sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Tampereen ja Porin kosmetiikkatarjonta

Minulla on edelleen tekemättä esittelyjutut Kööpenhaminan ja Brysselin lentokenttien kosmetiikkatarjonnasta, mutta vieraillaan silti tässä välissä Tampereella ja Porissa.

Kävin viime viikolla näissä molemmissa kivoissa kaupungeissa ja ehdin myös nopeasti kartoittaa niiden kosmetiikkatarjontaa.

Tosin Tampereella tutustuin lähemmin pääasiassa hotelli Tammeriin ja Ilona-yökerhon tanssilattiaan, mutta ajattelin että ehkä tamperelaiset lukijani voisivat myös auttaa tässä vinkeillään.

Kuvituksena tässä postauksessa toimivat upean Grand Hotel Tammerin kuvat, sillä en valokuvannut kosmetiikkaliikkeissä.    
Grand Hotel Tammer on rakennettu vuonna 1929 ja sen on suunnitellut arkkitehti Bertel Strömmer.


Tampere

Tampereella ehdin vierailla vain pääkadulla Hämeenkadulla, jossa sijaitsivat ainakin The Body Shop ja Stockmann.

Tiesittekö muuten, että Suomen ensimmäinen Body Shop avattiin vuonna 1981 Tampereella?

Tampereen The Body Shop on suoraan maahantuojan omistuksessa kuten Helsingin Body Shopitkin. Silti liikkeissä voi olla ilmeisesti erilaisia tarjouksia. Tampereen Body Shopissakin oli nähdäkseni viime viikolla käynnissä joku varaston tyhjennysmyynti, vaikka en valitettavasti ehtinytkään edes kurkistaa sisälle.

Tampereen Stockmannin kosmetiikkatarjontaa ehdin sen sijaan tutkiskella tarkemmin. Hyvä valoisa ja laaja kosmetiikkaosasto, jossa oli myös uusimmat kausikokoelmat jo esillä kuten Yves Saint Laurentin kesäkokoelma 2012. YSL:n kesälookki on muuten aika raju: voimakas kuparinen ja sininen silmämeikki yhdistettynä viininpunaiseen huulipunaan ja punaiseen kynsilakkaan. Ei sovi arkailijoille!

Erityisesti minuun teki vaikutuksen Tampereen Stockmannilla kaksi asiaa: OPIn kynsilakkojen ja muiden kynsituotteiden valikoima oli hyvin laaja, lähes sama kuin Helsingin Stockalla ja kosmetiikkaosastolla sai kierrellä ja tutkiskella tuotteita aivan rauhassa. Pisteet Tampereelle molemmista!
Hotelli Tammerin juhlasali on entisöity ja se on väritykseltään hienostunutta kultaa ja vihreää. Kuvassa juhlasaliin johtavan aulan kristallikruunuja.


Lisäksi Tampereen Kuninkaankadulle on kuulemma avattu uusi meikkikauppa Make It, joka myy ammattilaismeikkisarja Grimasia. Miten niin liikaa? -blogin ihana Elisa siitä jo kirjoittikin.

Valitettavasti kykenin juuri ja juuri löytämään hotelli Tammerilta Hämeenkadulle, joten mieleeni ei tullutkaan lähteä seikkailemaan ja etsimään Kuninkaankatua. Mutta uskon, että kesällä tulee käytyä Tampereella myös uudelleen, joten silloin aion ehdottomasti mennä käymään myös Make Itissä. Harmitti, että en nyt päässyt, erityisesti kun katsoin jälkeenpäin kartasta että Kuninkaankatu olisi ollut aivan hotelli Tammerin ja Stockmannin välissä. Mutta tässähän on erinomainen syy mennä Tampereelle pian uudelleen!
Tammerin hotellihuoneiden verhoissa on samaa kulta-vihreää teemaa kuin juhlasalissa. Hotellin vuonna 2009 uudistetun sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Pirkko-Liisa Topelius.


Pori

Pori onkin minulle sitten huomattavasti tutumpi kaupunki kuin Tampere, sillä kesähuvilamme sijaitsee siellä.

Yksi kohokohdista minulla on aina Porissa käydessäni päästä tarkistamaan Porin kosmetiikkatarjonta. Käyn siellä yleensä tasan kahdessa paikassa: Sokoksella ja muotitavaratalo Ratsulassa. Lisäksi Porissa on myös The Body Shop kauppakeskus Iso Karhussa.

