keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lady Gaga Fame -hajuvesi

Hola ladies,

tässä on nyt kohuttu uutuus, eli Lady Gagan Fame -hajuvesi.


Sain näytteen parfyymista Stockmannilta ohi kävellessäni. Lady Gagan tyyliin tuoksunäytteitä jakoivat komeat nuoret miehet. 

Fame-parfyymi lanseerattiin syyskuussa 2012 Guggenheim-museossa New Yorkissa, jossa Lady Gaga oli jättikokoisen parfyymipullon sisällä. Rouva itse on ilmeisesti mainostanut parfyymiaan sillä, että se sisältäisi erilaisia ruumiinnesteitä. Yäk, mutta en kyllä onneksi ihan usko. Fame on myös Lady Gagan ensimmäisen levyn nimi. 

Famen tuoksunäyte oli minusta tavallista hienompi. Vasemmalla näette myös miltä täysikokoinen pullo Famea näyttää. Kolmekymmentä millilitraa kuuluisuutta maksaa noin 35 euroa ja 50 ml 46 euroa.

Famen tuoksua kuvaillaan näin: "Belladonnan kyyneleitä, suitsukkeen verhoamaa tiikeriorkideaa ja jasmiinia, hienonnettua aprikoosia sekä sahramin ja hunajan tuoksujen yhdistelmää. ".

Ensituoksu on minusta parfyymissa yllättävän konservatiivinen ja hienostunut. Tumma se on totta kai, ja sopisi itselläni lähinnä iltatuoksuksi. Aika pian tuoksuun sekoittuu kuitenkin aavistus makeaa hunajaa ja hedelmäistä aprikoosia. Jälkituoksu on vienon sokerinen. 

Mitä useammin olen Famea kokeillut, sitä enemmän olen siitä pitänyt, vaikka se ei varsinaisesti ole my cup of tea, kuten ei kyllä itse Lady Gagakaan. 

Oikeastaan Fame ei kuulemma rakennu kuten perinteiset parfyymit ensi-, sydän- ja jälkituoksuun. Siinä pitäisi olla ns. push-pull rakenne, jossa tuoksun eri osat korostuvat yhtäaikaa, ilman mitään tiettyä järjestystä. 

Tuoksu myös muuttuu mielestäni iholla selvästi pehmeämmäksi kuin testiliuskassa, joten jos kokeilette, kannattaa testata myös iholle niin kuin tietysti hajuvesiä aina.


Lady Gagan Fame-tuoksu on kuuluisa myös siksi, että se on ensimmäinen musta parfyymi. Parfyymin musta väri muuttuu iholla värittömäksi jouduttuaan kosketuksiin ilman kanssa.

Kuten kuvasta näkyy, musta värisävy ei ole erityisen voimakas tai kestä iholla kauaa.

Vaikka yritin olla salamannopea kameran kanssa, en onnistunut vangitsemaan parfyymin mustaa sävyä valokuvaan tämän paremmin. Kuten maine ja kuuluisuus, sekin oli katoavaista. 

20 kommenttia:

 1. Näistä semiselektiivisistä eli ns.julkkutuoksuista, tämä Gagan tuoksu kiinnostaa mua eniten. Tuoksuttelin tätä Kicksissä ja tykkäsin kyllä. Ei ole niin marketti kuin esim. Madonnan tuoksu.

  VastaaPoista
 2. Mun mielessä Illamasquan Freak ja tämä Gagan Fame menee jotenkin samaan kastiin. Imagoltaan molemmissa on jotain samaa. Freakistä en pahemmin välittänyt ja Famea en ole vielä kokeillut. Pullo kyllä hivelee mun silmää, etenkin tuo musta neste on jotenkin todella houkutteleva ;)

  VastaaPoista
 3. Itse haistelin tätä Stockalla ja ihan kivalta vaikutti. Mun mielestä tuoksu oli pehmeä testiliuskallakin, iholle en suihkutellut kun oli jo omaa hujuhajua tullut laitettua.

