sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Meikki häihin

Mutta ei siis omiin häihin, vaan olin viikonloppuna vieraana eräissä häissä.

Normaalisti en jaksa aina niin hirveästi panostaa, mutta nyt satuin olemaan alkuviikon kipeänä flunssassa, joten minulla oli kerrankin aikaa vähän suunnitella meikkiä ja asua. 






Myös Sokoksen Kauneus Kutsuu toukokuun 2011 mainoslehtisessä kirjoitettiin häistä.

Juttuun haastatellun meikkitaiteilija Raili Hulkkosen mukaan morsiamen häämeikin tulee olla naisellisen tyylikäs, mutta kaaso ja häävieraat voivat rohkeasti leikitellä väreillä. Vaatimattomat värit kannattaa nyt unohtaa, Hulkkonen neuvoo.






No, minäpä unohdin, ja valitsin kynsiin yhden suosikkikynsilakkani Color Clubilta, viime kevään 2010 One and Done -kokoelmassa ilmestyneen magentanpunaisen Sign My Petition. Se on ollut kanssani aiemminkin häissä, ja on kaikinpuolin näyttävä ja häikäisevä.

Color Clubin One and Done Collectionissa ilmestyi 24 kesäistä minikokoista kynsilakkaa. Minulla on niistä aika monta, enimmäkseen vaaleanpunaisen eri sävyjä. Laatu on tasaisen vahva, ja pullokoko kätevä 7 ml, kun Color Clubin kynsilakat ovat normaalisti yli tuplaten eli 15 ml. Tuollaisista minipulloista voi hyvin testailla vähän useampiakin vaaleanpunaisen sävyjä.

Kynnet eivät olleet aivan sävy sävyyn mekkoni kanssa, mutta ei niiden tarvitse aina ollakaan. Halusin niistä vähän kontrastia ja voimaa muuten matchattuun kokonaisuuteeni.

Raili Hulkkosenkaan mukaan esim. huulipunan ei tarvitse olla sävy sävyyn asun kanssa. Päinvastoin. Hulkkonen sanoo Sokosen jutussa, että nyt on muodikasta yhdistää korallia pinkkkiin tai pinkkiä punaiseen. Vain oma mielikuvitus on rajana.

Mekko on muuten 7 vuotta vanha, ja ostettu Zarasta aikoinaan mieheni valmistujaisiin. Täydestä menee edelleen, isot kukkakuviot ovat taas muodissa. Se on oikea Carrie dress: vähän röyhelöä ja frillaa, epäsymmetrinen helma ja hehkuvat värit. Carriella oli melkein samanlainen Sex and the Cityn  jaksossa Cock A Doodle Do! vuonna 2000. Ihan hyvän spin-offin Zara teki siitä muutamaa vuotta myöhemmin. Niin hyvän, että joka kerta kun käytän mekkoa, joku kysyy mistä se on ostettu.

  




Silmämeikin tein sitten enemmän sävy sävyyn Clarinsin vaaleanpunaisella Mono Couleur sololla 18 Pink Sugar.

Aluksi ajattelin, että olisin hakenut meikkiin vielä enemmän mielenkiintoa yhdistämällä Pink Sugarin Clarinsin toiseen sinkkuun 14 Sweet Lilac, mutta päätinkin sitten, että pidän silmämeikin mielummin yksinkertaisena ja laitan jonkun räväkämmän huulipunan meikkiin katseenkiinnittäjäksi.






Koska kyseessä oli juhlameikki, meikkasin pitkästä aikaa myös kulmakarvat. Inhoan kulmakarvojani, sillä ne ovat luonnostaan hyvin värittömät, enkä jaksaisi tuhertaa niihin muotoa ja väriä joka aamu. Siksi olen nyt lintsannut muutaman kuukauden niiden meikkaamisesta, ja värjännyt niitä vain kestoväreillä mahdollisimman tummaksi.

