keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Yves Saint Laurent syksy 2012 Contemporary Amazon -kokoelma

Jatketaan vielä ihanissa Ranskan tunnelmissa Nizzan matkan lisäksi sen verran, että esittelen teille Yves Saint Laurentin tämän syksyn Contemporary Amazon -meikkikokoelman. 

Kokoelmalla on kyllä suomenkielinenkin nimi eli Moderni Amazoni

Mennään heti inspiraation lähteelle, eli amatsonithan ovat antiikin tarustossa esiintyviä pelottavia naissotureita, voimanaisia.

Yves Saint Laurentin johtavan meikkitaiteilijan Lloyd Simmonsin inspiraation alkuperä on kuitenkin modernissa amatsonissa.

"Yves Saint Laurent -nainen liikkuu Pariisissa kuin urbaanissa viidakossa. Hän on pukeutunut mustaan couture- puvuntakkiin sekä mustiin stretch -nahkahousuihin ja kävelee itsevarmasti, vakaata vauhtia Saint-Germain-des-Présin katuja pitkin, pitäen alligaattorilaukun tiukasti lähellään, kuin talismaanin.

Vapaamielinen ja kujeileva YSL nainen säteilee. Hän huokuu aseistariisuvaa jännitystä, joka syntyy kontrastien leikistä salaamisen ja paljastamisen välillä. 


Uskaliaan ja luovan naisen luottotuotteet ovat aivan uudenlaiset. Matta, valoaheijastava meikkipohja, utuiset kullan ja khakin väriset silmät, samettisen punaiset huulet, tummanpunaiset kynnet.

Todellinen YSL Rive Gauche –nainen.

Hän astuu sisään rakennukseen ja pujahtaa hissiin. Hän katsoo peiliin ja lisää itsevarmasti huulipunaa. Juuri kun ovi on sulkeutumaisillaan, hänen silmänsä  kiinnittyvät miehen silhuettiin. Hän hymyilee tälle viettelevästi ja estää ovia sulkeutumasta..."
Yves Saint Laurent top
Apua kun nämä tarinat ovat välillä monimutkaisia... Tämä on siis suoraan lehdistötiedotteesta.

Tästä kuitenkin selviää syksyn Moderni Amazoni -lookissa tavoiteltu tunnelma ja meikki. Meikkipohja on matta, mutta heijastaa vähän valoa, silmämeikki on khakia ja kultaa, huulet ovat punaiset ja kynnet tummanpunaiset.

Myös Diorin tämän syksyn Golden Jungle -kokoelman värit ovat kultaa ja khakia, joten ne ovat tänä syksynä suosittuja värejä.

YSL yhdistää kyllä aina rohkeasti ja ranskalaisesti värejä. Itse en välttämättä uskaltaisi heti laittaa samaan meikkiin vastavärejä vihreää ja punaista.
Moderni Amazoni -lookkiin kuuluu limited edition tuotteena Dare to Glow -hohtotuote. Sen pitäisi olla koostumukseltaan silkkinen ja geelimäinen, jotakin valokynän ja korostusvoiteen väliltä. Voidetta voi laittaa koko kasvoille tai vain sipauksina korostettaviin kohtiin. 

Hinta on 28 euroa ja Dare to Glow -voidetta on saatavilla kolmessa eri sävyssä. Kokeilin itse kuvassa näkyvää vaaleinta sävyä ja se oli kyllä ihastuttavan kullanhohtoinen.

YSL:n meikkipuolen taiteellinen johtaja Lloyd Simmons kuvailee Moderni Amazoni -lookin  ihoa näin: 

"Rakastan kontrastia, joka syntyy kun mattapintaista ihoa kirkastetaan sipauksilla valoa. Lisää Dare To Glow -korostusväriä otsan yläosiin, poskille sekä kulmaluun korkeimpaan kohtaan. Viimeistele look muotoilemalla poskipäät Palette Couturen avulla."

Palette Couture on Moderni Amazoni -lookin it-tuote, krokotiilikuvioitu kolmen värisävyn poskipuna ja varjostustuote. Sen hinta on 60 euroa. 


Luomiväripaletteja Moderni Amazoni -lookissa on kaksi: Pure Chromatics 10 ja 11. 

Numero 11 on sini-beige-sävyinen ja numero 10 on khaki. 