  Mustasta nesteestä puhuttaessa on pakko mainita viime perjantaina Ruotsin puolelta ostettu vesipullo. Luulin ostavani mustan pullon, jossa on tavallista vettä, mutta kun join niin huomasin, että pullo olikin läpinäkyvä ja vesi mustaa :) Aika oudolta tuntui juoda mustaa vettä, mutta sen piti olla jotain erityisen terveellistä.

  VastaaPoista
 4. Tuoksuttelin tätä Kicksissä ja pidin ainoastaan pullosta ja siitä MUSTASTA nesteestä. :D Itse tuoksu ei kyllä mitenkään säväyttänyt, harmi. :(

  VastaaPoista
 5. Jännää, musta hajuvesi :D Jos ylipäätään käyttäisin hajuvesiä, niin tota haluisin kokeilla.
  Oon meinaan aika nolo näin jo aikuiseksi naiseksi kun mut luokitellaan: omistan kaksi hajuvettä (joku esprit ja joku escada), molemmat olen saanut isältä ja kumpaakan en ole pullosta senttiä enempää käyttänyt vaikka ikää noillä pulloilla on ainakin kymmenisen vuotta :O

  VastaaPoista
 6. Pullohan on upea ja musta neste enemmän kuin houkuttelevaa.
  Mutta kun listassa on hunaja niin saattaapi jäädä hankkimatta,jos siinä yhtään se hunaja tuoksuu niin yök.

  VastaaPoista
 7. Määkään en erityisesti ihastunut Madonnan tuoksuun, mutta tämä oli aika kivanoloinen. Tuoksautin jossain kaupassa ohikulkiessani. Harmi, ettei ole hajuvesitarpeita ;)

  VastaaPoista
 8. Mä olen TÄYSIN RAKASTUNUT tähän Gaggaraisen tuoksuun. Sitä on naapurikaupassa, ja käyn aina välillä tuoksuttamassa itseni sillä (ja työkaverit kiittää... :D ). Varmasti hankin, jahka kerkeän joskus shoppailemaan. Love it, love it, LOVE IT. T.Nimim. sama tyttö joka rakastaa myös esim. Emporio Armanin She- tuoksua, eli on vahvojen tuoksujen fani.

  VastaaPoista
 9. Hei, miten kivaa että tämä Lady Gagan uutuus on herättänyt näin paljon mielipiteitä. Kiitos kaikille!


  Nonnu: Minustakin Fame on enemmän tavallinen parfyymi kuin ns. markettituoksu. En ole niin paljon tutustunut julkkutuoksuihin, mutta ainakin tuoksuttelemani Kate Mossin ja Beyoncen tuoksut ovat olleet myös ihan kivoja. Sitä Madonnan uutuutta en ole valitettavasti vielä nuuskinut. Myös Britney Spearsin tuoksut kiinnostaisivat. :)

  Onneksi tämä Lady Gagan tuoksu on kuitenkin myös aika edullinen, vähän yli 30 euroa parfyymista on ihan hyvä hinta jos tuoksuun ihastuu. :)

  Tallinkin laivalla oli muuten paljon näitä julkkistuoksuja tarjolla, siellä olisi hyvät mahdollisuudet vertailuun. :)


  HeidiB: Illmasquan Freak ei ollutkaan itselleni ennestään tuttu. Katsoin kuitenkin sen tuoksukuvausta, ja siellähän on sama Belladonna, jonka Lady Gagan tuoksussa pitäisi dominoida. Pullokin on samanlainen musta, ja ideassa tosiaan jotakin hyvin samaa! :)

  Minusta tuo Lady Gagan Famen pullo on samoin upea: hienosti sopii yhteen samettinen musta ja kulta.

