perjantai 27. tammikuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 10, liukuvärjäys

Muistakaa Pumpulipupun synttäriarvonta täällä. Osallistumisaika päättyy keskiviikkona 1.2.2012 klo 20.


Toivottavasti ette ole jo ihan kyllästyneitä tähän 31 päivän kynsilakkahaasteeseen, joka pyörii tällä hetkellä aika monessa blogissa.

Minulla oli vuorossa viimeinen osa haasteen värien sarjasta eli liukuvärjäys.




 

En ole koskaan aiemmin tehnyt liukuvärjäystä, joten se jännitti minua vähän.

Muista Ombre eli Ombre Manicure neuvoi SanNailsin ihanainen Sannu minua kun tuskailin hänelle tehtävää. Ombre Manicurehan tarkoittaa ymmärtääkseni eräänlaista liukuvärjäystä, jossa jokainen kynsi lakataan saman väriperheen eri sävyillä vaaleasta tummempaan pikkusormesta peukaloon.

Jopa hillityn tyylikäs ja ihana The Hillsin Lauren Conrad on nähty sinisessä Ombre Manicuressa.  

Lähdin kuitenkin rohkeasti kokeilemaan perinteistä liukuvärjäystä, jossa kynsille töpötellään eri sävyisiä kynsilakkoja niitäkin vaaleasta tummempaan liukuen alhaalta ylös. 






Olisin kyllä oikeastaan halunnut oranssin liukuvärjäyksen, mutta viime hetkellä jänistin ja vaihdoin pohjalakkani China Glazen kellertävän Opalin päälle tulevan kynsilakan varman päälle harmoniseen IsaDoran 652 Gold Sparkles kultaan.

China Glaze Opal jättää hyvin geelikynsimäisen, kiiltävän pinnan, joten siksi se varmaan tuli mieleeni tähän liukuvärjäykseen. Monestihan geelikynnet tehdään nimenomaan ranskiksina tai liukuvärjäystekniikalla ja glitterillä. Pohdimme tätä asiaa yhtenä päivänä työkaverini kanssa, ja tulimme siihen tulokseen, että näin on varmaan siksi, että kynnen kasvuraja ei näkyisi sieltä alhaalta niin hyvin.







Valmistauduin tähän liukuvärjäykseen kuin suurempaankin operaatioon.

Ostin kaupasta keittiösieniä kynsilakan töpöttelyä varten. Hintaa niillä ei paljonkaan ollut, 10 kpl:n paketti maksoi muutaman euron. Niistä riittää vaikka loppuelämäksi liukuvärjäyksiin.

Leikkasin sienestä pienen palan, ja töpötin sitä ensin alustalle levittämääni weapon of choiceeni, IsaDoran Gold Sparklesiin ja siitä sitten kynnelle.

Kuten huomaatte, olen esteetikko viimeiseen asti, eli alustaksikin oli valittu sävy sävyyn Stockmannin kosmetiikan joulutapahtuman mainos. Alustan on hyvä olla vähän paksumpaa paperia ja vaikka tuollaista vähän kiiltävää, niin että kynsilakka ei imeydy siihen. 

Olin yksin kotona ja olin varannut tälle operaatiolle ruhtinaallisesti aikaa. Asetuin oikein keittiönpöydän ääreen puuhastelemaan, mutta sitten aikaa menikin yhteensä vain muutama minuutti. Olin vähän hölmistynytkin, kun kaikki kävi niin nopeasti. En antanut edes Gold Sparklesin kuivua välissä ennen kuin jo tuputtelin uuden kerroksen.   



 



Näistä kynsistä tuli mielestäni aivan mielettömän kauniit, ehkä yhdet parhaimmistani.

Luulen, että trick oli siinä, että laitoin kynsilakan sienelle tuon alustan kautta, niin sitä ei tullut kerralla liian paksulti.

Etukäteen luulin, että tarvitsisin näihin lisäksi päälle jonkun glitter-kuorrutteen, mutta eivät nämä mielestäni sitä vaatineet. Kultaisia tarroja olisin ehkä laittanut, jos minulla olisi niitä ollut.

