keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kuulumisia Helsinki-Vantaalta sekä Brysselin kosmetiikkatarjonta

Nyt on varmaan aika paljastaa tämän viikon matkakohteenikin, eli sehän oli EU:n pääkaupunki Bryssel.

Sitä ennen kuitenkin omalle rakkaalle Helsinki-Vantaallemme ja sen tuoreisiin kosmetiikkakuulumisiin. Kevään meikkikokoelmat olivat saapuneet tax freehen. 

Isossa Duty Free -kaupassa heti turvatarkastuksen jälkeen oli Chanelin ja Guerlainin kevätkokoelmaa. Dior ei ollut vielä tullut, eli myynnissä oli edelleen Golden Winter -joulukokoelma. Erityispromossa keskilattialla oli isot standit Escadan hyvää trooppista kesätuoksua Born in Paradise.

Lempparissani Finnair Shopissa Gatella 28 oli jo Diorin ihana Trianonkin. Asettelu siellä oli myös uudistunut niin, että L'Occitane ja Lumene olivat muuttaneet Diorin viereen keskiseinälle, ja siinä ennen olleet Guerlain ja Shiseido taas siirtyneet niiden paikalle takanurkkaan. Tietäisiköhän joku tax free -myyntiä tunteva tämän syytä, onko ensiksimainituilla nykyään parempi myynti? 

Sinänsä kotimainen Lumenemme ansaitseekin ehdottomasti paraatipaikan Hesa-Vantaan tax freessa. Mieleni olisi tehnyt laittaa Lumenen CC-voiteen kohdalle vielä "recommended by Finnish women" -kyltti, onhan se varmaan markkinoiden paras. Hinta lentokentällä 11,90 euroa, kun muuten se maksaa n. 16,50 euroa.  






Mutta sitten siihen Brysselin kosmetiikkatarjontaan. Olen käynyt siellä ennenkin, mutta koskaan ei ole ollut oikein aikaa shoppailla kaupungilla. Mikä on tosi sääli, sillä syytä olisi kyllä ollut.

Brysselissä kulttuuri on mielestäni kovin ranskalaista. Se selittää varmaan senkin, miksi siellä oli iso liike Annick Goutalin parfyymeja.

La Maison Annick Goutal on perustettu vuonna 1981 ja se on ns. High Perfumery, Haute Parfumerie. Annick Goutal oli pariisilainen huippumalli, josta tuli parfymööri. Huomasin muuten, että tuolla Annick Goutalin liikkeessä oli myös seinillä kauniita kuvia hänen malliajoiltaan. 

Tutustuin itse Annick Goutalin tuoksuihin saatuani näytteitä niistä Nizzan yhdestä huippuparfymeriasta. Nyt Brysselin liike ei ollut valitettavasti illalla auki niin että olisin päässyt tuoksuttelemaan niitä lisää.  






Brysselissä oli osattu hyödyntää synergioita, sillä aivan Annick Goutalin vieressä Avenue Louise -ostoskadulla oli ensinnäkin brittiläinen saippuakauppa Lush ja sitä vastapäätä taas englantilainen parfymeria Jo Malone. Myös MAC on näköetäisyydellä.

Jo Malone on omia suosikkejani. Tuoksut ovat yksinkertaisia ja puhtaita, mutta yhdistettävissä toisiinsa. Kuin englantilaisen puutarhan tuoksuja pullossa!

Myös Jo Malonen tarina on kiinnostava. Hän oli alunperin floristi, joka kouluttautui myöhemmin kosmetologiksi ja alkoi kehittää luksustuoksuja. Jo Malone London perustettiin 1994, ja nykyään sen omistaa Estee Lauder. 

Ostin kesällä Cannesin Jo Malonelta ihanan Rose Water & Vanilla Cologne Intense -hajuveden. Cannesin liikkeen myyjä ehdotti siihen yhdistettäväksi raikkaan kukkaista Peony & Blush Suede. En silloin raaskinut ostaa sitä, koska pelkkä Rose Water & Vanillakin maksoi yli 100 euroa. 






Brysselin lentokentälle on juuri avattu Jo Malone, ja nyt päätin ostaa Peony & Blush Sueden sieltä. Hinnatkin ovat kuulemma lentokentällä n. 20 % alemmat, joten onneksi ostin Peony & Blushin kentältä, enkä Brysselistä Avenue Louiselta. Lentokentällä Peony & Blush Suede maksoi 73,60 euroa (100 ml).

