tiistai 4. helmikuuta 2014

Dior kevät 2014 Trianon -kokoelma

Kevään meikkikokoelmista ihanin on ehdottomasti Diorin Trianon.







Katsotaan vain hetki hiljaa tätä jumalaisen kaunista, keväistä kuvaa ja ihaillaan. 

La Grande Maison Dior tuo kevääksi 2014 meille Marie Antoinetten, Versaillesin puutarhat ja ylelliset juhlat, kermaleivokset, korkeat Fontange-kampaukset sekä meikissä harvinaisen viileän vaaleansinisen värin.

Diorin kevätkokoelma on pastellinen, tyttömäinen, ja täynnä herkullisia macarons-värejä.  







Trianon-kokoelman ihanuus tiivistyy mielestäni kynsilakoissa. Niitä on 4 (28,50 euroa). Huurteisen vaaleanpunaisen päällyslakan Dior Vernis Trianon Edition 187 Perlé inspiraationa on ollut Marie Antoinetten aikainen herkkä posliini ja sillä saa Diorin lupausten mukaan aikaan todelliset karkkikynnet. Puuterisen vaaleansininen kynsilakka on 204 Porcelaine, persikka 457 Bouquet ja aniliininpinkki 777 Bloom.

Erityisesti vaaleansininen kynsilakka on erikoinen, mutta oi miten muodikas väri nyt! Ei ehkä se aivan myyvin sävy, mutta kun Diorin kaltainen high fashion -talo on kyseessä, niin kuka välittää. Se ei pelaa joka pelkää!

Vaaleat, pehmeät pastellit vaativat mielestäni meikissä aina parikseen harmaata, mustaa tai vaikka kirkasta pinkkiä, täyteläistä violettia tai kirkasta vihreää. Tämä idea näkyy Trianon-kokoelman tuotteissa. Suurin osa sävyistä on pastellisia, mutta mukana on aina yksi kirkkaampi tai tummempi sävy korostamassa ja kehystämässä niitä. 







Kokoelmaan kuuluu kaksi viisikkoa. Tässä on viileämpi ja vaaleampi niistä, 234 Pastel Fontanges (68,30 euroa)

Mainoskuvan meikki on tehty varmaan sillä. Vaaleanpunaista liikkuvalla luomella, vaaleansininen leveinä varjostuksina silmän sisäkulmasta kulmakarvoihin asti, mustat siistit rajaukset et voilà.

Toinen viisikko on kaunis, syvemmän värinen pinkki-violetti 954 Pink Pompadour. 

Molemmissa viisikoissa on rusettipintaiset koristelut Fontange-teeman mukaisesti.






Kokoelman keräilykappale viisikoiden ohella on sen nimipaletti, Trianon Palette (97 euroa). Le Petit Trianon oli Marie Antoinetten yksityispalatsi Versaillesin linnan alueella.

Trianon Palette on enemmän varmanpäälle kuin vaaleansininen kynsilakka ja luomiväri. Siinä on monelle käyttökelpoiset vaaleanpunainen ja suklaanruskea luomiväri sekä musta rajausväri ja persikanpinkki poskipuna. Jotta se ei olisi tylsä, on mukana myös pistaasinvihreä. Diorin sanoin "the key to creating the look of the contemporary courtisane".

Kynsilakkojen ja näiden luomivärien lisäksi viehättäviä minusta olivat myös kokoelman sinkkuluomivärit: violetti 170 Angelique ja vihreä 427 Opaline. Innostavat värit yksinään ja yhdistettynä!

Jos et ole nähnyt Sofia Coppolan ihanaa Marie Antoinette -elokuvaa (2006), kannattaa ehdottomasti katsoa viimeistään nyt ja inspiroitua Diorin kevääseen!


Kuvista kiitokset Diorille!

10 kommenttia:

  1. Toi vaaleansininen kynsilakka on kyllä aika herkku. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se on aika ihana, niin erikoinen! Jotenkin en saa sitä mielestäni, ja haluan ehdottomasti kokeilla lookia. Etsin jo varastojanikin läpi, että josko löytäisin jotakin samanlaista.

      Ainoa vähän vaaleansinisen jäinen oli Viva La Divan vanha kynsilakka, joten on varmaan kokeiltava sitä. Ihan samaan ei kyllä sillä pääse, sillä se on aika paljon tummempi ja metallisempi, kun Dior on pastellinen ja pehmeä. :)

      Poista
  2. Tämä kokoelma ei ollut minun juttu, mutta en yhtään yllättynyt siitä, että sinä pidät siitä valtavasti.

