perjantai 20. huhtikuuta 2012

Luonnonkosmetiikan messut 2012

Viime viikonloppuna 14.-15.4.2012 Helsingissä Finlandia-talossa järjestettiin Luonnonkaunis-luonnonkosmetiikkamessut. 

Olin siellä myös viime vuonna, ja kehuessani kivaa tapahtumaa ystävilleni kaksi hyvää ystävääni halusi tänä vuonna lähteä mukaani. Myös muut ystäväni olivat erittäin kiinnostuneita.

Mielestäni tämä kertoo ehdottomasti luonnonkosmetiikan noususta. Ystäväni ovat ihan tavallisia nuoria naisia eli eivät mitään kosmetiikkaharrastajia tai hippityttösiä. Silti he ovat kiinnostuneita vaihtamaan jopa kaikki käyttämänsä kosmetiikkatuotteet luonnonkosmetiikkaan.

Tämän trendin kanssa linjassa on se, että luonnonkosmetiikan messut olivat kuulemma tänä vuonna vielä isommat kuin viime vuonna. Minusta ne olivat kyllä suurin piirtein samankokoiset, mutta ehkä näytteilleasettajia oli vähän enemmän.

Sisäänpääsymaksu messuille oli 5 euroa, johon sisältyi naulakkomaksu. Lisäksi 1000 ensimmäistä kävijää saivat ekokassin, jossa oli sisällä arvokuponki. Onneksi noita kasseja oli jäänyt vielä sunnuntaillekin jolloin itse vierailimme messuilla, sillä arvokuponki oli - 50 %:n alennus yhdestä tuotteesta messuilla. Todella hyvä etu, sillä siinä säästi jo nopeasti sen 5 euron sisäänpääsymaksun jos osti vähänkään kalliimman tuotteen! 

Strategianamme oli kiertää ja kartoittaa ensin koko messutarjonta ja tehdä vasta sitten ostokset. Toinen ystävistäni lipesi kuitenkin tästä suunnitelmasta jo noin puolessavälissä kierrosta ostamalla Laveran ripsivärin, niin hyviä messutarjoukset olivat.  


Ensimmäisenä tutustuimme tarkemmin ihanaan ranskalaiseen värikosmetiikan merkkiin Couleur Caramel.

Couleur Caramel -sarjan idea on se, että sen kasviperäiset tuotteet hoitavat ihoa samalla kun ehostavat. Couleur Caramelin meikkituotteissa ei käytetä ihoa tukkivia tai ärsyttäviä synteettisiä yhdisteitä (petrokemian tuotteita, silikoneja, PEG:tä, fenoksietanolia tai parabeenejä). Iho saa hengittää vapaasti ja tuotteet sopivat myös herkälle iholle.

Bonuksena on se, että sarjan värikkäät tuotteet ovat kauniita kuin karkit ja ihanasti pakattuja.

Couleur Caramelin osastolla oli myös meikkaaja. Olimme messuilla heti niiden avauduttua, joten meikkiin ei ollut jonoa ja ystäväni pääsivät vuorotellen meikkaajan tuoliin.

Toinen ystävistäni etsi poskipunaa ja aurinkopuuteria, joten meikkaaja valitsi niihin hänelle sopivat sävyt. Lisäksi ystävälleni tehtiin tyylikäs ja hänelle erinomaisesti sopiva harmaa silmämeikki.

Toinen ystävistäni tarvitsi apua meikkivoiteen sävyn valinnassa. Minusta tämä oli erinomaista palvelua messuilla, että tuotteiden valintaan sai apua ammattilaiselta ja niitä pääsi myös testaamaan ennen ostamista. Ihan toista kuin yrittää kaupassa vain valita yksikseen testereistä sopivaa meikkivoidetta tai poskipunaa itselleen!

Esittelen ystävieni ostokset Couleur Caramelilta ja muilta merkeiltä vielä tarkemmin tämän postauksen lopussa. 


Couleur Caramel on myös siitä kiva, että siltä tulee kausikokoelmat kaksi kertaa vuodessa.

Tämä suloinen kokoelma on tämän kevään ja kesän 2012 Riviera Bar. Aivan ihanaa, että luonnonkosmetiikan tuotteissakin on tällä tavalla panostettu houkuttelevaan ulkonäköön!

Kesäkokoelman tuotteet ovat kesäaikaan sopien kevyempiä koostumukseltaan kuin muut.

Myös tuotteiden nimet ilahduttivat minua. Nuo mattahuulipunat ovat nimeltään Negresco  ja Martinez. Ne ovat luksushotelleja Nizzassa ja Cannesissa. Luomivärit ovat Coquillage, Bain de Soleil ja Bord de Mer eli simpukka, aurinkokylpy ja merenranta jos nyt osaan suomentaa nuo oikein. Poskipunista persikkaisempi on Cocktail d'Agrumes eli sitruscocktail ja roosampi Cocktail Fruits Rouges eli punaisten marjojen cocktail. Ystäväni osti itse asiassa juuri tuon kesälookin punaisten marjojen cocktail -poskipunan itselleen.

Lisäksi Riviera Bar -lookiin kuuluu uutuuksina sävyttävä päivävoide, maskara ja eyeliner.


Ihastuin myös näihin L'Atelier des Delices -tuotteisiin Couleur Caramelin osastolla.

Meille kerrottiin, että L'atelier des Delices on Couleur Caramelin uudistunut ihonhoitolinja, josta löytyy nyt myös enemmän mm. anti-age tuotteita. Anti-age luonnonkosmetiikkaakin siis on! 

Aivan ihana oli esimerkiksi tämä Hydra Corps -vartalovoide, joka tuoksui herkulliselle toffeelle. Ihanaa luonnonkosmetiikan luksusta, mutta hui mitkä hinnat! Esimerkiksi tämä vartalovoide maksoi muistaakseni 26 euroa, mikä oli mielestäni aivan liikaa vaikka ihana tämä olikin.


Luonnonkosmetiikan merkeistä lempparini ihonhoitotuotteissa ovat Madara ja Lavera. Niiden osastot olivat messuilla vierekkäin.

