maanantai 24. kesäkuuta 2013

Apua ohuille hiuksille?

Kärsitkö ohuista hiuksista tai haluaisitko että hiuksesi olisivat paksummat?

Olettama on, että noin puolet teistä vastasi kyllä, sillä tutkimusten mukaan ohenevista hiuksista kärsii jopa 50 % kampaamojen nais- ja miesasiakkaista. Jokainen siis ainakin tuntee jonkun, joka haluaisi paksummat hiukset.

Hiusten ohentumisen syitä voivat olla mm. stressi, ympäristötekijät, ruokavalio, imetys tai perintötekijät.


Näissä merkeissä ohuille hiuksille tarkoitettuja tuotteita tekevä NIOXIN ja helsinkiläinen kampaamo a.k.a. Luova kutsuivat muutamia bloggaajia tutustumaan Nioxin-hiustenhoitotuotteisiin.

Nioxin ei sinänsä ole uusi merkki edes Suomessa, mutta nyt kampaamotuotejätti Wella on ostanut sen, joten se on enemmän esillä.


Olen halunnut käydä Fredrikinkadulla sijaitsevassa a.k.a. Luova -kampaamossa sen jälkeen, kun heidän kampaajansa teki minulle ihanat kiharat eräässä stailaustapahtumassa.

A.k.a Luova on tyylikäs, moderni ja jotenkin vähän taiteellinenkin kampaamo, joten olisi mielenkiintoista nähdä millaisen hiustyylin he loisivat minulle.

Oli myös hyvä, että Nioxin-tilaisuus järjestettiin nimenomaan laadukkaassa a.k.a. Luovassa, sillä säikähdin vähän kun kuulin että Nioxin-tuotteiden esittely alkaisi hiuspohjallemme tehtävällä happokuorinnalla. Missään vähemmän tasokkaassa paikassa en olisi tähän suostunut, sen verran hurjalta se kuulosti. 


AHA-hedelmähappokuorinta oli kuitenkin ihana!

Käytetäänhän hedelmähappoja kasvojenkin kuorintaan, jossa iho on vielä paljon ohuempaa, joten miksei sitten hiuspohjaan? 

Tuntui, että hapon mukana hiuspohjastani lähtivät kaikki sinne kertyneet kuivashamppoot,  muotoilutuotteet ja kuolleet ihosolut, mahtavan tehokas hoito!

Happokuorintaa saa a.k.a. Luovassa kuulemma myös erikseen ilman Nioxin-tuotteita, hinta on n. 60-70 euroa. 

Parasta kuorinnassa oli se, että sen jälkeen hiukseni ovat olleet ilmavat ja todella puhtaan tuntuiset. Olen vähentänyt kaikkien muotoilutuotteiden käyttöä ja päässyt eroon myös päivittäisestä kuivashamppooriippuvuudestani. Uskomatonta! 


Sen jälkeen kun hiuspohjamme oli kuorittu olimme valmiita Nioxin-diagnoosiin. 

Luulin, että diagnoosin voisi tehdä vain kampaaja hiuspohjaa tarkasteltuaan, sillä Nioxin-tuotteita myydään vain kampaamoissa. 

Mutta diagnoosin voi tehdä kuka tahansa itsekin seuraavaan 3 kysymykseen vastaamalla:

1) Ovatko hiuksesi olleet aina ohuet vai ovatko ne ohentuneet?
2) Ota yksi hius sormiesi väliin ja pyörittele sitä. Tunnetko hiuksen selvästi? 
3) Ovatko hiuksesi värjätyt tai muuten kemiallisesti käsitellyt?

Minä vastasin näihin kysymyksiin 1) hiukseni ovat nyt ohuemmat kuin n. 10 vuotta sitten, 2) tunsin hiukseni sormieni välissä juuri ja juuri, jolloin vastaus kallistui mielummin ein puolelle. Ja kolmas kysymys oli helpoin: 3) hiukseni ovat värjätyt.