Lloyd Simmons kertoo väreistä näin:


"Suunnittelin kaksi uutta Pure Chromatics -väriharmoniaa. Matta, intensiivinen N:o 11 muotoilemaan kulmakarvoja, luomaan savuisen matan tai märkänä eyeliner -efektin. Satiininen, metallinen N:o 10 paljastaa veden kanssa lisättynä legendaariset YSL-värit, patinoidun kullan ja kuun harmaan."

Todella hienoja sävyjä!Crayon Dessin Du Regard -rajauskyniä on kokoelmassa kaksi. Kuvassa on upea khakinvärinen rajauskynä, jonka kyllä harkitsen ostavani. Hinta on 25 euroa ja kyseessä on one-shot tuote.

Lloyd Simmons kertoo rajauskynistä:

"Khaki on universaali väri, joka korostaa silmien väriä. Lisättynä ripsirajaa pitkin Dessin Du Regard Saharan Bronze antaa intensiivisen, savuisen vaikutelman. Dessin Du Regard Exentric Green lisättynä pieninä pisteinä tai viivana kirkastaa khakia. Mascara Volume Effet Faux Cils Graphite Green antaa ripsille XXL-volyymia ja paljastaa värinsä joka kerta kun valonsäteet osuvat niihin."

Minusta tämä khakinvärinen silmämeikki on kyllä erittäin inspiroivaa!Huulipunat Moderni Amatzoni -lookissa ovat mattoja. Mattahuulipunat ovat tänä syksynä kovasti in, sillä niitä on mös Lancomen ja IsaDoran syyskokoelmissa. 

Moderni Amazoni -kokoelmaan Rouge Pur Couture Mat -huulipunia kuuluu kuusi. Se onkin ihan järkevää, sillä YSL:ää varmaan eniten ostavat vanhemmat rouvat saattavat ostaa ainakin sen uutuushuulipunan. 

Sävyt ovat "rock & chic". Valitsin tähän kuvaan huulipunista tummimman. Se on varmaankin osastoa rock ja sävyltään 205 Prune Virgin. Luonnossa se ei kuitenkaan ollut ihan noin tumma, vaan ennemminkin hyvin syvä, luumuinen violetti.

Lloyd Simmons kertoo miten lookin mattapintaisiset huulet saa: 

"Rouge Pur Couture The Matsia voi käyttää lukuisilla eri tavoilla: lisättynä suoraan huulille jos tunnet kasvosi hyvin ja jos sinulla on vakaat kädet. Levitettynä sormella huulen keskiosaan, häivähdyksellä väriä antaa luonnollisen "bitten lips" -vaikutelman. Sudilla levitettynä tuote antaa intensiivisen, hienostuneen värin sekä tarkat ääriviivat." Loppuun haluan esitellä vielä Contemporary Amazon -kokoelman kynsilakat, sillä niissä summautuu mielestäni koko look.

31 Khaki Arty on upeaa khakinväriä. Todellisuudessa se ei kuitenkaan ole ihan noin vihreä kuin kuvassa, vaan siinä on huomattavan paljon myös ruskeaa. Sen huomaa oikeastaan tuosta Contemporary Amazonin lookkikuvasta, sillä siinä kynsilakka näyttää melkein ruskealta. 

32 Rouge Expressionniste -kynsilakka taas on syvä punainen. Samat värithän saa kasvoillekin tekemällä khakinvihreän silmämeikin ja käyttämällä mattaa punaista huulipunaa.


Hyvin tyylikästä ja syksyistä taas YSL!

8 kommenttia:

 1. Olipas siinä varsin pitkälle mietitty taustatarina kokoelmalle.

  Tämä kokoelma on kullan ja khakin yhdistelmällä oikein mieluinen, mutta en ole ainakaan normaaliin hintaan hankkimassa siitä mitään.

  YSL:n neljän sävyn luomivärit ovat koostumukseltaan sellaisia, että en ole ihan varauksettoman ihastunut niihin. Olen aina perusepäiluuloinen niitten luomivärien suhteen jotka ovat vähänkin voidemaisia, geelimäisiä tai koostumusta muuten mainostetaan "poikkeukselliseksi".

  Sävyt ovat hyvinkin käytettäviä ja "helppoja" ainakin silmämeikin suhteen, mutta palaan kokoelman pariin vasta alennusmyyntien alkaessa. Katsastan samaan aikaan myös kasvopaletit.

