perjantai 6. toukokuuta 2011

IsaDora Blooming Spring -silmämeikki

Olen pahoillani, jos tuntuu että tämä blogi on nyt pelkkiä Konad-kokeiluja ja IsaDoraa. Kyllä minulla muitakin meikkejä on, ja yritän vaihtaa aihetta pian.

Totuus on kuitenkin, että nobody does pastels like IsaDora. Paitsi ehkä Clarins.

Minulla on Clarinsilta yksi pastellinen luomiväripaletti ja muutamia soloja. Voisinkin esitellä niitä jossakin vaiheessa. Myös Clarinsin tämän kevään luomiväripaletti on nimeltään Neo Pastels. Siinä on vaaleanpunaisia, vaaleanruskeita ja violetteja luomivärejä, kutakin sävymaailmaa aina kaksi kappaletta. Aika neutraali ja yleiskäyttöinen luomiväripaletti. Sopisi varmaan yleispaletiksi jollekin, jolla ei ole kovin paljon luomivärejä tai esimerkiksi matkakäyttöön. Helsingin keskustan Sokokselta se loppui jo maaliskuussa, mutta muualta varmaan vielä saa.

Näin keväällä olen nimittäin taas erittäin innostunut pastellisista silmämeikeistä. Se on kyllä jännä, miten syksyllä ja talvella ne eivät kiinnosta paljonkaan, mutta heti kevätauringon alkaessa paistaa tulee sellainen tunne, että pitää kaivaa kevyet pastellit esiin. Sama pätee kynsilakkoihin ja vaatteisiinkin. 


Ehdoton kevät- ja kesäpalettini on IsaDoran kevään 2009 Blooming Spring -kokoelmassa ilmestynyt kokoelman nimipaletti Blooming Spring. Tiedän, että se on monen muunkin suosikki. Se on ollut jopa niin suosittu, että on jäänyt IsaDoran vakiokokoelmaan kevään 2009 jälkeenkin. Hintaa sillä on nykyään 23,50 euroa. Ja IsaDoraahan myyvät mm. Stockka, Sokokset, Kicks ja jotkut Anttilat. Varmaan muualtakin saa.

Olen käyttänyt IsaDora Blooming Springia yleensä kahden tai kolmen luomivärin yhdistelmillä. Vasemmanpuoleisella persikalla ja sen vieressä olevalla herkullisella vaaleanpunaisella saa kauniin kesäisen yhdistelmän. Samoin persikka ja omenanvihreä sopivat nätisti yhteen. Ja hempeä violetti sopii kaikkien värien kanssa.

Paletin ruskea on vähän erikoinen kullanruskea, jotenkin antiikkinen sävy. Yllättäen sekin sopii aika hyvin tummentamaan paletin heleitä sävyjä. Ei ole liian tumma.Meikkileikkejä -blogissa Mansikka käytti onnistuneesti IsaDora Blooming Springin kaikkia sävyjä samaan aikaan meikissä. Se ei näyttänyt yhtään levottomalta tai sekavalta, vaan pelkästään kiinnostavalta. Niinpä uskalsin kokeilla samaa.

Meikkini on tehty täysin Meikkileikkejä-blogin mallin mukaisesti, eli vihreä liikkuvalla luomella, liila ulkonurkassa ja vaaleanpunainen sisempänä, persikka niiden yläpuolella häivyttämässä ja ruskea ja persikka alarajauksissa.

Olin tosi tyytyväinen meikkiin myös itselläni. Värit sointuivat kauniisti toisiinsa, eikä tullut yhtään sellainen olo, että luomille olisi tungettu aivan liikaa värejä ja actionia.

Myös Karkkipäivä -blogin Sanni on tehnyt upeita meikkejä (myös) Blooming Springilla. Karkkipäivän originaalit Blooming Spring -meikit keväältä 2009  tässä. Niissä on vähän eri tavalla Meikkileikkeihin verrattuna vihreä sisempänä ja liila ulompana liikkuvalla luomella, persikka sisänurkassa  ja vaaleanpunainen ulkonurkassa. Toimii oikein kauniisti niinkin.

Toinen Karkkipäivän variaatio, jossa persikka sisänurkassa, liila keskellä, luomivaossa vaaleanpunainen, ulkonurkassa ruskea ja vihreä alarajauksessa tässä.

