tiistai 24. toukokuuta 2011

Zoya Sunshine -kynsilakkakokoelma

Näin ensimmäiset kuvat Zoyan kesän 2011 Sunshine-kynsilakkakokoelmasta Vauhtimamman blogissa ja ihastuin heti.

Sain töissä yhden suuren projektin päätökseen, joten päätin palkita itseäni ja tilata kynsilakat itselleni kesälahjaksi.

Älkää muuten koskaan aliarvioiko itsenne palkitsemisen merkitystä, tytöt. Olin muutama vuosi sitten Finnairin lentopelkokurssilla, ja siellä ihan sumeilematta opetettiin, että itsensä kannattaa palkita aina lentokoneeseen astumisen jälkeen esim. jollakin ihanalla hajuvedellä lentokentältä. Silloin aivot yhdistävät epämiellyttävään kokemukseen myös jotakin miellyttävää, ja muistavat sen seuraavalla kerralla.

Toimii aikuisiin ihan samalla tavalla kuin lapsiinkin: ne perinteiset kasvatusmenetelmäthän on uhkailu, kiristys ja lahjonta. Niistä suosittelen siis toki vain tätä viimeistä. :)

Tilasin Zoyan Sunshine-kokoelman lakat amerikkalaisesta Nail etc:stä. Se on ainoa tietämäni nettikauppa, joka myy Zoyaa.

Kynsilakat ja postikulut ovat Nail etc:llä aavistuksen kalliimmat kuin muualla. Postikulut 5-10:lle kynsilakalle ovat 19,99 dollaria, ja esim. China Glazen kynsilakat maksavat siellä 4,99 dolskua kun taas Trans Designissa, josta yleensä tilaan jos vain pystyn, postarit max 9:lle kynsilakalle ovat olleet 18 dollaria ja China Glazet 3,99 dollaria. 

Mutta vastapainona vähän kalliimmille hinnoille Nail etc:n lakat tulivat sitten niin hyvin pakattuina kuin on vain mahdollista.

Kynsilakat olivat ensinnäkin tuollaisessa kuplamuovikuoressa ja sen lisäksi vielä flat rate boxissa, joita esim. Trans Design käyttää ihan yksinään ilman kuplamuovipussia.Näiden lisäksi jokainen lakka oli vielä erikseen kääritty kuplamuoviin ja pehmusteena oli vaahtomuovinpaloja. Eli kuin pumpulissa mamman kullat matkustivat. Tuollaisissa pehmusteissa ei voi kyllä rikkoutua mikään!Zoyan Sunshine-kokoelman lisäksi tilasin China Glazen aluslakan Calcium Gel Fortifierin Glitz & Glamin Minnan suosituksesta. Halusin aluslakan ilman formaldehydiä, jonka on epäilty aiheuttavan syöpää, ja tässä sitä ei ole.

Calcium Gel Fortifierin lisäksi tilasin Zoyan Get Even Ridge Fillerin eli kynnen pintaa tasoittavan aluslakan. Aiempi OPIn Ridge Fillerini vetelee viimeisiään ja on jo paksuuntunut lähes käyttökelvottomaksi. Ridge filler on tosi hyvä esim. metallisten kynsilakkojen alla. 

Mutta sitten viimein nämä ihanuudet, eli ladies, may I present: Zoya Sunshine!Ja kiitti vaan taas blogger, kuvani ovat ihmeellisesti jotenkin vähän epäteräviä, vaikka omalla koneellani ne olivat ihan kunnossa. Johtuu ehkä siitä, että suurensin osan kuvista valmiiksi tähän.

Lisäksi Sunshinet ovat vähän vaativia valokuvattavia sisältämänsä runsaan kultaisen glitterin vuoksi.


Mutta siis vasemmalta oikealle: Apple, Faye, Rica, Kimmy, Reva ja Tanzy.

Zoyalla on siis tapana nimetä kynsilakkansa naisten mukaan.


Sunshine -kokoelmaan kuuluu 6 kynsilakkaa, jotka olivat Nail etc:ssä yhteishintaan 36 dolskua eli siis 6 dollaria kipale.

Sisarkokoelmana Sunshinelle Zoyalta ilmestyi samaan aikaan myös 6 cremekynsilakan Summertime, mutta minä halusin ehdottomasti nämä glitterisen kimaltavat ja iloisenväriset Sunshinet.   

Sallan Playing with Polish -blogissa on näistä kaikista Sunshineista erinomaiset swatchikuvat, joten sitä suosittelen ehdottomasti!