Kävin kuitenkin meikkikurssilla muutama kuukausi sitten, ja siellä kosmetologi sanoi, että minun kannattaisi ehdottomasti meikata aina kulmakarvani. Kaartuvat kuulemma niin kauniisti silmäni muodossa. Lintsaan kuitenkin siitä edelleen aina kun voin, vaikka pakko sanoa, että omaankin silmääni näyttävät ehkä paremmilta korostettuina.







Clarins Pink Sugar on aika lämmin vaaleanpunainen, jopa vähän persikkainen. Ei hirveän pigmenttinen, joten jonkun verran jouduin kerrostamaan. Levittyi kuitenkin ihan nätisti, niin kuin tämänhintaisen luomivärin mielestäni kyllä kuuluukin.

Clarinsin luomivärisolojen normaalihinta on 20,90 euroa. Olen kuitenkin ostanut Pink Sugarin keväällä Stockmann Beautyn alesta - 70 %:n alennuksella reiluun 5 euron hintaan. En voi sanoa muuta, kuin että olen tyytyväinen.  

Yleensä teen juhliin aina voimakkaan tumman silmämeikin ja vaaleammat huulet. Nyt halusin kuitenkin leikkiä noilla mekon pinkeillä ja vaaleanpunaisilla sävyillä ja tein toisinpäin, eli neutraalimmat silmät ja voimakkaammat huulet.






En ostanut häihin uutta mekkoa, joten ajattelin, että voin hyvällä omallatunnolla ostaa uuden huulipunan. Tai tässä tapauksessa kyllä kaksi, koska ihastuin myös tuohon vasemmanpuoleiseen sävyyn, mutta oikea pinkki oli varsinaisesti tarkoitettu häähuulipunaksi.

Kyseessä ovat L'Orealin Color Riche -huulipunat; blondeille tarkoitetut sävyt 254 Kiss & Blush ja 285 Pink Fever (11,90 euroa). Näin näitä alun perin Fashioned in Finland Nean blogissa. 

Esittelen niitä vaikka myöhemmin tarkemmin, mutta tässä häitä varten ostamani Pink Fever vielä huulilla:





Ei ollut aivan täydellinen sävy minulle, mutta sopi näiden häiden ruusuisen vaaleanpunaisiin tarkoituksiin kuitenkin ihan hyvin.

Olin ihan tyytyväinen kokonaisuuteeni, nättiä ja keväistä.

Näin häissä kuitenkin taas yhden aivan upean ensemblen, joka oli toteutettu lähes pelkästään meikillä. Musta mekko ja jakku, joka on sinänsä kai vähän etiketin vastaista, mutta vihreä iso kaulakoru ja syvän turkoosinvihreällä luomivärillä meikatut silmät. Ei mitään muuta, mutta muuta ei myöskään tarvittu, pelkkä juhlava meikki ja siihen sävytetty kaulakoru (tai toisinpäin!) riitti. Siihen kun joskus pystyisi!

7 kommenttia:

  1. Itse en pidä kaikkia Raili Hulkkosen juttuja niin oikeina, kun hän itse väittää. En siis tarkoita nyt mitä sinä kirjoitit, mut on muutamia hänen ehdottomia neuvoja meikkauksessa, jotka ovat minusta liian musta-valkoisella ajatusmallilla. Muutenkin hän on ihmisenä livenä hiukkasen ruma käytöksinen, mitä nyt olen kuullut muutamilta tutuiltani.

    Tosi kiva, kun olet uskaltanut kokeilla vahvaa huulimeikkiä ja neutraalimpaa silmämeikkiä! Vitsit kun olisi kiva nähdä se kokonaisuus meikki, mekko ja kynnet. Mutta ymmärrän tietenkin sen, että haluat pysyä anonyyminä henkilönä. ;) Meikki näytti kauniilta.

