sunnuntai 22. toukokuuta 2011

NARS Orgasm poskipuna ja Albatross highlighter

Voi ei mikä otsikko, nyt minä varmaan saan tänne googlen kautta kaikki häiriköt, mutta minkäs minä sille voin, että NARS on nimennyt poskipunansa noin törkeästi.

Lazy Dynamiten Nekku huomasi hetki sitten, että englantilainen nettikauppa HQHair on ottanut taas valikoimiinsa amerikkalaisen NARS -meikkimerkin.


NARS on meikkitaitelija Francois Narsin vuonna 1994 perustama tyylikäs ja laadukas meikkimerkki, joka on kuuluisa erityisesti yhdestä tuotteesta: Orgasm-nimisestä poskipunasta, jonka värin pitäisi sopia kaikille, for all skin tones.

Orgasmista on muuten olemassa myös glitter-versio Super Orgasm, jonka nimi naurattaa minua aina.

NARSissa brandays on viety tyylikkäästi loppuun asti, sillä kaikki sen tuotteet on koristeltu mustilla tai valkoisilla graafisilla NARS-kirjaimilla, joten ne erottaa hyllystä helposti.

MACillahan on myös samantyyppinen musta-valkoinen brandays. Värikosmetiikan merkit varmaan käyttävät mielellään tuota musta-valkoista, kun meikkien omat värit pääsevät silloin pääosaan, kun ympäristö on rauhallinen.

Yhdysvalloissa NARSia myy mm. jättikosmetiikkaketju Sephora, joten se on hyvin suosittu merkki. Suomesta sitä ei valitettavasti saa, kuten ei monia muitakaan loistavia amerikkalaisia brandeja (Too Faced, Urban Decay, Bobbi Brown...). 

Niinpä oli ilouutinen, että NARS palasi HQHairin valikoimiin, josta se on helposti ja ilman postikuluja tilattavissa myös tänne pohjoiseen.


Orgasm-poskipuna on ollut ostoslistallani jo ikuisuuden. Tiedättehän, siis sillä pitkän ajan kuuluisien tuotteiden ostoslistalla, joita ei ole pakko saada heti, mutta joita on tarkoitus kokeilla joskus, että ovatko ne kaiken maineensa arvoisia ja jäävätkö loppuelämäksi käyttööni.

Samalla listalla ovat meikkituotteista mm. Shu Uemuran legendaariset ripsentaivuttimet, Chanelin Vamp/Rouge Noir -kynsilakka, Too Facedin Snow Bunny -korostuspuuteri jne. Ja muista tuotteista Burberryn trenssi, Mulberry Bayswater ja Repetton balleriinat joitakin mainitakseni.


Olin jo ostamassa Orgasmia ollessani edellisen kerran Yhdysvalloissa loppuvuodesta 2009, mutta minulle iski joku ihmeen pihiyskohtaus keskellä Sephoraa. Olin luullut, että Orgasm olisi ollut pinkimpi, mutta se olikin lämpimän persikkainen, joten aloin epäillä, että sopisiko se kuitenkaan niin hyvin minulle.

Nytpä sitten päätin tarttua Nekun vinkkiin ja tilasin Orgasmin HQHairista. Nekku oli tykästynyt myös NARSin valkoiseen Albatross-highlighteriin, joten tilasin sitten samalla senkin, kun minulla ei ennestään ole vastaavaa tuotetta. 

NARSin poskipunat maksavat HQHairissa 20,50 puntaa eli noin 23,36 euroa, joten ihan halpaa huvia tämä ei tietysti ole. Mutta kannattaa kyllä, sillä tuotteet ovat kyllä kaiken hehkutuksensa arvoisia.


Minulla ei edes ole ennestään kovin montaa poskipunaa. Vain Bobbi Brownin loistava kirkkaanpinkki 9 Pale Pink ja MACn persikkainen Peachykeen.

Bobbi Brown Pale Pinkia käytän viileämpisävyisiin meikkeihin ja MAC Peachykeenia lämpimämpiin.


Ensinäkemältä alimmaisena oleva MAC Peachykeen ja oikean laidan NARS Orgasm vaikuttivat aika samanvärisiltä.

