tiistai 19. maaliskuuta 2013

Hemmotteluhoitoja hotellissa, Rituals ja Simple-meikinpuhdistusliinat

Vietimme viikonloppulomaa Amsterdamissa, designhotellissa jossa käytetty hotellikosmetiikka oli Hollannin oman ylpeyden, kosmetiikkasarja Ritualsin






Eikö olisi hienoa jos Suomessakin designhotelleissa olisi käytössä Lumenen tai vaikka luonnonkosmetiikkamerkki Flown kosmetiikkaa? Toisaalta en ole koskaan yöpynyt Suomessa sellaisessa, joten en tiedä vaikka näin olisikin esim. Helsingin GLO:ssa tai Havenissa.

Haven kyllä mainostaa, että siellä huonevarusteluun kuuluvat brittiläisen luksusspa-sarja Elemiksen tuotteet. GLO:ssa on ainakin sikäli osattu hyödyntää suomalainen Lumene, että tietääkseni samaan ketjuun kuuluva Kämp Spa on kehittänyt hoitonsa yhdessä Lumenen kanssa ja käyttää niissä pohjoisia marjoja ja kasveja raaka-aineena. 






Mutta takaisin Hollantiin ja Ritualsiin. 

Rituals on perustettu vuonna 2000 ja ensimmäisiä merkkejä, joka yhdisti sekä sisustus- että vartalotuotteet kosmetiikassa. Rituals ammentaa itämaisesta tyylistä, ja ideana on tarjota ylellisten tuotteiden muodossa hemmottelevia rituaaleja arkipäivään.

Ritualsin valikoimaan kuuluu tuoksukynttilöitä, huonetuoksuja, parfyymeja, vartalo- ja kasvotuotteita, teetä ja jopa joogavaatteita. 

Suomea lähin paikka, jossa Ritualsia myydään, on Tukholma.






Hotellihuoneessamme jopa käsisaippua oli Ritualsin Energy Bar.

Se tuoksui etäisesti mandariinilta ja mintulta ja oli ehkä aavistuksen vähemmän kuivattava kuin saippuat yleensä. 

Lisäksi huoneessa oli suihkugeelinä Ritualsin Sunrise, joka tuoksui appelsiinilta ja seetripuulta. Vähän itämainen tuoksu, josta ei tullut oma suosikkini. Vartalovoide oli Ritulasin Magic Touch, joka sisältää riisimaitoa ja kirsikkaa. Aika kevyt kosteuttaja ja ihan miellyttävän tuoksuinen. 

Myös Brilliant Bliss -shampoo ja Shikakai Secret -hoitoaine olivat Ritualsin. Ne sisälsivät intialaista ruusua ja shikakaita, joka on luonnollinen pesujauhe. Sen pitäisi olla erinomainen puhdistaja, joka ei kuitenkaan poista hiuksesta sen luonnollisia öljyjä. Ihanaa, kerrankin laadukkaita hotellishampoita! 






Hotellin kylpyhuoneessa oli myös huonetuoksuna Ritualsin Under a Fig Tree -tuoksutikut. Niiden tuoksu oli aivan ihana pehmeä ja puhdas. Ihmettelin ensin, että mikä kylppärissä tuoksui niin hyvälle kunnes tajusin tuoksun tulevan tuoksutikuista.

Fragrance Sticks -tuoksutikkujen hinta on 23,50 euroa, ja niistä pitäisi riittää tuoksua ainakin kolmeksi kuukaudeksi. 






Paras oivallus minusta kuitenkin oli, että huoneessa oli myös kaksi erikoissettiä Ritualsilta: Mini Rituals jalkahoito ja kasvonaamiot.






Mini Rituals Foot Spa sisälsi Yogi Secret -jalkakuorinnan ja Lao Tze -jalkavoiteen.

Yogi Secret nimi tuli siitä, että kuorinta sisälsi pyhää basilikaa. Takana oli ayurvedista ajattelua siitä, että vartalon puhdistamisen tulisi alkaa jaloista, jotka pitävät vartalon yhteydessä maahan sekä tasapainossa.    

Yhtä kaikki, aivan loistava idea minusta kaupunkilomalle tai hotellihemmotteluun tarjota asiakkaille itse tehtävä jalkahoito!





Tietenkin kokeilin heti ensimmäisen pitkän museo- ja nähtävyyksien katselupäivän jälkeen!