Nioxin-tuotepaketteja on 6 erilaista, ja tällä perusteella minulle valikoitui tuotepaketti nro 4, eli selvästi ohentuneille hiuksille tarkoitettu hentojen, käsiteltyjen hiusten paketti. Meitä oli paikalla 5 bloggaajaa, ja 4 sai tämän tuloksen, joten se saattaa olla yleisin vaihtoehto. 

Eli testin muuttujat ovat 1) luonnostaan ohuet vai jostakin syystä ohentuneet hiukset, 2) hennot vai keskipaksut tai karheat hiukset ja 3) käsittelemättömät vai kemiallisesti käsitellyt hiukset?


Nioxin-tuotteita esitellyt Salon Professional & NIOXIN Learning Manager Laura Ainesjärvi korosti, että tärkeää olisi käyttää kaikkia pakettiin sisältyvää 3 Nioxin-tuotetta. Tuotteita pitäisi käyttää lisäksi säännöllisesti, jotta varmasti saisi tuloksia aikaan.

Näin käytettynä Nioxinilla pitäisi olla 5 vaikutusta:

- Katkeilemisesta johtuvan hiustenlähdön väheneminen
- Tuuheammilta näyttävät hiukset
- Hiusten rakenteen parantuminen
- Hiusten vahvistuminen rasitusta vastaan
- Karvatuppia tukkivan talin poistuminen hiuspohjasta. 

Tuloksia luvataan jo 30 päivässä.

Kiinnitin tässä itse huomiota siihen, että joissakin kohdissa mainitaan, että hiukset nimenomaan näyttävät tuuheammilta ja paksummilta. En siis tiedä ovatko ne välttämättä sitä, mutta good enough for me. Samaa lopputulostahan erilaisilla muotoilutuotteillakin aina tavoitellaan.  

Nioxinin Laura Ainesjärvi käyttää kuulemma Nioxin-tuotteita itsekin, ja hän onkin hyvä esimerkki tuotelinjalle tuuheine, vahvoine hiuksineen.  

Tällainen tuotesarjahan on myyjänkin kannalta hyvä jos se toimii, kun tuotteita on pakko käyttää jatkuvasti, muuten vaikutukset häviävät.


Meille laitettiin Luovassa kaikkia Nioxin-paketin tuotteita, annettiin ohjeita niiden käyttöön ja lopulta hiukset föönattiin huolella.

Tässä kuvassa hiuksissani näkyvä ihana tuuheus ja hyväkuntoisuus on kyllä varmaan pääosin happokuorinnan ja professional blow dryn ansiota. Mitään muotoilutuotteita ei ole kuitenkaan käytetty, ja silti hiukset olivat ihanan pehmoiset, sileät ja ilmavat. 


Saimme Nioxin-tuotepaketin myös kotitestaukseen käyttöön.

Pakettiin kuuluu ensinnäkin Cleanser-shampoo ja Scalp Revitaliser -hoitoaine.

Shampoota neuvottiin vaahdottamaan tarpeeksi kauan, jopa minuutin ajan, jotta se varmasti puhdistaa päänahan kunnolla.

Hoitoaine on tehokkaampi jos sen levittää shamppoon jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin.

Hiukset jäävät shamppoosta karhean ja narskuvan kuivan tuntuisiksi, vähän kuin värjäyksenkin jälkeen. Hoitoaine onneksi pehmittää ne silkkisiksi. Hoitoainetta saa laittaa huoletta kaikkialle hiuksiin, ei siis vain latvoihin.  


Paketin ulkopuolelta saimme lisäksi myös Intensive Treatment Hair Booster -tehohoidon, jota voi laittaa pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen ohuimpiin kohtiin. Se saa jäädä sinne, kuten paketin mukana tuleva jätettävä hoitoaine/seerumikin. 

Molemmat pitäisi yrittää saada lähelle päänahkaa, mikä on hoidon vaativiin osuus ainakin minulle. Tehohoito on nestemäistä, ja itse laitan sitä ohimoille, joten se on vielä helppo. Sen sijaan jätettävä hoitoaine/seerumi on minun 4. paketissani vaahtomaista (muissa paketeissa sen koostumus saattaa olla eri), joten olen yrittänyt kammata sitä päänahkaan jakamalla hiuksia osioihin.