En ole kuitenkaan tykännyt hirveästi tuosta Peachykeenista, sillä se näyttää ihollani jotenkin vähän tunkkaiselta ja likaiselta, eikä tippaakaan raikkaalta. Olen kuitenkin käyttänyt sitä niihin lämminsävyisiin meikkeihin, joihin Bobbi Brownin ihana kylmä pinkki Pale Pink ei vain kerta kaikkiaan sovi.

Peachykeen oli vielä MACn myyjän valinta minulle, kun pyysin suositusta minulle sopivasta poskipunasta. Kokemukseni mukaan Stockkan MACilla saa loistavaa palvelua jos tietää mitä haluaa. Sen sijaan pyytämällä myyjiltä vapaita suosituksia olen tehnyt pari huonompaakin ostosta. Peachykeen on yksi niistä. Siitä myyjä ei osannut sanoa muuta kuin että se on yksi heidän suosituimpia poskipuniaan, mutta ei sanaakaan siitä sopisiko se juuri minulle.

Paras huulipunani MACn Syrup on tosin myös MACn meikkitaiteilijan minulle vapaasti valitsema, joten täysin aukoton tämä teoriani ei ole. Myös ruskeista luomiväreistä Satin Taupe oli minusta hyvä suositus MACn myyjältä, joten riippuu varmaan myös siitä, kuka siellä sattuu olemaan myymässä.
Olin kuitenkin tosi iloinen, että näennäisestä samanvärisyydestään huolimatta NARSn Orgasm osoittautui huomattavasti raikkaammaksi ja pirteämmäksi tapaukseksi kuin MACn Peachykeen.

Orgasm antaa todella kauniin lämpimän kullanhohtoisen sävyn ja hehkun iholle. Tykkään siitä aivan hirveästi, aivan ihana.

Useinhan käy juuri näin, eli kyllä suuri yleisö tietää, ja kulttimainetta ei saavuteta aivan ansaitsemattomasti. Urban Decayn silmämeikinpohjustaja Eyeshadow Primer Potion, Poshen ja Seche Viten kynsilakan pikakuivattajat, Diorin luomivärit, Lancomen ripsivärit, OPIn kynsilakat; kaikki ovat kokeilemisen jälkeen täysin maineensa arvoisia.


NARSn Orgasmin lisäksi olen nyt ajatellut pärjääväni loppuelämän tällä Bobbi Brownin poskipuna-aurinkopuutericombolla.

Bobbi Brownin meikkitaiteilija valitsi minulle nämä sävyt samalla New Yorkin matkalla, jolla jätin ostamatta NARSn Orgasmin. Olin Bloomingdalesilla käymässä, ja siellä oli joku Bobbi Brownin tapahtuma, jossa oli meikkauksia ja muuta happeninkiä.

Ohi mennessäni jo joku meikkitaiteilija(homo)poika huuteli minulle, että honey, have you tried Bobbi Brown cosmetics? En silloin vielä mennyt tiskille, mutta takaisin tullessani muistin, että minunhan piti ostaa Bobbi Brownin loistava ja kehuttu tummien silmänalusten peitevoide Creamy Concealer. 

Istuessani meikkituoliin sainkin ns. royal treatmentin. Ympärilläni pyöri jos jonkinlaista Bobbi Brownin meikkitaiteilijaa ja kaikkien kuningattarena hyöri aivan upea vaalea nainen, joka antoi meikkareille ohjeita, mitä tuotteita valita millekin asiakkaalle. Minulle hän valitsi oikean sävyn Creamy Concealista (Warm Ivory) sekä sen alle peitevoiteen Corrector.


Sitten hän sanoi, että ihoni kaipaisi hänen mielestään vähän väriä ja eloa, ja valitsi nämä kaksi poskipunaa eli raikkaan pinkin 9 Pale Pink ja aurinkopuuteriksi numeron 13 Sandstone. Lisäksi hänen valintansa oli vielä kaikkien aikojen paras huulikiiltoni Rich Color Gloss 4 Dusty Rose, mutta sen esittelen joskus myöhemmin.

