lauantai 22. helmikuuta 2014

Muotiperjantai; Euroopan kevätmuoti

Viime vuoden 2013 maaliskuussa olin lomamatkalla Amsterdamissa. Yksi matkan suuria huveja oli kävellä monta kertaa Amsterdamin P.C. Hoofstraat läpi, jonka lähellä hotellimme sattumalta sijaitsi. P.C. Hoofstraatilla ja sen välittömässä läheisyydessä on suurin osa Amsterdamin high fashion -liikkeistä: esim. Chanel, Dolce & Gabbana, Gucci, Hermes ja Louis Vuitton.

Luksusmuotiliikkeiden ikkunoista oli kätevää tarkastella kevään 2013 muoti: kukkakuoseja Guccilla ja Jimmy Choolla, trooppisia värejä Ralph Laurenilla sekä metallisia, kirkasvärisiä trenssejä Burberrylla.






Tällä viikolla matkailin Brysselissä, ja odotin innolla näkeväni luksusmuotiliikkeitä, joita Suomessa ei ole. 

Bryssel ei osoittautunutkaan pettymykseksi siltä osin. Avenue Louise ostoskadulta löytyivät mm. Chanel, Dior, Gucci ja Hermes.

Ja Euroopan kevätmuoti 2014? Parhaiten sitä voisi kuvailla yhdellä sanalla: sininen.

Turkoosia, vedenväristä, vihertävää sinistä tai kirkasta sähkönsinistä.

Versacen ikkunassa oli vaaleansinistä ja turkoosia.






Jimmy Choolla oli turkoosinsininen korkokenkä kultaisessa häkissä.







Salvatore Ferragamonkin ikkunassa oli lähes pelkkää sähkönsinistä. 

Chanelin klassikkolaukun 2.55 hinta Brysselin ostoskadulla näytti muuten olevan 2670 euroa. Tiesittekö, että laukun mallinimi tulee siitä, että se on suunniteltu helmikuussa 1955?

Jos haluaa mennä nimenomaan luksusputiikkiostoksille Keski-Eurooppaan, suosittelen tämän kokemuksen perusteella ehkä Brysselin sijaan kuitenkin mielummin Amsterdamia, jonka P.C. Hoofstraat on valittu vuonna 2012 myös maailman 3. viehättävimmäksi ostoskaduksi ranskalaisen Presence Mystery Shopping -yhtiön tutkimuksessa. Ykkönen oli yllättäen Singaporen Orchard Road ja kakkonen Avenue de la Liberté Luxemburgissa. Brysselin Avenue Louise oli kyllä 8., ihana Champs Elysées Pariisissa (jonka olisin kyllä itse rankannut 1.) 16. ja New Yorkin 5th Avenue vasta 26. Ja hei, oma Aleksanterinkatummekin oli jo 11.! 

Tutkimuksessa ei kuitenkaan arvioitu pelkkää luksusmerkkitarjontaa (joka Amsterdamissa on 22 ja Pariisissa 154), vaan vaikutusta oli myös mm. puhtaudella, valaistuksella, vapaalla tilalla ja myyjien ystävällisyydellä. Näillä perusteilla äänestäisin parhaiksi myös Cannesin La Croisetten ja Monacon Carré d'Orin.

4 kommenttia:

  1. Ahaa, yleensä naistenlehdet nostaa ne pastillit joka kevät esille.

    Kiva näitä muotivirtauksia on seurata, vaikka toisaalta on vähän hassua, että kaikilla on sitten samanlaisen trendien mukaiset vaatteet. Toki jos jotain omaan makuun sopivaa on in sillä hetkellä, niitä myös kaupoista löytyy.

    Nyt huomasin monessa lehdessä mint&berry- merkkiä. Kyllä se mielenkiinto herää, kun riittävästi samaan merkkiin törmää lehdissä. Tosin se kai on tarkoituskin. Pitänee hieman tutkia, mikäs juttu tää on:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen nähnyt muotilehdissä tänä keväänä nimenomaan niitä pastellijuttuja, mutta ainakaan Brysselin muotiliikkeiden ikkunoissa trendiä ei oikein näkynyt vaaleansinistä ja vaaleanvihreää lukuunottamatta. Onhan se tietysti mahdollista, että nämä olivat nyt vielä enemmän talvimuotia, ja kevyemmät pastellit tulevat sitten myöhemmin keväällä. Viime syksynä sen sijaan Ranskassa näkyi muotiliikkeiden ikkunoissa paljon pastelleja, mm. Diorilla ja Celinella.

