sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Meikki IsaDoran Fanciful-kokoelmalla ja hauskaa vappua!

Toukokuu, kuukausista ihanin!

Aurinkoisen kevätaamun kunniaksi pastellinen silmämeikki IsaDoran Fanciful-kokoelman luomiväreillä 62 Bonbon Mint ja 60 Lilac Daydream.






Tykkään näistä kevyen kuulaista sävyistä hirveästi.

IsaDora suosittaa näitä Eye Focus Single Eyeshadoweita (hinta 11,35 euroa) oikeastaan "trendikkääseen" yksiväriseen silmämeikkiin. Fanciful-kokoelman mainoskuvissakin silmämeikki on tehty pelkällä vaaleansinisellä Eye Focus -luomivärillä 61 Blue Sky. Olen käyttänyt näitä myös niin, mutta tähän meikkiin halusin kokeilla yhdistää nämä ihanuudet.

Innoituksena meikille oli Diorin viiden luomivärin paletti 169 Purple Crystal. Se on Iridescent eli helmiäispaletti, joka ilmestyi Diorin 2009 Holiday-kokoelmassa Cristal Boréal yhdessä tummemman savuisen Smoky Crystalin kanssa.

Minulla ei ole Purple Crystalia, mutta samasta Diorin Cristal Boréal-kokoelmasta kyllä - 40 %:n alesta ostettu vaaleanliila sinkku 152 Purple Gem.





Ihan kaunishan Purple Gem on paletissa, mutta muuten melko turha. Ostin sen koska ajattelin, että vaaleanliiloja luomivärejä ei voi koskaan olla liikaa. Runsaasta glitteristä johtuen se on kuitenkin melko kova koostumukseltaan ja hankala levittymään.

Muistan, että passasin Purple Crystal -paletin aikoinaan, koska nettiswatcheissa se ei saanut kovin mairittelevia arvioita. Värit näyttivät jotenkin hailakoilta ja liian kevyiltä. Paletin värit ovatkin ilmeisesti melko heikot eivätkä erotu kunnolla toisistaan. Tai mitä laatua sitä nyt siis kuvittelisi saavansa Diorin luomiväripalettien nykyiseen huikeaan yli 66 euron hintaan nähden.

Ihana Vanity on swatchannut paletin täällä. Ja Van, jos luet tätä ja olet joskus halukas myymään, niin mä voisin kyllä vielä harkita!

Purple Crystalista mieleeni jäi ikuisesti vaaleanliilan ja mintunvihreän yhdistäminen. Paletissa on kaksi vaaleaa liilaa, yksi persikansävy, kalpea mintunvihreä ja tummempi violetti.

Sen väriyhdistelmä sai toimia inspiraationa nyt sitten IsaDoran vaaleanvihreän Bonbon Mintin ja vaaleanliilan Lilac Daydreamin yhdistämiseen.






Haaleanvaaleaan silmämeikkiin yhdistin samasta IsaDoran Fanciful-kokoelmasta raikkaan pinkin Jelly Kiss -huulipunan 53 Pink Parfait. Sen näette halutessanne huulillani täällä.  





Tämäntyyppinen vaalea silmämeikki vaatii mielestäni kehyksiksi kunnon tummat rajaukset.

Käytin Diorin rajauskynää Crayon Eyeliner 094 Trinidad Black. En ole mikään mestarirajailija, mutta tuon Diorin rajauskynän avulla saan mielestäni tarpeeksi siistit ja voimakkaat rajaukset. Se on paras rajauskynä mitä olen kokeillut: juuri sopivan kova, että tekee tarpeeksi tarkkaa jälkeä, mutta samalla sopivan pehmeä, että tarttuu hyvin.

Nestemäistä rajausta en osaa käyttää, eikä sen kova jälki mielestäni sovi silmillenikään niin hyvin. Ammattimeikkaajatkin rajaavat minulle aina kynällä, joten olen itsekin ollut tyytyväisempi sen pehmeämpään jälkeen.

Pitkäntähtäimen projektina minulla on kuitenkin hankkia kunnon nestemäinen rajaus ja oppia myös käyttämään sitä. Kerään listaa parhaista suosituksista, ja jossakin vaiheessa aion hankkia jonkun niistä. Listan kärjessä ovat tällä hetkellä Sensain Liquid Eyeliner, Yves Saint Laurentin eyeliner ja Clarinsin nestemäinen rajaustussi. 

Olen kuitenkin niin tyytyväinen tuohon Diorin rajauskynäänkiin, että projektilla ei ole kiire.






Silmämeikissä on sisäkulmassa vaaleanvihreä Bonbon Mint ja ulko-osassa luomea liila Lilac Daydream. Nyt kyllä kääntäisin ne toisinpäin, sillä käytössä Bonbon Mint osoittautui pigmenttisemmäksi ja voimakkaammaksi kuin Lilac Daydream. Mutta ihan jännä efekti tuli näinkin. Vaaleanvihreä näkyi erityisesti silmän ollessa auki voimakkaasti sisänurkassa, ja toi meikkiin erikoista ulottuvuutta (no onpas mulla nyt hienot selostukset!)