En olisi itse ikinä uskaltanut ottaa noin kirkasta pinkkiä poskipunaa kuin Pale Pink, enkä olisi uskonut sen sopivan minulle, mutta se toi heti hehkua talvenkalpealle iholleni. Myös Sandstone on aurinkopuuterina loistava. Se ei ole tippaakaan lämmin sävy, vaan erinomainen kylmä, keltapohjainen ruskea.

Olen ikuisesti kiitollinen tuolle Bobbi Brownin meikkitaiteilijalle näistä valinnoista. Aika toimiva konsepti tuo, että muut meikkarit meikkaavat ja yksi tai kaksi kunnon asiantuntijaa tai taiteilijaa, joilla on näkemystä, valitsevat sopivat värit ja tuotteet. Ja samalla huomattiin, että kyllä amerikkalaiset myydä osaavat. Olin tullut ostamaan yhtä tuotetta, mutta menin kassalle viiden loistavan tuotteen kanssa, ja otin vielä samantien tuplat kaikista, sillä Bobbi Brownia on vaikea saada Euroopasta.  

Bobbi Brown on muuten merkkinä jotenkin vähän samantyyppinen kuin NARS. Myös Bobbi Brownin on perustanut omalla nimellään meikkitaiteilija Bobbi Brown vuonna 1991, ja se on samoin kuin NARS hyvin tunnettu ja saatavissa lähinnä Amerikasta. Myös Too Faced on amerikkalaisten meikkitaiteilijoiden vuonna 1998 perustama. Kaikki ovat keskittyneet eniten värikosmetiikkaan, ja haastavat laadussa ja erikoistumisessa suuret multibrandit Chanelit, Diorit, Yves Saint Laurentin ja muut.  


NARSn Albatross korostuspuuteria en ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

Minulla on yksi vastaava korostukseen tarkoitettu tuote, eli Giorgio Armanin korostusvoide Fluid Sheer. Sekin on erinomainen, mutta nestemäinen ja tarkoitettu meikkivoiteen päälle. Sitä näkee suositeltavan aika paljon kansainvälisissä lehdissä, ja meikkitaiteiljat käyttävät sitä ilmeisesti paljon esim. tähtösille valokuviin.  


Oikein hauskaa saada silti vähän erilainenkin korostustuote eli NARSn puuterimainen Albatross. Armanin Fluid Sheeria en jaksa käyttää kuin juhlapäivinä, jolloin sillä saa kyllä kieltämättä meikkiin hehkua ja ulottuvuutta. NARSn Albatross on nopeampi, kun sitä voi vain tupsuttaa valmiin meikkipohjan päälle, joten aion ottaa sen kyllä ihan jokapäiväiseen korostuskäyttöön yhdessä aurinkopuuterin kanssa.


Tästähän tuli lopulta oikein tällainen suuri poskipunapostaus, kun tunginkin tähän kaikki poskipunani ja korostustuotteeni. On ihanaa löytää lopulta kaikki oikeat tuotteet, sillä nyt voin lopettaa lopullisesti etsimisen tällä saralla, lukuun ottamatta Too Facedin Snow Bunnya, joka jää vielä ostoslistalle!  

11 kommenttia:

 1. Mä oon himoinnut tuota Orgasmia (aina tää jaksaa naurattaa) jo pitkään ja onneksi se tuli takaisin tonne liikkeen valikoimaan. :) Kerran piti tilata se niin eiköhän ne vetänyt juuri silloin pois myynnistä. :D

  VastaaPoista
 2. Olen huomannut, että aika moni meikkibrändi käyttää simppeliä ja yksinkertaista pakkausta ja värimaailmaa. Eli musta ja valkoinen teksti. Make Up Store on myös yksi näitä.

  Itse en omista mitää NARSilta, mutta jossakin vaiheessa kyllä hommaan. ;)

  Mietin tässä vain, että en olisi ikimaailmassa suositellut sinulle sitä Peachykeenia! Tai ainakaan sen perusteella mitä nyt olen sinun ihonväriä nähnyt kuvista. Peachykeen näyttää just siltä, että tekee erittäin vaaleaihoisen tunkkaisen näköiseksi ja antaisi likaisen vaikutelman... onkohan myyjä ollut ihan asiantuntija? Outoa! Voisin kuvitella Peachykeenin vähän tummemmalle iholle, en niinkään perussuomailaiselle iholle, joka tarvitsee vain raikasta hehkua poskille, joka kirkastaa kaunista vaaleaa ihoa ja antaa tervettä ilmettä kasvoihin.