Happokuorinnan jälkeen on vielä käytettävä kuukauden ajan iltaisin päänahkaan hierottavaa nestemäistä Scalp Renewta, joka kosteuttaa ja hoitaa päänahkaa kuorinnan jälkeen.

Mikään laiskan tai huolettoman naisen setti Nioxin-hoito ei siis ole, mutta uskon että niillä jotka oikeasti kärsivät ohuista hiuksista on myös motivaatiota hoitaa niitä. Sitäpaitsi tuotteiden käyttöön tuli ainakin minulla nopeasti rutiini, ja nykyään en ajattele sitä sen enempää kuin muutakaan ihonhoitoa.

Sitten hyvät uutiset: pelkäsin että kun hiuksiin jätettäviäkin tuotteita on Nioxin-systeemissä yhteensä 3, että ne lässäyttäisivät hiukset tai tekisivät niistä rasvaisen näköiset. Mitään tällaista en ole onneksi omissa hiuksissani huomannut, vaan päinvastoin ne ovat varmaan tuon happokuorinnankin ansiosta ihan kuohkeat. Hiukseni myös likaantuvat hitaammin. Silti Nioxineilla niitä saisi pestä vaikka joka päivä, eli toisin kuin yleensä, hitaammalle pesurytmille ei ole tarvetta.

Omat kuivat hiukseni tuntuvat kuitenkin kaipaavan Nioxin-tuotteiden lisäksi myös jotakin tehokosteuttavaa hoitoainetta. Sellaista saakin Nioxinejen kanssa käyttää, eli niitä voi yhdistää muihinkin tuotteisiin. Lisäksi saa värjätä, ottaa pidennyksiä, kihartaa jne. ihan normaalisti.  

Olen nyt käyttänyt Nioxin-tuotteita 20 päivää, eli 2/3 siitä ajasta jossa tuloksia luvataan. Vielä on vaikea sanoa mitään, sillä jo tuon happokuorinnan vaikutus oli niin dramaattisen hyvä omissa hiuksissani. On myös mielenkiintoista, huomaako vakiokampaajani mitään tänään. En aio sanoa hänelle mitään Nioxineista, niin katsotaan kommentit. Lupaan raportoida ne tänne keskiviikkona, samalla kun julkistan arvonnan voittajat.

Arvonta

Sillä ihan mahtavaa nimittäin, Nioxin tarjoaa arvottavaksi kaksi samanlaista tuotepakettia kuin itse sain, mutta tietenkin voittajien hiustyyppien mukaisina. 

Molemmat paketit sisältävät seuraavat tuotteet:

- Oman hiustyypin mukainen Hair System Kit (joka sisältää tuotteet Cleanser, Scalp Revitaliser ja Scalp Treatment)
- Deep Repair Hair Masque
- Hair Booster

Yhden palkinnon arvo on noin 88 euroa.


Voit osallistua kilpailuun vastaamalla kolmeen diagnosointikysymykseen eli siis: 1) ovatko hiuksesi aina olleet ohuet vai ovatko ne ohentuneet? 2) tunnetko selvästi oman yksittäisen hiuksesi pyöritellessäsi sitä sormiesi välissä ja 3) ovatko hiuksesi kemiallisesti käsitellyt? 

Näillä tiedoilla pitäisi pystyä valitsemaan sinulle oikeanlainen Nioxin-paketti. Voit jättää myös s-postiosoitteesi, jotta tavoitan sinut nopeammin. 

Arvonta päättyy keskiviikkona 26.6.2013 klo 20.30. 

Onnea matkaan kaikki ohuthiuksiset ystäväni!

33 kommenttia:

 1. Mä olin ihan hohteessa tästä postauksesta jo ennen kuin huomasin sivun alareunassa olevan arvonnan! :) Luin vain nyökytellen, että tiedän mistä puhut.

  1) Mulla on aina ollut ohuet hiukset (geenit, geenit), mutta ne ovat ehkä jopa ohentuneet entisestään.
  2) En tunne yksittäistä hiusta kunnolla.
  3) Hiukseni ovat käsitellyt.