Ratsula on ymmärtääkseni Porin ykkösvaatekauppa, josta saa pikkukaupungiksi yllättävänkin laajasti kiinnostavia vaatemerkkejä, kuten Sand, Tommy Hilfiger, Gant, Peak Performance, Henri Lloyd, Odd Molly, Desigual ja Ted Baker.

Ratsulan kosmetiikkaosasto on pieni mutta kattava. Tarjolla on muutamia selektiivisen kosmetiikan merkkejä kuten Chanel ja Dior sekä parfyymeja. Jos etsii esimerkiksi Chanelin loppuunmyytyjä kynsilakkasävyjä Porin Ratsula on hyvä metsästyspaikka. Nytkin siellä oli mm. hyllyssä Chanelin mudanruskea Particulière sekä kevätkokoelman April, May ja June. Jos asuisin Porissa Ratsulan kosmetiikkaosasto olisi minulle varmaan elinehto, ihanaa että Chanelia saa myös sieltä.

Uutuutena Ratsulaan olivat nyt ilmestyneet Konad-kynsienkoristelutarvikkeet sekä Color Clubin kynsilakat. Aivan mahtavaa, että Porista saa nyt myös niitä!

Ratsulan kosmetiikkaosastolla on myös meikkauspalvelu. Ainakin nettitietojen mukaan meikkaus maksaa 30 euroa, mikä ei ole todellakaan hirveän kallista Helsingin hintoihin verrattuna.

Parasta hotelli Tammerin sisustuksessa oli mielestäni tämä naistenhuoneen valokuvataulu, aivan upea!


Porissa ollessani tarkistan myös aina Sokoksen kosmetiikkaosaston tarjonnan ja alennukset. Porin Sokokselta löytää usein alennuspöydästä hyviä tuotteita, joita Helsingissä ei ole alennuksessa.

Porin Sokoksen kosmetiikkaosaston sijoittelu oli taas muuttunut siitä kun viimeksi kävin siellä kesällä. Luonnonkosmetiikka on tullut myös Poriin ja sille on annettu enemmän tilaa kosmetiikkaosastolla, joka muutenkin mielestäni laajentuu koko ajan. Todella kivaa, että kosmetiikka vaikuttaa myyvän näin hyvin Porissa, että sille on tehty vuosien varrella koko ajan lisää tilaa Sokoksella.

Jo muutaman vuoden Porin Sokoksella on ollut laaja Make Up Storen myyntipiste, jossa on myös meikkausmahdollisuus. Myös OPIn ja Essien kynsilakkoja saa nykyään Porin Sokokselta kuten muitakin kynsitarvikkeita.

Minusta on ihanaa, että kosmetiikkaa ja erikoisempiakin merkkejä on näin laajasti saatavana muuallakin kuin vain Helsingissä!

8 kommenttia:

 1. Vaikken Tampereella (vielä) asukaan, on sen kosmetiikkatarjontaan tullut perehdyttyä lukuisia kertoja. Stocmannilla tosiaan etenkin sen selektiivisen kosmetiikan puoli on valtava ja avara, siihen nähden "tavis"merkkejä on tarjolla aika vähän. Tosin markettikosmetiikka tulee varmaan usein ostettua jostain edullisemmasta paikasta. Myös Hämeenkadun toisessa päässä sijaitsevan Sokoksen hiljattain uudistunut kosmetiikkaosasto on nyt aikas mainio, sieltä löytyy vielä laajempi skaala kun Stokkalta. Varsinkin niitä vähän edullisempia merkkejä, joten se kannattaa vilkaista seuraavalla reissulla!

  VastaaPoista
 2. Seuraavalla Tampereen reisulla kannattaa bongata Hämeenkadulta myös Yves Rocherin ja Bottega Verden myymälät (Hämeenkatu 17) sekä Sokos Hämeenkatu 21:ssa. Hatanpäävaltie 1:sta löytyy Koskikeskus jossa on paikallinen Kicks-myymälä.

  Huokaus, ihan pikkuisen kaipaan välillä Tampereelle :)

  VastaaPoista
 3. Heips!
  Blogissani olis sulle haaste :)

  http://turquoiseedreams.blogspot.com/2012/04/mukava-maanantain-piristys.html

  VastaaPoista
 4. Ah, kiitos kovasti postauksesta! Olen syksyllä muuttamassa Poriin, tämä oli oikein mukava pikku infopaketti. Itselleni tosin Pori on ihan täysi suurkaupunki, kun täältä Lapin pikku tuppukylästä sinne muuttaa. Senpä takia varmaan tulee ilopissa housuun kun ensi kertaa lähtee kaupungille pyörimään siellä.