  VastaaPoista
 3. NARSin poskipunat ja aurinkopuuteri(t) ovat tosiaan olleet ehdottomia lemppareitani heti ostohetkestä lähtien. Olen saanut kämmenenkokoisesta Lagunasta jo pohjan näkymään! Huolestuttavaa. Onneksi noita tosiaan voi nyt tilata netistäkin, en ehkä osaa enää olla ilman.

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus!:) Olen joskus nähnyt Orgasmin ja Albatrossin samassa paletissa (miksi tuo kuulostaa niin hassulta?:D) ja tuota kaksikkoa onkin tullut himoittua. Onneksi ne on itselläni edelleen "voisin joskus hankkia mutten ihan heti" -listalla ja yritänkin hillitä liiallista himoa niitä kohtaan. Poskipunia ja korostustuotteita on itselläni jo aivan liikaa varsinkin kun muistaa, etten niitä käytä arkisin - jos jotain haluan poskipäilleni niin sipaisen Mschicin ihanaa mineraaliposkaria (Baked blush), joka on näemmä lähtenyt jo valikoimasta. Se toimii sekä poskipunana että korostuksena ja on tehnyt kaikki muut poskipunani ja korostustuotteeni turhiksi, joten NARSiin haksahtaminen ei olisi järin fiksua.

  Mutta minkäs teet, tämä postaus herätti taas vanhan tutun halun surffailla nettikaupoissa ja kahmia impulsiivisesti nuo ja vähän muutakin ostoskoriin.:D

  VastaaPoista
 5. Serrated B: Eiköhän Orgasm pysy nyt pitkään HQHairin valikoimissa, kun kerran ovat saaneet NARSn takaisin valikoimaan. Eli harkitse rauhassa vaan (mä oon kyllä paraskin sanoja), kyllä ne siellä pysyy :)


  Minna: Niitä musta-valkoisen käyttäjiähän on vaikka kuinka paljon, nyt vasta tajusin: eli nuo NARS ja MAC, sun mainitsema Make Up Store, Make Up For Ever, MSCHIC, tuo Giorgio Armani, Chanel... Paljon mielenkiintoisempiahan on oikeastaan ne, jotka ei käytä, eli Urban Decay ja vaalea liila, Dior ja tummansininen, YSL ja kulta, Clarins ja punainen, Lancome ja hopea jne.

  No kiva, kiva, että säkin näet suoraan, että ei se Peachykeen mulle sovi. :) MACn vahvuushan pitäisi olla se, että heillä on oikeat make-up artistit standillä, jotka tuntevat tuotteet hyvin ja osaavat neuvoa niiden kanssa. Jotenkin mulla on vain ollut huono onni, että aina kun olen pyytänyt vain suosittelemaan jotain huulipunaa tai luomiväriä tai tässä tapauksessa esimerkiksi poskipunaa mulle, on tullut virhevalintoja. Ehkä heitä ei sitten kouluteta siihen, vaikka esim. hienoja meikkejä asiakkaille tekevätkin ja siinä yhteydessä osaavat mielestäni valita oikeat tuotteet. Nimenomaan sitä raikasta hehkua tarvitsisin, ja Peachykeen on vain tunkkainen minulla.


  Nekku: Kiitos vielä paljon vinkeistä sulle! Ja kiva kun olet ollut NARSeihin edelleen tyytyväinen.

  On tosiaan suuri helpotus, että niitä saa nyt näin helposti myös täällä Euroopassa, niin ei tarvitse ruveta säästelemään :) Mikään ei ole pahempaa kuin se jos suosikkituote loppuu eikä sitä saa lisää MISTÄÄN. Pelkään jo noiden Bobbi Brownieni puolesta, vaikka ovat kestäneet päivittäisessä käytössä jo tämän 1 1/2 vuotta, ja mulla on edelleen ne tuplakappaleet varastossa jäljellä :)


  Netta: Tosi kiva että tykkäsit, kiitos!