Käännyin kerrasta liukuvärjäyksen faniksi, I am a firm believer now!


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

8 kommenttia:

  1. Oijoi kun ne ovat kauniit!!! Ihanat! :) Minun pitäisi tästä mennä tekemään uutta lakkausta, jotta Kara Montilla (roolini murhamysteriossa) olisi näköisensä lakkaus. ;) Olen kuitenkin näyttelijä-laulaja ja tapahtumat sijoittuvat Hollywoodiin. Mietin, että olisikohan kynsilakkani tähtien suosima Essie väriltään A-list. Eli klassista punaista... Synttärisankari kävi tänää lakkauttamassa kyntensä OPIn Burlesque kokoelman punaisella, en nyt vaan muista lakan nimeä. :/

    Mutta anyway... ihanat nuo kynnet. Taidan kokeilla itsekin vastaavilla väreillä joku kerta. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniit, niin hienostuneen väriset. Onnistuit erinomaisesti :).

    Mikä siinä onkin, että liukuväriä tulee tehtyä niin harvoin, vaikka se on niin nopeaa hommaa... Jotenkin aina muistelee, että kun se on niin työlästä.
    Kiitos muuten hei linkistä, aika telepaattista tosiaan ;).

    VastaaPoista
  3. Nätithän niistä tuli =) Mulla on ollu tarkoitus kokeilla tuota liukuvärjäystä vaan aina se on jääny, oon kai ajatellu sen olevan liian aikaavievää puuhaa... Täytynee siis joskus ottaa itseä niskasta kiinni ja kokeilla jos se kerta onkin suht helppoa.

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanat! Liukuvärjäyksellä todella saa nopeasti ja helposti näyttävää jälkeä. Itse olen armottomasti rakastunut kultaisen ja hopean käyttöön kyseisessä hommassa, niillä kun rajasta tulee juuri sopivan utuinen. Ja jälki on peittävää ja tasalaatuista, toisin kun välillä esim. creme-lakkoja käytettäessä.

    VastaaPoista
  5. Todella hyvin onnistuitkin ja ihanan harmoniset värivalinnat! Kaunis lopputulos <3 Tarkoittaahan tämä sitten sitä, että tulemme näkemään lisää liukuvärjättyjä kynsiä täällä? :)

    Liukuvärjäys on minunkin ehkä kaikista lempitekniikka. Melkein aina jos ei tuu mitään erityistä ideaa mieleen niin ajattelen tehdä liukuvärjäyksen, mutta yritän kuitenkin rajoittaa itseäni, että keksisin jotain muutakin ja kokeilisin uusia juttuja :)

    VastaaPoista
  6. Minna: No kiitos, kiitos! Yllätyin kyllä sitä, että kuinka helppoa ja nopeaa liukuvärjäys olikaan, en olisi kyllä ikinä uskonut. :)

    Eiköhän meistä tule nyt molemmista kerrasta likukvärjäystyttöjä, eli hienoja kynsiä nähdään jatkossa sekä siellä että täällä. :)

    Ehdottomasti Kara Montin väri on Essie A-list! Sopisi niin hyvin! Olisi kiva kuulla myös mitä mieltä olet A-listista. Minulla oli se jo ennestään, ja sehän on ollut Essiellä tosi suosittu punainen. Minulle se ei vain jostakin syystä sopinut niin kovin hyvin. En tiedä mikä tökki, väri vai koostumus. Pitäisi varmaan kokeilla pian uudelleenkin, että josko mieli olisi muuttunut. Joskus käy nimittäin myös niin! :)

    Olisi myös tosi kiva jos tekisit postauksen Kara Montin Hollywood-lookista! Innolla odotan! :)


    Sannu: Kiitos paljon! Sun Ombre-vinkkikin oli kyllä tosi hyvä. Oli lohduttavaa tietää, että jos olisin kokonaan epäonnistunut tässä perinteisessä liukuvärjäyksessä, olisi ollut joku back-up plankin. :)

    Ombre jäi kyllä kiinnostamaan minua sen verran, että varmaan toteutan senkin joskus jatkossa!