Olen harrastanut joogaa jo vuosia, ja siinähän uskotaan värien merkitykseen.

Aluksi en ollut ollenkaan kiinnostunut joogan henkisestä puolesta, vaan kävin siellä vain puhtaasti fyysisistä syistä, sillä jooga on todella hyväksi selälle ja venyvyydelle. Nyt viimeisen vuoden aikana olen kiinnostunut vähän myös siitä henkisestä puolesta ja sitä kautta värien merkityksestä.  Iloiset värit merkitsevät joogassa positiivista energiaa.

Chakrat ovat kehon energiakeskuksia, ja niillä on jokaisella oma värinsä. Nyt tämä kyllä varmaan kuulostaa teistä aivan höpö-höpöltä, mutta on minusta ainakin tosi mielenkiintoista! Juurichakran väri on punainen, ja se tarkoittaa elinvoimaa, perusturvallisuutta ja hyvinvointia, keskittymistä ja itsehillintää. Se sijaitsee keskivartalossa alimpana, lähimpänä maata.

Sakraalichakran väri on oranssi ja se edustaa elämän nautintoja: iloa, kosketusta omiin tunteisiin, hyviä ihmissuhteita ja seksuaalisuutta, tyytyväisyyttä itseen ja luottamusta toisiin.

Solar Plexus -chakran väri on keltainen ja se sijaitsee vähän navan yläpuolella. Se on sisäinen aurinkomme, jossa energia muodostuu. Se edustaa itseluottamusta, arvostusta itseä ja muita kohtaan, ulospäinsuuntautuneisuutta, hyväntuulisuutta, rentoutta, spontaanisuutta ja terveyttä.

Sydänchakran värit ovat sekä vihreä että vaaleanpunainen. Se on tasapainon ja ehdottoman, pyytteettömän rakkauden keskus. Sen alla olevat kolme ensimmäistä chakraa huolehtivat pääasiassa vaistonvaraisista toiminnoista ja sen yläpuolella olevat kolme korkeammasta tietoisuudesta. Sydänchakra on kuten voitte arvatakin toisten huomioonottamista ja auttamista, ulospäinsuuntautuneisuutta, ystävällisyyttä ja myötätuntoa.

Kurkkuchakran väri on taivaansininen, ja se edustaa ilmaisua ja kommunikaatiota, tyytyväisyyttä, keskittyneisyyttä ja taiteellisuutta. Olen huomannut, että joogaohjaajat pukeutuvat usein tähän väriin varmaankin voidakseen paremmin ilmaista itseään tai sitten sydänchakran väreihin, sillä sydänchakran säteilyn uskotaan parantavan ja saavan aikaan muutoksia myös muissa. 

Kolmannen silmän eli otsachakran väri on indigonsininen, ja sen tehtävä on saada meidät mieleltämme valppaiksi, avoimiksi ja intuitiivisiksi.  Se merkitsee tunneälyä ja mielen voimaa. Kolmas silmä sijaitsee kulmakarvojen keskellä, vähän kulmakarvoista ylöspäin.

Kruunuchakra on väriltään violetti, kultainen tai valkoinen, ja se on avoinna universaalille energialle ja pääsytie tietoiseen ja alitajuiseen mieleemme.


Jos kiinnostuít näistä niin mm. Reikisivuilla täällä on näistä lisää tietoa.

Ja jos pidit näitä aivan huuhaana, niin ei haittaa, niin minäkin ennen pidin :)


Mutta voitte kyllä uskoa, että tuo chakra-juttu tuo enemmän mielenkiintoa meikkailuun ja vaatteiden valitsemiseen. Aina voi ajatella, että mitäköhän chakraa joku väri ilmaisee, ja mitä sillä haluaa tuoda esiin tai tasapainottaa.

Joogaohjaajallani on muuten aina aivan upeat, värikkäät silmämeikit. Hän uskoo, että tulisi elää tässä hetkessä, ja silloin jokainen päivä on juhlapäivä ja yhtä tärkeä, sillä jokaista päivää pitää juhlistaa koska huomisesta ei ole varmuutta. Kaiken tulisi olla mahdollisimman kaunista ja hyvää. Ihana ajatus!


Minäkin aion käyttää näitä Zoyan ihania Sunshine-kokoelman kynsilakkoja kesällä ja toivoa, että nämä levittävät minuun ja ympäristööni sitä aurinkoista ja iloista valoa ja energiaa, jota nämä säteilevät!