Selaillessani Karkkipäivän vanhoja meikkikuvia törmäsin muuten Karkkipäivän IsaDora Delirious -luomiväripaletin esittelyyn. Se oli IsaDoran kesän 2009 Delirious-kokoelman nimipaletti. Muistan, että passasin sen, koska pidin sitä liian samanlaisena Blooming Springin kanssa, ja muutenkin sen voimakkaan väriset sävyt epäilyttivät minua. Näin silmä tottuu ja mieli muuttuu, koska nyt sen keltaisen, turkoosin ja kirkkaan vihreän yhdistelmä näyttää fantastiselta ja harvinaiselta. Se ikään kuin jatkaa Blooming Springin teemaa kehitellen sitä pidemmälle ja vahvistaen sitä.

Varsinkin keltainen on luomiväreissä aika harvinainen väri. Minulla on ennestään tasan yksi haaleankeltainen luomiväri, Clarinsin Les Pastels -luomiväripaletissa. Siitä ei ole nyt valitettavasti kuvaa, mutta pyrin esittelemään pastelliset Clarinsini mahdollisimman pian.

Harmi kuitenkin, kun IsaDoran Deliriousia ei enää saa mistään. IsaDoralla on kuitenkin ollut tapana toistaa eri väriteemojaan, joten toivotaan että jossakin vaiheessa tulisi taas jotakin Deliriousin kaltaista! 

IsaDoran tämän kesän Ocean Drive -kokoelmassa tulee kyllä olemaan neljän luomivärin Ocean Dream -paletti, jossa on samantyyppinen voimakas turkoosi kuin Deliriousissa. Erinomainen kesäväri, joten taitaa siis tulla kaupat!

7 kommenttia:

 1. Oo tahdon kyllä ton Ocean Dream paletin Ocean Drive-kokoelmasta! :) turkoosi ja ruskee sopii aina tosi hyvin yhteen.
  Vaikka ruskee sopii oikeastaan monenkin kanssa yhteen, kuten tuon herkullisen vihreän Blooming Spring-paletista (alkaa tehdä kauheesti mieli Classicin minttusuklaarae jäätelöä). :D

  VastaaPoista
 2. Mä haluan ristiä sinut pastelli-pupuksi. :) Blogimaailman Pastelli-Pupu. :)

  Kaunis ja raikas meikki! Tykkään! :) Pitäsköhän itsekin tehdä jokin vastaavanlainen pastellimeikki? *mietiskelee*

  VastaaPoista
 3. Serrated B: Mustakin se Ocean Dream näyttää tosi kivalta, varsinkin kun mulla ei ole juuri tuollaista sinisen turkoosia luomiväriä. Turkoosi nyt sinänsä ei myöskään ole mikään mun silmille parhaiten sopiva väri, mutta who cares, jos se itseä kiinnostaa ja ilahduttaa!

  Vähän mietityttää kyllä se, kun paletin ruskea näyttää aika vaalealta, että miten sitä sit yhdistelee esim. sen turkoosin kanssa, eli kumpi on voimakkaampi. Ehkä jopa niin, että beige sisänurkkaan ja turkoosi ulos. Mutta myös paletin vaaleanpunainen sopii varmaan turkoosin kanssa hienosti. Eli vaaleanpunainen sisänurkassa ja turkoosi ulkona. Ja hienon meikin saisi varmaan yhdistämällä jopa kaikki neljä sävyä. Kuten huomaatte, mä suunnittelen jo meikkejä, joten tuo paletti tulee varmaan olemaan definite yes yes.

  Oon varmaan menossa Tukholmaan nyt toukokuussa, joten tsekkaan onko niitä jo siellä, kun IsaDoran kokoelmat tulevat yleensä aikaisemmin myyntiin Ruotsissa :)

  Joo, ja ruskea sopii hyvin moneen meikkiin, erityisesti mun mielestä myös just vihreän kanssa. Ruskealla saa aikaan pehmeämpää vaikutelmaa kuin mustalla, joka ainakin mun vaalealla iholla näyttää helposti liian kovalta ja jyrkältä. Ja mikäs sen parempaa, jos siitä tulee mieleen vaikka minttusuklaa :)


  Minna: Ihana sua, joo tämä pastelli-innostus on tällä hetkellä valtavaa! Lähinnä myös, koska oon sun ja sen meikkikurssin takia innostunut nyt myös kevyemmästä ja pehmeämmästä meikkityylistä, eli ei aina tarvitse olla niin voimakas meikki ja silti se voi olla nätti.

