä tavalla poskipäitä saadaan vähän nostettua ja ilmettä lifattua.
Minun iässäni tämä ei ole kuulemma vielä niin tärkeää, mutta se parantaa kasvojen muotoa kyllä vielä lisää. Saman koukkaavan muodon voi tehdä poskipunalla poskiluun päälle.
Kiinnostavaa oli myös se, että sain ammattilaiselta jo toisen kerran lyhyen ajan sisään samoja havaintoja kasvojeni muodosta ja meikkauksesta. IsaDoran meikkaaja Stephan Oien kehui samoin kuin Janita Salmensuo poskiluideni muotoa, ja sanoi että poskipunaa ei tarvitse käyttää kovin paljon. Ennemminkin kannattaa keskittyä varjostuksin ja korostuksin muotoilemaan pyöreähköjä kasvojani.
Janita Salmensuo käytti minulle poskipunana tätä YSL:n voidemaista Creme de Blush -poskipunaa sävyssä 6.
Se näyttää purkissa varsin kirkkaalta punaiselta, mutta levittyi kasvoille kauniin raikkaana.
Voidemainen poskipuna sopii muutenkin kuivalle iholleni hyvin, sillä se ei korosta ihon kuivuutta samalla tavalla kuin puuterimainen.
Olen halunnut kokeilla näitä YSL:n kehuttuja voidemaisia poskipunia jo pitkään, joten ostin sitten tämän poskipunankin. Sen hinta oli 43,50 euroa. Aika kallis kyllä, mutta halusin kokeilla!
Koska käynnissä oli Stockmannin Kauneuden juhlaa -tapahtuma, sain kaupan päälle ostoksistani YSL:n meikkilaukun täynnä kokeilukokoisia tuotteita.
Siellä oli Mascara Volume Effet Faux Cils -ripsiväri matkakoossa, rajauskynä, näyte meikkivoiteesta ja Forever Youth Liberator -seerumin ja silmänympärysvoiteen näytekoot. Erityisesti noita Forever Youth Liberator -ihonhoitotuotteita testaan mielelläni.
Lisäksi sain näytteen YSL:n uudesta Manifesto-tuoksusta. Tykkään siitä jo siksi, että sen mainoskuvissa on punatukkainen kaunotar, näyttelijätär Jessica Chastain kädet violetissa maalissa!
Vähän yllättäenkin pidin myös Manifestosta aika paljon. Sen mainostetaan olevan kukkainen ja metsäinen, mutta minusta se tuoksuu aika makean hedelmäiselle. Tuoksussa pitäisi olla bergamottia ja mustaherukkaa, jotka muuttuvat sambac-jasmiinin ja kielon vivahteiksi. Yleensä en pidä näistä tuoksuista, mutta haistan siinä myös aavistuksen anista tai kookosta, joista taas pidän kovasti. Voimakas, naisellinen tuoksu, joka ei ole kuitenkaan liian tätimäinen, niin kuin YSL:n tuoksuilta voisi ehkä olettaa.
Tuo lateksinmusta meikkipussi sopii minusta oivasti myös iltalaukkukäyttöön, niin tyylikäs se on. Siirsinkin sen samantien clutch-osastolleni.
Lisäksi sain vielä tämän näytepakkauksen uusista Rouge Volupte Shine -huulipunista.
Siinä oli iloisen korallinoranssi sävy N12 Corail Incandescent, jota meikkitaiteilija Janita Salmensuo kehoitti minua erityisesti kokeilemaan.
Pakkauksessa on kolme näytettä Rouge Volupte Shine -huulipunista, joten kirjoitan siitä varmaan tarkemman jutun vielä myöhemmin.
Pakkauksessa on mukana myös pieni sivellin, jolla näytteitä voi kokeilla. En ole aikaisemmin nähnyt tällaisia huulipunien näytepakkauksia muuta kuin Lancomella, joten kokeilen tätä mielelläni.
Kaikki ihanat YSL-ostokseni sain pakattuna vielä Yves Saint Laurentin tyylikkääseen musta-kultaiseen paperikassiin.
Ihanaa hemmottelua Stockmannin Kauneuden juhlaa -tapahtumassa!
Kiva, että sinäkin pidit YSLn meikkivoiteesta :) itse käytän juurikin sävyä BR20 joka on juuri sopiva hieman punapohjaiselle, mutta melko neutraalille iholleni.
VastaaPoistaKuinka sinua suositeltiin levittämään meikkivoide käsin vai siveltimellä? :)
Pidän kyllä yllättävän paljon. :) Se on hyvä, vähän kevyempi ja kesäisempi vaihtoehto vakkarilleni Giorgio Armani Luminous Silkille. :)
PoistaOli myös mielenkiintoista saada ammattilaiselta vahvistus sille, että ihoni on todellakin keltapohjainen, vaikka olen joskus miettinyt että voisiko se sittenkin olla punapohjainen. Tosi hyvä että sävyvaihtoehtoja meikkivoiteesta on noin paljon, niin toivottavasti jokaiselle löytyisi se paras mahdollinen sävy. :)
Oikeastaan Janita Salmensuo neuvoi levittämään meikkivoiteen kombinaationa näistä kahdesta, eli ensimmäinen, kevyt kerros sormin, jolloin meikkivoide suorastaan sulautuu ihoon. Siihen päälle voi sitten siveltimellä vielä paikkailla jälkiä t-alueella, ja tarvittaessa kiillottaa niistä kohdista, joihin haluaa enemmän valoa, kuten poskipäiden päältä ja otsalta. Tämä kiillottaminen oli itselleni aivan uusi tekniikka, eikä se ilmeisesti onnistukaan tuollaisella helmiäistä sisältävällä meikkivoiteella kuten Giorgio Armanin Luminous Silk, vaan vaatii sen kullan jota YSL:n meikkivoiteessa on. :)
Olen etsimässä uutta meikkivoidetta, ja pohdin juurikin Le Teint Touche Eclatin ja Luminous Silkin välillä. Lancomen Teint Miracle oli myös vaihtoehto, mutta minulle sopiva sävy 010 tummui kasvoillani oranssihtavaksi...