  Voi kumpa mä voittaisin, tulisi tosiaan tarpeeseen! :)

  VastaaPoista
 2. Oi! Toi kuorinta kuulostaa ihanalta! :)

  1)hiukseni ovat ainakin jonkun verran ohentuneet, tosin eivät ne ikinä ole järin tuuheat/paksut olleet. :/
  2) En tunne yksittäistä hiusta.
  3) Hiukseni ovat värjätyt.

  VastaaPoista
 3. Hii! Olen tutustunut näihin jo itsekin, kun viimeksi kävin kampaajalla. Ja nuo toimivat kyllä!

  1) Iän myötä olen huomannut, että hiukset ovat hieman ohentuneet.
  2) En tunne yksittäistä hiusta, mutta niin on ollut aina.
  3) Hiukseni ovat värjätyt, ja minulle kampaaja sanoi että nro 4. sarjan tuotteista sopisi minulle.

  Hii! Toivottavasti onnistaa!

  VastaaPoista
 4. 1. hiukseni ovat melko normaalit, eivät paksut eivätkä ihan ohuetkaan
  2. tunnen
  3. eivät ole

  markkamaran (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Minä niin haluaisin kokeilla Nioxin-tuotteita, jospa tähän kuontaloon saisi jotain eloa aikaan :)

  1) hiukseni ovat aina olleet ohuehkot, mutta raskauden jälkeen ohentuneet entisestään
  2) en tunne yksittäistä hiusta kunnolla
  3) hiukseni ovat käyneet läpi melkoisen ruljanssin - vaaleasta tummaksi ja takaisin vaaleaksi, joten ovat käsitellyt

  iida.hynynen@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Oikein mukava arvonta ja valitettavan ajankohtainen mulle.
  1) ovatko hiuksesi aina olleet ohuet vai ovatko ne ohentuneet? Hiukseni ovat aina olleet ohuet, mutta niitä on ollut paljon. Nyt matalaenergisen dieetin vuoksi hiuksia on lähtenyt valtavasti. Asian vuoksi on pukannut pientä identiteettikriisiä.

  2) tunnetko selvästi oman yksittäisen hiuksesi pyöritellessäsi sitä sormiesi välissä? En tunne

  3) ovatko hiuksesi kemiallisesti käsitellyt? Värjäytän säännöllisesti.

  VastaaPoista
 7. Vau! Tosi kiinnostava setti.

  1) ovatko hiuksesi aina olleet ohuet vai ovatko ne ohentuneet?
  Ohentuneet, varmaan ikääntymisen, mutta varmasti myös aika rankan käsittelyn myötä. Harmittaa tosi paljon.

  2) tunnetko selvästi oman yksittäisen hiuksesi pyöritellessäsi sitä sormiesi välissä
  Tunnen.

  3) ovatko hiuksesi kemiallisesti käsitellyt?
  Kyllä.

  VastaaPoista
 8. Osallistun! Aihe on ajankohtainen kohdallani. Siis vastauksiin:

  1. Hiukseni ovat ohentuneet vuosien varrella.
  2. Tunnen yksittäisen hiuksen juuri ja juuri.
  3. Hiukset ovat kemiallisesti käsitellyt. Monessa sopassa keitetyt.

  Kiitos tästä mainiosta postauksests. :)

  Kesäisin terveisin leben
  Meikki_monsteri@luukku piste com

  VastaaPoista
 9. Voi vitsi, mä olisin niIn Nioxin tarpeessa!! :D Aivan ihana arvonta :)

  Hiukset on aina olleet ohuet, en tunne hiusta ja ovat kemiallisesti käsitellyt.

  juillenblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Olen kaksi vuotta kasvattanut hiuksiani (tuleviin häihini) isolla työllä ja kaikki oli hyvin vielä puoli vuotta sitten. Sain lapsen ja kas mitä kävikään; Hiuksia tippuu valtavat määrät päivässä ja ovat ohentuneet valtavasti
  1. Hiukseni ovat ohentuneet huomattavasti viimeisen puolen vuoden aikana
  2. Tunnen hiuksen ja
  3. Hiukseni ovat hyvin käsitellyt

  heiniputkonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Ihana arvonta. Täytyykin tilata itselle aika tuohon kuorintaan :).