    Kohta on todellakin pastellien aika ja taidan tarttua kevään kunniaksi sitten Estee Lauderin Pretty Naughty-palettiin. Se on mulle tarpeeksi pastellinen ja omalla tavallaan myös blogihistorian maamerkki. Sen ostamisen jälkeen olen päivitellyt aktiivisesti blogia. Helmikuun puolivälissä tulee 1 v :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sekoan aina näihin pastelleihin joka kevät, auringonvarmasti. :)

      Viime keväänähän Clarins teki kevätkokoelmassa harmaata, mustaa ja sinistä, ja se on varmaan ainoa kevätkokoelma ikinä, josta en niin innostunut. Nyt tämä Diorin Trianon on aivan ihana: pastelleja, Ranska ja Marie Antoinette, ei varmaan voisi olla parempaa! Ihastuin heti kun näin kokoelman ensimmäistä kertaa kaupassa. Tuo mainoskuva on mielestäni aivan täydellinen. :)

      Pretty Naughty oli kyllä niin hieno luomiväripaletti! Siinäkin oli muuten tummana sävynä musta tasapainottamassa pastelleja, mutta Pretty Naughtyn pastellit ovat toki paljon murretumpia ja voimakkaampia kuin nämä Diorin. En koskaan unohda sitä ihanan dreamy-siniharmaata meikkiä, jonka Estee Lauderin Blair Patterson teki minulle Stockmannilla sillä. Melkein vain sen takia ostin Pretty Naughtyn alesta, mutta tulin sitten järkiini, kun sen harmaat pastellit eivät sovi minulle kuitenkaan niin hyvin. Nämä Diorin puhtaat pastellit ovat paljon parempia.

      Onnea blogisi 1 v. juhlan johdosta, hieno juttu! :)

      Poista
  3. Pastellivärit vaatisivat minultakin pikkuisen totuttelua pitkän tauon jälkeen, olen aina ollut sitä mieltä, että tuo perinteinen sininen luomiväri ei sovi mun luomille sitten ollenkaan. Se on minusta niin tavallinen. Vaikka vaaleansinisen skippaankin, muita hempeitä pastelleja varmaan innostun kokeilemaankin, jos kevään aikana pastellia pursuaa joka puolelta :D Tuo Trianon paletti on ehdottomasti noista esittelemistäsi kahdesta houkuttelevampi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas innostuin pastelleista valtavasti, sillä jotenkin tuntuu että siitä on taas niin pitkä aika kun niitä on viimeksi nähty. Vaikka varmaan siitä on oikeasti vain vuosi, eli viime keväänä viimeksi. :)

      Minusta vaaleansininen on itseasiassa meikkikokoelmissa aika harvinainen, paitsi tietysti hyvin kalpeana korostussävynä. Mutta tällä tavalla baby bluena yhdistettynä vaaleanpunaiseen en muista koska sitä olisi viimeksi nähty. Ei se ole kyllä minullekaan mikään paras mahdollinen väri, mutta luulen että aion silti kokeilla meikkiä, sillä jotenkin tämä Diorin näkemys Marie Antoinette -keväästä puhuttelee minua. :)

      Luulisin, että tämä kevät on taas pastellien aikaa, sillä Diorin lisäksi ainakin IsaDorallla on niitä kokoelmassaan. Muita kevätkokoelmia en ole oikeastaan vielä edes nähnyt, sillä tuntui että nämä kaksi riittävät minulle tälle keväälle. :)

      Diorin Trianon-paletti on kyllä hieno keräilykappale tästä kokoelmasta. Ja käyttämättömäksikään se ei varmasti jää, sillä sen verran käyttökelpoisilta värit vaikuttavat. Varmaan myös aika hyvä paletti matkakäyttöön! :)

      Poista
  4. Tuo on kyllä ihana kuva.

    Kävin Emotionissa kurkkimassa näitä tänään. Sinkkunappi Opaline oli kaunis. Korallinen sävyttävä huulirasva kanssa kiinnostaisi, kun en huulikiiltoja tykkää käyttää. Persikka kynsilakka kesällä olisi kiva.
    Sininen lakka on upea, mutta käyttämättä varmaan jäisi.
    Kun ihminen on niin tylsä että Tutu ja Muchi Muchi (kiitti Essie vinkistä) vuorotellen käytössä. Ja ovat vielä paltiarallaan samanlaisia.