Latvialaisella Madaralla on tehokkaita ja hyvin luonnollisia tuotteita. Tuotteet ovat jotenkin hyvin tervehenkisiä, ja niiden käyttämisestä tulee hyvä olo. Varoituksen sanana kuitenkin, että Madaran tuotteet tuoksuvat minusta ruoholle ja avokadolle, joten kannattaa nuuskuttaa ennen kuin ostaa. Tuoksuun kuitenkin tottuu käytössä ja siitä voi alkaa jopa pitää niin kuin minulle kävi.

Madaralla oli esillä laaja valikoima messuilla ja todella hyviä messutarjouksia.

Aiemmin testaamani Madaran kuivan ihon syväkosteuttava kasvovoide oli tarjouksessa messuhintaan 22 euroa, kun oikea hinta on 27,50 euroa. Koska ihoni on edelleen osoittanut merkkejä kuivuudesta, ostin sen ja käytin siihen saamani - 50 %:n alennuskupongin. Hinnaksi jäi uskomattomat 11 euroa.  

Myös Madaran käsivoiteet olivat alennuksessa hintaan 6 euroa, kun niiden oikea hinta on yli 10 euroa. Harkitsin sellaisen ostamista jo kesällä Riiassa, mutta en raaskinut. Nyt tartuin sitten hyvään messutarjoukseen ja ostin käsivoiteen. Huomasin muuten, että Madaran käsivoiteet olivat alennuksessa nyt myös Stockan Hulluilla Päivillä samaan hintaan.

Käsivoidetarjoukseen sain vinkin oikeastaan suloiselta Sinistä pintaa -blogin Helliniltä, jonka tapasin ilokseni myös messuilla. Hellinin messupostaukseen pääset tästä.

Myös Karkkipäivä -blogin ihana Sanni oli ollut luonnonkosmetiikan messuilla edellisenä päivänä tekemässä meikkinäytöksen Laveran tuotteilla, mutta häntä en valitettavasti sitten enää sunnuntaina tavannut. Sannin juttu messuilta tässä.


Ystäväni etsi messuilta vartalovoidetta, ja hänkin päätyi lopulta näihin Madaran ihanuuksiin.

Madaralta oli tarjolla alennuksella kahta vartalovoidetta, ravitsevaa (nourishing) ja kiinteyttävää (contouring). Kahden lapsen äitinä ystäväni valitsi sen kiinteyttävän, toiveikkaana jos se vaikka jotakin auttaisi.

Testasin itse tuota vartalovoidetta kädelleni, ja se tuntui kyllä aivan ihanan pehmoiselta.


Laveran osastolla oli tarjolla ihonhoitotuotteita ja meikkejä.

Lisäksi esillä oli tämä uusi Born to Bio -sarja, jonka makean trooppisen tuoksuista mangosuihkugeeliä pääsin testaamaan jo aiemmin.

Messutarjous 5 euroa suihkugeeleistä oli näissäkin hyvä sillä oikea hinta on noin 7,50 euroa.

Suloisia, iloisenvärisiä pulloja ja kivoja tuotteita!

Esillä oli koko Born to Bion valikoima, ja minua jäi jälkeenpäin harmittamaan, etten ostanut miehelleni noita alahyllyllä näkyviä miesten suihkugeelejä.


Messujen juontajana oli ex-missi Noora Hautakangas. Ihanaa, vähän kauneutta ja glamouria messuille, eli luonnonkosmetiikkakaan ei ole missään nimessä tylsää tai liian maanläheistä.

Messuilla olisi ollut myös luentoja, haastatteluja ja näytöksiä, mutta ne menivät meiltä vähän ohi kun kiersimme niin innoissamme noita näytteilleasettajia ja metsästimme kivoja tuotteita.


Messutarjouksia tosiaan riitti, esimerkiksi nämä Nvey Econ meikit olivat kaikki - 50 % - 70 %.

Mielestäni tällaiset messut ovat juuri kivoimmat, joissa esitellään uutuuksia, saa hyvää tietoa tuotevalikoimasta ja lisäksi on erinomaisia messutarjouksia tuotteista.

Benecosin ripsivärien messutarjous 5 euroa oli ollut suosittu ja ripsivärit olivat melkein loppu kun saavuimme Benecosin pöydälle.

Ystäväni nappasivat heti tästä ripsivärit itselleen, ja muutenkin tutustuimme Benecosin tuotteisiin perusteellisesti.

Benecos on minusta kiva, vähän edullisempi mutta hyvälaatuinen luonnonkosmetiikan meikkisarja.

Messutarjouksina Benecosilta oli tarjolla muun muassa mineraali-irtopuutereita ja luomivärejä hintaan 6 euroa ja huulipunia ja huulikiiltoja hintaan 4 euroa.

Ystäväni ostivat molemmat mineraalipuuterit, jotka sopivat käytettäväksi sekä irtopuuterina meikkivoiteen päällä tai yksinään.

Tummahiuksinen ystäväni osti lisäksi Benecosin vadelmanpunaisen Pink Rose -huulipunan, jota myös Karkkipäivän Sanni ylisti aiemmin. Lisäksi ostimme ystäväni kanssa molemmat nudenpunaiset Honey Rose -huulipunat.

Ihan uskomattoman edullisesti ihania tuotteita! 

Benecosilta on tulossa täksi kevääksi vielä kolme uutuussävyä huulipuniin, joista ihastuin persikkaiseen sävyyn. Niiden pitäisi olla ekokauppa Ruohonjuuressa saatavissa muutaman viikon sisällä, joten aion mennä sinne piakkoin Benecos-ostoksille. Huulipunahan on kiva jos se on luonnonkosmetiikkaa, sillä sitä voi tulla vahingossa vähän syötyäkin huulilta päivän aikana.

