perjantai 5. lokakuuta 2012

Olivia-lehden lukija-ilta Ajattaressa

Olivia-lehti ja Ajatar järjestivät yhdessä lukijaillan keskiviikkona 3.10.2012 Helsingin Forumissa Ajattaressa.

Nyt pääsette kanssani tähän ihanaan cocktail-tilaisuuteen pyörimään.


Helsinkiläinen instituutio, takkiliike Ajatar täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja juhlii sitä nyt lokakuussa.

Ajatar on perustettu jo vuonna 1952 ja sijainnut Forumissa koko sen ajan. 


Ajattaren liike oli koristeltu valtavilla puna-keltaisilla synttärikakuilla. 

Tilaisuuden alussa oli ensin vapaata aikaa tutustua rauhassa takkivalikoimaan. 


Ajattaressa oli myös kilpailu, jossa sai äänestää mielestään kauneinta takkia.

Ajattaren valikoima on hyvin laaja, ja siihen kuuluu takkeja mm. Cinzia Roccalta, Desigualilta, Joutsenelta, Jukka Rintalalta, Maunela Contilta, Monclerilta, Ril'silta, Ritva Fallalta ja Tara Jarmonilta.

Ajattaren ajatus on tarjota laadukkaita ja yksilöllisiä takkeja, joita ei välttämättä muualla myydä. Tarkoitus on, että jokainen nainen voisi löytää Ajattaresta sellaisen takin, joka korostaa hänen parhaita puoliaan ja saa hänet sädehtimään. Kaunis ajatus!


Äänestin kilpailussa tätä takkia numero 7.  

Se oli mielestäni hillityn tyylikäs ja kaunislinjainen.

Numero 7 liittyy myös lopulta ostamaani takkiin, mutta en kehtaa sanoa miten. Se ei kuitenkaan ollut tämä takki.Takkien katselun lomassa komeat nuoret miehet tarjoilivat varta vasten Ajatarta varten Ranskasta tuotua shamppanjaa. 


Muuten tarjolla oli quicheja, värikkäitä macaronseja ja vaahtokarkkeja. 

Onko mitään ihanampaa yhdistelmää kuin muotia, shamppanjaa ja macaronseja!

Välissä katseltiin muotinäytös ja sitten saimme taas tutustua takkeihin. Muotinäytöksessä oli muuten mukavana yksityiskohtana se, että Olivian toivomuksesta oli sovittu, että turkiksia ei esitellä.

Paikalla oli monelta takkimerkiltä maahantuojan edustaja tai suunnittelija. Ainakin Ritva Fallan tunnistin. 

Uusimmassa Olivian lokakuun numerossakin on muuten takkiteemaa. Samassa numerossa on myös esitelty kaikkien aikojen parhaita kosmetiikkatuotteita. Ilokseni siellä on siteerattu myös tätä Pumpulipupu-blogia Sensain loistavan kaksoispuhdistuksen osalta. 


Menin tapahtumaan takkien lisäksi oikeastaan siksi, että suuren suosikkini Saimi (Nousiainen) Hoyerin piti juontaa se. 

Suureksi pettymyksekseni Saimi Hoyer oli kuitenkin sairastunut, mutta onneksi paikalla oli korvaajana erinomainen Leena Sarvi.

Leena Sarvella oli upea, vähän ratsastushenkinen asu: ruskeat saappaat, vaaleanvihreät housut, luumunvärinen jakku ja persikanvärinen sifonkipaita. Vaatii hyvää silmää ja vahvaa kokemusta yhdistää värit noin, mutta lopputulos oli todella hieno!


Olin etukäteen ajatellut, että tarvitsisin talveksi varmaan kunnon toppatakin. 

Suomen talvi on niin pitkä ja kylmä, että täällä kannattaa todella panostaa lämpimään takkiin.

Olin todella yllättynyt, kun huomasin että Ajatar myy myös Parajumpersin takkeja. Jotenkin olin kuitenkin yhdistänyt Ajattaren vähän rouvamaisempaan tyyliin, mutta siellä näytti olevan myös nuoremmille kiinnostavia merkkejä kuten Desigual.

Tapasin Parajumpersin maahantuojan edustajan, hurmaavan vanhemman herran Ajattaressa ja hän kertoi, että he tuovat maahan myös mm. Hunterin kumisaappaita. Siinä tapauksessa trendikkään Parajumpersin valinta ei ihmetytä minua yhtään, onhan Hunterkin niin loistava merkki. 

Parajumpers on italialainen merkki, joka on saanut inspiraationsa Alaskassa ääriolosuhteissa työskentelevistä pelastuslaskuvarjohyppääjistä, parajumperseista.  

