perjantai 14. kesäkuuta 2013

Muotiperjantai; Ivana Helsinki

Marimekon lisäksi varmaan Ivana Helsinki on niitä ainoita suomalaisia vaatemerkkejä, joka on pitänyt näytöksiä New Yorkin muotiviikoilla. Lisäksi Ivana Helsinki esittelee säännöllisesti mallistonsa myös Pariisin muotiviikoilla. Vai kumpikohan näistä kaupungeista pitäisi mainita ensin, ehkä Pariisi on kuitenkin tärkeämpi?

Mieleeni jäi erityisesti Ivana Helsingin ensimmäinen New Yorkissa esitelty SS 2011 -kokoelma syksyllä 2010, jonka nimi oli hauskasti "Where the F*ck Is My Sailor".

Kaikkihan muistavat samalta vuodelta varmaan myös riidan Ivana Trumpin kanssa Ivana Helsinki -nimen käytöstä. Ivana on siis merkin perustajan Paola Suhosen kolmas nimi. 

Paola Suhonen perusti Ivana Helsingin vuonna 1998. Itse en lämmennyt henkilökohtaisessa käytössä merkin ensimmäiselle menestyskokoelmalle, telttaretkiaiheiselle Campingille vuonna 2002, mutta koko ajan Ivana Helsinki on minusta kyllä tehnyt kiinnostavaa ja hienoa suunnittelua.

Ivana Helsingin Flagship Store sijaitsee Helsingissä Uudenmaankadulla, mutta merkki avasi helmikuussa 2012 myymälän myös New Yorkin Nolitaan.  


Ivana Helsingin uusin SS 2013 -kokoelma on nimeltään Mourning Sun Motel. 

Sitä esiteltiin Helsinki-päivänä 12.6.2013 Late Night Shopping -tapahtumassa Ivana Helsingin liikkeessä. 


Mourning Sun Motel -kokoelmassa on mekkoja neljästä erilaisesta lehtevästä kukkakuosista.

Tämän punaisen kuosin nimi on Valkovuokko. Sitä on saatavana myös vaaleanvihreänä. 


Toinen kuosivaihtoehto on nimeltään Night Flower, ja sitä on olemassa sinisenä ja vihreä-mustana.


Tässä on vaaleanvihreä Valkovuokko.

Olisin itse valinnut itselleni punaista Valkovuokkoa, mutta sekä Ivana Helsingin supermukava myyjätär että herra Pumpulipupu olivat sitä mieltä, että tämä limenvihreä oli parempi punaisen tukkani kanssa. Laitettuani punaisen Valkovuokko-mekon päälleni huomasin itsekin, että se oli totta. Punainen Valkovuokko sopii varmaan paremmin tummaveriköille.

Sovitin ja sovitin, mutta ainoa sopiva Valkovuokko-malliston mekoista minulle oli maksimekko, ja sitä ei ollut enää omassa koossani jäljellä.

Night Flower -mallistoissa on eri mekot, joten ne pitäisi vielä kokeilla läpi jos haluaisi löytää muun sopivan mallin. Ehkä menen siis vielä takaisin sovittamaan siniset Night Flowerit. 


Pidin paljon myös Ivana Helsingin AW 2012-2013 Tapiola-Kauniainen -kokoelman oranssisävyisistä, kiiltävistä printeistä.

Näissä mekoissa on vähän samaa henkeä. 

Hintalapuissa lukee muuten: "Love stories, Road trips & Dresses. Northern Oddity, Pure Beauty & Wildwood Vagabonds.".  


Ivana Helsingissä esitettiin Helsinki-päivänä non-stop Paola Suhosen Mourning Sun Motel -lyhytelokuvaa, jossa myös malliston mekot näkyivät. Paola Suhonenhan on opiskellut Los Angelesissa myös elokuvaohjaajaksi. 

Elokuva kertoo motellista, jossa ihmiset odottavat auringonpimennystä ja maailmanloppua, eli siinä on vähän samaa synkeän kaunista tunnelmaa kuin malliston mekoissakin.


Ivana Helsinki tarjosi elokuvan katseluun pop cornia, olutta tai siideriä ja 3D -lasit, joten sain parkkeerattua Herra Pumpulipupun katsomaan elokuvaa siksi aikaa kun sovitin mekkoja. 

Tosi hyvä idea shoppailuiltaan tarjota myös miehille viihdykettä!


Paola Suohonen on tehnyt paljon yhteistyötä myös Ivana Helsingin ulkopuolella muiden merkkien kanssa.

Meitähän kiinnostavat tietysti erityisesti nämä Paola Suhosen suomalaiselle Vitalikselle suunnittelemat purkit.