  Kannattaa testata tuoksua, jos erityisesti musta väri houkuttelee, sillä iholla se on aika hailakka ennen kuin häviää kokonaan. Mutta pullossa toki tosi kaunis. :)


  Johis: Kiva kun tämä Lady Gagan Fame on ollut myös Stockalla esillä. Itselläni olisi ehkä mennyt muuten ohi, sillä aika harvoin käyn esim. marketeissa tai muualla, tai ainakaan hajuvesiosastolla. :)

  Minusta tuoksu oli testiliuskalla jotenkin voimakkaampi ja pistävämpi, mutta muuttui onneksi iholla tasapainoisemmaksi ja pehmeämmäksi. Jos ymmärsin oikein, niin se on osin tämän tuoksun ominaisuuskin eli reagoi ihokosketukseen tavallista enemmän. :)

  Hui, mustaa vettä! Minusta se kuulostaa jotenkin oudolta. Ehkä se on meissä ihmisissä biologiassa, että vesi tuntuu likaiselta jos se on mustaa. Parfyymiin se sen sijaan sopii oikein hyvin, minusta idea mustasta parfyymista on tosi hyvä!


  Kissis: Pullo on kyllä tosi hieno, ja samoin se että parfyymi on Lady Gagan imagoon sopien mustaa. Ei tämä yhtään minunkaan tuoksuni ole, tykkään enemmän hedelmäisemmistä ja kukkaisemmista sekä raikkaammista tuoksuista, mutta varmaan monet tähän tykästyvätkin.

  Lisäksi pisteitä tulee kyllä siitä, että tuoksun ulkonäkö on niin tyylikäs. :)

  VastaaPoista
 10. Lunalii: Minustakin musta parfyymi on tosi hieno idea!

  Kannattaa ehdottomasti tutustua hajuvesien maailmaan! Itselleni tuoksut ovat tosi tärkeitä, ja vasta oikeanlainen parfyymi viimeistelee mielestäni asun. Joskus jos unohdan laittaa hajuvettä olo on melkein alaston ja tuntuu jotenkin valjulta. :)

  Minäkin sain ensimmäiset parfyymini isältäni, joka on matkustanut paljon. Jo teininä tilasin iskältä lentokentältä aina jonkun kiva uutuuden. Muutamia niistä on jäljellä vieläkin, vaikka 10 vuotta alkaa kyllä olla hajuvedelle jo melkoinen ikä. Mutta jos säilyttää hyvin ja valolta suojattuna, voivathan ne toki varmaan kestää hyvänä. Kyllä sen sitten huomaa, jos on jo mennyt pilalle. :)

  Ehkä et ole vain vielä löytänyt omaa suosikkituoksuasi, nyt sitten vain etsimään! :)


  Tyly Muija: Tässä Lady Gagan Famessa on kyllä harvinaisen onnistunut ja tyylikäs design. Pullo on hieno ja musta väri samoin!

  Mielestäni tuoksussa on hunajaa vain aavistus, aprikoosi on kyllä voimakkaampi. Kannattaa tuoksuttaa itse, että häiritseekö vai ei. Hyvä sinänsä, että tuoksussa on myös vähän makeutta ja hedelmää, muuten olisi aika tymäkkää tavaraa. :)


  Asetonihuuruja: No nythän minua alkoi todella kiinnostaa se Madonnan tuoksu, kun sinä etkä Nonnu ole kumpikaan tykännyt siitä. Ehdottomasti on muodostettava nyt myös oma mielipide. :)

  Tämä Lady Gagan Fame oli kyllä yllättävän miellyttävä. Jotenkin odotin ennakkomaineen perusteella jotakin aika paljon järkyttävämpää tapausta. :)

  Itsekin käyttelen tyytyväisenä vakioparfyymejani, mutta aina joskus on hauska tuoksutella myös uutuuksia. Eihän näitä välttämättä tarvitse kuin tällaisen näytteen, niin johan saa vaihtelua. Ehkä voisit kysyä jostakin, onko näitä näytteitä vielä tarjolla. :)


  Milla: Ohhoh, voi miten kivaa kuulla! Eli nyt löytyi meillä ensimmäinen todellinen fani! :)

  Itse en millään tasolla harkinnut Famen hankkimista, nämä mausteiset orientaalit eivät ole yhtään mun juttu. Mutta erittäin kivaa kuulla, että joku tykkää tästä noin paljon! :)

  Emporio Armanin She ei ole minulle myöskään ennestään yhtään tuttu, mutta nyt kyllä pelkästä mielenkiinnosta nuuskin seuraavalla kerralla kun näen sen jossakin. :)

  VastaaPoista
 11. Ai Armanin She on vahva tuoksu.. Hups :D Nim. perus kevyt päivätuoksu

  Ehkä mun pitäisi mennä nuuhkimaan tätä, vaikka vierastankin ns. julkkistuoksuja.