Ihanan kevyt ja keijukaismainen meikki!

Nyt vapunpäivän meikkiin koitan kääntää tämän yhdistelmän, ja jos onnistun, laitan siitäkin vielä kuvat teille.




Kun opiskelin, tämä vapunpäivä oli melkein tärkeämpi kuin vappuaatto. Aionkin tänään ottaa tästä aurinkoisesta päivästä kaiken irti: aamulenkki auringonpaisteessa ja sitten vappuajelulle ja jätskille Kaivopuistoon.

Oikein hauskaa vappua teille kaunokaiset täältä Pumpulipupusta!


J.K. Mua nauratti itseänikin, kun kävin pihalla ottamassa teille kuvan tuosta crazysta jänispallosta!

10 kommenttia:

  1. Pupu on syönny pääsiäisenä Kindereitä!!! Meillä oli tuollainen norsupallo. :D

    Harmi kun noi vaaleat sävyt ei näy kunnolla kuvissa. :( Onneksi omaan hyvän mielikuvituksen, niin kuvittelin meikin voimakkaampana, eli sellaisena mitä se luonnossa on. Kiva meikki! Tulee ranskanpastillit mieleen... raikas ja herkullinen. ;)

    Itsekin olen viime päivinä tehny 3 eri meikkiä ja kuvannu ne. 2 niistä oli kuvissa melkein yhtä vahva kuin luonnossa. Tulevan viikon aikana julkaisen niitä sitten. ;) Luvassa on 2 vahvaa meikkiä ja yksi raikkaampi, mutta silti melko voimakas.

    Noista sinun rajaus ongelmista tuli mieleeni, että omistatko geelilineria? Sillä on helpompi tehdä rajaus kuin nestemäisellä eyelinerilla. Nii ja geelilinerin jälkeä voi helposti pehmentää synteettisellä viistosiveltimellä.

    VastaaPoista
  2. Noi on kyllä niin nättejä sävyjä. :) Sorrun vielä itsekin jossain vaiheessa ostamaan parit noista, heh!

    Naureskelin tolle jänispallolle, luulin ensimmäisistä kuvista että se oli suihkumyssy. :D

    VastaaPoista
  3. Minna: Ihan oikein arvasit, pääsiäisenä syötiin Kindereitä :) Pallon sai kyllä alun perin mies, mutta koska se oli pupu, niin tietenkin lahjoitti mulle :) Aivan uskomatonta että noin iso juttu mahtui sinne pikkuiseen pääsiäismunaan, vaikea uskoa!

    Mullekin tuli meikistä ranskanpastillit tai lontoonrakeet mieleen :) Ihana tehdä välillä kevyempiä ja keväisempiä meikkejä, vaikka ne ei tosiaan valitettavasti näy kuvissa niin hyvin. Olen nyt noudattanut sun ohjeita ja jättänyt sen värillisen voidemaisen pohjustajan välistä pois, niin sekin vähän heikentää värejä ja voimakkuutta. Tykkään kuitenkin itse valtavasti tästä uudesta vähän kevyemmästä ja pehmeämmästä meikkityylistä!

    Ihanaa kun sulta tulee taas meikkikuvia. Tosi kivaa! Ne on tietysti mun suosikkeja, ihania inspiraation lähteitä :)

    Mulla on myös geelilinereita, ja jonkin verran niitä käytänkin. Tykkään tuosta rajauskynästä kuitenkin varsinkin arkiaamuina, kun se on niin nopea ja helppo, kun erillistä sivellintä tms. ei tarvita.


    Serrated B: Jos harkitset hankkivasi noita, voit myös yrittää odotaa kesän aleisiin jos vain maltat. Ainakin viime vuonna IsaDoran kevätkokoelmaa tuli aleisiin. Se on tietysti vähän riskillä sitten... Mutta itse ajattelin tehdä niin noiden vaaleansinisten juttujen osalta. Eli jos tulevat aleen niin kiva :)

    Eikö olekin hassu pallo! Se muistuttaa kieltämättä vähän just suihkumyssyä! :) Mutta sopii hyvin vappuun! :)

    VastaaPoista
  4. Tiedätkö, et minusta kajalilla rajauksen teko on vaikeinta! :D Nyt kun monen vuoden tauon jälkeen oon taas kynällä tehny rajauksia, niin alkuun ei ollu helppoa. Nyt alan taas osata, kun olen taas kajal-rajauksia tehny.

    Mua alkaa jo itseäni ärsyttää tää neuvojen jakeleminen pyytämättä, mut meinasin ehdottaa, että jos haluat tehdä blogia varten esim. pastellista silmämeikkiä, niin silloin voidemainen pohjalla on varmasti paikallaa, jotta sävyt näkyisivät paremmin. Mun blogissa ne kaikkein hulluimmat tai tummimmat meikit on sellaisia vain blogia varten tehtyjä ja siksi ne näkyvät paremmin kuvissa, kun toiset vaaleammat meikit.

