maanantai 8. lokakuuta 2012

Rivieralle!

Olen menossa nyt lokakuussa lomailemaan Ranskan Rivieralle. Pitkästä aikaa Ranskaan, joten bonjour kaikkien ihanien merkkien kuten Chanelin, Diorin, Yves Saint Laurentin ja Lancomen kotimaa!

Couleur Caramel kesä 2012, Riviera Bar Collection  


Pidämme tukikohtaa Nizzassa, ja siellä ajattelin rentoutua rannalla palmujen alla auringossa drinksulasi toisessa kädessä ja kirja toisessa. 

Couleur Caramel kesä 2012, Riviera Bar Collection  


Ajattelin tehdä Nizzasta myös päivämatkat ainakin Monacoon ja Cannesiin. 

Monacossa haluan kahvitella kuuluisan Café de Paris -kahvilan terassilla Monte Carlon Casinon vieressä. 

Lisäksi ajattelin käydä Monacossa Grace Kellyn, amerikkalaisen prinsessan haudalla.  

Dior kesä 2012, Croisette Collection


Yksi asia mitä meikkiharrastajana odotan tietysti myös muiden shoppailujen lisäksi on Sephora.

Ystäväni oli Nizzassa juuri muutama viikko sitten, ja Nizzassa pitäisi olla ainakin yksi iso Sephora.

Sephoran nettisivujen mukaan Sephoroita on Nizzassa neljä, Cannesissa kaksi ja Monacossa yksi.

Sephorahan on ranskalainen vuonna 1970 perustettu kosmetiikkaketju, joten mikä olisikaan sopivampi ajanviettotapa Ranskassa. Voisin taas varmaan tutkiskella siellä kaikkia ihania meikkejä tunteja ja tunteja. 

Viimeksi olen päässyt Sephoraan viime syksynä Roomassa. 

Koko Ranskassa Sephoroita on yhteensä 250. Niissä myydään monia Suomessa harvinaisempia, kiinnostavia merkkejä kuten Too Faced, Urban Decay ja Make Up For Ever. 

Tiesittekö muuten, että nimi Sephora tulee sanasta "sephos", joka tarkoittaa kreikaksi kauneutta ja nimestä Zipporah, joka oli Mooseksen poikkeuksellisen kaunis vaimo toisessa Mooseksen kirjassa (Book of Exodus). Aikamoinen taustatarina!

Chanel kesä 2009, Cote d'Azur Collection, 317 Golden Sand
Chanel kesä 2012, Summertime de Chanel Collection, 607 Delight
Paris Vogue, kesä 2010, Kate Moss


A bientôt siis chéries!


Kuvituksena tässä jutussa on ihania Riviera-aiheisia meikkikokoelmia.

4 kommenttia:

 1. Mäkin oon ollu Nizzassa ja suosittelen niitä matkoja monacoon ja cannesiin + Sephorassa kannattaa myös käydä, itse sieltä ostin naked 2 paletin ja muita ihanuuksia.

  VastaaPoista
 2. Katariina: Kiitos paljon vinkeistä!

  Ajattelin etukäteen Monacoa ja Cannesia, kun niihin pääsisi helposti junalla Nizzasta. St Tropeziin haluaisin mennä myös, mutta sinne on Nizzasta kuulemma vaikea päästä, vaikka kilometreissä matkaa ei ole niin paljon. Lisäksi eräs ystäväni suositteli Nizzan lähellä olevaa Ezen kylää, siellä käyn ehkä myös. Monacossa olen ollut aiemmin mutta Cannesissa en. :)

  Minulla pitäisi olla aika tiukka ostoslakko päällä, joten yritän olla ostamatta Sephorasta hirveästi mitään. Mutta sehän ei estä ihailemasta. :) Ja ainakin Naked 1 on lähdössä perinteisesti matkapaletiksi mukaan. :)

  VastaaPoista
 3. Mä ihan hullaannuin, kun satuin ihan vahingossa Portugalissa törmäämään paikalliseen Sephoraan! Harmittelin, että en ollut osannut varautua siihen ennalta, mutta kivoja ostoksia tein silti ihan hetken mielijohteesta :)

  VastaaPoista
 4. Kätsy Kissa: Sephora on ihana! Kiva kun se on vielä niin voimakkaasti keskittynyt meikkeihin, sieltä löytyy kyllä vaikka mitä kivaa. :)

  En tiennytkään, että myös Portugalissa on Sephora. Itse olen tosin käynyt siellä vain muutama vuosi sitten Algarvessa pariin kertaan. :)

  Minä yritän nyt kaikesta huolimatta olla ostamasta Nizzan Sephorasta kovasti mitään, sillä hullaannuin täysin viime syksynä Rooman Sephorassa. Mutta ainahan voi ihastella, mitä kaikkea kivaa siellä onkaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)