  Värjäsin myös hiukset taas vaaleammaksi, joten pastellivärit sopivat vaaleampaan olemukseenkin hyvin :) Tumma tukka oli siitä kyllä kivempi, että sai huolettomammin käyttää voimakkaampakin meikkiä :(

  Harmittaa vaan vähän, kun nuo pastelliset meikit näyttää niin hailakoilta kuvissa. Mutta en nyt ole viitsinyt vahventaa niitä sillä värillisellä pohjustajalla, kun yritän opetella siitä nyt pois. Sit kun oon oppinut, niin voisin toisinaan taas laittaa sitäkin alle niin näyttäisivät voimakkaammilta kuvissa. En kuitenkaan meikkaa vain tätä blogia varten vaan oikeaa elämää, ja otan sitten aina välillä vaan tänne blogiin kuvan päivän meikistä :)

  Sähän teit jo melkein pastellisen meikin sillä feikki-Diorilla :) Se turkoosi oli niin nätti ja pehmeä, vaikka oli varmaan kyllä voimakkaampi luonnossa. Mutta joo, olisi ehdottomasti oikein kiva nähdä sulla myös pastelleja, vaikka sulle kyllä sopivat tummat ja dramaattiset värit niin hyvin. Se on sun ominta tyyliä mun mielestä, mutta vaihteluhan virkistää aina! :)

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän kyl hyvin, että et nyt käytä värillisiä pohjustajia. Tekisin itsekin ihan samoin... minun taas pitäisi opetella niiden käyttöä, jotta kädet taitaisivat niiden käytön. ;) Sitten kun alan opettelee niiden käyttöä, nii tulen sulta kyselee vinkkejä. ;)

  Itse teen meikkejä myös pelkkiä blogikuvia varten. Esimerkiksi Paholainen, Neitsyt, kaikki neon-värit, Pornstar look jne. En oo niissä liikkunu ihmisten ilmoilla. :D Yllätys yllätys! Monet meikit on tehty käyttöön ja sitten olen kuvannut ne, mutta aina en ehdi napsia kuvia arkimeikeistäni. :(

  Nii joo teinkin pastellisen, mut meinasin, et jos tekis sellainen mattaluomiväreillä... lilaa, mintun vihreää ja vaaleanpunaista. ;) Oikein sellaista epä-Minnamaista. ;D Ne on söpöjä toisilla, mutta itsestä tuntuu, että ne eivät kuvaa meikissä minua. Itse luon meikillä persoonaa esiin myös. Siitä tulikin mieleeni, että tänään minulla oli morsiamen häämeikin koeversio. Vaikka tunnen hänet, niin silti en ole koskaan nähnyt hänellä meikkejä naamassa, sillä hän meikkaa vain iltamenoja varten. Tämä tuttavani ei suostunut antaa minulle liian tarkkaa ohjeita, vaan hän halusi nähdä mitä luon hänelle. Hän on itsekin ollut meikkaaja, mutta nykyään on tatuoija. Hän onkin Kouvolan oma Kat Von D! ;D Pääsen tekemään hänen polttarimeikin (Kat Von D meikin) ja häämeikin. Tein meikistä todella tumman ja vahvan ja se oli juuri sitä mitä hän halusikin. :) Kuvia morsmaikusta ja hänen meikistä blogiini sitten heidän häiden jälkeen vasta. Oli sillee tavallaan aika stressaavaa meikata entinen ammattilainen, kun itse on vielä kuitenkin opiskelija ja kun en ole nähnyt hänellä meikkejä, mutta silti hänen persoona huokui sellaista, että hän meikkaisi voimakkaasti juhlaan. Nappiin meni siis!

  VastaaPoista
 5. Minna: Kyllä ne sun neonmeikit olisi minusta ihan hyvin sopineet myös arkikäyttöön. Nehän oli niin siistejä ja nättejä. Mutta sen ymmärrän, että et esim. siinä pornstar-meikissä lähtenyt ruokakauppaan! :)

  Munkin pitäisi varmaan järjestelmällisemmin kuvata meikkejäni, mutta varsinkin arkiaamuisin tahtoo olla niin kiire, että en ehdi. Hassua kuitenkin, että töihin meikkaan loppujen lopuksi eniten ja huolellisimmin, viikonloppuisin vain jos on sellaista menoa. Silti se on musta viikonloppuisin kaikkein ihaninta, kun saa ajan kanssa rauhassa meikkailla.