Yogi Secret -kuorinta hierottiin kuiviin jalkoihin ja sen annettiin vaikuttaa hetki. Aine oli geelimäistä ja sisälsi pikkuisia rakeita, kuin suolaa tai sokeria. Se levittyi hyvin ja tuoksui raikkaalle piparmintulle. Geeli pisteli jaloissa hyvällä tavalla vähäsen. Kuorinta oli tosi miellyttävä käyttää ja tuntui tehokkaalta. 






Sitten kuorinta huuhdeltiin pois ja jalkoihin levitettiin Lao Tze -jalkavoidetta. Siinäkin oli raikas piparmintun tuoksu ja viilentävä vaikutus. Yleensä en pidä jalkavoiteissa viilennyksestä, mutta pitkän kävelypäivän jälkeen se sopi. Voide oli sellainen keskikosteuttava.

Jaloista tuli ihanan pehmeät tällä yhdistelmällä ja ne virkistyivät kovasti. Ihastuin tuotteisiin niin paljon että ostin Yogi Secret -jalkakuorinnan Ritualsista kotiinkin. 







Ritualsin liikkeitä oli Amsterdamissa muutamia siellä täällä. 

Yogi Secret -jalkakuorinnan hinta oli 11,50 euroa (75 ml) ja Lao Tze -jalkavoiteen 10 euroa (75 ml), eli hirveän kalliita ne eivät olleet. Liikkeessä oli myös myynnissä valmiita Mini Rituals -settejä n. 3,50 euron hintaan, mutta myyjä suositteli tietenkin mielummin täysikokoisia tuotteita, jotka tulivat suhteessa edullisemmaksi. Erinomainen lahja- tai tuliaisidea kuitenkin! 

Ritualsin liikkeessä oli ystävällinen palvelu ja mm. itämaistyylinen pesuallas, jossa veden kanssa käytettäviä tuotteita sai testata. Hyvä idea sekin!  







Ritualsin myyjä esitteli minulle myös vaahtoavia Shower Foam -suihkuvaahtoja. Ne olivat iholle levitettäessä geelimäisiä, mutta muuttuivat veteen sekoittettuna pehmeäksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Iho tuli niistä aivan ihanan pehmeäksi, joten valitsin kotiinvietäväksi T'ai Chi -tuoksun, jossa on valkoista lootusta ja vihreää teetä. 

Suihkuvaahtojen hinta oli 8 euroa, ja niitä oli kuudessa muussakin tuoksussa.






Kasvojen puhdistusta varten otin Amsterdamiin mukaan minulle testattavaksi blogia varten lähetetyt Simplen meikinpuhdistusliinat ja silmämeikinpoistotyynyt. 

Kätevimmät nämä tuotteet olisivat minusta lyhyillä lentomatkoilla, joissa ollaan liikkeellä pelkillä käsimatkatavaroilla. Silloinhan nesteiden määrä pitäisi saada karsittua minimiin, joten nämä helpottaisivat pakkaamista kovasti. Tietysti myös pidemmillä matkoilla ne vähentävät tarvittavien purkkien ja purnukoiden määrää.

Simple-tuotteiden pitäisi olla hellävaraisia iholle eikä sisältää ihoa ärsyttäviä aineita. Se olikin minusta helpotus, sillä usein pelkään tällaisten puhdistusliinojen sisältävän liian voimakkaita kemikaaleja herkähkölle iholleni.






Meikinpuhdistusliina oli mielestäni aika kätevä tuote. Se oli tarpeeksi iso, jotta riitti varmasti koko kasvojen puhdistamiseen. Liina puhdisti meikin aika tarkkaan eikä ärsyttänyt ihoa.

En ehkä käyttäisi sitä jatkuvaan puhdistukseen, sillä en luota sen poistavan ihan kaikkea meikkiä ja epäpuhtauksia yhtä tarkasti kuin normaalisti käyttämäni kaksoispuhdistus, mutta tällaisessa matkakäytössä se oli ihan käyttökelpoinen.  






Silmämeikinpoistotyynyjen luvattiin tepsivän myös vedenkestävään meikkiin. Itse en käytä vedenkestävää ripsaria, mutta poistotyynyillä joutui vähän hinkkailemaan jopa tavallista ripsiväriä. En siis tiedä miten ne toimisivat vedenkestävään, kun tuntui että ne olivat vaikeuksissa jo tavallisenkin ripsivärin kanssa. Onneksi ne eivät kuitenkaan kirvelleet herkissä silmissäni. 

Simple-puhdistusliinat ovat myydyin kasvonhoitotuote Iso-Britanniassa, jossa myydään yksi pakkaus joka kolmas sekunti! 