  Siis kuulostaa aivan unelmayhdistelmältä, että Orgasm ja Albatross (joo, nämä nimet on tosi huvittavia!) ovat samassa paletissa. Kyllä NARS näköjään tietää mitä tekee, olisin heti ostanut jos olisi eteen tullut! Tosi kätevä ja toimiva yhdistelmä!

  Tuo MSCHICn poskipuna kuulostaa myös aivan ihanalta, tosi harmi jos se on jo poistunut valikoimasta. Mineraalijutut on yleensä aina niin hyviä!

  Joo, se näiden blogien paha puoli on, että kun kuulee jonkun suosittelevan jotakin kivaa tuotetta, alkaa heti itsekin haluta sitä. Toisaalta olen myös blogisuositusten ansioista löytänyt monta mahtavaa tuotetta, ja säästänyt siinä rahaa kun olen välttänyt taas muita turhia hutiostoksia. Eli kiitos vaan Nekulle, jos olisin tajunnut Orgasminkin tilata paljon aiemmin, olisin välttynyt tuolta turhalta MAC Peachykeenilta :)

  VastaaPoista
 6. Tiedätkö kun näin ensimmäisen kerran Urban Decayn tuotteita, niin mietin, että mikäs halpamerkki tää on joka yrittää koreilla krumeluurisilla ja erikoisilla pulloilla? :D Mulle on vaan iskostunu päähän, että laatumerkkien ei tarvitse koreilla, vaan niillä on mustaa ja valkoista tylsästi paketeissa...

  Nykyää tosin ihailen Urban Decayn ja Too Facedin paletteja. Ne on UPEITA ja hauskoja. :) Mulla on kaksi UD:n palettia ja kyllä ne vaan on erikoisia ja luxusmaisia.

  VastaaPoista
 7. Minna: Mustakin ne UD:n jotkut pakkaukset on kieltämättä vähän halpiksen näköisiä. Mutta toisaalta luomiväripaletit on upeita, ja varsinkaan se Naked ei ole mielestäni edes ulkonäöltään mikään halpis (mä muuten sitten lopulta tilasin sen, mutta en ole vielä saanut!).

  Urban Decaylle ehkä vain tuo vaalea liila sopii, kun se tuli alun perin markkinoille vastalauseena nudeille ja neutraaleille meikkisävyille, eli tarkoituksena oli tarjota räväkämpiä värejä kuten violettia ja vihreää iänikuisten ruskeiden ja vaaleanpunaisten sijaan. Eli sikäli olisi vähän hassua, jos heillä sitten olisi konservatiivisen tyylikkäät musta-valkoiset pakkaukset, kun kerran tarkoitus on olla vähän kapinallinen.

  Too Facedin luomiväripaletit on myös ihanan näköisiä, ja aika samantyylisiä mielestäni Urban Decayn kanssa. Välillä mun on vaikea muistaa mikä on aina kenenkin, niin samantyylisiä ovat välillä mielestäni. Mm. myös Too Facedilla on oma Naked Eye Kit -luomiväripalettinsa, mutta se on kyllä ihan erinäköinen kuin UD:n Naked. :)

  VastaaPoista
 8. Heippa!

  Vähän myöhässä tänne kommentoin blogitekstin julkaisuajankohtaan verraten, mutta mulla olisi yksi kysymys. Oon vasta alkanut seuraamaan blogiasi ja tilasin itselleni tuon Narsin Orgasm poskipunan linkittämästäsi HQ Hairista. Ensimmäinen kerta kun tilasin sieltä mitään ja maksoin reilu 27€ eli £21 Narsin poskipunasta. Mutta koko olikin MINI eikä tuo 4,8g joka sinun kuvissasi näkyy. Sain pikkuruisen luomivärinapin kokoisen poskipunan, joka on 3,5g. Kysyn siis, että onko tämä se poskipuna, jonka tilasit?

  http://www.hqhair.com/nars-blush/10449354.html

  Kiitos paljon etukäteen vastauksestasi!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Hei ja tervetuloa blogini pariin, kiva kun löysit tänne. Toivottavasti viihdyt! :)

  Kuulostaapa oudolta. Tuo linkittämäsi HQ Hairin poskipuna näyttää juuri samanlaiselta kuin tilasin vaikka siinä ei näykään poskipunan painoa. Omani paino on tosiaan se 4,8 grammaa. Katsoin vielä Sephoran sivuiltakin, ja sielläkin Narsin poskipunien paino on sama 4,8 grammaa, joten ilmeisesti mitään yleistäkään muutosta Narsin poskipunien koossa ei ole tapahtunut. En oikein ymmärrä mikä tuo sinun saamasi voi olla. Ehdottomasti kannattaa varmaan reklamoida sinne!