  Hiukseni ovat ohentuneet, tunnen selvästi oman yksittäisen hiukseni sormieni välissä ja hiuksiani ei ole käsitelty kemiallisesti.

  -Tupu-

  VastaaPoista
 12. 1. Hiukseni ovat olleet aina ohuet
  2. En tunne yksittäistä hiusta
  3. Hiukseni ovat värjätyt

  natalie_123@jippii.fi

  VastaaPoista
 13. Osallistun kilpailuun mieheni puolesta, joka on viimeisen vuoden kärsinyt hiusten ohentumisesta ja kaljuuntumisesta. Jos tämä toimii, se olisi upeaa!

  1) ohentuneet
  2) ei
  3) kyllä

  rokkikaisuli(a)gmail.com

  VastaaPoista
 14. 1.Hiukseni ovat ohentuneet viimeisen 10 vuoden aikana,valitettavasti!:/eli ovat ohuet ja luonnontaipuisat/-kiharat
  2.kyllä,tunnen yksittäisen hiuksen
  3.Hiukseni ovat luonnontilassa,ei käsitelty

  Voi kun onnistaisi niin ei tarttis joka päivä tuskailla näiden haituvien kanssa:D

  -Anskulainen-

  VastaaPoista
 15. Juuri eilen yritin muistella tämän tuotesarjan nimeä.. Joskus joku suositteli tätä, mutta unohdin..kunnes hormoniehkäisyn lopettaminen alkoi ohentaa hiuksiani.. Itku meinaa tulla tämän hiustenlähdön kanssa:(
  1) aina ohuet, mutta nyt irtoaa ja paljon ja vauhdilla
  2) kyllä tunnen yksittäisen hiuksen
  3) hiukset on värjätty

  Kiitos arvonnasta ja juuri oikeaan aikaan tulleesta postauksesta:)t:amili

  VastaaPoista
 16. 1) Aina ohuet
  2) Hädin tuskin
  3) Joo, värjätyt

  s-posti: ilon7a@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Olin niin intona lukiessani tätä ! Oon jo kauan kattelut nioxineita, olisi ihan älyttömän upeaa päästä kokeilemaan toimisivatko minulle - ohuet hiukseni ovat oikein riesa..

  1) eivät ole aina olleet ohuet, joskus olivat nuorempana hyvin pitkät ja paksut
  2) en oikeastaan tunne hiusta
  3) ovat vaalennetut - värjätyt siis

  Sähköposti: mari.laine@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 18. Olin niin intona lukiessani tätä ! Oon jo kauan kattelut nioxineita, olisi ihan älyttömän upeaa päästä kokeilemaan toimisivatko minulle - ohuet hiukseni ovat oikein riesa..

  1) eivät ole aina olleet ohuet, joskus olivat nuorempana hyvin pitkät ja paksut
  2) en oikeastaan tunne hiusta
  3) ovat vaalennetut - värjätyt siis

  Sähköposti: mari.laine@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 19. 1) Hiukset ovat aina olleet ohuet ja liukkaat.
  2) En tunne, tai en vain ole tarpeeksi näppärä...
  3) Jos kevytväri lasketaan kemialliseksi käsittelyksi, niin kyllä.
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  VastaaPoista
 20. Heips!
  Minun "babyhiukset" tykkäisivät kovasti tälläisestä paketista:-)
  1.Aina ovat olleet.
  2.En tunne
  3.Kestoväriä säännöllisesti.

  tiina2002(at)jippii.fi

  VastaaPoista
 21. Hiukset ovat selvästi ohentuneet viime vuosina; stressi, huonot ruokailutottumukset,rajut käsittelyt näkyvät ja tuntuvat.
  En tunne yksittäistä hiusta sormien välissä pyörittäessä.
  Tällä hetkellä hiuksia ei ole kemiallisesti käsitelty millään lailla ja sen kyllä huomaa!!( kaipaisivat ehdottomasti väriä).
  Mukana arvonnassa siis...
  teija(piste)lento(at)elisanet(piste)fi

  VastaaPoista
 22. Mahtava arvonta ja mielenkiintoisia tuotteita :)

  1. Hiukset ovat viimeisen muutaman vuoden aikana selvästi ohentuneet. Stressi ja huono ruokavalio ovat tehneet tehtävänsä :(
  2. Tunnen jotenkuten
  3. Värjään hiukseni säännöllisesti

  pia.lahtisalo@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Mielenkiintoinen postaus ja arvonta! Kiva, kun pääsit Nioxin-esittelyyn ja kokeilemaan tuotteita:). Osallistun myös arvontaan.