  VastaaPoista
 2. Eiko: Minuakin huvitti se vähän, sillä minulle olisi riittänyt ihan pelkkä tietokin, että mikä on kokoelman meikkilook. :)

  Pidän itse kovasti myös kullan ja khakin yhdistelmästä silmämeikissä. Varsin käyttökelpoinen ja helppo look, ja toimii hyvin vihreiden (ja tietysti ruskeidenkin) silmien kanssa. :)

  Minulla on sama kokemus YSL:n luomiväreistä, eli laatu on helposti hileinen, glitterinen ja karkea. Luulen, että tulen siksi vain ihailemaan värisävyjä ja inspiroitumaan tuosta kullan ja vihreän yhdistelmästä. :) YSL:ää jää yleensä aika hyvin alennusmyynteihin ainakin täällä Helsingissä, joten sieltä voi sitten hyvin hankinnat tehdä. Tosin tuo khakinvihreä rajauskynä kiinnostaa minua jo nyt. Pääsin kokeilemaan YSL:n kesäkokoelmasta sinistä rajauskynää, ja siinä laatu oli ainakin hyvä, joten eiköhän tuossa khakissakin. :)

  Silmämeikki on tosiaan harmoniassa tässä Moderni Amatzoni -kokoelmassa, mutta noihin punaisiin ja tummiin huulipuniin yhdistettynä look onkin jo rohkeampi. YSL ei ole tosin viime vuosina Lloyd Simmonsin johdolla sitä ollenkaan kavahtanut, vaan on tuottanut kiinnostavia ja hienoja yhdistelmiä kokoelma toisensa jälkeen. :)

  Tuota hohtovoidetta kasvomeikistä jo testasin, ja siinä oli kyllä ihana kimallus. Eli se voisi ainakin olla kiinnostava hankinta. :)

  VastaaPoista
 3. YSL kuuluu niihin sarjoihin jonka meikkikokelmia seuraan, mutta harvoin ihastun niin vakavasti että haluan ostaa jotain normaalihintaan. (Äskettäin tehdyt hankinnat oli -70% alennuksessa).

  Olen viime aikoina tykännyt valtavasti Estee Lauderin kokoelmista (vaikka skippaankin tämän syksyn). Ne on kauniita käytettäviä ja myös aika erikoisiakin. Vaikka kaikki kokoelmat ei sovikaan itselle.

  Myös Clarins on sellainen merkki jonka meikkejä seuraan vaikka kasvojenhoitopuolella sen maine tuntuu olevan sellainen vanhempien täti-ihmisten sarja. Tai ainakin minusta tuntuu siltä.

  VastaaPoista
 4. Eiko: Minuakin kiinnostaa Yves Saint Laurentin kausikokoelmat. Mielestäni YSL:llä ja Estee Lauderilla on tällä hetkellä inspiroivimmat kokoelmat, ja samoin Diorilla on tietysti myös ollut viime aikoina hyviä.

  Inspiraatiota voi aina ottaa ostamatta mitään. :) Minullakin on jo niin paljon meikkejä, että katson ennemminkin että mikä on nyt muotia ja etsin uusia ideoita yhdistellä niitä, sen sijaan että välttämättä hankkisin mitään uutta. :)

  Estee Lauderin tämän syksyn Violet Underground -kokoelman luomiväripalettia olen kyllä harkinnut, siinä on niin hyvin minulle sopivat värit. Myös mainoskuvat olivat ihanat! Kokoelma oli minusta tämän syksyn kivoin. Taidankin esitellä sen seuraavaksi täällä, on niin upea. :)

  Clarinsin luomiväreissä ja muissakin tuotteissa on minusta hyvä laatu. Ja ihan kivoja, käyttökelpoisia kausikokoelmia Clarinsilla on myös mielestäni. Ennen pidin sitä itsekin vähän täti-sarjana varsinkin tosiaan ihonhoidon puolella, mutta nykyään olen aika tykästynyt. En ole varmaan koskaan ostanut Clarinsilta huonoa tuotetta, laatu on tasainen ja ilahduttavan korkea. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos jälleen esittelystä! :)

  Aloin kiinnostua näistä tummemmista punista, kun kerran sanoit että mulle voisi sopia sellainen lämmin violettikin. Nyt hankintalistalla onkin sitten se ja tuon YSL:n punan kaltainen oikein tumma punainen (ei tosin tarvitsisi olla matta, MAC Ruby Woo riittää siltä saralta<3).

  Mulla ei näistä selektiivisistä merkeistä ole juuri kokemusta yhtä hassua Diorin palettia lukuunottamatta. Clarinsista olen kuullut vain hyvää, samoin Sensaista, mutta juuri YSL ja Estée Lauder ovat jääneet hieman vieraammiksi mulle.