    Nuo värit oli tähän liukuvärjäykseen kyllä niin varman päälle valittu kuin ikinä, mutta sopivatkin sitten yhteen tosi kivasti. Mutta vielä teen kyllä ne oranssitkin liukuvärjäykset, sen verran kivaa ja helppoa tuo oli! :)

    Se oli kyllä hauskaa, että juuri samana päivänä ajateltiin selvästi toisiamme ja julkaistiin toisiamme koskevat postaukset. :)


    Nova: Kiitos paljon!

    Liukuvärjäys oli tosiaan yllättävän helppoa. Minäkin ajattelin, että joku puoli tuntia vähintään menisi, mutta aikaa ei tosiaan mennyt kun korkeintaan muutama minuutti. Toki nuo värit olivat tosi helpot, eli en tiedä miten sitten jos on kovasti kontrasteja, viisi eri kynsilakkaa ja ongelmia vaikka koostumuksen kanssa. :) Mutta aion kokeilla ehdottomasti pian uudelleen jollakin vähän vaativammalla väricombolla, niin sittenhän se nähdään. :)


    Hiutale: Kiitos, kiitos!

    Voi kuule, nyt vasta muistan, että näin varmaan sinun blogissasi hiljattain tällaiset kultaiset liukuvärjäykset! Se oli varmaan jäänyt alitajuntaani, kun ihan viime hetkellä vaihdoin oranssit kynsilakat tuohon kultaiseen, kun ajattelin, että se olisi jotenkin vähän helpompi. Sori, olisin ehdottomasti laittanut linkin sinun blogiisi jos olisin huomannut tämän aiemmin!

    Olet varmasti oikeassa, että cremelakoilla tuo voi olla paljon vaikeampaa. Onneksi en lähtenyt kokeilemaan niillä, hui! Kultainen ja hopeinen ovat siitäkin hyvät, että koko kynnen lakkauksina voivat olla joskus vähän turhan bling bling arkeen, mutta liukuvärjäyksellä saa sopivasti pehmennettyä vaikutelmaa. :)

    Ainakin minä rakastuin tähän tekniikkaan kerrasta, helppoa ja kaunista! Seuraavaksi täytyy varmaan tehdä ne hopeiset liukuvärjäykset! :)


    Shiny: Voi kiitos, nyt kyllä ihan hämmennyn kun te mestarit käytte täällä kehumassa näitä. Ihanaa kun jaksatte kannustaa myös aloittelijaa!

    Ehdottomasti tarkoittaa, että tänne Pumpulipupuun tulee myös lisää liukuvärjäyksiä myös jatkossa! Ainakin ne oranssit haluan toteuttaa, lisäksi Hiutaleen vinkki tuolla ylempänä hopeisista liukuvärjäyksistä on aivan mahtava, Minna teki juuri ihanat vaaleanpunaiset jne. Eli varmasti on tulossa! :)

    Sulla on kyllä aina niin kauniita liukuvärjäyksiä! Minusta niiden määrää ei tarvitsisi kyllä yhtään rajoittaa! Voihan niitä sitten muunneela väreillä, tarroilla ja Konad-kuvioilla, ainakaan minä en kyllästy niihin varmaan koskaan. Keep up the good work, girl! :)

    VastaaPoista
  7. Todella kauniit kynnet! Olen ollut jonkin aikaa pois blogimaailmasta ja tämä haaste on mennyt hieman ohi minulta... kunnes näin sen täällä blogissasi. Taidan itsekin aloittaa sen. :D

    VastaaPoista
  8. Dorian: Kiitos kovasti kehuista!

    Suosittelen kyllä lämpimästi tätä haastetta! Tämä on hyvä tällaiselle aloittelijallekin, kun pakottaa kokeilemaan harvinaisempia värejä ja uusia tekniikoita. Olen haasteen myötä mm. tykästynyt jo vihreään kynsilakkaan ja tähän liukuvärjäykseen. :) Voisin kuvitella, että tämä piristäisi konkariakin, kun on aina hauska koittaa keksiä että miten toteuttaisi haastetehtävän. Lisäksi tätä on myös superkivaa lukea muiden blogeista, joten tervetuloa mukaan! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)