  1) ovatko hiuksesi aina olleet ohuet vai ovatko ne ohentuneet?
  Ovat olleet aina ohuet.

  2) tunnetko selvästi oman yksittäisen hiuksesi pyöritellessäsi sitä sormiesi välissä
  Tunnen jotenkuten.

  3) ovatko hiuksesi kemiallisesti käsitellyt?
  Eivät ole.

  VastaaPoista
 24. 1. Hiukseni ovat aina olleet ohuehkot, tuntuu, että ohentuneet vielä viimeiden vuoden aikana
  2. Tunnen juuri ja juuri
  3. Värjätyt ovat

  marikax@gmail.com

  VastaaPoista
 25. 1)Hiukset tuntuvat ohenevan kaiken aikaa, kiihtyvällä tahdilla.
  2)En tunne
  3) Väri sekä permanentti parhaillaan. Väri aina!
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
 26. Tilasin pari viikkoa sitten shampoon ja tuon vaahdon (vinkki: Beautybay on varsin edullinen paikka ostaa Nioxin-tuotteita) ja olen kyllä tykännyt; toivottavasti tulee tulostakin!

  1) Hiukset eivät koskaan ole olleet erityisen paksut mutta ovat nyt ohentuneet
  2) En tunne
  3) Käsittelemättömät
  nghtngl(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Vähänkö ihana tilaisuus ja hemmotteluhoito! Kyllä mullekin kelpaisi. Ei ollut muuten myöskään mulle tullut mieleen hedelmähappokuorinta hiuspohjalle, mutta toisaalta miksi ei? ja varmasti tehokasta. hmmm.. Voiskohan itse koittaa kasvoille tarkoitettua kuorintaa varovasti päänahkaankin? :p

  Nuo Nioxin tuotteet kuulostevat juuri minun hiuksilleni sopivilta! Osallistun siis tietenkin arvontaan :)

  1) Hiukset aina olleet ohueet, mutta tuntuu että ovat vielä ohentuneet lisää
  2) Tunnen juuri ja juuri
  3) Hiukseni ovat värjätyt

  VastaaPoista
 28. Superkiinnostava juttu ja hyödyllinen arvonta!

  Vastaukseni: 1) ovat aina olleet yhtä ohuet, 2) tunnen vähäsen 3) käsitellyt.

  Voi kun voittaisin! T: Mymmeli

  VastaaPoista
 29. Kuulostaapas mielenkiintoisilta tuotteilta!

  1) Ovat aina olleet ohuet
  2) Tunnen
  3) Hiukseni ovat värikäsittellyt

  kultakatriina5@luukku.com

  VastaaPoista

 30. 1)Ovat aina olleet ohuet
  2)En oikeastaan
  3)Ovat värjättyjä, aikaisemmin myös vaalennettuja
  blackmagick7@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Viimeaikoinen on ollut käynnissä ns. kunnon sulkasato. Tälläinen olisi kuin tilauksesta :)
  1. kyllä
  2. en
  3. ei
  salla.vainionpaa@sbs.fi

  VastaaPoista
 32. Olipa kiva löytää tämä kilpailu!

  1. Kyllä. Lapsena minulla oli paksummat hiukset.
  2. Jotenkuten tunnen.
  3. Olen värjännyt hiuksiani usein aiemmin, mutta nyt ne ovat olleet luonnollisen väriset jo pitempään (pari vuotta). Puoli vuotta sitten laitoin niihin kevytsävytteen..

  katisku@suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, juttu oli vanha ja arvonta päättynyt jo kesäkuussa. Kiitos kuitenkin kiinnostuksestasi! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)