8 kommenttia:

 1. Upea postaus!!! Itse olen kanssa tälläinen hörhö ja olen kanssa tutkinut ja lukenut chakroista ja niiden toiminnasta/hoidosta. Itsellä on myös kiviä joilla chakroja avataan. Itse olen suosinut kruunu- ja otsachakran avaamista, mutta myös juurichakralle löytyy kivi maadottamiseen. ;)

  Eli minä en pidä kirjoitustasi outona, vaan aivan normaalina, sillä en koe mitään näitä asioita elämää kummoisempana. Kun alkaa tutkia asioita ja kokeilee, niin huomaa miten paljon meiltä jää asioita kokematta ja huomaamatta, kun kuvittelemme, että olemassa on vain se mitä näemme ja minkä lääketiede tunnustaa.

  Tästä aiheesta saisin kirjoitettua sun kommenttilaatikon tukkoon, joten lppetan tähän, etten intoudu liikaa. ;D

  Aivan ihania kynsilakkoja! Tuosta Calsium Gelistä... en tiedä millainen sinun kynnen pinta on, mutta olen tykänny Calsium Gelistä juuri siksi, että se tasoittaa kynnen pintaa kivasti. Eli en ole tarvinnut Ridge Filleriä. Tosin joskus olen käyttänyt Calsium Geliä 2 kerrosta, jos kynsien pinnassa on pahempia epätasaisuuksia.

  VastaaPoista
 2. Kyllä noi kuvat mulla ainakin ihan terävinä näyttäytyy, viimeistään kun ne klikkailee suureksi. :) Ei tässä muuta tällä kertaa.. :D

  VastaaPoista
 3. Minna: Kiitos, tosi kiva että tykkäsit!

  Mä arvelinkin, että sä oot varmaan kiinnostunut myös näistä asioista, kun sun blogissa oli niitä tarotkorttejakin :)

  Jännittäviä nuo kivet, joogasalillakin on paljon erilaisia kiviä. Mun pitäisi varmaan avata juuri sitä juurishakraa, että olisin vähän paremmin maadottunut enkä huitelisi aina vain haavemaailmoissa:)

  Jooga on todella avannut mullekin sitä, että asioista voi ajatella niin monella tavalla. Ollaan mun ystävän kanssa vain päätetty uskoa niihin juttuihin, kun ei niistä ainakaan mitään haittaa ole. Koska kuinka mikään, joka lisää sun onnellisuutta, tyytyväisyyttä, positiivista ajattelua ja ystävällisyyttä muita ihmisiä kohtaan voisi olla haitaksi? Aivan mahtavaa, kun vähitellen huomaa itsessään ja ajattelutavoissaan muutosta parempaan. Olen tosi kiitollinen siitä, että olen löytänyt joogan, koska ei tässä elämässä muuten paljon opeteta noita asioita, aivan muut, kovemmat arvot vallitsee.

  Hyvä tietää tuosta Calcium Gelistä, että tasoittaa myös kynnen pintaa, mullakin on sille tarvetta. Sopii varmaan hyvin myös vaaleiden kynsilakkojen alle, koska metallikynsilakkojen lisäksi niissä mua joskus häiritsee kynnen epätasaisuus. Uskon, että tulen kyllä tykkäämään siitä! Se saa nyt vain odotella mulla OPI Nail Envyn loppumista ensin, vaikka siinä onkin sitä ikävää formaldehydiä. En vaan malta vielä luopua siitä, ja yritän vain käytellä varovasti.


  Milla: Kiitos, tosi hyvä tietää että kuvat näkyvät terävinä edes silloin jos ne suurentaa. Kokeilin itsekin, ja oikeassa olet. Noina pieninä kuvina näyttävät musta vähän epätarkoilta. Siksi olen laittanut tuonne blogin sivupalkkiinkin tiedon, että kuvat voi klikkaamalla suurentaa. Kun ainakin mun meikkikuvat on joskus niin hämäriä, että suurentaminen voi olla hyvä jos haluaa saada tarkemman kuvan meikistä :)

  VastaaPoista
 4. Hei, mä oon metsästänyt tota Applea Suomesta ihan törkeenä, mulla on jo yks varma paikka mistä sen saan ja toinen, joka on duunipaikan vieressä ja ilmoittaa mulle, jos ottaa noi Zoyat (myy vaan jotain Zoyaa). En jaksa tilata yhden lakan takia, mut toi Apple on saatava! Kesäkuun alussa taitaa tulla Suomen jälleenmyyjille.