Puhdistusliinat ovat aika edullisia, 4 euroa 25 kpl. Silmämeikinpoistotyynyt maksavat 6 euroa 30 kpl. Ne kestävät aika pitkään, sillä ainakin minulla yksi puhdistusliina ja yksi silmämeikinpoistotyyny riittivät koko kasvojen puhdistukseen.

Pakkaus myös säilytti hyvin liinojen kosteuden, sillä avasin pakkaukset jo helmikuun alussa edellisellä matkalla, ja nyt maaliskuun puolivälissä tuotteet olivat edelleen ihan kunnossa.

Simple-tuotteita myydään Stockmannilla, Sokoksessa, Anttiloissa, Prismoissa,  Citymarketeissa ja S-marketeissa, eli ne on helppo napata mukaan mistä vaan. 






Ihonpuhdistuksen jälkeen oli ihana ottaa hotellissa käyttöön tämä toinen Mini Rituals -setti eli Luxury Face Treat -kasvonaamiot.

Pakkauksessa oli kaksi naamiota, virkistävä Vitality & Energy Mask ja kosteuttava Intensive Moisturising Mask. 

Periaatteessa oli oikein hyvä, että erilaisille ihotyypeille ja eri tarpeisiin oli pakkauksessa valinnanvaraa. Toisaalta olisin ehkä kaivannut pakkaukseen toiseksi tuotteeksi kuorintaa, kuten Foot Spa -pakkauksessakin oli. 

Kokeilin lentokoneilman kuivattamille kasvoilleni kosteuttavaa Intensive Moisturising Maskia. Se sisälsi sinistä inkivääriä (mitähän se on?) ja hyaluronihappoa.

Naamio oli paksuhkoa, perusvoidemaista voidetta, jota kehotettiin pakkauksessa käyttämään runsaasti. Tuoksu oli puhdas ja neutraali. Naamion jälkeen ihoni oli kyllä oikein pehmoinen ja hyvin kosteutettu, joten tuote tuntui toimivan.

Tämä naamiokaan ei ollut kovin kallis, 14,50 euroa (75 ml).

Koska pakkauksen mukaan naamiota tuli käyttää vain 1-2 kertaa viikossa, jäi sitä vielä ainakin puolet kotiin vietäväksi. Samoin tuon Vitality & Energy Maskin sain mukaani kotiin. 


Minusta tällaisista hemmottelevista ihonhoitotuotteista hotelleissa voisi tulla ihan käytäntö. Useinhan juuri lomalla on aikaa ja innostusta tehdä tällaisia hoitoja hotellihuoneessakin, ja toisaalta työmatkallakin voi kaivata juuri tällaista hemmottelua ja virkistystä!     

12 kommenttia:

  1. Aivan mahtavat hotellihemmottelut olet bongannut! Itse en käy juuri hotelleissa, mutta sukulaisissa reissatessa otan kanssa aina kaikki naamiot, voiteet ja kuorinnat mukaan. On kiva sitten saunassa turista rauhassa naamiot päässä, kun nähdään läheisiä pitkästä aikaa tai saada vähän omaa aikaa tiiviistä seurustelusta kun välillä vetäytyy puljaamaan purkkien kanssa yksin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan on aivan loistava idea! Eli ei todellakaan tarvitse lomailla hotellissa, vaan samaa ideaa voi soveltaa muutenkin matkaillessa. Itsekin otan yleensä mm. kasvokuorinnan ja kulmavärit mökille mukaan, kun siellähän niitä on aikaa laitella. Lisäksi on kivaa saada jotakin vähän extra-hemmottelua samalla kun muutenkin lomailee. Ja jos se tapahtuu vielä hyvässä seurassa, niin mikäs sen parempaa! :)

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta! Hyvä idea hotellilta antaa asiakkailleen kokeiltavaksi tällaisia hemmottelutuotteita loma-ajalle. Ja kiva, että kaikki olivat vielä samaa sarjaa, niin pääsit kunnolla tutustumaan paikalliseen merkkiin :) Tuommoiset hotellihemmottelut eivät taida olla kovin yleisiä meillä Suomessa, mutta mistä minä tiedän, sillä ei ole hirveästi tullut matkusteltua. Olisi kiva, jos tuosta tulisi joka paikassa ihan yleinen käytäntö ja täällä tarjottaisiin vaikka juuri Lumenen tuotteita.