Suurin kamppailu käytiin Benecosin puuterisiveltimestä, joita oli vain yksi jäljellä. Toinen ystävistäni osti sen hintaan 10 euroa, joka oli mielestäni edullinen hinta laadukkaasta, tuuheasta ja pehmoisesta suuresta puuterisiveltimestä. Toinen ystäväni jäi ilman, mutta onneksi Benecosia maahantuovan Ekovistan herttaiset esittelijätyttöset myivät meille testerinä olleen siveltimen messujen päätteeksi vähän alennettuun hintaan, niin kaikki olivat tyytyväisiä. Kiitos vielä Ekovistan tytöille erinomaisesta asiakaspalveluhenkisyydestä! 

Voi tulipa tästä pitkä postaus, I am sorry!

Mutta vielä jos jaksatte niin esittelen nopeasti ostoksemme luonnonkosmetiikan messuilta. Valitettavasti en muista kaikkien tuotteiden hintoja, joten ystäväni voisivat täydentää tähän postaukseen kommenteissa jos lukevat tätä.

Tässä ystäväni numero 1 saalis.

Vasemmalla on Couleur Caramelin silmämeikinpoistoaine, jonka sai kaupan päälle kun osti yhden Couleur Caramelin meikkituotteen.

Sen vieressä ovat sitten Laveran ja Benecosin ripsivärit, hinnat 10 euroa ja 5 euroa. Tuota Benecosin ripsiväriä ystäväni on jo testannut ja tykkäsi siitä.

Ripsareiden vieressä on Couleur Caramelin Hydracotton-meikkivoide. Se oli näistä kallein tuote, joten ystäväni käytti siihen - 50 %:n alennuksensa. Meikkivoiteen alapuolella on Benecosin mineraalipuuteri, 6 euroa. Ystäväni on ehtinyt nyt jo kokeilla näitä meikkivoidetta ja puuteria ja kehui niitä aivan huipuiksi!

Meikkivoiteen yläpuolella on näyte Pour Karité -shamppoosta ja sen takana tuo himoittu Benecosin puuterisivellin.

Niiden alla keskellä on Laveran Faces-sarjan sekaiholle sopivat Calendula eli kehäkukka sävytetty päivävoide, kasvovesi ja puhdistusgeeli. Muistaakseni näiden hinta oli niinkin edullinen kuin 6 euroa kappaleelta. 

Laveroiden vieressä on edullisen luonnonkosmetiikkamerkin Be Save! rentouttava suihkugeeli. Olen kuullut kehuja ainakin tämän merkin käsivoiteesta, joten suihkugeelikin voi olla hyvää.

Laveroiden alla on Born to Bion suihkugeelit tuoksuissa mango ja persikka, hinta siis 5 euroa kappaleelta. Meistä nämä hedelmäiset tuoksut olivat Born to Bion suihkugeeleissä parhaita.

Born to Biojen vieressä on Madaran näytteitä ja äärimmäisenä oikealla Madaran kiinteyttävä vartalovoide, jota kohtaan ystävälläni on kuulemma nyt suuret odotukset kun nuo muutkin tuotteet ovat osoittautuneet niin hyviksi.Tässä sitten toisen ystäväni ostokset.

Benecosin puuterisiveltimellä aloitellaan, sen hinta oli siis 10 euroa.

Puuterisiveltimen vieressä on näyte Pour Karité -shamppoosta ja Benecosin 5 euron ripsiväri.

Ripsivärin alapuolella Benecosin huulipunat Honey Rose ja Pink Rose, à 4 euroa.

Sitten ylhäältä alas Laveran Faces-sarjan näyte villiruusu eli wild rose -kasvovoiteesta. Sen alapuolella Couleur Caramelin aurinkopuuteri ja poskipuna, joihin ystäväni käytti - 50 %:n alennussetelinsä. Niiden hinta oli noin 23 euroa, joten nyt ystäväni sai ne ikään kuin kaksi yhden hinnalla. Alimmaisena Benecosin irtopuuteri, hinta 6 euroa. 

Ylhäällä ovat saamani näytteet Madaran shamppoosta ja hoitoaineesta, jotka annoin ystävälleni sillä hän on kiinnostunut luonnonkosmetiikan shamppoista. Ja niiden alapuolella Couleur Caramelilta kaupan päälle saatu silmämeikinpuhdistaja.

Mielestäni ystäväni teki erinomaisia luonnonkosmetiikan meikkiostoksia edullisesti!


Sitten näette muka maltillisen ostajan eli minun ostokseni. Todellisuudessahan tämä johtuu siitä, että minulla on muutenkin talo täynnä kosmetiikkaa enkä oikeasti tarvitsisi mitään, niin kuin ystävälleni numero 1 selitin kun hän vertaili minun ja omien ostostensa määrää.

Vasemmalla Born to Bio -suihkugeeli mango, 5 euroa. Tämä on menossa ystävälleni numero 2 nimipäivälahjaksi kesällä, sillä hän joutui lähtemään messuilta hetkeksi ennen kuin ehdimme Born to Bio -hyllylle.

Suihkugeelin vieressä Madaran käsivoide (6 euroa) ja kuivan ihon syväkosteuttava voide (22 euroa, mutta maksoin 11). Niiden lisäksi sain näytteet Madaran sävyttävästä päivävoiteesta, yövoiteesta ja syväkosteuttavasta ihosuojasta, joka sopii tehostamaan syväkosteuttavan voiteen tehoa, joten pääsen nyt testailemaan niitäkin.

Madaran näytteiden vieressä Benecosin huulipuna sävyssä Honey Rose, 4 euroa.

Äärimmäisenä oikealla sitten Born to Bion Arganöljy, jota testaan suurella mielenkiinnolla. Olen halunnut jo pitkään kokeilla puhtaita öljyjä ihonhoidossa. Arganöljyn hinta olisi oikeasti 30 euroa, mutta minä sain sen messutarjouksena 20 eurolla.

Onnellisina ihastelimme ystävieni kanssa hyviä ostoksiamme ja jatkoimme kivaa aurinkoista päivää messujen päätteeksi lounaalla Helsingin pariisilaisimmassa kahvilassa Cafe Tin Tin Tangossa Töölössä, jossa nämä tuotekuvatkin on muiden asiakkaiden suureksi riemuksi otettu.