    Itselläni on sellaiset kulmat, että ne on aivan pakko meikata, jos haluaa näyttää joltakin. Karvat ovat kyllä tummia, mutta niitä on vähän harvakseltaan. :( Olen kateellinen kaikille, joilla on tuuheat kulmakarvat. Minusta kulmat ovat yksi tärkein osa meikissä. Toisilla ne eivät edes tarvitse meikkiä. Kauniit kulmat antavat "kehyksen" kasvoihin ja tekevät sen ilmeen kantajalleen. Itse olen vihdoin oppinut meikkaamaan kulmia!!!! Ennen en osannu muita kun piirretyn näköisiä. Toki olenhan minä koulussa, joten kyllähän minun nyt jo kuuluukin osata. :D Tästä tulikin mieleeni, että voisin tehdä tuton kulmien muotoilusta ja niiden meikkaamisesta jne.

    VastaaPoista
  2. Ihanan väristä kynsilakkaa ja kaunis meikki :)

    http://chloes-secrets.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. Minna: Raili Hulkkonenhan tuntuu olevan tällainen meikkauksen grand old lady, jota kysytään moneen paikkaan ja haastatteluun. Tekee minusta tosi paljon yhteistyötä erityisesti Sokoksen kanssa, minusta siellä on myynnissä myös mm. hänen nimikkosivellinsarjansa.

    Itse en ole koskaan ollut hänen meikattavanaan, mutta ei kyllä kuulostaa ollenkaan kivalta tuo mitä kerroit. Täytyykin tutkailla tarkemmin, millainen hän oikein on ja mitä neuvoo!

    Joo, halusin nyt kokeilla näihin häihin toisinpäin kuin yleensä teen, eli vahvat huulet ja kevyemmät silmät. Tunnen kuitenkin sen perinteisen vahvat silmät ja nudemmat huulet tyylin varsinkin juhlameikissä niin paljon enemmän omakseni, että tämä jäi varmaan vain tällaiseen keväiseen kokeiluun. :)

    Ja mustakin olisi tosi kiva näyttää teille, miltä kokonaisuus näytti, mutta pidän nyt ainakin toistaiseksi kiinni anonyymiydestäni. Mutta tosi kiva kun sulla Minna aina näkee myös sen kokonaisuuden, sehän se tärkein olisi! Eihän kukaan oikeasti katso meikissä pelkkiä kynsiä, silmiä tai huulia:)

    Upeaa jos teet tutoriaalin kulmien meikkauksesta, mä ainakin odotan sitä innolla! Mulla on samaa ongelmaa kuin sulla, eli sen lisäksi että kulmat on värittömät, ne on jotenkin harvat ja mitättömät. Eli kova homma olisi aina meikata ne, siksi yritän lintasata niistä jos suinkin vain voin, vaikka tiedän, että ne näyttäisi paremmalta meikattuna. Olen nyt vähän harkinnut kestopigmentointia, jospa se auttaisi tähän ongelmaan...


    Chloe: Kiitos paljon! Tuo Sign My Petition kynsilakka on yksi kaikkien aikojen suosikeistani, todella upea väri ja kiilto!

    Tykkään myös sun blogista valtavasti ja olen vakiolukija :)

    VastaaPoista
  4. Yksi esimerkki Railin ehdottomista neuvoista on, että 30 täyttäneiden naisien PITÄÄ käyttää vain mattaluomivärejä... :/ Nykyää shimmer ja sheer luomivärit saattavat olla erittäin laadukkaita ja soveltuvat aikuisellekin naiselle. Esimerkiksi äidilleni olen käyttänyt aavistuksen hohtavaa luomiväriä ja ei silti ole korostanu mitään ei toivottua mattaluomiväriä enempää. ;)

