torstai 18. lokakuuta 2012

Luksusloma Cannesissa ja Jo Malone -tuoksut

Diorin kesän 2012 meikkikokoelma oli nimeltään Croisette Collection







Se on saanut nimensä varmasti tästä Cannesin kuuluisasta rantakadusta Promenade de la Croisettesta eli La Croisettesta.

La Croisette on 2 kilometriä pitkä ja seurailee Cannesin rantaviivaa. Sen varrella on paljon luksusliikkeitä ja -hotelleja.  






Diorin Croisette-look on tässä.

Vaaleanpunaista luomiväriä kirkkaalla turkoosilla rajauksella, vaaleanpunainen nudehko huulipuna ja turkoosi kynsilakka.




I can do La Croisette too. 

Alarajaus omassa meikissäni on ehkä vielä vähän vihreämpi kuin Diorin Croisette-lookissa. Kyseessä on IsaDoran ihana Twist-Up Metallic Eye Pen sävyssä Paradise Green IsaDoran kesän 2012 Papagayo-kokoelmasta. 

Ihanan yksinkertainen tapa muuten piristää meikkiä tällainen värikäs alarajaus, pitäisi muistaa useamminkin. Sama idea, mutta helpompi mielestäni tehdä, kuin tuon Diorin Croisette-lookin turkoosi ylärajaus.  






Myös ranskalainen luonnonkosmetiikan meikkimerkki Couleur Caramel haki kesän 2012 meikkikokoelmaansa inspiraatiota Rivieralta.

Couleur Caramelin Riviera Bar -kokoelman huulipunat oli nimetty Rivieran luksushotellien mukaan. 

Toinen huulipuna oli nimeltään Negresco ja toinen Martinez. 

Hotelli Negresco sijaitsee Nizzassa ja se näkyy Nizzan kosmetiikkatarjontaa esittelevässä blogijutussani tässä.






Hotelli Martinez puolestaan sijaitsee Cannesissa La Croisetten varrella.

Oi miksi, miksi en ostanut noita huulipunia muistona näistä kahdesta upeasta luksushotellista silloin kun niitä oli vielä kevällä tarjolla Luonnonkosmetiikan messuilla? Nythän niitä ei saa varmaan enää mistään.







Hotelli Martinezilla on myös kuuluisa ja trendikäs yksityisranta La Croisettella, Zplage.

Siellä viihtyvät Cannesissa käyvät elokuvatähdet ja muu jet set.

Kovalla rahalla pääsee kuitenkin Zplagellekin. Kannattaa matkustaa off-season, niin hinnat ovat vähän halvemmat ja turisteja vähemmän.

Päivä Zplagella maksoi alkaen 30 euroa. Siihen hintaan saa kuitenkin omaa rauhaa, siistin rannan, life guardin ja komean rantapojan kantamaan pyyhettä, asettelemaan aurinkovarjoa ja kantelemaan drinksuja rannalle. La good life.







Ihana päivä Zplagella, eli The Carrie Diaries, ananas-kookos smoothie ja Hawaiian Tropic sekä aurinko. Nautin!

Hyvin piti muuten Hawaiian Tropicin aurinkorasvan suojakerroin 50 myös Cannesin polttavassa auringossa koko päivän, eli vaalea ihoni ei palanut.






Cannes on kuuluisa elokuvajuhlistaan ja elokuvatähdistään. 

Elokuvajuhlat pidetään Palais des Festivals et des Congrèsissa La Croisettella aina toukokuussa.

Palaisin edessä on elokuvatähtien kädenjälkiä sementtiin painettuna kuten Hollywoodin Walk of Famella. 

Kuvasin teille kauniin naisen eli Isabella Rossellinin kädenjäljet. Ingrid Bergmanin ja Roberto Rossellinin tytär Isabella Rossellini toimi 14 vuotta Lancomen mainoskasvona. Nykyään hänen tyttärensä, Elettra Rossellini Wiedemann on Lancomen vakiomalli. 






Pieneksi kaupungiksi Cannesissa on valtavasti luksuskauppoja ja merkkejä, joita ei muualta saa.

Minä ihastuin näihin englantilaisen Jo Malonen tyylikkäisiin tuoksuihin, joita ei tietääkseni saa Suomesta. Tätä ennen olen nähnyt Jo Malonea myynnissä vain Munchenin lentokentällä. 