  Narsin poskipunien hinta on näköjään noussut tässä puolessatoista vuodessakin jonkun verran, koska omastani maksoin tämän blogijutun mukaan vähän yli 23 euroa. Hintaluokka kuitenkin täsmää tuohon sinun tilaamaasi, eli sinun tilaamasi pitäisi olla varmasti ihan normaalikokoinen. Onkohan siinä käynyt joku virhe ja ovat lähettäneet sinulle erehdyksessä väärän koon?

  Toivottavasti asia selviäisi!

  VastaaPoista
 10. Heippa!

  Kiitos paljon vastauksestasi!
  Olen niin kamalan harmissani ollut siitä saakka kun sain pakettini. Totuus on, että poskipuna on todellakin väärän kokoinen, koska se on 3,5g ja pienen luomivärinapin kokoinen. HQ Hairilla on kampanja, jossa luvataan kahden NARS -tuotteen ostajalle NARSin suosituimman poskipunan (eli Orgasmin mini-koko) ja minä olen saanut juuri sen minikoon postissa eli näytelahjan, vaikka en tilannut kuin yhden tuotteen ja maksoin siitä täyden hinnan 27,15€. Olen lähettänyt lukuisia viestejä sinne, ja joka ainoa kerta saan vastauksen tyyliin "pahoittelumme jos olit pettynyt" tai "pahoittelumme jos osa tuotteista puuttui paketistasi" mutta ei mitään hyvitystä eikä elettäkään sen eteen, että asia korjattaisiin! Olen sanonut heille, että joku teidän päässänne teki virheen ja ymmärrän, että kaikki tekee virheitä, mutta haluaisin vain sen tuotteen mistä olen maksanutkin. Ja vastaukset ovat tyyliin "I can assure you the free gift is only sent for purchasing two NARS products" eli eivät usko, että olen saanut sen minituotteen. En tiedä mitä tekisin. Harmittaa niin pirusti. Eihän luomivärinapin kokoisesta poskipunasta saa edes kunnolla sudilla napattua väriä. Puhumattakaan siitä, että 27,15€ on aika kova hinta pienestä poskipunanapista :/

  - Sama anonyymi -

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Voi että kun minulle tuli paha mieli puolestasi, tosi kurjaa!

  Kuulostaa juuri siltä, että olet saanut vahingossa vain tuon ilmaisen tilaajalahjan normaalikokoisen tuotteen sijaan. Ehdottomasti heidän kuuluisi uskoa sinua, korjata heti asia eikä vain pahoitella sitä!

  Olen tähän asti pitänyt HQ Hairia ihan laadukkaana nettikauppana. Itselläni ei ole koskaan ollut mitään ongelmia siellä enkä ole kuullut negatiivista palautetta onneksi muiltakaan ennen tätä.

  En tiedä auttaisiko jos ottaisit vaikka kuvan tuotteesta ja lähettäisit sen heille, jospa sitten uskoisivat että olet saanut vääränkokoisen tuotteen.

  Tiedän kuinka paljon harmittaa jos joutuu pettymään nettikaupan kanssa. Itseäni ärsyttää vieläkin se kun tilasin vuosi sitten 8ty8 Beauty kynsilakkakaupasta Color Clubin pinkin Yum Gum -kynsilakan. En koskaan saanut sitä, eikä rahojani myöskään palautettu. Vaikka kyse ei ollut monestakaan eurosta, en enää koskaan tilannut sieltä mitään.

  Toivottavasti sinun tapauksesi selviäisi, ja saisit vihdoin oikean tuotteen. Hyvä joka tapauksessa, että kerroit myös täällä asiasta, niin muutkin tietävät varoa.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)