  Joo, haluaisin kyllä hirveästi nähdä sun söpön liila-minttu-vaaleanpunainen -meikin. Kuulostaa tosi ihanalta! Ainakin me pastellimeikkailijat saataisiin siitä sitten vinkkiä, joten tosi kiva jos viitsit jossakin vaiheessa sellaisen tehdä!

  Ja se, että tuot ennenkaikkea persoonaa esiin meikissä, kuulostaa todella hyvältä!

  Kiva kun kerroit tuosta häämeikkijutusta, tosi kiinnostavaa! Hui, mä olisin kanssa varmaan ollut aivan paniikissa, jos ex-ammattilaista pitäisi alkaa meikkailemaan. Hyvä tuuri kyllä, että sait tuollaisen kiinnostavan tapauksen, eikä vaan aina sitä vaaleaa ja kuulasta morsiammelle. Koska niitä meikkejä sä saat varmaan jatkossa tehdä kyllästymiseen asti :) Tosin ne sopii myös parhaiten monen persoonaan, Kat von D:itä on lopulta aika harvassa :)

  Aivan mahtavaa jos teet siitä myös sun blogiin jutun, kuulostaa niin kiinnostavalta ja hauskalta! Jään innolla odottamaan :)

  VastaaPoista
 6. Joo, ne neon-meikit oli sellaisia joissa olisin voinut lähteä kaupaankin, mutta olin silloin vaan kotona kun tein niitä. ;)

  Minulla tuppaa jäämään noi arkimeikit kuvailematta, juuri samasta syystä... on aina kiire, eikä ehdi kuvata. :( Tänä aamuna vetäsin MACin Dame Edna paletin meikit, mutta kuvaamatta jäi kiireen takia.

  Mulle on käynny tuuri, sillä tämän kesän molemmat morsiamet haluavat näkyvän meikin. Kaasoja meikkaan ainakin yhden, toisesta en ole vielä varma, koska kuulin huhua, että hänkin haluaisi meikin minulta. ;) Mutta siinä olet oikeassa, että pääsen tekemään kyllästymiseen asti niitä perus suomalaisia häämeikkejä. Kivoja nekin on, mutta niissä ei pääse olemaan luova ja oma ammattitaito ei minusta pääse niin hyvin esiin.
  Oman häämeikin tekijä tosiaan kiitteli minua, kun hän pääsi tekemään vahvan meikin vaihteeksi. Vuosihan oli tuolloin 2005 ja siihen aikaan vielä rohkeat morsiamet oli aika harvassa. Nykyää heitä on enempi, kun uskalletaan olla hääpäivänä juhlavia ja näyttäviä. Morsiamen kuuluu olla näyttävä ja morsian ei vaan voi ylipukeutua tai olla ylijuhlava.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa Minna, että pääset meikkailemaan niitä rohkeampia morsiamia! Ja kaasojen meikeissä myös saa varmasti olla näyttävyyttä.

  Itse olen ollut kaksi kertaa kaasona, ja molemmilla kerroilla mulla oli vaaleanpunainen meikki. Mulla on vihreät silmät, joten violetti olisi ollut se itsestäänselvä valinta, mutta molemmilla kerroilla oli punaista puvussa, joten halusin vähän erikoisemman punaisen silmämeikin. Ja hienot tuli, erityisesti jälkimmäisellä kerralla meikkaajakin oli innoissaan ja teki upean vaaleanpunaisen meikin Turussa Tigi Bed Headin meikeillä, jotka oli mulle silloin uusia.

  Myös morsiammella oli silloin hieno meikki. Se oli hillitympi ja neutaalimpi, mutta kylmän jäänsävyinen, ja tosi upea tummalla morsiammella.

  Jos juhlameikki on onnistunut, siitä voi saada kivoja ideoita myös arkimeikkaamiseen. Mä innostuin esim. tuolloin itsekin käyttämään vaaleanpunaista silmämeikissä ja nyt se on mun lempparivärejä.

  TV 2:n hääohjelmassa oli muuten just edellisessä jaksossa tumma nuori morsian, jolle oli tehty sähäkän vihreä silmämeikki. Näytti tosi upealta mustan tukan ja valkoisen puvun kanssa, kun se meikki oli se väriläiskä ja katseenkiinnittäjä siinä asussa. Varmasti kiva suunnitella niitä häämeikkejä, ihanan luovaa kun pääset käyttämään ja näyttämään taitojasi!

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)