  VastaaPoista
 5. Sitä Make it -kauppaa onkin hirveän hankala bongata, kun näyteikkuna on todella pieni ja nyt sen edessä on vielä rakennustelineitä :/ Ilmoittelehan, koska olet seuraavan kerran tulossa Tampereelle niin voin lähteä oppaaksi!

  VastaaPoista
 6. Hiutale: Kiinnitin kyllä samaan huomiota, että Tampereen Stockan kosmetiikkaosastolla oli pääosin selektiivisiä merkkejä. Helsingissähän edullisemmat merkit ovat Stockmannilla vähän omassa paikassaan ja lisäksi päivittäis- ja luonnonkosmetiikalle on ihan oma erillinen osastonsa. Valitettavasti minulle ei selvinnyt olisiko Tampereella myös vastaava järjestys. Kiva silti, että selektiivistä kosmetiikkaakin oli niin hyvin tarjolla ja jopa uusimmat kausikokoelmat. Tamperelaiset eivät todellakaan jää mistään paitsi! :)

  Muistinkin, että se Sokos olisi ollut sitä Hämeentietä toiseen suuntaan. Voi hitsi että en ehtinyt käydä siellä jos se kosmetiikkaosastokin on kerran uudistunut. Mutta ensi kerralla sitten, kiitos paljon vinkistä! :)


  Eiko: Voi että, Yves Rocher olisi myös ollut kiinnostava! Olisikin pitänyt kysellä teiltä Tamperetta tuntevilta vinkkejä jo etukäteen eikä vasta näin jälkeenpäin. Mutta ensi kerralla pitää käydä myös ainakin Sokoksella.

  Ja Kicks olisi ollut myös tosi hyvä. En olekaan käynyt Kickseissä muualla kuin pääkaupunkiseudulla, joten olisi ollut sikälikin kiinnostavaa. :)

  Tampereella on kyllä hyvä kosmetiikkatarjonta, kiitoksia sinulle kovasti hyvistä vinkeistä! :)


  Sss: Voi kiitos paljon, miten kiva yllätys! Sun blogi ei olekaan mulle aiemmin tuttu joten mielenkiinnolla tutustun! :)


  Koksu: Tosi kiva jos tästä oli hyötyä! Toivottavasti viihdyt hyvin Porissa! Itse tykkään Porista hirveästi. Äitini on sieltä kotoisin. :)

  Mutta älä nyt odota liikoja, pieni kaupunki se on, mutta mukava. Ja kesällä täynnä elämää kun on jazzit ym. :)


  Elisa: No onneksi en lähtenyt sitä Make Itia sitten vajavaisilla tiedoillani etsimään. :) Mulla on ihan kauhean huono suuntavaisto, aina eksyn, joten olin niin ylpeä että ylipäänsä selvisin omin nokkineni sen muutaman sadan metrin matkan Tammerilta Stockmannille. :)

  Mutta voi miten kiva ehdotus, mennään ehdottomasti sinne yhdessä pyörimään jos vain tulen Tampereelle. Voi olla että kesälomalla piipahdan, otan sitten suhun yhteyttä jos tapaaminen onnistuisi. Olisi niin kivaa! :)

  VastaaPoista
 7. Kuninkaankatu ei ole Stockmannin ja hotelli Tammerin välissä, vaan kosken toisella puolelle Sokoksen takana. :) On kyllä Hämeenkadun poikkikatu ja Sokos on Hämeenkadun ja Kuninkaankadun risteyksessä.

  Elisakin jo ehdotti, mutta ilmoittele mullekin kun Tampereelle olet tulossa! Olisi kiva nähdä taas!

  VastaaPoista
 8. Serafia: Voi että, kiitos tiedosta! Hyvä sitten että en lähtenyt harhailemaan ja etsimään sitä kun olisin etsinyt ihan väärältä puolelta Hämeentietä vaikka katsoin jopa kartastakin. :) Kyllä mä tarvitsen ehdottomasti Tampereen kosmetiikkanähtävyyksiin oppaan seuraavalla kerralla. :)

  Olisi niin kiva nähdä Tampereella seuraavan kerran! Nyt olin vain nopealla työmatkalla mutta tarkoituksena on kyllä tulla vaikka kesällä uudelleen, joten toivottavasti silloin onnistuisi. Otan yhteyttä silloin! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)