VastaaPoistaOlisi ihanaa, jos jaksaisit kertoa enemmän YSL:n ja Armanin meikkivoiteiden eroista. Onko Armani siis peittävämpi? Sanoiko YSL:n meikkitaiteilija sinulle, mikä kirjainyhdistelmä on kaikista keltaisin noista Le Teint Touche Eclatin vaihtoehdoista, niitähän on kolme: B, BR ja BD. Sokoksen myyjä sanoi minulle, että BR on kylmä, B lämmin ja BD neutraali, vaikka olen itse saanut sen käsityksen, että B olisi se neutraalein noista vaihtoehdoista ja BD lämpimin.
Meillähän on sitten ihan samat vaihtoehdot, koska minullakin oli kolmantena juuri tuo Lancomen kehuttu Teint Miracle. Etsimme siis molemmat varmaankin kevyttä, luonnollista ja valoa heijastavaa meikkivoidetta.
PoistaItseasiassa YSL:n meikkitaiteilija Janita Salmensuo teki kohdallani myös tuon tummumistestin YSL:n Le Teint Touche Eclatilla, eli seurasi sitä jonkun aikaa että tummuuko se. Kumpikaan - Giorgio Armani tai YSL - ei mielestäni tummu omilla kasvoillani, mutta Lancomen Teint Miraclea en ole kokeillut.
Viisainta olisi varmaan sinulle kuten minullekin mennä Helsingin Stockmannille, jossa on näitä kaikkia kolmea meikkivoidetta myytävänä lähekkäin. Homma vielä helpottuu, jos olet karsinut vaihtoehdoista jo Lancomen. Voisit pyytää myyjiä kokeilemaan kumpaakin: Giorgio Armania ja YSL:ää kasvoillesi, ja valitsisit sitten kummasta tykkäät enemmän. Minun oli itseasiassa tarkoitus tehdä niin YSL:n ja Lancomen välillä, mutta sitten päädyinkin suoraan jo YSL:ään, joten Lancomen testaamiselle ei ollut enää tarvetta. Minulla on siitä kyllä muutama näyte, valitettavasti kyllä varmaan väärässä sävyssä, joten niistä voin vielä yrittää testailla.
Meikkivoiteen valinta on kyllä niin hankalaa, siksi inhoan sen vaihtamista, mutta toisaalta olen utelias uutuuksien suhteen ja tavoittelen aina vain täydellisempää ihoa.
Janita Salmensuo tosiaan sanoi, että YSL olisi matampi kuin Armani, mutta toisaalta Armani peittäisi vähän enemmän. Peittävyydestä olen samaa mieltä, mutta minusta Armani on ehkä kuitenkin vähän matampi. Ehkä tuo levitystekniikkakin vaikuttaa siihen asiaan, eli viimeistellessäni YSL:n meikkivoiteen kiinnitystä kiillotan samalla siveltimellä meikkivoidetta, jolloin se on vähemmän matta. Mielestäni eroa kuvaa hyvin myös puuterisuus. Armani on puuterisempaa, kun taas YSL Le Teint Touche Eclat on pelkkää nestemäistä meikkivoidetta, eli siitä puuttuu sellainen tekstiilikankaan himmeä pinta, joka Armanissa taas on. Molemmat ovat kuitenkin tosi luonnollisia, eli melkein sen näköisiä että meikkivoidetta ei olisi ollenkaan. YSL myös ehkä kosteuttaa aavistuksen enemmän kuin Armani.
Olisin ottanut kuvia, mutta valitettavasti meikkivoiteiden erot näkyvät kuvissa tosi huonosti. Luonnossa voi jotakin ehkä huomata, mutta eniten sen huomaan itse. Sellaista koetta voisin toki kokeilla, että levittäisin toiselle puolelle kasvoja YSL:ää ja toiselle Giorgio Armania, ja katsoisin sitten näkyykö kuvassa mitään eroa. :)
Giorgio Armani Luminous Silkista minulla on sävy 4, joka on ehkä aavistuksen vaalea minulle kesäisin. Halusin kuitenkin pelata varman päälle, etten ottaisi liian tummaa sävyä. :)
YSL Le Teint Touche Eclatin sävyistä meillä ei ollut Janita Salmensuon kanssa sen enemmälti puhetta muuta kuin että tuo R sävyn nimessä tarkoittaa tosiaan punapohjaisuutta. Minulle nimittäin lähetettiin aiemmin testiin sävynumero BR 40, joka on aivan liian tumma ja punertava minulle.
Luulisin kuitenkin, että D sävyssä tarkoittaa nimenomaan extrakeltaisuutta, sillä se tulee sanasta dore, kulta. Eli B olisi neutraali, mutta kuitenkin keltaiseen päin, BR roosapohjainen ja BD kultaisin. Aika jännä, että Sokoksen myyjä sanoi sinulle eri tavalla. Parhaiten asia kuitenkin selviäisi kokeilemalla, sillä minäkin näin itse eri sävyjen erot ihollani selvästi Stockmannin hyvässä meikkausvalossa. :)