torstai 20. kesäkuuta 2013

Björn Borg JA! -tuoksut

Lähestyvän juhannuksen kunniaksi vähän hauskempi juttu. 


1970-luvun ruotsalainen tennistähti, and dare I say ladies - aikansa seksisymboli - Björn Borg on sittemmin kunnostautunut vaatebusineksessa. Jo tennisaikoinaan Björn Borg toi hikinauhat muotiin. 


Björn Borg brandin alle kuuluu rentojen urheiluvaatteiden ja värikkäiden alusvaatteiden lisäksi kaksi tuoksua:

JA! Eau de Toilette for Him
JA! Eau de Toilette for Her

Björn Borg sanoo JA! ainakin tennikselle, jonka kentän laidalla kävin salakuvaamassa nämä pullot.Sporttisena ruotsalaisena Björn Borg sanoo varmasti JA! myös purjehdukselle. Tässä tuoksut purjeveneen kannella, jonka merkeissä oma juhannukseni kuluu. 


Björn Borg JA! for Him ensituoksu sisältää mandariinia, limeä ja greippiä. Sydäntuoksussa pitäisi olla korianteria, merellisiä sävyjä, muskottia ja jäädytettyä minttua. Pohjatuoksun muodostavat patsuli, setripuu ja tammen sammal.

Björn Borg JA! for Her ensituoksussa on bergamottia, nashi-päärynää (what's that?) ja vesimelonia. Sydäntuoksussa on pionia, jasmiinia ja omenankukkaa. Pohjatuoksuna ovat santelipuu ja valkoinen myski.   


Björn Borg JA! for Him -tuoksussa aistin ensimmäisenä sitrusta. Tuoksu oli minusta miehekäs ja lämmin. Sydäntuoksu oli mielestäni hedelmäinen, eikä varsinaisesti kovin miesmäinen tuoksu. Pohjatuoksu oli taas todella hyvä, ihanan puhdas. 

Testiryhmään kuuluneelta mieheltä Herra Pumpulipupulta oli turha odottaa näin monisanaista arviota. Hänen mielestään tuoksu oli "ihan raikas". 

Minusta on aina hauska verrata omia vaikutelmiani tuoksusta sen viralliseen kuvaukseen. Valmistajan mukaan ensituoksu on miehekkään raikas. Eli siinä osuimme täsmälleen oikeaan Herra Pumpulipupun kanssa. Sydäntuoksua valmistaja kuvailee mysteeriseksi. Itse en sellaista ominaisuutta tuoksusta poiminut. Koko tuoksu on valmistajan mielestä "kuumaa mystisyyttä huokuva". Itse kuvailisin tuoksua sen sijaan raikkaaksi, sporttiseksi ja hedelmäiseksi. Ja pohjatuoksu on aivan ihana!   JA! For Her oli mielestäni seuraavaa:

Ensituoksu: vähän karkkimainen kukka, tosi hyvä.
Sydäntuoksu: perinteisempi parfyymi, haistan tosi vahvan jasmiinin, josta en niin paljon pidä.
Pohjatuoksu: Jäljelle jää lämmin, vähän hienostunut myski, joka on todella yllättävä loppu sporttituoksuksi luokittelemalleni JA!:lle.

Valmistajan mukaan taas JA! for Her on tuoksu täynnä naisellista flirttiä. Ensituoksu on raikas, ja sydäntuoksu saa aikaan tunteen ikuisesta nuoruudesta.

Minä ajattelen taas JA!:n kohdalla vähän konservatiivisia puutarhajuhlia, joissa naisilla on kukkamekot ja miehillä klubitakit, ja iltapäivällä pelataan tennistä tai purjehditaan. Vähän sellaisia kuin tuolla tenniskerholla oli käynnissä kun otin nuo kuvat. Juhlia en sentään kuitenkaan kuvannut.

Oikeasti Björn Borg says kuitenkin JA! to changing the game and improving your chances! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)