  VastaaPoista
 6. Elisa: De rien, ihanaa kun sinua aina kiinnostaa! :)

  Minusta sellainen voimakas viininpunaiseen menevä tai lämpimän violetti huulipuna voisi tosiaan sopia sinulle. Ehkä tummanpunainen voisi olla vielä parempi kuin violetinsävyinen. Varmaan löytyy myös muilta merkeiltä kuin selektiivisiltä. Tosin erikoisempia sävyjä voi olla hankalampi metsästää. Muistan, että mm. Rimmelin Kate Moss -kokoelmassa oli upeita tummia punaisia ja violettejakin, mutta se on valitettavasti jo kadonnut kaupoista.

  Itselläni innostus selektiiviseen kosmetiikkaan vaihtelee kovasti. Alunperin käytin lähes pelkästään Dioria, sitten innostuin halvemmista merkeistä, ja nyt olen taas alkanut kiinnostua selektiivisestä.

  Clarins ja Sensai ovat minusta tasaisen laadukkaita merkkejä, varmoja ostoksia. YSL:llä ja Estee Lauderilla laatu vaihtelee minusta enemmän. YSL:llä on heikkoutta luoiväreissä ja Estee Lauderilla mielestäni laatu saattaa vaihdella tuotteittain. Mielestäni selektiivisissä (niin kuin tietysti muussakin kosmetiikassa) kannattaa tietää mikä merkki on vahva missäkin: Sensai ihonhoidossa, Dior luomiväreissä, Lancome ripsiväreissä jne. :)

  VastaaPoista
 7. YSL vetää riippakivenään usein "tanttamainetta" eli se yhdistetään jollain tapaa vanhemman daamiston kosmetiikaksi..
  Harmi.
  Itselläni nimenomaan YSL oli aikoinaan ensimmäinen selektiivisen puolen meikkiostoksen merkki =) 23 vuotta sitten!!
  Ostin ihanan pinkin huulipunan,ihana neliskanttinen hylsy ja voimakkaasti tuoksuva puna.En muista silloin muilla merkeillä olleen mitään "perushylsyjä" kummempia väkästyksiä.
  Tykkään edelleen merkistä,samoin kuin Estee Lauderista jonka tuotteisiin olen ihastunut jo nuorena.

  Mähän olen ennenkin nillittänyt mainoskuvista ja pakkohan on nyt todeta "karsee kuva"..


  VastaaPoista
 8. TylyMuija: Olen samaa mieltä, että YSL:ää pidetään valitettavasti selektiivisen kosmetiikan merkeistä varmaan tätimäisimpänä. Chanelkin on onnistunut profiloitumaan kynsilakoilla ja Dior luomiväreillä myös nuoremmille ikäryhmille, mutta YSL:ää ja Clarinsia pidetään varmaan aika yleisesti vähän iäkkäämmille suunnattuna. Missä ei ole kyllä sikäli pohjaa, että YSL:llä on kyllä ollut viime vuosina ehdottomasti räväkimmät ja värikkäimmät kausikokoelmat. Meikkitaiteilija Lloyd Simmon on rohkeasti uudistanut merkin linjaa.

  YSL:n legendaarinen valokynä oli varmaan minunkin ensimmäisiä selektiivisen kosmetiikan ostoksiani 1990-luvun puolivälissä. Silloin ei vielä muilla merkeillä ollut mielestäni valokyniä, vaan YSL:n kynä oli uusinta uutta. Muistan vieläkin kun menin ostamaan sen Stockmannilta. :) Mutta ei siitä sentään ole 23 vuotta, jestas, vaan vähän yli 15. Ihana meikkimuisto, sinä olet ollut laatutietoinen jo nuorena! :)

  Estee Lauderilla on myös minusta ollut viime aikoina upeat kausikokoelmat. Erityisen hieno on minusta tämän syksyn Violet Underground. Sielläkin on loistava taiteellinen johtaja, meikkitaiteilija Tom Pecheux, joka on samoin tehnyt hyvää työtä Estee Lauderilla kuin Lloyd Simmons YSL:lä. Herroilla on näkemystä!

  Kuva on kyllä aikamoinen! Kun lukee tuon tarinan, palaset loksahtavat yhteen, mutta irrallisina niitä voi olla vaikea ymmärtää. Mutta meikki on mielenkiintoinen, jotenkin todella, todella ranskalainen!

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)