  VastaaPoista
 12. Minä petyin tuohon Gagan tuoksuun. Odotin jotain erikoisempaa ja voimakkaampaa. Tuo on minusta ihan tusinatuoksu, liian makea ja hiukan teini. Pullo on hieno! <3

  VastaaPoista
 13. Jännä, että moni mainitsi Famen ja Freakin yhtäläisyyksistä. Muistui mieleen, mitä Katie Puckrik jutteli aiheesta Freakin arviointivideolla:
  http://www.youtube.com/watch?v=CmdnX1YpcpA
  Eli että Lady Gaga olisi halunnut käyttää tuota Freak-nimeä, ja sitten nuo myrkylliset kukat.

  VastaaPoista
 14. Myy: No voi että, nyt minua kyllä kiinnostaa että millainen se Armanin She oikein on. Tuskin on kuitenkaan minun makuuni eli kevyt vetisen-hedelmäinen kukkahörhellys... :)

  Suosittelen ihan mielenkiinnosta tuoksuttelemaan tätä Gagan Fameakin, jos kerran Millan kanssa molemmat tykkäätte Armanin Shestakin, kun Millahan oli aivan ihastunut tähän Fameen. :)

  En itsekään ole todellakaan mikään julkkutuoksujen käyttäjä, mutta niiden joukosta voi varmasti löytyä helmiäkin. :)


  SonjaF: Minulla oli taas päinvastainen reaktio, koska odotin Gagan ennakkomainonnan perusteella jotakin aivan järkyttävää. Siihen nähden tuoksu oli todellakin aika tavallinen ja mielestäni jopa vähän konservatiivinen. Mutta ehkä parempi näin, kuin että oltaisiin saatu niitä ruumiinnesteitä. :)

  Pullo on kyllä todella upea, ja sopii minusta myös hyvin tummaan ja mausteiseen tuoksuun. :)


  Hellin: Hienoa kun olette huomanneet tämän Gagan Famen yhtäläisyydet siihen Illamasquan Freakiin. HeidiB:n vinkistä luin Freakin tuoksukuvauksen, ja tuoksuissa oli kyllä jotenkin paljon samaa.

  Belladonna on varmaan aika harvinainen raaka-aine parfyymeissa. Sehän liittyy ymmärtääkseni noituuteen ja kauneuteenkin sillä tavalla, että sitä on ennen käytetty laajentamaan silmien pupilleja. Eli sikäli sopivan mystinen raaka-aine, ja tosiaan sama näissä molemmissa tuoksuissa!

  Kiitos tosi mielenkiintoisesta linkistä!

  VastaaPoista
 15. Kävelin tänään Stockalla Fame ohi puolivahingossa joten pääsin viimein tuoksuttelemaan sitä. Mun puolitukkoiseen nuhanenään tämä tuoksuu lähes identtiseltä Dieselin Loverdosen kanssa. Fame on ehkä hiukan miedompi kuin Loverdose, mutta mielleyhtymät oli niin vahvat, että voisin erehtyä luulemaan niitä samaksi tuoksuksi. Olen kyllä vähän pettynyt, olisin odottanut jotain originellimpaa :P

  VastaaPoista
 16. HeidiB: Kiitos kommentista, onpas tämä nyt mielenkiintoista!

  Pakkohan minunkin oli nyt sitten käydä Stockalla tuoksuttelemassa sekä Dieselin Loverdose että tämä Lady Gagan Fame.

  Olet oikeassa, niissä oli kyllä jotakin samaa. Se on varmaan se kukkainen, mausteinen orientaali joka niitä yhdistää. Tuoksukuvauksia kun katsoin, niin yhteinen ainesosa vaikuttaisi olevan ainakin jasmiini.