14 kommenttia:

 1. Hyvä tavaton, mikä pitkä pitkä postaus!!

  Lyhyt kommentti tähän .. Että harmittaa näiden messujen missaaminen. :/

  VastaaPoista
 2. ja nyt harmittaa, että missasin nuo. Asun ihan lähellä parinsadan metrin päässä. Ja lauantaina ois ollut vapaatakin. Ensi vuonna pitää ehdottomasti mennä tuonne.

  VastaaPoista
 3. Oo, olipas mukava lukea tätä, vähän eri juttuja olitte saaneet messuista irti.
  Olisi varmaan ollut myös hyvä idea tulla heti alusta messuille, me tulimme vähän jälkeen, ja aika äkkiä siellä olikin melkoinen kuhina. Mutta ei sentään kauhea tungos.
  Couleur Caramel on tosiaan viehättävä merkki, tykkään noista pakkauksista kovasti.
  Kiva, että esittelit ystäviesikin saaliit, varsinkin kun siellä oli tuota värikosmetiikkaa :).

  VastaaPoista
 4. Tiia: Minua hirvitti itseänikin vähän jutun pituus. :) Kun aloitin blogin pitämisen, kirjoitin lähinnä itseäni varten, ja silloin ei tarvinnut miettiä juttujen pituutta tms. lukijaystävällisyyttä. Aina välillä vieläkin se minulta tahtoo unohtua, jos innostun jostakin. Niin kuin nyt näistä luonnonkosmetiikan messuista! :)

  Toivottavasti messuista tulee traditio ja ne pidetään taas ensi vuonna. Tervetuloa sitten vain mukaan, suosittelen lämpimästi! :)


  Nina: Voi harmi, että et päässyt messuille! Minunkin olisi pitänyt laittaa tänne blogiin tietoa niistä jo etukäteen, eikä vain näin jälkeen päin. Mutta toivotaan että messut ovat taas ensi vuonna. Viime vuonna ne olivat vähän aikaisemmin, maaliskuun lopussa, joten siinä maalis-huhtikuun tienoilla niitä varmaan kannattaa alkaa odotella. Ja laitan sitten tänne blogginkin tietoa ensi kerralla jo etukäteen! :)


  Hellin: Oli kyllä niin kivaa että satuttiin näkemään messuilla!

  Joo, me keskityttiin messuilla lähinnä tuohon ostospuoleen. :) Tuli aivan sellainen shoppailuhuuma, kun toinen toistaan kiinnostavampia tuotteita ja parempia tarjouksia oli joka puolella. :)

  Silloin heti messujen avauduttua klo 12 jälkeen oli vielä väljää, mutta silloin kun me tavattiin alkoi olla jo tungosta. Eihän se muuten mitään haittaa, mutta jos olisi halunnut meikkiin tai henkilökohtaista opastusta olisi kannattanut tulla vähän aikaisemmin. Sama on syksyn Muoti- ja Kauneusmessuilla. Kiva lämmin, kotoisa tunnelma luonnonkosmetiikan messuilla oli kyllä joka tapauksessa, sama homma oli jo viime vuonna! :)

  Couleur Caramel oli kyllä aivan ihana, erityisesti ihastuin tuohon Riviera Bar -kokoelmaan. Tuli hirveä halu päästä Nizzaan ja Rivieralle kesällä, katsotaan josko järjestyisi! :)

  Toinen ystävistäni ostikin lähes pelkkää värikosmetiikkaa. Hänellä on herkkä ja atooppinen iho, mutta ihonhoitotuotteissa hän on ollut tyytyväinen Biothermiin, jonka kuivan ihon tuotteet toimivat hänellä. Luonnonkosmetiikan meikkejä voi olla itsekseen vaikea löytää ja valita. Tuolla messuilla oli kiva kun siellä oli esillä monen eri valmistajan tuotteita samaan aikaan, pystyi vertailemaan ja sai apua. Sovittiin heti, että mennään ensi vuonna taas koko kööri uudelleen. :)

  VastaaPoista
 5. Siinäpä oli kattava messukuvaus:). Arvelinkin, että olisit menossa käymään noilla messuilla:). Itse kävin myös siellä, tosin lauantaina, ja voin sanoa, että ostoksilta ei säästytty, huh! Voin vain lyhyesti kertoa ostaneeni Madaraa, Laveraa, Born to Biota, ja... Tarkemman synninpäästön voin antaa pyynnöstä;).

  Messut oli kivasti järjestetty ja esillä oli paljon mielenkiintoisia tuotteita erittäin hyvään hintaan. Harmi vain, etten itse päässyt katselemaan tarkemmin Couleur Caramellin tuotteita, sillä siellä oli aina paljon ihmisiä "tiellä" enkä huomannut kuin yhden tuote-esittelijän, jolta olisin voinut kysyä tuotteista, ja tietenkin hän oli koko ajan varattu. Jos oli toinen esittelijä, hänkin oli koko ajan varattu enkä tunnistanut häntä selvästi.

  Couleur Caramellin kosmetiikkatuotteet näyttivät mielenkiintoisilta ja olisi ollut kiva päästä testailemaan värejä paremmin. Itse tykkään CC:n tuotteista ja minulla on niitä muutama. Erityistä plussaa siitä, että se on luonnonkosmetiikkaa eivätkö tuotteet tuoksu kovin voimakkaille. Oikeastaan juuri miltään.

