torstai 6. kesäkuuta 2013

Kynsilakka asusteena; esimerkkinä IsaDora 755 Pistacchio

Olen saanut inspiraatiota Daydreaming-tyyliblogista käyttää sinistä ja vihreää kynsilakkaa.

Vierastan muuten vähän sinisiä ja vihreitä kynsilakkoja, mutta nyt olen erittäin innostunut niistä nimenomaan asusteena ja huutomerkkinä asussa, niin kuin fashionistat niitä käyttävät. 

Daydreamingin Mussu yhdistää sinisen ja vihreän kynsilakan usein Yves Saint Laurentin suuriin kultaisiin Arty Ring -cocktailsormuksiin joko sinisellä tai vihreällä kivellä. Myös stylisti Rachel Zoe käyttää usein tummaa kynsilakkaa kultaisten cocktailsormusten kanssa.

Haluaisin YSL:n sormuksen vihreällä kivellä, mutta sellaista ei tunnu löytyvän enää mistään. Minua ärsyttää näinä markkinatalouden kysynnän ja tarjonnan lain aikoina, jos jotakin suosittua tuotetta ei enää saa. Tehkää niitä nyt ihmeessä lisää YSL, me haluamme ostaa!


Niin kauan kun ei ole YSL:n sormusta, on keksittävä muita tapoja yhdistää sininen tai vihreä kynsilakka asusteisiin tai vaatteisiin. 

Tällä kertaa vuorossa oli oikeassa laidassa oleva IsaDoran 755 Pistacchio -kynsilakka, joka on IsaDoran kevään 2013 Bella Vita -meikkikokoelmasta. Olen saanut sen IsaDoralta testattavakseni.

Suosikkivihreäni on IsaDoran viime kevään 2012 Pearls of Passion -kokoelmasta 729 Marzipan vasemmassa laidassa. Siinä on viehättävä, heleä vaaleanvihreä sävy. Koostumus on cremenä aika epätasaisesti levittyvä ja raidottuva, mutta väri on ihanan raikas ja keväinen vihreä. 


Tämän kevään Pistacchio muistuttaa aika paljon Essien klassikkoa, mintunvihreää Mint Candy Applea. Mint Candy Apple on yllättäen aika sinertävä, ja myös vähän vaaleampi kuin IsaDoran Pistacchio. 

Mint Candy Apple ilmestyi jouluna 2009 Essien The Sweetest Time of the Year -kokoelmassa. Ostin sen tuoreena silloin New Yorkista, joten se on alkuperäisellä amerikkalaisella kapealla siveltimellä. 


Pistacchio on jollakin tavalla vähän betoninen, harmahtava vihreä, eli ei aivan niin herkullinen puhdas jäätelöväri kuin luulin. Hyvin fashion kuitenkin, murrettu turkoosi.

Ensin ajattelin, että Pistacchio ei kylmänä sävynä sovi minulle ollenkaan, mutta yllättäen Herra Pumpulipupu piti siitä. Nyt olen itsekin vähitellen lämmennyt sille. Tässä huomiokäytössä kynsilakan pitääkin olla erottuva, ja se saa olla yksinään jopa vähän epäsopiva.


Erikoista vihreää on hauska yhdistellä asusteena erilaisiin vaatteisiin.

Eilen se oli minulla tuomassa vähän ryhtiä tähän hempeään prinsessamaiseen maksimekkoon. Vaaleanpunainen kynsilakka olisikin ollut mekon kanssa vähän liian söpö.  


Tänään taas yhdistin IsaDoran Pistacchion Daydreaming-blogin Mussun tavoin samanväriseen koruun. 

Muut vaatteeni ovat valkoiset ja mustat, joten on hauskaa kun katse kiinnittyy joko tuohon vedenväriseen suureen kaulakoruun tai kynsilakkaan.

Tässä asustekäytössä pukeutuminen lähtee siis kynsilakasta, eikä toisinpäin kynsilakan sävyttämisestä asuun niin kuin yleensä. Samanvärisiä asioita ei saa olla liikaa, kaksi on juuri sopiva, muuten idea häviää.

Juuri tällä tavalla yhdisteltynä siniset ja vihreät kynsilakat ovat minusta parhaimmillaan. Niitä ei yritetäkään piilottaa tai sävyttää liiaksi asuun, vaan ne nostetaan rohkeasti huomion keskipisteeksi, jolloin niistä tulee statement!

2 kommenttia:

 1. Mäkin toivon, että osaisin käyttää värejä kynsillä, mutta aina mulla on punaiset kynnet. Välillä oranssiin taittavat, välillä vaaleanpunaiset, mutta useimmiten kirkkaanpunaiset. Jotenkin se on niin omaa mukavuusaluettani, etten vaan osaa repäistä. Nyt tosin ajattelin kesälomalle hankkia valkoisen helmiäislakan, se olisi mukavan kevyt kesälakka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä kokemuksesta kertoa, että erikoisempiinkin väreihin kuten violetteihin, sinisiin, vihreisiin ja keltaisiin kynsilakkoihin tottuu. Aluksi minusta jopa viininpunainen näytti liian vahvalta ja erikoiselta, mutta nykyään pystyn jo aika hyvin käyttämään sinistä ja vihreää.

   Mutta punaiset kynnet ovat kyllä aina klassiset ja naiselliset! Ne ovat omatkin lempparini vaaleanpunaisten, persikkaisten ja valkoisten ohella. Värikkäät kynnet ovat ihana tapa lisätä asuun vähän väriä ja mielenkiintoa, ja lisäksi ne ovat kivat kun ne näkee koko ajan itsekin toisin kuin esim. silmämeikin. :)

   Valkoinen helmiäislakka kuulostaa ihanalta kesälomaksi, uskon kyllä että ihastut siihen kovasti, kunhan vain löydät oikeanlaisen. Omat suosikkini ovat Opin Soft Shades -sarjasta. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)