Jo Malone on luksustuoksumerkki, joka tekee tuoksuja, vartalovoiteita ja tuoksukynttilöitä.

Jo Malonen tuoksujen idea on se, että ne ovat melko yksinkertaisia. Ne sisältävät yleensä vain muutamia, korkealaatuisia raaka-aineita. 

Yritettyäni itse luoda oman parfyymini Grassen parfyymiworkshopissa, osasin todella arvostaa näitä hienostuneita tuoksuja. 

Erityisen paljon Jo Malonella vaikutti olevan kevyitä, yhden tai kahden tuoksuyhdistelmän Eau de Cologne -tuoksuja. Esillä oli näyttävästi uutuus, Blackberry & Bay eli karhunvatukka ja laakeri. Siitä en kuitenkaan niin pitänyt.

Sen sijaan ihastuin voimakkaammista Cologne Intense -tuoksuista Rose Water & Vanilla -tuoksuun, joka oli minusta lämmin ja sensuelli. Ruusua, josta en yleensä niin tykkää, en siinä haistanut, mutta ihanan mausteisen vaniljan kylläkin.

En nyt kuitenkaan vielä ostanut Rose Water & Vanillaa, mutta seuraavan kerran varmaan sorrun jos törmään taas jossakin Jo Malone -tuoksuihin!

4 kommenttia:

  1. Jo Malonessa vakuttaa jo ulkoasukin, tykkään tosi paljon yksinkertaisen tylikkäästä pakkaussuunnittelusta. Lempituoksujani ovat vahvan mausteiset Pomegranate Noir sekä Nutmeg & Ginger. Kesäsuosikki on pehmeä mutta raikas Nectarine Blossom & Honey. Tutustuin tuoksuihin blogien kautta ja ostin netistä näytteitä kokeiltavaksi. Tähän mennessä olen tykännyt kaikista, eli ei lainkaan hullumpi brändi. :)

    VastaaPoista
  2. Nekku: Minunkin mielestäni Jo Malonella oli kaikki ihanan viimeisteltyä. Kauniit, valkoiset pakkaukset mustilla silkkinauhoilla ja selkeät linjat. :)

    Pomegranate Noir kuulostaa myös todella hyvältä, pidän nimittäin yleensä kovasti granaattiomenan tuoksusta. Myös Nectarine Blossom & Honey kuulostaa ihanan makealta. Täytyy kyllä seuraavan kerran nuuskutella nuo kaikki tuoksut johdonmukaisesti läpi kun seuraavan kerran Jo Malonen ääreen satun.

    Oikein kivaa tietää myös, että näytteitä voi tarvittaessa tilata myös netin kautta. Se olisikin myös helppo ja kiva tapa tutustua tuoksuihin. Kiitos paljon tiedoista! :)

    Pidän itse yleensä aika yksinkertaisista ja raikkaista tuoksuista, joten siksi tämä Jo Malonen tuoksumaailma miellytti myös minua. Ihanana lisänä oli myös vähän glamouria, kun kaikki oli niin tyylikästä ja viimeisteltyä ainakin tuolla Cannesin liikkeessä! :)

    VastaaPoista
  3. Näytteitä saa varmasti muualtakin, mutta palasin vielä täsmentämään, että itse olen ostanut omani The Perfumed Courtista. Kaupassa on valtava valikoima tuoksuja sekä suuremmilta taloilta että niche-merkeiltä, myös paljon sellaisia, jotka on jo lopetettu (jos siis haluaa tuoksutella ihan vain mielenkiinnosta).

    VastaaPoista
  4. Nekku: Kiitos vielä lisätiedoista!

    Voisin tilata sieltä tuon Jo Malonen Rose Water & Vanillan, jos se vain sieltä näytteenä löytyy. Käytän nimittäin useimmiten kuitenkin vakioparfyymiani Lanvin Eclat d 'Arpegea, joten minulle voisi riittää (ainakin alkuun!) näytekokokin.

    Tosi hyvä idea, että myydään myös vain pelkkiä näytteitä. Olen nyt innostunut tuon Grassen parfyymiworkshopin vuoksi tosi paljon näistä parfyymeista, joten olisi ihana päästä tuoksuttelemaan erilaisia tuoksuja.

    Kiitos vielä sulle tiedoista muru! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)