  Toivottavasti muistan ensi vuoden maalis-huhtikuussa seurailla, milloin tapahtuma taas järjestetään. Toivon myös, että nyt ostamani tuotteet ovat siihen mennessä käytetty suurimmaksi osaksi loppuun... :)

  VastaaPoista
 6. TQ: Joo, hieman ryöstäytyi jutun pituus taas käsistä kun olin niin innoissani noista messuista. :)

  Tosi kiva että sinäkin olit siellä! Lauantaina oli vielä kaikkea kiinnostavaa ohjelmaa, kuten Karkkipäivän Sannin Lavera-näytös, jonka olisin ehdottomasti halunnut nähdä sekä Madaran perustajan Lotte Tisenkopfan luento. Me ei vain päästy vielä lauantaina, kun mun ystäville sopi paremmin se sunnuntai. Onneksi silti saatiin vielä ne alennuskupongit, muuten olisi varmaan harmittanut vähän. :)

  Ehdottomasti haluaisin kuulla mitä ostit! Olisi tosi kiva jos viitsit listata. Messuilla tapaamaltani Sinistä pintaa -blogin Helliniltäkin tiukkasin heti mitä hän oli ostanut. On niin kiinnostavaa aina tietää mitä kosmetiikkaa muut käyttävät ja millaisia löytöjä ovat tehneet. Eli please, please... :)

  Minustakin messut ovat olleet molemmilla kerroilla hyvin järjestetyt, ja siellä on ollut kiva, kotoisa tunnelma. Ei mitään jäykkää ja kiireistä, vaan tuote-esittelijöiden kanssa ehtii jutellakin.

  Couleur Caramelin tiskille oli sunnuntainakin ruuhkaa. Vielä 12 aikaan heti messujen avauduttua oli rauhallista, mutta myöhemmin ystäväni joutui jonottamaan sinne aika kauan saadakseen palvelua. Silloin kun me olimme, tuote-esittelijöitä oli mielestäni ensin yksi ja meikkaaja, ja myöhemmin sitten toinenkin. Jopa mulle vitsailtiin että mun kannattaisi ryhtyä tuote-esittelijäksi kun niin innoissani markkinoin hyväksi toteamiani tuotteita muille Laveran ja Benecosin pisteillä. :) Mua vain aina harmittaa jos ihmiset menevät hyvien, tarpeellisten kosmetiikkatuotteiden eli onnensa ohi joten en voi olla suosittelematta. :)

  Minustakin Couleur Caramel on kiva, vähän leikkisä ja suloinen merkki. Erottuu muista luonnonkosmetiikan meikeistä edukseen kun tuotteiden ulkonäköön ja brandiin on panostettu niin paljon. Vähän samanlainen on kyllä mielestäni myös Terre d'Oc.

  Toivotaan tosiaan, että ensi vuonna on taas luonnonkosmetiikan messut. Seurailen itsekin ajankohtaa, ja laitan sitten vaikka tietoa tänne blogiinikin jo etukäteen. Eikä yhtään haittaisi vaikka tapahtuma olisi jatkossa kaksikin kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Paljon hauskempaa ja kätevämpää tuolta messuilta on kosmetiikkatuotteensa ostaa kuin kaupasta! :)

  VastaaPoista
 7. Tosi mielenkiintoinen postaus. Tuli luettua ihan ajatuksella koko juttu. Kiinnostavia uusia merkkejä tuli myös bongailtua tästä. Mukavilta messuilta kuulosti. :)

  VastaaPoista
 8. Strawberry: Oi kiitos kehuista, kiva että tykkäsit! Lämmitti paljon mieltä! :)

  Luonnonkosmetiikan messut on tosi kivat ja hyödylliset, hyvä että sellaiset järjestetään. Tokihan esim. Stockalla tai ekokauppa Ruohonjuuressa on samoja merkkejä tarjolla, mutta ei niihin saa opastusta ja vinkkejä kuten messuilla. Puhumattakaan hyvistä messutarjouksista. :)

  Ensi kerralla täytyy yrittää paremmin tutstua myös messujen muuhun ohjelmaan, luentoihin ja näytöksiin. Nyt ei ehditty kaikkea, muutenkin oltiin siellä jo monta tuntia, niin paljon siellä oli kaikkea kivaa näkemistä. :)

  Suosittelen siis luonnonkosmetiikan messuja lämpimästi, tervetuloa ensi kerralla mukaan! :)

  VastaaPoista
 9. Tässä lupaamani synninpäästö lyhyesti merkeittäin, ei aakkosjärjestyksessä.

  Madara:

  - Nourishing cream -vartalovoide (Olisin halunnut sen toisen, mutta myyjä valitsi tuon minulle. Ehkä sitten jokin toinen kerta pääsen sitä testaamaan.)

  - Tuotepaketti, joka sisältää syväpuhdistusvaahdon sekä omalle ihotyypille sopivat kasvoveden ja syväkosteuttavan fluidin. (Tähän pakettiin käytin - 50 % -kuponkini ja paketin hinnaksi jäi vain 25 euroa:).)

  - Regenerating lip balm. Tämän ostin silkasta mielenkiinnosta, ja tuote olikin edullinen tavarataloihin nähden.

  - Lisäksi sain iso kasan kasvorasvanäytteitä.

  Lavera:

  Young Faces -sarjan puhdistusgeeli, kasvovesi ja kosteuttava geeli. Nämä tuotteet ostin kesää ajatellen testaukseen. Jos ne eivät sovi minulle, lahjoitan ne eteenpäin. Minttutuotesarja kiinnosti.

  Born to Bio:

  - Mandariini-suihkugeeli
  - Guarana-suihkugeeli for men ;) (Erittäin makea tuoksu.)
  Jompikumpi päätynee lahjaksi.

  - Sampoo. Tämä kiinnosti kovasti ja edullinen hinta houkutteli kokeilemaan.

  - Deodorantti Frozen Ginger. Edellinen luonnonkosmetiikan deodoranttini homehtui vajaan kuukauden kuluttua avaamisesta, joten mielenkiinnolla testaan, miten tämä tuote toimii ja käyttäytyy.

  Sante:

  Lip Duo Contour & Gloss No. 1 (2 kpl), 2 ja 3.
  Nämä olivat houkutelleet jo pitkään, ja kun näin ne vain 5 eurolla kappale ostin jokaista väriä. Testailu vasta alkutekijöissä. Väittäisin silti, että tykkään, kun kynässä on sekä rajaus että kiilto samassa paketissa:).

  Monta tuotetta tuli hankittua ja odotan innolla, että vanhat Elysambren putsarit vihdoin loppuisivat, jotta pääsisin noita uusia tuotteita kokeilemaan. Kyllä nuo messut taisivat edes hieman hyötyä käynnistäni siellä;). Kivaa oli ja toivottavasti ensi vuonna uudestaan.