Samalla kuulin, että Rose Water & Vanilla aiotaan valitettavasti lakauttaa. Sen tilalle Cologne Intense -sarjaan tulee kuitenkin kesällä kiinnostava uutuus, Queen of Florals. Sitä ennen maaliskussa julkaistaan kuitenkin limited edition -kokoelma London Rain, jonka pitäisi tuoksua Lontoolta sateessa. Ihanaa! 






Muutenkin Brysselin kosmetiikkatarjonta vaikutti hyvältä. 

Näin mm. Kiehl'sin oman liikkeen sekä tämän ison Korresin oman kaupan, jollaista en ole kyllä missään muussa maassa nähnyt.






Brysselin kosmetiikkatarjonnasta on myös ehdottomasti mainittava Victoria's Secrets, joka on hiljattain avannut lentokentällä.

Ostin sieltä edellisellä Brysselin matkalla ihanan hedelmäisen Coconut Passion -vartalotuoksun. Vaikka tuoksu on aivan uskomattoman viehättävä, se ei valitettavasti kestä iholla kovin kauan toisin kuin esim. nuo Jo Malonen tuoksut. Siksi ajattelin, että VS Coconut Passionia voisi ehkä vahvistaa kerrostamalla sitä vartalovoiteen kanssa. 

Molempien puteleiden hinta oli 15,50 euroa. Nythän viimeisimmät uutiset kertovat, että Victoria's Secretia saa myös Viking Linelta ja Silja Serenadelta!

Brysselin lentokentän muusta kosmetiikkatarjonnasta olen kirjoittanut aiemmin täällä

8 kommenttia:

  1. Tosi kiva kun kirjoitat eri maiden ja lentokenttien kosmetarjonnasta! Luen nämä postaukset aina extra-mielenkiinnolla ja samalla pääsen pienelle mielikuvitusmatkalle, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä palautteesta, mukavaa että nämä jutut kiinnostavat! Itsekin aina googlailen tietoa matkakohteen kosmetiikkatarjonnasta ennen matkaa, ja on aina ihan mahtavaa jos jossakin blogissa on kirjoitettu siitä. Palaan myös jälkikäteen tuttujen blogein matkajuttuihin kun olen itse matkustamassa ko. kohteeseen. :)

      Usein matkajuttuja on hauska lukea myös vaikka matkailu ei juuri silloin olisi itselle ajankohtaistakaan, virkistää myös niin. Mäkin olen päässyt sun blogin mukana nojatuolimatkalle mm. Ranskaan ja Thaimaaseen, kiitos niistä. :)

      Poista
  2. Minustakin on tosi mielenkiintoista lukea näitä juttujasi kaupunkien ja lentokenttien kosmetiikkatarjonnasta! Minulle ainakin paikalliseen kosmetiikkatarjontaan tutustuminen on oleellinen osa matkustelua. :-)

    Ja hei ihanaa, että sait nyt tuon Peony & Blushin ja vielä noin hyvällä alennuksella! Ja iiiih, minullakin on tuo Victoria's Secretin Coconut Passion -vartalotuoksu ja rakastan sitä! Minulle tuoksuherkkänä tuo tuoksun lyhyt kesto on hyvä asia. :-) Tietääkseni Victoria's Secret tosiaan suositteleekin käyttämään vartalovoidetta ja -tuoksua yhdessä, jos haluaa tuoksusta vähän voimakkaamman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos paljon! Ranskankielisissä maissa se kosmetiikkatarjontaan tutustuminen on vielä erityisen ihanaa, kun Ranska on oikea kosmetiikan suurmaa ja edelläkävijä. Mutta kyllä aina muissakin kohteissa on minusta tosi kiinnostavaa tutkia paikallista kosmetiikkatarjontaa, valikoimaa ja hintatasoa. Joillakin maailmanlaajuisilla merkeillä saattaa olla ihan eri valikoima maakohtaisesti, sekin on tosi kiinnostavaa. :)

      Kiitos, olen itsekin tosi tyytyväinen Peony & Blushiin. Se on kuin kukkakimppu tai kevät pullossa, olen aivan ihastunut siihen. Tällä viikolla olen tuoksunut joka päivä Peony & Blushille, ja niin tuntuu, että kevätkin on aavistuksen lähempänä. Pioni on muutenkin vielä yksi lempikukkiani. :)