    Tuliko muuten shoppailtua mitään kosmetiikkaa viikonloppuna? Postausta varmaan tulee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kivaa! :)

      Minustakin se oli hieno idea kaikkien kannalta: asiakkaan, hotellin ja kosmetiikkamerkin. Ja ainakin minä marssin samantien myös ostoksille, eli satsaus kannatti ainakin Ritualsin kannalta. Parasta olisi tietysti, jos tämä olisi tehty yhteistyössä hotellin ja Ritualsin välillä. :)

      Oli tosi kiva kokeilla ensin tuotteita rauhassa, ja sitten oli mahdollisuus myös ostaa suosikkejaan kotiin. Ritualsia myytiin myös vähän hotellissa, joten kiireisimmilläkin oli mahdollisuus hankkia sitä myös kotiinviemiseksi. :)

      Minustakin tämä oli mukava poikkeus hotellien yleiseen bulkkikosmetiikkaan. Toivottavasti Suomessa toimittaisiin myös näin. Mikä loistava mahdollisuus tällainen olisi markkinoida esim. Lumenea ja suomalaista osaamista.

      Vähän jotakin tuli kyllä ostettua, tarjonta oli ainakin valtava. Ja ostospostaus on kyllä tulossa, oikein arvasit muru! :)

      Poista
  3. Kiitos hienosta blogistasi. Ihailen kovasti tätä tyylikästä ulkoasua ja upeita kuvia. Kosmetiikastakin kirjoitat sen verran asiantuntevasti, että näin alan ammattilaisenakin näitä on ilo lukea. Kiva myös lukea matkakuulumisia.
    Terveiset Purkkiarmeijasta.

    Inkeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos, miten kauniisti ja kivasti sanottu. Ja samoin sinne, Purkkiarmeijaa luen todella mielelläni, ja opin samalla koko ajan lisää myös kosmetiikasta. Todella mielenkiintoisia juttuja ammattilaisen näkökulmasta! Suosikkejani ovat kauneushoitolan arjesta kertovat jutut, ihanaa kurkistaa kulissien taaksekin.

      Ihanaa kevättä sinne! :)

      Poista
  4. Design-hotellit on ihana konsepti ja vielä noin ihanilla hemmottelevilla tuotteilla, voih! <3

    Mä olen omistanut muutaman Rituals...:in tuotteen (yhden omistan vieläkin), ja ovat kyllä aivan ihania. :) Vaikka muuten en yleensä ole hurahtanut tuohon itämaiseen tyyliin, niin kyllä tuo Rituals... vaan on kiva. :) Merkin pienehköjä myyntipisteitä on muuten myös joidenkin maiden lentokentillä ja tavarataloissa. Ja nettikaupasta voi tilata Suomeenkin, postikulut 10e / £7,50. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän designhotelleista kovasti, vähän toista kuin tavallisissa ketjuhotelleissa. Tätä ennen olen yöpynyt design-hotelleissa Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Firenzessä, mutta niistä en oikein muista tällaista erityistä satsausta kosmetiikkaan. Ehkä se on vasta nyt ihan viimeisimpien aikojen ilmiö, mutta erittäin tervetullut kyllä minusta! :)

      Todella mielenkiintoista kuulla käyttökokemuksiasi Ritualsista, kiitos! Minäkään en koe itämaista tyyliä erityisesti omakseni, mutat tiedän monia ystäviäni, joiden suosikki se on sisustustyyleistä ym. Sehän on nyt ollut vime vuosina kovin suosittua, sellaista tummaa puuta ja vähän mystiikkaa. Ainakin sellaiseen ympäristöön nuo Ritualsin kodintuotteet sopivat erinomaisesti. Kivaa oli kuitenkin huomata, että tuotteet tuntuivat olevan toimivai myös ihan vain kosmetiikkana. :)

      Kiitos myös tiedosta että on nettikauppa. Postikulutkaan eivät ole mitkään aivan huimat, jos tilaa useampia tuotteita kerralla tai vaikka jonkun ystävän kanssa. :)

      Poista
  5. Mä en kyllä nyt äkkiseltään muista, olenko edes yöpynyt missään design-hotellissa? En kai. :D Oon kyllä muuten nähnyt noita hotelleja, oon nimittäin itekin hotellissa töissä. ;)

    Mulla on siis ollut seuraavat Ritualsin tuotteet: Ayurveda Yogi Flow -suihkuvaahto, Brilliant Bliss -shampoo, Honey Touch -vartalovoide, Himalaya Clay Pure Detox Body Clay eli joku puhdistava vartalosavi, Imagine-käsisaippua ja Magic Touch -vartalovoide. :)