  VastaaPoista
 10. TQ: Oi kuinka kiva että viitsit listata nuo kaikki. Iso homma sulla, kiitos paljon!

  Minusta on aina niin mielenkiintoista tietää mitä muut ovat ostaneet. :) Lisäksi luulen, että tämä kiinnostaa muitakin lukijoita, niin näkee vähän mitä kaikkea kivaa messuilla on ollut tarjolla minun ja ystävieni ostosten lisäksi. Kiitos siis! :)

  Madara

  - Minäkin olisin halunnut tuon Madaran vartalovoiteen. Jäi jälkeenpäin harmittamaan etten ostanut. Ja nimenomaan ei sitä kiinteyttävää jonka ystäväni osti vain tuo Nourishingin. Toivottavasti olisit siihen tyytyväinen!

  - Minullekin olisi sopinut tuo sama Madaran kuivan ihon tuotepaketti. Olisin ehkä ostanutkin sen jos olisin muistanut niiden olemassaolon. Innostuin vain kun bongasin sen kuivan ihon kasvovoiteen hyvällä alennuksella, joten ostin sitten sen sillä - 50 %:n alennuskupongillani.

  - Huulirasvaa tarvitsee kyllä aina! En ole itse kokeillut Madaran huulirasvaa, mutta mulla on tällä hetkellä käytössä Melvita, ja olen aivan ihastunut myös siihen. Lisäksi olen ostanut ystävilleni Laveran huulirasvoja, ja he ovat tykänneet kovasti. Huulirasva on ihana jos se on luonnonkosmetiikkaa, koska aivan kuin huulipunaakin sitä voi vahingossa päätyä suuhunkin. :)

  - Näytteitä on kyllä aina niin kiva saada! Minusta oli tosi kiva, että Madaran ostajille jaettiin myös näytteitä muista tuotteista, paras tapa tutustua niihin. Samalla tavalla löysin Madaran kasvovoiteenikin, johon olen nyt tosi ihastunut. :)

  Lavera

  - Laveralla ei ollut mielestäni niin hyvin nyt valikoimaa tarjolla messuilla. Esim. vartalovoiteita ei ollut yhtään. Toisaalta ne tuotteet mitä oli, olivat huomattavan edullisia. Kiva että löysit kiinnostavia kasvotuotteita! Toivottavasti ne sopisivat sulle.

  Laveran Faces -sarjahan on nyt uudistumassa, sen takia nuo tuotteet olivat varmaan messuilla hyvässä alennuksessa. Olen itse asiassa saanut Laveralta näytteitä uusista Faces-tuotteista, joten esittelyä niistä on seuraamassa myöhemmin! :)

  Born to Bio

  Born to Bio on kyllä söötti sarja!

  - Mekin tuoksuteltiin sitä Mandariini-suihkugeeliä, ja päädyttiin siihen, että Born to Bioissa hedelmätuoksut oli parhaat, kuten myös Mango. :)

  - Mua jäi tosissaan harmittamaan se, että unohdin että mun piti ostaa miehelleni niitä Born to Bion miesten suihkugeelejä. Taas ajattelin vain itseäni, ja muut unohtuivat siinä innostuksessa, oh no. :(

  - Kiinnostavaa kyllä, mitä pidät tuosta Born to Bion shamppoosta. Luonnonkosmetiikassahan shamppoot voivat olla vaikea tuoteryhmä. Niitä Born to Bion deodorantteja on ainakin kehuttu monessa blogissa. :)

  Sante

  Santen tuotteet eivät ole itselleni käytännössä tuttuja, mutta oikein kiinnostavia kyllä!

  - En itse huomannutkaan noita huulikiiltoja, voi ei, olisivatpa olleet edullisia. Toivottavasti tykkäät niistä!

  Minä olen kanssa aina malttamaton kun haluaisin päästä käyttämään uusia tuotteita heti. Välillä avaankin ne ja otan käyttöön heti, mutta aina niin ei voi tehdä, muutenhan olisi jatkuvasti 10 vartalovoidetta ja 5 suihkugeeliä auki samaan aikaan. :) Toisaalta olen sitä mieltä, että kiinnostavista tuotteista pitäisi päästä nauttimaan heti, niin kauan kuin innostus ja riemu ovat vielä tuoreet (ja itse tuotekin, eikä vasta muutaman vuoden varastoinnin ja kuivumisen jälkeen).

  Toivottavasti luonnonkosmetiikan messut järjestetään tosiaan myös ensi vuonna ja nähdään siellä! :)

  Anteeksi myös, että vastaukseni tähän kommenttisi kesti, mutta halusin vastata ajan kanssa ja paneutuen sun ihaniin ostoksiin, en vain nopeasti hutaisten jotakin kiireessä. :)

  VastaaPoista
 11. Ensinnäkin Pumpulipupu, kiitos kauniista sanoistasi kommentointisi hitauteen liittyen. Se sai minut hyvälle tuulelle:).

  Madaran vartalovoidetta en ole vielä testannut ja nyt olen ihan tyytyväinen, että ostin kokeiluun tuon version. Voi sitten joskus toiste kokeilla sitä toista, jos tarve vaatii;).

  Oi kuinka mukavaa huomata, että on muitakin, jotka ajattelevat samalla tavalla huulirasvojen ja -punien suhteen. Olen viime aikoina ostanut kyseiset tuotteet luonnonkosmetiikan puolelta juuri siitä syystä, että tuotetta saattaa päätyä vahingossa suuhun päivän mittaan.

  Santen huulikiiltoa olen kerran käyttänyt ja tykkäsin toisiinsa sointuvasta rajaus- ja kiiltoväreistä. Kestävyyttä aion vielä testata, jotta osaisin siitä jotain paremmin sanoa. Madaran huulirasvan saatan jättää syksyyn tai talveen, koska se oli käsittääkseni kosteuttava, ja hankin juuri Laveran huulirasvan, jossa on aurinkosuoja 10:).

  Olen samaa mieltä siitä, että Laveralla oli hieman suppea valikoima messuilla. Itsekin olisin halunnut ostaa vartalovoiteita, mutta niitä ei sitten ollutkaan. Kerroin toiveestani myös Laveran pisteen työntekijöille.