      Itse olen kyllä ihan samaa mieltä, että persoonallinen tyyli on paljon tärkeämpää kuin muoti. Huvittaa välillä kun omaperäisinä ja muodikkaina pukeutujina itseään pitävät pukeutuvat kuin samasta muotista. Se ei toki ole tarkoitus, vaan näistähän voi poimia aina parhaitsen siihen omaan tyyliin sopivia juttuja, ja ottaa myös käyttöön taas omia vanhempiakin vaatteita, jotka ovat taas muodikkaita. Tykkään itse kovasti pastelliväreistä, joten olen toki iloinen jos niitä taas kaupasta saa. :)

      Hei kiitos vinkistä, merkki ei olekaan itsellenikään ollenkaan tuttu. Aina on tosi kiinnostavaa jos jotakin uusia merkkejä tulee markkinoille. Otan myös selvää. :)

      Poista
  2. Kauniita näyteikkunoita. Luulisi tosin, että Pohjoisespa olisi mainittu Aleksin sijaan ostoskatulistauksessa Suomen osalta; ihmettelen tätä valintaa.
    Minä sen sijaan pyörin tänään ostoksilla tihkusateisessa Helsingissä ja ostin vihdoinkin sen kauan vouhkaamani Diorin Trianon kokoelman pinkin poskipunan. Viisikko jäi vielä kauppaan toistaiseksi. Josko taxfreestä sitten investoisi myöhemmin.
    Katselin perusviisikoitakin, mutta ei löytynyt oikein mitään tähtitieteellisen ihanaa. Miksi minusta tuntuu, että ne markkinoilta jo poistuneet paletit, joita esitellään blogeissa, näyttävät olleen paljon mielenkiintoisempia.
    Sokokselta ostin OPIn duopack Sweet on my peau hintaan 9€. Nämä siis normikokoiset pullot, ei niitä minejä ja värit ovat alpine snow ja sweet heart, aina ajankohtaiset. Loistava löytö, kun OPIt maksaa nykyisin näköjään jo 16,90€/kpl. Tosin uudessa Brazil kokoelmassa oli pari herkkua, jotka lienee ostettava.
    Lisäksi mukaan tarttui Clarinsin loose powder Foundation hauskassa pakkauksessa kahdella kympillä.
    Se Dior intoilija Katsku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin oli aivan ihanaa kulkea tuolla Brysselissä ja katsoa näyteikkunoita. Suurin osa liikkeistä oli kyllä kiinni koska olin ilta-aikaan liikkeellä, mutta pelkkiä ikkunaostoksiakin oli tosi hauska tehdä. :)

      Ihmettelin itse jälkeenpäin samaa, että miksi oli valittu Aleksanterinkatu, kun Helsingin suurinpiirtein ainoat high fashion -liikkeet ovat Espalla. No, Aleksikin sijoittui yllättäen aika hyvin, vaikka ei siellä huippumuotiliikkeitä juuri olekaan. Suomessahan niitä on muutenkin niin vähän, itse lasken niihin suurinpiirtein ainoastaan Louis Vuittonin. :)

      Mahtavaa, Diorin poskipuna on kyllä mitä ihaninta piristystä tähän ankeaan säähän. Uskon kyllä että tulet pitämään siitä kovasti. Omalla ihollani se on tosi luonnollinen, mutta kuitenkin raikas, ja sopii varmaan kaikkiin mahdollisiin meikkeihin. Eli paljon on käyttöä! :)

      Itse olin jälkeenpäin iloinen, että valitsin Diorin Pink Pompadour -viisikon vaaleamman Pastel Fontangesin sijaan. Vaikka Pastel Fontanges onkin ihanan herkän heleä, olivat luomivärit kyllä tosi hohtavia ja aika kevyitä pigmentiltään. Ihanahan sellainen on kevätmeikkeihin, mutta ei välttämättä yhtä monikäyttöinen kuin Pink Pompadour tai jotkut muut Diorin viisikot.

      Katsoin muuten Diorin viisikoiden hinnan Helsinki-Vantaan lentokentän tax freessa: se oli 44,20 euroa ja Trianon-erikoispaletti maksoi 63 euroa. Aika paljon edullisempaa, kun muuten Suomessa hinnat ovat viisikot 68,30 euroa ja Trianon-paletti huikeat 97 euroa.

      Itse olen nykyään vähän ulkona Diorin perusvalikoiman luomiväripaleteista, sillä en ole varsinaisesti uusien luomivärien tarpeessa. :) Kausikokoelmat kyllä seuraan tarkasti suurilta ranskalaismerkeiltä, mutta usein vain ammennan niistä meikki-inspiraatiota enkä välttämättä osta mitään. :)

      OPI:n kynsilakkoihin olen kyllä itsekin hulluna Essien lisäksi. Nythän OPI:lta on tulossa aivan pian kauppoihinkin myytäväksi myös hetki sitten julkaistu Gwen Stefani -kokoelma. Siitä saatan jotakin hankkiakin. Myös Brazil vaikuttaa upealta, hienoja kirkkaita värejä kesäksi! Mutta OPI on myös tosi hyvä ihan peruskynsilakoissakin, ja sinulla tulee olemaan varmasti käyttöä noille löydöillesi. Niitähän voi käyttää ranskalaiseen manikyyriinkin. Tosi hyvään hintaan kyllä sait ne, jee! :)

      Clarins on minusta myös tosi hyvä merkki. Vähän edullisempi kuin Chanelit, Diorit ja YSL:t ym., mutta laatu on tosi hyvä ja tasainen. Tykkään kovasti. Mahtavaa jos löysit sitäkin alennuksella! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)