    Kaikki muut olivat aivan taivaallisen tuoksuisia, paitsi tuo vartalosavi. Siihen en päässyt oikein sisään muutenkaan, oli jotenkin "turha" tuote, tai sitten itse en vaan osannut käyttää sitä oikein. :D Vartalovoiteiden kosteustehot olivat todella hyvät ja yllätyin shampoosta todella positiivisesti, se on todella hyvä ja pesevä! Ja se tuoksu... <3

    Ajattelin tehdä joku kerta tilauksen tuonne nettikauppaan. :)

    VastaaPoista
  6. Design-hotellit ovat minusta kyllä kiva, uudempi konsepti. Mietittyä, kiinnostavaa ja laadukasta. Melkein voisi seikkailla ympäri maailmaa vain kokeilemassa niitä. :)

    Suomessa on varmaan muitakin designhotelleita kuin nuo GLO ja Havis, esim. Klaus K, joka nimenomaan pelaa suomalaisuudella. Toivottavasti siellä ainakin on myös suomalaista hotellikosmetiikkaa! :)

    Hotellissa on varmasti kivaa olla töissä! :)

    Käyttämäsi Ritualsithan ovat minulle nyt osin tuttuja tämän Amsterdamin hotellikokemuksen perusteella. :) Siellähän olivat samoja nuo Brilliant Bliss -shampoo ja Magic Touch -vartalovoide. Kivaa kuulla, että tykkäsit tuotteista. Nuo suihkuvaahdot olivat myös aivan ihania, mitä pääsin niitä Ritualsin liikkeessä testaamaan. Samoin tykkäsin kovasti shampoosta ja Shikakai Secret -hoitoaineesta. Tosi hyvin pesivät ja hiukset pysyivät puhtaina pitkän aikaa.

    Mukavaa myös, että tuotteet vaikuttavat aika kohtuuhintaisilta. Silti on käytetty paljon luonnollisia raaka-aineita ja tuotteet vaikuttavat aika laadukkailta. Hyvä merkki tämä Rituals! :)

    VastaaPoista
  7. Hei saako kysyä, mikä tuo hotelli oli, jossa yövyitte? Ja samaa mieltä olen pienistä hemmotteluhoidoista, sopivat niin loma- kuin työmatkalaisille päivän päätteeksi! Mä olen viime aikoina ottanut tavaksi lakata varpaankynnet illalla hotellihuoneessa, jostain syystä se tuntuu ylelliseltä ja ihanalta, kun voi istua sängyllä, lakata kynsiä ja katsella telkkaria samalla. Kotona varpaankynsien lakkaaminen on enemmän pakkopullaa ainakin talviaikaan. :-)

    VastaaPoista
  8. Hotellin nimi oli Park Hotel. Hyvää siinä oli sijainti rauhallisella ja kalliilla alueella lähellä museoita, isoa puistoa ja ostoskatuja. Siellä oli myös kuntosali, joka oli meillä yksi valintakriteeri, ja muutenkin panostettu liikuntamahdollisuuksiin. Kävimme mm. lenkillä läheisessä puistossa joka aamu.

    Hinta oli minusta ihan ok, n. 500 euroa 4 yötä 2 henkilöä, kun hotelli oli niin korkeatasoinen. Amsterdamissa on kai muutenkin hotellit aika kalliita. Negatiivista oli se että aamiainen ei kuulunut hintaan ja oli aika kallis, ennakkovarauksena n. 17 euroa. Starbucks oli kuitenkin lähellä, ja söimmekin muutamana aamuna aamiaista siellä. Lisäksi netti oli huoneissa maksullinen mutta aulassa ilmainen. Amsterdamissa oli muutenkin nihkeämpää wi-fin kanssa kuin Suomessa. Monessa paikassa se oli kyllä ilmainen, mutta siihen tarvitsi koodin tms. Mutta suosittelen kyllä ihan hotellia jos haluaa vähän ylellistä hemmottelua, siistit huoneet, hyvän sijainnin ja ystävällistä palvelua! :)

    Varpaankynsien lakkaaminenkin on tosi hyvä idea hotellitekemiseksi! Kun usein matkoilla iltaisin hotellissa voi olla aikaa touhuta kaikkea pientä, juuri tuollaista. Varsinkin työmatkoilla olisi hyvä käyttää aikaa huoneessa myös johonkin hyödylliseen, joka kotona jää helposti tekemättä. :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)