  Faces-sarja tosiaan oli hyvässä tarjouksessa ja olisin varmaan sen lisäksi ostanut Calendula-sarjan päivävoiteen, jos niitä olisi vielä ollut jäljellä. Siinä tosin on mielestäni toffeeta muistuttava tuoksu, joka vaatii hieman totuttelua ensin.

  Kerrothan sitten omista kokemuksistasi Faces-sarjasta. Olen tosin käsittänyt, että se on tarkoitettu rasvaiselle ja sekaiholle, joten on mielenkiintoista tietää, miten se toimii kuivalla ihollasi. (Vai muistinko väärin?)

  Born to Bion sampoo tulee käyttöön jossain vaiheessa. Minulla on jonkin verran kokemuksia luonnonkosmetiikkasampoista, joten mielenkiinnolla testaan, onko lopputulos erilainen kuin aiemmin testaamillani.

  Miesten suihkugeelit olivat tuoksuiltaan mielestäni yllättävän makeita, mutta silti ihan hyviä. Ehkä sinäkin muistat ostaa sellaisen miehellesi seuraavalla kerralla:).

  Ilokseni voin kertoa, että sain Elysambren putsarit vihdoinkin kulutettua loppuun. Nyt on vain enää valinnanvaikeus päättää, mitä sarjaa seuraavaksi kokeilisin;). Pitänee miettiä, millaiset tuotteet sopisivat parhaiten alkavaan kesään. Onneksi olen varannut aurinkosuojakertoimia sisältäviä tuotteita kesää varten.

  Elysambresta vielä sen verran, että ehdotonta plussaa oli sarjan hajusteettomuus, joka on harvinaista luonnonkosmetiikassa. Puhdistusgeeli normaalista rasvaiselle iholle oli yllättävän hyvä ja puhdistava, mutta kaikkien ihotyyppien kasvovesi ei ollut mitenkään erityinen. Kasvovoiteesta pidin myös. Se tosin kului jo aikaa sitten loppuun.

  Joikin päivävoide ja seerumi kuluivat talvella loppuun. Mitä sinä olet pitänyt omista Joikin tuotteistasi?

  Tästäkin tuli kilometrikommentti, pahoittelen;).

  VastaaPoista
 12. TQ: Valitettavasti vain joudun vetoamaan taas samaan syyhyn, että vastaan sinulle vasta nyt. :) Minusta on vain niin mielenkiintoista pohtia näitä kosmetiikkajuttuja perusteellisesti, että haluan vastata vasta sitten kun minulla on kunnolla aikaa. Toivottavasti ei haitannut! :)

  Mielenkiinnolla odotan kyllä sitten kokemuksiasi tuosta Madaran vartalovoiteesta! Itseäni jäi kyllä niin paljon harmittamaan, että en ostanut sitä kun tarjouskin oli niin hyvä. Olen nyt ollut nimittäin niin ihastunut tuohon Madaran kosteuttavaan kasvovoiteeseen. Olen jopa tykästynyt kovasti sen ruohoisaan tuoksuun, jota ennen vierastin. Nyt se tuoksuu minusta ihanan raikkaalle ja terveelliselle! :)

  Pidän myös kovasti Melvitan huulirasvastani, mutta en jää suremaan ainakaan pitkäksi aikaa kun se joskus loppuu, sillä haluan testata seuraavaksi Laveran huulirasvoja. Luonnonkosmetiikan huulirasvat (ja muutkin tuotteet) ovat kyllä niin ihania; laadukkaita raaka-aineita jotka tekevät hyvää iholle! :)

  Hienoa kuulla, että Laveralla on myös aurinkosuojakertoimellinen huulirasva, en tiennytkään! Pitää varmaankin hankkia se nyt kesäksi. Täytyy katsoa jos vaikka Stockan luonnonkosmetiikan osastolta löytyisi! Kiitos paljon vinkistä! :)

  Minunkin pitää ehdottomasti testata Santen tuotteitakin jossakin vaiheessa, kuulostavat hyvältä! :)

  Meillä oli sitten sama toive messuilla Laveran osastolle, eli vartalovoiteita myös, please. :) Toivottavasti ensi kerralla olisi!

  Kiva kuitenkin, että Laveran Faces-sarjaa oli niin hyvin tarjolla messuilla ja vielä erinomaisilla alennuksilla. Ystävänikin on pitänyt Faces kehäkukkatuotteistaan kovasti.

  Ja ehdottomasti on Laveran uudistunut Faces tulossa esittelyyn täällä, tosi kiva kuulla että se kiinnostaa!

  Sain Laveralta testaukseen näytteet sekaihon kehäkukkakasvovoiteesta ja -naamiosta, kuivan ja vanhenevan ihon villiruusukasvovoiteesta, korjaavasta päivävoiteesta ja mielenkiintoisimman kaikista: ihohuokosia pienentävän minttufluidin. :) Uskon, että ne sopivat iholleni hyvinkin, sillä kosmetologin viimeisin arvio ihostani oli kuitenkin, että sekaiho. Sehän olisikin erinomaista, jos voisin käyttää sekä kuivan ihon voiteita että sekaihon voiteita! Elikkä mielenkiinnolla odotan miten nuo sopivat minulle. :)

  Olen nyt värvännyt mieheni testaaamaan erilaisia luonnonkosmetiikan shamppoita, kun hänkin kiinnostui luonnonkosmetiikasta Laveran ihanan Neutral-vartalovoiteen ansiosta ammattinsakin puolesta. Olen antanut hänelle kaikki luonnonkosmetiikan shamppoonäytteeni sillä ukaasilla, että analyysia blogia varten on tultava. :) Aion itsekin testata jokaista kerran, vaikka hiukseni ovatkin värjätyt, joten hirveän mielelläni en käytä muita kuin värjätyille hiuksille tarkoitettuja shamppoita. Jossakin vaiheessa tänne Pumpulipupuunkin on siis tulossa suuri luonnonkosmetiikan shamppoopostaus, kun mieheni saa kahlattua kaikki näytteet läpi. :)

  VastaaPoista
 13. TQ: jatkuu...