  VastaaPoista
 5. Sonia: Toivottavasti löytäisit Applesi! Sun ei tosiaan varmaan kannata tilata sitä tuolta Nail etc:stä kun haluat vain sen yhden lakan, joten toivottavasti niitä tulisi Suomeenkin.

  Sullehan voisi sopia oikein kivasti myös Zoyan aiemmin ilmestynyt Ivanka, joka muistuttaa Applea, mutta sen shimmeri on kylmän sinistä kun Applen on lämpimän kultaista.

  Vanityn erinoamiset vertailukuvat täällä:

  http://vanitydiaries.vuodatus.net/blog/2890850/some-zoyas-/

  Ovatkin sulle jo ehkä tuttuja.

  Mä vierastan vihreitä kynsilakkoja, joten katsotaan miten tuon Applen kanssa mullakin loppujen lopuksi käy. Pullossa on kyllä niin upea, että yritän totutella siihen koko kynnellä, ja jos tuntuu liialliselta, teen vain liukuvärjäykset tai tipit :)

  VastaaPoista
 6. Nail etc:ssä tais muistaakseni yhden lakan toimituskulut olla vitosen luokkaa. Eli jos kaipaa vaan yhtä, niin ei nyt yhdelle pullolle ihan mahdottomia postareita tuu. Tietysti riippuu vähän sen hetkisestä kurssista.

  Mulle se summertime kokoelma ei kolahtanut yhtään jostain syystä. Vaan tää sunshine kolahti.

  Joogan chakrat on aina kiehtoneet. Ja ompa tullut koettua sekin, kun ilmeisesti joku chakran jumi avautui ja tunsi cobrassa sen punaisen värisuihkun. Sen jälkeen en oo chakroja pitänyt enää yhtään hömppäjuttuna. Pumpulipupu, oletkos muuten lukenut Raipala-Cormierin Luonnonkaunis kirjan? Jos on kiinnostunut luontaisesta kauneudenhoidosta ja joogasta niin sieltä voi löytää mielenkiintosia juttuja. Ja siellä on vähän noita inci-listoja avattu myöskin kosmetiikan osalta. Tosi mielenkiintonen kirja. Mulla se kirja on omassa kirjahyllyssä, kuten kaikki muutkin Frantsilan kirjat.

  VastaaPoista
 7. Sonia: Joo, myyn ehdottomasti sulle jos et Suomesta löydä ja jos jää mulla käyttämättä. Mulla on valitettavasti jäänyt kokonaan käyttämättä ainakin China Glazen kaunis metallivihreä Cherish, vaikka pitäisi olla oikein nätti väri.

  Tai sitten tartu Vauhtimamman vinkkiin ja tilaa Nailetc:ltä, tulee lopulta varmaan samoihin hintoihin Suomen kanssa. Tosin en tiedä mitä Zoyat Suomessa oikein maksaa, kun niitä myydään niin harvoissa paikoissa. Viime syksyn Kauneusmessuillahan oli tosin Zoyan standi ja ihania lakkoja tarjolla, mutta en muista enää hintoja :)


  Vauhtimamma: Kiitos vinkistä, nyt vasta muistinkin, että Nailetc:tä on blogeissa suositeltu myös vain muutaman kynsilakan tilauksiin. Mä olin ainakin tosi tyytyväinen! Laadukkaan ja luotettavan tuntuinen nettikauppa, josta tuotteet tuli kohtuunopeasti ja erinomaisesti pakattuina. :)

  Minustakin ne Summertime-kynsilakat oli jotenkin kovia ja latteita värejä. Ei mielestäni kovin kesäisiä... Sunshinet sen sijaan on ihania, joten kiitos sulle vielä vinkistä, tykkään niistä aivan hirveästi! :)

  Ja kiitos myös tuosta kirjasuosituksesta, kuulostaa tosi kiinnostavalta! Pitää ehdottomasti tsekata se. Ja hieno tarina chakroista, kuulostaa upealta! Mustakin aina välillä tuntuu, että mä näen eri värejä siellä joogassa. Ja välillähän siellä pitää kuvitellakin, että hengittää esim. harmaata väriä ulos ja keltaista, iloista ja energistä väriä sisään. Erinomainen harrastus meille, jotka rakastetaan värikkäitä meikkejä ja kynsilakkoja ja värejä yleinsäkin! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)