    Tykkään sun blogista ja sinusta, joten kuisaan sulle täällä huomisen julkaisun värit silmämeikissä... eli kulta ja tummansininen. ;)

    VastaaPoista
  5. Kävi typo... siis minä kuiskaan sulle. ;D

    VastaaPoista
  6. Ihana Minna, mähän oon vaan tosi kiitollinen, että viitsit neuvoa mua ja jaksat keskustella näistä meikkailujutuista mun kanssa! En edes itse kehtaisi kysyä sulta neuvoa, joten kiva kun tuut aina oma-aloitteisestikin ajatelleeksi jotakin vinkkejä!

    Ehkä mun pitäisi vaan rohkeasti ottaa taas ne geelirajauksetkin käyttöön. Mulla on MSCHICn Eye Staineja, mutta niissä ei ole mun mielestä nyt ehkä ollut mikään maailman paras pigmentti ja levittyvyys. Viime vuonna ostin ulkomailta Bobbi Brownin kehuttuja geelirajauksia, mutta en ole raaskinut avata niitä vielä, ettei nuo MSCHICt sitten kuivuisi käyttämättömänä purkkeihin. Mun pitää myös hankkia sellainen viistopäinen synteettinen sivellin, jonka neuvoit, kun ei mulla ole sellaista. Tiedätkö mistä niitä saisi?

    Oi voi, oon nyt niin innostunut tuosta uudesta "pelkkää UDPP:tä" meikkaustyylistä, että en halua enää käyttää värillisiä pohjustajia :) Kun UDPP:n päältä häivyttäminenkin on niin ihanan helppoa, juuri niin kuin neuvoit. :) Mä oon kyllä just tällainen, että kun innostun jostakin niin teen sitten vaan sitä, niin kuin nyt pelkkiä UDPP-meikkejä :) Mutta noiden pastellien alle ne värilliset pohjustajat varmaan kyllä sopisi, niin eivät jäisi kokonaan käyttämättä. Voisi laittaa ainakin liikkuvalle luomelle, niin eivät haittaisi häivyttämistäkään.

    Ihana kun paljastit vähän etukäteen sun huomisen silmämeikkiä! Kuulostaa aivan upealta, ihana yhdistelmä!!

    VastaaPoista
  7. Hei, kysy aina jos on kysyttävää. Mä vastaan JOS osaan. ;) Tyhmiä kysymyksiä kun ei ole olemassa, on vaan tyhmiä vastauksia. ;) Niin mulle joku viisas on joskus kertonu. :D

    Sellaisia siveltimiä on mun mielestä kaikissa hyvin varustelluissa kemppariosastoissa. Laitan sulle linkit millaista suunnilleen tarkoitan.
    http://www.pretty.fi/calvin-klein-eyeliner-brush-rajaussivellin-p-1584.html

    http://www.cherryculture.com/cosmetics/makeup/nyx/nyx-eye-angle-brush/16477&cat=302&page=6

    Itselläni vastaavat siveltimet on ihan "merkittömiä". ;)

    VastaaPoista
  8. ahhahahahah toi pupupallo :DDD mä tipun kohta penkiltä :''DDD

    VastaaPoista
  9. niin ja siis, tosi nätti meikki :) satuin muuten itsekin ostamaan pitkän haaveilun päätteeksi tussimaisen rajauskynän, kun mulla tuppaa aina päivän mittaan leviämään pehmeellä kynällä tehdyt kissamaiset rajaukset. mun kynä on max factorin, ja nyt muutaman kokeilun perusteella en voi muuta kun kehua - oli vielä edullinenkin! (noin 12 euroa hakaniemen sokoksella).

    VastaaPoista
  10. Minna: Kiitos tosi paljon linkeistä! Tosi kiva kun jaksoit etsiä ne mulle, kiitos!

    Mulla ei kyllä ole tuollaista rajaussivellintä, joten voisin hyvin hankkia vaikka noista jommankumman. Tuo Nyxin on vielä tosi edullinenkin, eikä ole kallis tuo Calvin Kleinkaan. NYXn siveltimestä vielä sanotaan, että se sopii myös luomivärin levittämiseen kynärajauksen päälle. Siihenkin mulla on tarvetta. Nykyään teen sen pienellä Nina Orellin siveltimellä, mutta se on hyvin pehmeä, kun nuo näyttävät kovemmilta. Tosi hyvä juttu, että tuli tästä puhetta, kiitos vielä!


    Maijuemilia: No eikös olekin hauska tuo pupupallo, ihan hullu :) Sopii siis hyvin vappuun :)

    Kiitos, kiitos!

    Kiva että löysit hyvän rajaustussin, ja vielä noin edullisesti. Tsekkaan ehdottomasti myös tuon Max Factorin, kuulostaa oikein hyvältä!

    Ihana myös kun sulla on aika lyhyt matka Hakaniemen Sokokselle. Tykkään siitä hirveästi, kun siellä on aika hyvät valikoimat, perinteikäs arkkitehtuuri (erityisesti se seinämaalaus siellä kerrosten välisissä rappusissa on musta tosi hieno) ja rauhallisempaa kuin Manskun tavaratalossa. Sieltä löytää usein esim. juttuja, jotka on jo Manskulta loppu. :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)