      Voi, jos olet tuoksuherkkä, niin silloin en voi kyllä suositella ainakaan noita Jo Malonen Cologne Intensea. Suihkin aluksi vahingossa Rose Water & Vanillaakin aivan kuin tavallista hajuvettä, eli ihan liikaa. Aiheutin varmaan muille ratikkamatkustajille aamuisin päänsäryn. :( Nyt olen oppinut että sitä pitää laittaa ihan aavistus, ja silti se kestää koko päivän aamusta iltaan. :)

      Kiitos paljon tiedosta että myös Victoria's Secret suosittelee tuoksujen kerrostamista, en ollut tiennytkään! Tykkään tuosta Coconut Passion tuoksusta aivan valtavasti, mutta hieman häiritsee kun tuoksu kestää iholla vain muutaman hassun tunnin jos sitäkään. Mahtavaa jos tuosta vartalovoiteesta olisi nyt apua, niin ei ollut turha ostos! :)

      Poista
  3. Myös minä tykkää kovasti lukea kirjoituksiasi eri maiden ja lentokenttien tarjonnasta. Yllätyin muuten positiivisesti Viking Linen VS-tarjonnasta ja hinnoista. Esim. mainitsemasi tuotteet olivat Viking XPRS:llä 12,90 eur/kpl. Tuli vähän tuhlailtua, nyt kun tuotteita saa "läheltä"..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kun tähän juttuun tulee näin hyvää palautetta. Matkajuttuja on vielä entistäkin mukavampi kirjoittaa kun tietää että ne kiinnostavat myös lukijoita. :)

      Mahtavaa kuulla, että Viking Linen Victoria's Secret valikoima on hyvä ja hinnat noin edulliset. Kerrankin Suomessa on joku halvempaa kuin muualla, huippujuttu! Tosi hienoa muutenkin, että Victoria's Secret tuli nyt Itämeren laivoille. Uskon ja toivon, että seuraavaksi voisi olla Helsinki-Vantaan lentokentän vuoro. Tukholman Arlandassahan Victoria's Secret jo on, samoin kuin Kööpenhaminan lentokentällä. :)

      Poista
  4. Nuo Jo Malonen tuoksut alkoi kylla nyt kiinnostaa, varsinkin kun ovat "kotimaisia" :) Vaikka ovatkin aika tyyriita kylla.

    Minusta on jotenkin niin ilahduttavaa lukea tallaisia postauksia, kuka muu kuin oikeasti kosmetiikasta innostunut kiinnittaisi huomiota siihen missa paikassa mikakin merkki on taxfreessa verrattuna viime kertaan :-) Jotenkin niin hauskaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse jotenkin tosi ihastunut Jo Malonen tuoksuihin. Pidän niiden puhtaudesta, selkeydestä ja ylellisyydestä kovasti, sekä myös siitä englantilaisesta ihanasta imagosta. Ne ovat kyllä tosi kalliita, mutta uskon että myös raaka-aineet ovat laadukkaita. Lisäksi tuoksuja joutuu laittamaan tosi vähän koska ne ovat niin voimakkaita, että uskon että ne myös kestävät kaksi kertaa kauemmin kuin muut hajuvedet. Suosittelen kyllä tutustumaan, jospa sieltä sattuisi löytymään oma suosikki. Tuon Peony & Blush Suede on ainakin aivan ihana. Olen nyt käyttänyt sitä joka päivä siitä lähtien kun ostin sen, ja minusta se tuoksuu aivan keväältä! :)

      Olet vielä onnekas jos asut samassa maassa kuin mistä Jo Malone on kotoisin. Suomestahan Jo Malonen tuoksuja ei saa ainakaan vielä ollenkaan, joten täällä ne ovat harvinaista herkkua, joihin pitää tutustua ulkomailla. :)

      Kiitos hauskasta kommentistasi! Kyttään myös Stockmannin ja Sokoksen kosmetiikkaosastojen tuoteasettelua, ja huomaan heti jos joku merkki on vaihtanut paikkaa, ja alan myös pohtia syitä. Syksyllä siitä syntyi blogissani oikein keskustelukin, kun täällä joukolla arvailtiin että mihin uutuus Bobbi Brown Stockmannin kosmetiikkaosastolla tulee ja mihin muut merkit muuttavat sen tieltä. Pienistä asioista paljon iloa! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)