  Mutta kiitos vinkistä, Dieselin Loverdosesta pidin kovasti. Ihana se lakritsi ja anis, jotka siinä ovat ensituoksuina. Sen voisin melkein hankkiakin, toisin kuin tämän Lady G:n Famen.

  Minustakin Lady Gagan Fame oli yllättävän tavallinen. Jopa ehkä vähän tätimäinen. Mutta parempi niin, kuin ne ennakkomainonnan oudot aineosat. Vaikka pieni hien vivahdus tuoksussa kyllä minusta on, johtuu varmaan myskistä tms. Mutta ei mitään inhottavaa ja ällöttävää. :)

  VastaaPoista
 17. Mä en ole kokeillut tätä Gagan tuoksua, en varmaan ole uskaltanut kun siitä on spekuloitu niin paljon niin odotan jotenkin pettyväni ettei se olekaan niin omituinen tms kuin mitä mainostettu, heh!

  Mutta mulla on vähän ristiriitainen käsitys tuosta mustasta väristä, sillä jossain spekuloitiin siitä että Olivier Durbanon Black Tourmaline olisi se ensimmäinen musta parfyymi mutta siitä ei kuitenkaan löydy mitään tietoa että se olisi mustaa se sisältä, pullo voi kuitenkin koijata ja saada nesteen näyttämään tummalta. Toinen taas on Black Afgano, mutta se taas on Extrait de Parfum. Eli kyllä Gaga on onnistunut taas saamaan pientä spekulointia aikaan sillä, onko tämän tuoksu nyt oikeasti se ensimmäinen musta parfyymi vai ei. :D Tai voihan olla että noita mustia parfyymeja on ennenkin ollut, mutta Gagan on ensimmäinen joka ei värjää vaan on ensimmäinen musta parfyymi joka muuttuu kirkkaaksi. Heh!
  Ensimmäinen tai ei, niin tuoksu on kuitenkin saanut jo paljon osakseen keskustelua sillä, millainen tuoksu on eikä sillä minkä värinen se on. :)

  VastaaPoista
 18. Inna: Mielestäni tämä Lady Gagan Fame ei ollut kyllä lainkaan omituinen, vaan pikemminkin hyvin tavallinen parfyymi. Mutta itse olin kyllä lähinnä helpottunut, sillä ladyn oman ennakkomainonnan perusteella odotin jotakin todella ällöttävää. :)

  Tosi mielenkiintoista tietoa sinulla tuosta mustan parfyymin historiasta. Ajatuksenahan se on jotenkin todella kiehtova ja hieno. Iholla Lady Gagan Fame ei ollut kuitenkaan kovin mustaa, vaan ehkä aavistuksen likaisenväristä, kunnes muuttui kokonaan värittömäksi. Mutta ajatus on tärkein, ja se on kyllä erinomainen! :)

  VastaaPoista
 19. Kävin juuri eilen tuoksuttelemassa Gagan Famea samalla kun kävin katselemalla uuuuksia (Lancomen uutuus oli kyllä aivan ihana näin btw, mutta yleensä vanilja ja päärynä on sellainen josta pidän) ja eihän se erikoinen kyllä ollut. Itse asiassa siitä tuli mieleen Paco Rabannen Black XS naisten versiona. Black XS oli kyllä ihana tuoksu miehille mutta en itse ole nähnyt sitä myynnissä hetkeen, paitsi laivalla taisi olla. :)

  VastaaPoista
 20. Inna: Miten kivaa, että sinäkin pääsit tuoksuttelemaan tätä Lady Gagan Famea.

  Itse en innostunut siitä Lancomen La Vie Est Bellestakaan. Minusta siinä oli jotakin vähän samaa kuin Lancomen klassikossa Tresorissakin. La Vie Est Belle ei siis missään nimessä ollut huono, mutta ei poikkeuksellisen hyväkään.

  Ehkä samaa voi sanoa tästä Lady Gagan Famesta. Tuoksun tavanomaisuus tekee varmaan sen, että se muistuttaa monen mielestä jotakin toista parfyymia. Tuo Paco Rabanne ei ole valitettavasti itselleni tuttu, mutta tuoksutan ehdottomasti ja vertaan Gagaan jos tulee vastaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)