    Kävin kirjastosta Meikkaus-kirjan lainaamassa. Otin myös Riitta Vaaran, Meikki itselle ja ammatiksi. Peräkkäin luettuna hyvin samantyylisiä sisällöltään. Mietin mistä värioppi on niin tuttua itselleni, kun ei koulussakaan ole ihan viime vuosina tullut oltua. Tajusin puutarhakirjojen opettavan samoja asioita. Et naama tai kukkapenkki, samat lainalaisuudet pätee:). Kesää odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Se on jotenkin niin suloinen, kaunis ja keväinen, aivan yli-ihana! :)

      Uskomatonta kyllä, minäkin kiinnitin tässä kokoelmassa ensimmäisenä huomiota mainoskuvan ja kynsilakkojen jälkeen niihin sinkkuluomiväreihin, vaikka yleensä viisikot vievät huomion ensimmäisenä. Jotenkin violetin ja vihreän yhdistelmä luomiväreissä oli niin eyecatching ja inspiroiva, että se jäi melkein parhaiten mieleen. Yksinkin molemmat luomivärit olivat tosi hienoja. :)

      Huulirasvaa en testaillutkaan, mutta kynsilakoissa tiivistyi mielestäni hyvin tämän kokoelman ihanuus. Viehättävä väriyhdistelmä yhdessä, ja jokainen nättejä myös erikseen. Minunkin suosikkini oli se persikka ja sitten harvinainen vaaleansininen. :)

      Hennon vaaleanpunaiset kynsilakathan ovat ihania, ja aina tyylikkäitä ja klassisia. Ei kaikkien tarvitse kokeilla kaikkia erikoisia värejä, mutta ihanaa että Dior luo muotia tarjoamalla myös niitä, vaikka epäilen että ne eivät välttämättä ole mitään myyntimenestyksiä. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, myihän Chanelkin loppuun esim. mudanruskean Particulieren aikoinaan. :)

      Kiva että lainasit Meikkaus-kirjan! Juuri eilen katselin sitä Akateemisessa kirjakaupassa ja mietin pitäisikö hankkia se myös omaksi, mutta 60 euron hinta tuntui vain aika paljolta, kun sen saa kuitenkin koska vain taas uudestaan lainaan kirjastosta. Minulla on myös se Riitta Vaaran kirja, mutta en ole vielä lukenut. Mukavaa sitten vertaillakin, että onko yhtä hyvä kuin Meikkaus-kirja. Sen parasta antia oli ehdottomasti se värioppiosio, ja silmämeikin häivytysneuvot. :)

      Uskon samoin, että ei ole väliä mistä värioppinsa on opetellut, samat säännöt pätevät kaikkialla. Siksi taidekouluja käyneet tai vaatesuunnittelijat ovat niin hyviä myös meikkaamaan tai sisustamaan. Ja en ollut koskaan ajatellut, että sama hommahan pätee tietysti myös puutarhan ja ihanien kukkien suhteen. Ihanaa todella kun kevät taas tulee! :)

      Poista
  5. Minua tuo mainoskuva jaksaa aina vaan hieman naurattaa ja olen ihmetellyt miten siihen on päädytty. No, ehkä mulla on sitten vaan ihan liian dirty mind. ;-)

    Itse kokoelma ei oikein säväytä, vaikka toki kaunis onkin ja sitä on kyllä miellyttävä katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ilmeisesti ole, kun en tajua yhtään. :) Vaikka juostiinhan Marie Antoinette -elokuvassakin puutarhassa katsomaan auringonnousua, ja siinä oli myös se ihana ruotsalainen kreivi, joten ehkä niin tuohon on sitten päädytty. Todella kaunis kuva kyllä! :)

      Minä hullaannun näihin pastelleihin kyllä joka kevät, ja en vain keksi ihanampaa yhdistelmää kuin pastellivärit, Dior, kevät ja Marie Antoinette. Minusta tämä on ehdottomasti yksi ihanimmista kevätkokoelmista ikinä, ja varmasti myös Diorin parhaita. Tämän ohella lemppareitani Diorilta ovat olleet kevään 2012 Garden Party Collection ja kesän 2012 Croisette Collection sekä viime kesän 2013 Bird Of Paradise. Tämä sijoittuisi mielestäni tässä vaiheessa sinne top 3:seen. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)