  Minun pitäisi kyllä tehdä varmaan lähiviikkoina retki Kamppiin Ruohonjuureen hakemaan niitä Born to Bion miesten suihkugeelejä, luulen että siellä niitä ainakin myydään. Muualla ei ole vielä Born to Bioa vielä hirveästi näkynyt, vaikka en olekaan ihan viime viikkoina tullannut läpi esim. Stockan ja Sokoksen valikoimaa.

  Hauska juttu, että sun vanhat putsarit loppui. Kosmetiikkaharrastajalle on aina juhlahetki kun pääsee kokeilemaan jotakin uutta sarjaa tai tuotteita, I feel you sister! :)

  Hyvä kuulla myös tuosta Elysambren hajuttomuudesta, kun mieheni inhoaa kaikkia turhia tuoksuja. Onkin minulle ihan uusi merkki. Sopisivat varmaan hyvin hänellekin, jos nyt saisin hänet ensin käyttämään jotain kasvojenhoitotuotteita. :)

  Kuules, Joikit odottavat minulla vielä varastossa edellisten tuotteiden loppumista. Seuraavaksi kokeiluun pääsee varmasti Joikin silmänympärysvoide, sillä ikivanha Diorini alkaa osoittaa vahenemisen merkkejä. Se on siis hyvin kallis Dior First Wrinkles, jonka sivuefektinä on se, että se irrottaa minulta silmäripsiä, hui! Liian voimakasta varmaan. :) Joten luulen, että se lähtee pian, ja tilalle tulee sitten ehkä Joik. :)

  Ja pitkät kommentit ei haittaa yhtään mitään, kiva vain kun kerroit näitä tuotekuulumisia! Te ihanat vakiolukijat ja mielenkiintoiset kommenttinne ovat ehdottomasti paras puoli tässä blogin pitämisessä, kiitos vielä sinulle! Oikein liikutuin! :)

  Ja yhtä pitkiä kommentteja tulee täältäkin vastaukseksi taas, katsotaan suostuuko blogger edes julkaisemaan tätä! :)

  Eipä suostunut, joten jouduin jakamaan tämän kahteen osaan. Joku raja nähtävästi bloggerinkin mielestä, onneksi se ei sentään vielä katko välillä huikean pitkiä postauksiani. :) Blogger ei selvästikään ymmärrä meitä kosmetiikkaintoilijoita, joilla juttua näistä riittää! :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos jälleen mieltä ilahduttavasta vastauksesta. Ei haittaa vaikka vastaaminen kestää. Minullakin kestää oma aikani vastailla, kun pitää varautua kilometrivastaukseen;). Onhan meillä myös se muu elämä ympärillä, joten ei ole ihme, jos vastaaminen vähän kestää. :)

  Elysambresta vielä lyhyenä tietoiskuna, että se on ranskalainen luxus luonnonkosmetiikkasarja. Sarjan kaikilla tuotteilla on virallinen luomukosmetiikkasertifiointi. Elysambren sisarsarja on Couleur Caramel. :)

  Tällä hetkellä sarjalla taitaa olla toimitusvaikeuksia Suomessa tai sitten en vain ole löytänyt sarjaa myyviä liikkeitä Internetistä. Voisin luulla, että jos miehesi on hajusteherkkä, niin nämä tuotteet sopisivat hänelle. Itselleni jotkin hajusteet aiheuttavat herkkyyttä, joten suosin hajusteettomia tuotteita. Jos haluat lisätietoa sarjasta, katso tietoa täältä: http://www.bionature.fi/?/elysambre/. Myös Ostolakko-blogissa on ollut juttua Elysambresta. Samoin Kemikaalicocktail / Uusi Musta -blogista löytyy juttua sarjasta.

  Mielenkiintoista kuulla, että miehesi testaa kaikkia luonnonkosmetiikan sampoonäytteitä. Odotan erittäin mielenkiinnolla hänen kokemuksiaan niistä. Miehesi on varmaan innoissaan asiasta;). Raporttia odotellessa...

  Niitä Born to Bion tuotteita olen nähnyt muutamissa isoissa kosmetiikkaliikkeissä sekä verkkokaupoissa. Esimerkiksi Espoossa olevassa Eve-liikkeessä oli ainakin alkuvuodesta varsin kattava Born to Bion valikoima. (Ruohonjuuresta myös löytyy.) Luonnonkosmetiikan messuilla tosin näin ensi kertaa niitä deodorantteja. Omani on vielä avaamatta, kun yritän käyttää edellisen loppuun, mutta ehkä otan sen käyttöön kesäksi, niin se pääsee tositoimiin;).

  Huh, kuulostaa pelottavalta tuo Diorin silmänympärysvoiteen aiheuttama sivuefekti. Olen kuullut silmänympärysvoiteista, jotka aiheuttavat kirvellystä, jos niitä laittaa liian lähelle silmää. Itselläni ei vielä toistaiseksi ole kokemusta sellaisista tuotteista. Onneksi Joikin eikä Dr. Hauschkan silmänympärysvoiteista ole tullut minkäänlaisia ärsytyksiä silmille tähän mennessä. Suosittelen:).
  Joikin tuotteet ovat ohuita koostumukseltaan, mutta mielestäni oikein kivoja.

  Madarasta tuli vielä mieleen, että olen tässä kokeillut messuilta saamaani näytettä värillisestä päivävoiteesta ja siinä on jonkin verran ruohomainen tuoksu. Ei mielestäni voimakas ja haihtuu nopeasti. Tuote itsessään on ihan kiva. Kokeilen tässä, jos pärjäisin kesän ilman meikkivoidetta.

  Se Madaran vartalovoide saattaa jäädä syksyyn, kun löysin kesäksi raikkaan tuoksuiset suihkugeelin ja vartalovoiteen, jotka tuoksuvat appelsiinille ja melonille ja jollekin muulle.

  Saa nähdä suostuuko Blogger julkaisemaan tämän kommentin;).

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)