Ajattaren lisäksi Parajumpersin takkeja myydään mm. Stockmannilla. 


Mietin ja mietin, ja ostin sitten lopulta tämän Parajumpersin takin.

Oli ihanaa saada kunnollista, vanhan hyvän ajan palvelua. Ei tyrkyttävää, vaan kohteliasta ja miellyttävää. Kauppaa tehtiin rauhallisesti ajan kanssa ja lopuksi tervehdittiin Ajattaren omistajatarta ja käteltiin.

Ostamani Parajumpersin takki on antiikin ruskea tummansinisellä vuorella.

Malli on tämäntyyppiseksi muhkeaksi toppatakiksi aika naisellinen ja tyköistuva. En ole mikään toppatakkien ylin ystävä, joten valinta oli puoliksi sydämellä ja puoliksi järjellä tehty. En vain halua enää palella talvella!


Lähtiessämme saimme myös goodie bagit, joiden sisältö saattaa kiinnostaa teitä ehkä enemmän kuin nämä takkiostokseni. 


Siellä oli todellisia goodies inside, eli Pandan Natural-mustikkalakritsia, Max Factorin kultainen False Lash Effect Gold -mascara ja SuperTrashin kynsilakka.

En ole aiemmin nähnyt tätä Max Factorin erinomaista False Lash Effect -mascaraa kultaisena. Olettaisin kuitenkin, että se on ihan tavallinen False Lash Effect, vaikka se onkin yleinsä mustassa hylsyssä.


SuperTrash on kuuluisa, hyvin cool vaatemerkki, mutta en ole tiennyt että se tekee myös kynsilakkoja. Ainakin siis oletan, että tässä on kyseessä sama SuperTrash, koska brandin nimi kirjoitetaan aivan samalla tavalla. 

Tämä kynsilakkakin on juuri Ajatarta parhaimmillaan: kansainvälinen tuulahdus, kiinnostavia uutuuksia ja naisellista tyyliä!

Supertrashin kynsilakka on väriltään Coral Red. Todella hehkuva ja nätti väri, joka sopii minulle loistavasti.


Kiitokset aivan ihanasta illasta Olivialle ja Ajattarelle!

6 kommenttia:

 1. Pidän tällaisia lähinnä vain "tulkaa tänne ja ostakaa" -tapahtumina :( Ei sinänsä mitään vikaa tietenkään, ja shampanja on aina plussaa! :D

  VastaaPoista
 2. Kissis: No, yrityksethän haluavat myydä, sehän on selvä. :)

  Tässä Ajattaren illassa oli kuitenkin aika kiva ja leppoisa tunnelma. Ei todellakaan mitään tyrkyttämistä jota inhoan syvästi, vaan enemmänkin vain ihan tavalliset juhlat, josta sai sivussa ostaa takin jos halusi. Ehkä se johtui siitä, että ilta oli toteutettu yhdessä Olivia-lehden kanssa, eli kyseessä ei ollut pelkkä myyntitapahtuma. :)

  Mua huvitti tällä viikolla mun shampanja-elämä: aitoa shamppanjaa sunnuntaina, keskiviikkona ja nyt perjantaina. Joskus elämä on tällaista ihanaa luksusta ja kuplivaa! :)

  VastaaPoista
 3. Parajumpersin takit on todella laadukkaita, hyvän valinnan teit! :)

  VastaaPoista
 4. Myy: Voi kiitos sulle mielipiteestäsi ja rohkaisusta! :) Vähän huolissani olinkin, kun tuo takki oli kuitenkin tosi, tosi kallis. Mutta toivotaan että maksaa itsensä takaisin lämpimyydellä ja kestävyydellä lähivuosina! :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan takin ostit :) Pitäisi itse kanssa ostaa uusi talvitakki (tai on oikeastaan pitänyt jo viimeiset neljä vuotta), mutta en saa aikaiseksi, koska mokovat ovat niin iso sijoitus.

  VastaaPoista
 6. Kätsy Kissa: Kiitos paljon! Kallis oli, mutta toivottavasti on sitten myös hyvä. :)

  Talvitakin ostaminen on vähän pakkopullaa, kun Suomessa ei voi valita pelkän ulkonäön perusteella. On yritettävä ajatella järkevästi, että olisi huppu, kura ei heti näkyisi jne. Ja lisäksi talvitakit ovat niin kalliita, että mielellään ei kovasti erehtyisi, ja hirveän montaakaan ei voi ostaa varastoon. Lisäksi hyvät talvitakit menevät usein jo alkusyksystä, joten on oltava nopea. Siksi vain päätin että ostan tämän Parajumpersin kun vaikutti hyvältä, maksoi mitä maksoi. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)