    Vanha ystäväni kertoi, joka on siis nyt minun luokkakaverinakin, että Raili sanoi kerran hänen kosmetologikoulun aikaiselle luokkakaverille todella rumasti meikatessaan tätä tyttöä. Käski pitää suun kiinni ja tokas, että sillä tytöllä on suu kuin hevosella! WHAT?! Toinen luokkakaverini on Imatran teatterilla töissä ja Raili on käytnyt siellä kouluttamassa välillä. Nyt en muista tarkkaan mitä hän kertoi Railista, mutta sekään ei ollut mitään hirveän mukavaa. Olen ennen ihaillu Railia, mut nykyää alkaa olla vähän niin ja näin mielipiteeni hänestä. Hän on vanhan kansan meikkareita ja tuntuu, ettei hän aina kaikessa elä nykyaikaa... mutta tämä nyt oli vain omia mielipiteitä ja näkemyksiä ja mitää en väitä kuitenkaan yhtenä ainoana oikeana totuutena. ;)

    Kevät onkin kiva aika kokeilla juuri tuollaista tyyliä meikissä ja tehdä häihin juhla-look kepeänä. Jotenkin mulle tulee mieleen sinun lookista pehmeän poreileva rosé-shampanja, joka on kivan kepeä hääjuhliin keväällä. :)

    Itse olen käyttänyt omaa lärviäni blogissani myös siksi, että tavallaan mainostan itseäni jo nyt. Jos olisin meikkaava kokki edelleen, niin en tiedä näkyiskö kuvissani koskaan kasvoja kokonaan... tuskinpa. ;) Nyt minun on helppo antaa asiakasehdokkaalle blogini osoite ja pyytää mennä katsomaan kuviani. ;)

    Tarviikin alkaa laittaa työn alle tutoa kulmakarvoista... olen vaan nyt niin harmillisen kiireinen, mutta ehkä joku päivä ehdin meikatessa kuvailemaan vaihe vaiheelta meikkauksen. ;)

    VastaaPoista
  5. Minna: No ei todellakaan kuulosta kivalta nuo Hulkkos-jutut! Kauheaa! Hän on varmaan opiskellut siihen aikaan kun suositeltiin vain mattameikkiä vanhemmille naisille. Se kosmetologi, jolla kävin meikkikurssilla oli myös noin 40-50 v., ja hänkin suositteli mattameikkiä, joten se on varmaan siihen aikaan opiskelleiden meikkareiden juttu. Onneksi meidän kolmekymppisten ei kuitenkaan vielä tarvitse luopua helmiäisistä. Mullahan jäisi silloin käyttämättä suurin osa mun meikeistä! :)

    Kiva, että sustakin huulien korostaminen meikissä sopii kevääseen. Se tyyli vaatii ainakin itselläni mielestäni vähän ruskettuneen ja aika hyvän ihon. Sillä tavalla näyttää ihan kivalta, kun on kuulas, hyvä iho ja painopiste silmien sijaan huulissa. Tietysti Lumikki-värityksen omaavat voivat laittaa myös kirkkaanpunaiset huulet valkoisen ihon kanssa, mutta mielestäni se ei sovi mulle. Ei ole siis välttämättä talvijuttu, mutta kesällä varmasti oikein kiva ja raikas, vähän kevyempi tyyli.

    Sulle on kyllä toi blogi ihan mahtava mainoskanava, toivottavasti saisit sitä kautta oikein paljon asiakkaita! Mielestäni se on sulta erittäin hyvä idea!! Ei ole varmaan montaa kosmetologia Suomessa, jotka pitäisivät noin ahkerasti blogia, josta näkisi heidän tyyliä ja työn tuloksia. Tosi hienoa! Minusta olisi nimittäin ainakin todella kiva katsoa vähän etukäteen kosmetologin/maskeeraajan meikkejä ja taitoja ennen kuin menisin hänelle. Siinä voisi samalla saada vähän ideoita mitä voisi pyytää tekemään. Keep up the good work! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos mielenkiintoista tietoa

    VastaaPoista
  7. Anonyymi: Oikein kiva että tykkäsit, ihanaa kun jotakin kiinnostaa nämä mun jutut :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)