Erityisesti tuo mintunvihreä on minusta tosi kaunis! 

4 kommenttia:

 1. Oi olipa informatiivinen postaus! Ja juuri tänään hypistelin noita Valkovuokko- ja Night Flower -mekkoja Stockan alessa! Olen myös aina pitänyt Ivana Helsingin tyylistä, vaikka en oikein olekaan kokenut vaatteita omikseni. Mutta tuo Tapiola-Kauniainen-kokoelma kyllä kiinnostaisi jo nimensä puolesta! :-) Harmi kun se on mennyt minulta ohi, vieläköhän sen vaatteita on saatavilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tiedosta Sara, en tiennytkään että Ivana Helsinkiä myydään myös Stockalla. Oi, minun pitää heti huomenna käydä tarkastamassa aletuotteet siellä, ettei siellä vain olisi haluamaani mekkoa. Stockan nettikaupassa oli vain yksi punainen Valkovuokko-mekko, mutta se ei ollut haluamaani mallia.

   Päädyin nyt Ivana Helsingin nettikauppaa selailtuani siihen, että minulle voisi sopia sininen Night Flower mallissa Aurora. Toivottavasti se löytyisi vielä jostakin, ja mieluiten tietysti alehintaan. Tuolla Ivanan Late Shopping Nightissakin oli - 15 %:n alennus kaikista mekoista, ja samoin seuraavana päivänä oli Ivana Helsingin juhannustapahtuma, jossa oli sama tarjous. Voi kun sellainen tarjous tulisi vaikka vielä ensi viikolla juhannuksen kunniaksi! Kuinka ihanaa olisikaan jos juhannusmekkona olisi Ivana Helsinki. :)

   Minuakin kiinnostaisi sen Tapiola-Kauniainen kokoelman oranssit mekot vielä kovasti. Ivana Helsingin liikkeessä leffaa esitettiin alakerrassa, joten sieltä oli suurimman aikaa valot pois, niin en nähnyt niin selkeästi että mitä mekkoja siellä oli. Yläkerrassa katutasossa olivat nuo Mourning Sun Motelin mekot. Mutta jos menen ensi viikolla käymään Ivana Helsingillä, kysyn onko Tapiola-Kauniasta vielä jäljellä ja laitan sitten vaikka tiedon vielä tänne.

   En ollut ajatellutkaan, kuinka kauniit ja perinteikkäät sanat Tapiola ja Kauniainen ovat, ennen kuin ne oli noin yhdistetty samaan nimeen. Tapiola on muutenkin yksi lempparikaupunginosiani pääkaupunkiseudulla! :)

   Poista
  2. Ja taas meille löytyi lisää yhteistä: minäkin tykkään paljon Tapiolasta! :-) Kävin katselemassa tuon kokoelman lookbookin kuvia ja niissä oli kyllä ihana tunnelma, etenkin ne tummat uima-allaskuvat, ah! Piti myös käydä kurkkaamassa tuo Night Flowerin Aurora-mekko, se on kyllä tosi kaunis!

   Poista
  3. Juuri lauantaina menin taas Tapiolan ohi ja mietin että olisi kiva asua siellä. Aurinko paistoi Tapiola Gardenin terassille ja Stockalla oli alet, mikäs olisi sen mukavampaa. :)

   Ne uima-allaskuvat olivat aivan upeat, hienoa 1970-luvun henkeä. Nuorena monet ystäväni asuivat juuri sellaisessa tummassa tiilitalossa, jossa oli uima-allas. Luulen, että tämä kuvasto johtuu siitä, että ollaan vähän samaa sukupolvea Paola Suohosen kanssa, vaikka hän onkin kyllä jonkin verran vanhempi. Ja se musta pitsimekko oli kuvissa aivan fantastinen, lähes Chanel. :)

   Ostin muuten tänään sen sinisen Night Flower Auroran Ivana Helsingiltä. Sitä ei ollut Stockan alessa, ja se on ihana. Laitan vaikka juhannuksena kuvat siitä tänne, koska siitä tulee juhannusmekkoni. :)

   Kysyin samalla Tapiola-Kauniainen -kokoelmasta. Sitä on kuulemma jonkin verran varastossa, joten Ivana Helsingin nettisivuilta voi katsoa mikä mekko kiinnostaisi, ja kysyä sitä sitten liikkeestä niin voivat tilata sen varastosta sovitettavaksi. Minunkin pitää katsoa kuvat nyt oikein kunnolla, tykkäsin kovasti niistä oranssi-mustista mekoista ja siitä silkkisestä "Revontuli"-mekosta, joka oli malliston keulakuvana. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)