keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Clarins Les Pastels - Celestial meikki

Clarinsilla on vakiovalikoimassaan pastellinen neljän luomivärin paletti Colour Quartet 10 Les Pastels - Celestial.

Ensimmäinen on siis luomiväripaletin nimi ranskaksi ja toinen englanniksi, joten tämä paletti tunnetaan näillä molemmilla nimillä. Celestial tarkoittaa suomeksi taivaallinen, ylimaallinen, jumalainen, mikä kuvaa minusta hyvin paletin kuulaita ja kevyitä sävyjä.  

Les Pastels - Celestial luomiväripaletti on kuuluisa erityisesti siitä, että rajauskynän päälle levitettynä sen pastelliset sävyt muuttavat rajauskynän värin. Eli laittamalla esimerkiksi paletin vaaleaa liilaa mustan rajauskynän päälle saa sähäkkää violettia ja vaaleanvihreällä kirkasta vihreää. 

Itsekin ostin paletin alunperin siihen käyttöön, mutta käyttämättä se on valitettavasti jäänyt. Nyt olen kuitenkin innostunut tekemään paletilla pastellisia silmämeikkejä, mihin se onkin oivallinen. 





Paletissa on liila, vaaleankeltainen, vaaleanpunainen ja vaaleanvihreä luomiväri. Kaikki sävyt ovat hyvin hentoisia ja kalpeita.  

Paletin normaalihinta on Suomessa 44,60 euroa. Ulkomailta tilaamalla tai tax freesta saa kuitenkin edullisemmin.

Omani olen tilannut jo muutama vuosi sitten jostakin englantilaisesta nettikaupasta. Nyt löysin sen mm. Feeluniquelta hintaan 26,55 puntaa eli 30,24 euroa. Feeluniquelta ei tule edes postikuluja.

Feeluniquella on muuten myynnissä hintaan 27 puntaa (30,75 euroa) myös Clarinsin tämän kevään  Neo Pastels -kokoelman nimipaletti Neo Pastels, josta kirjoitin jo aiemmin IsaDoran Blooming Spring -paletin yhteydessä. Kannattaa siis ehdottomasti tilata esim. Feeluniquesta jos kiinnostutte, sillä Suomessa Neo Pastelsin hinta on 40 euroa.

Neo Pastelshan on Clarinsin "new take on pastels", eli se ei sisällä varsinaisesti perinteisiä heleitä pastellisävyjä, vaan aavistuksen murretumpia ja osin tummempia sävyjä. Siinä on kolme eri väriharmoniaa: ruskea, vaaleanpunainen ja violetti, kutakin 2 sävyä, vaaleampi ja tummempi ja lisäksi musta rajausväri. Inspiraationa on ollut taitelijan vesiväripaletti.

Clarins suosittaa käyttämään sävyjä joko yksinään, tai sitten niillä voi tehdä yksivärisiä silmämeikkejä niin, että levittää vaaleampaa väriä koko luomelle ja varjostaa tummemmalla.

Uskon, että Neo Pastelsilla saa varmasti kauniita ja pehmeitä silmämeikkejä. Paletin värejä voi käyttää myös kosteana, jos haluaa lisää intensiteettiä.

Minä luulen kyllä silti passaavani Neo Pastelsin, ellei se tule hyvään alennukseen kevään päätteeksi. Sen verran basicilta se vaikuttaa, vaikka värit olisivatkin minulle oikein sopivat. Mutta jollekin, jolla on vähän vähemmän luomivärejä kuin minulla, varmaan oikein oivallinen paletti ja varmasti kätsä myös esim. matkakäyttöön, kun kaikki tarvittavat värit ovat samassa paletissa. Clarinsin luomivärien laatu on kyllä minusta ollut oikein hyvä, ja hintakin selektiiviseksi kosmetiikaksi melko kohtuullinen, joten harkitaan, harkitaan silti vielä...

Mutta takaisin siis tuohon Clarinsin perinteisempään pastelliluomiväripalettiin Les Pastels - Celestial. 






Näin pehmeän meikin sain Les Pastels - Celestialilla aikaiseksi.

Sävyt ovat kyllä niin hennot, että jonkun verran sitä saa kuitenkin hinkata ja kerrostaa, jos haluaa saada ne näkymään jonnekin. Siksi tuossa luomiväripaletin kuvassakin näkyy vielä vähän luomiväripölyä, vaikka yritinkin vähän puhdistaa sitä ennen kuvaamista. 






Silmän sisänurkassa on tuo luomiväreissä melko harvinainen keltainen väri. Tämäkin keltainen on hyvin vaalea, mutta ihan nätti. Sen koostumus vaikuttaa kuitenkin erilaiselta, jotenkin metallisemmalta kuin paletin muut värit. Se ei ole kovin puuterinen, toisin kuin paletin muut pastellit. Lisäksi se oli hankala saada levittymään tasaisesti ja peittävästi. Samaa ongelmaa on minusta aina myös keltaisissa kynsilakoissa, joten ehkä tämä on joku yleinen keltaisen pigmentin ongelma.

Liikkuvalla luomella on paletin vasemmanpuoleisin hento liila, ja sen yläpuolella häivyttämässä paletin vaaleanpunainen. Hirveästi ei eroa näy.

Kaikenkaikkiaan tuli kuitenkin oikein kaunis meikki. Jopa mies sanoi, että meikki on jotenkin jännä. Se johtui varmaan tuosta keltaisesta sävystä, joka toi meikkiin vähän erikoisuutta ja mielenkiintoa. Siis hyvällä tavalla.




Tässä kuvassa näkyy vähän paletin mustalle rajauskynälle tekemä erikoinen efekti. Eli kun mustan rajauskynän päälle menee vähän paletin vaaleanliilaa väriä, musta muuttuu kirkkaamman violetiksi.

Tässä meikissä se ei ollut minulta kyllä tahallista, vaan vain vahingossa joihinkin kohtiin meni liilaa. Mutta halutessaan efektillä pystyisi kyllä leikittelemään.

Tämä pastellityyli muutenkin vaatii mielestäni vahvat mustat rajaukset ja paljon mustaa ripsiväriä kehyksiksi "vesivärimaalaukselle".





Huuliin laitoin tähän suloiseen pastelliseen meikkiin vain kevyen huulikiillon, Maybelline Watershine Gloss Cutie Pie.

Ostin sen Sokoksen 3 + 1 -päiviltä keväällä hintaan 5,50 euroa, kun Watershine-huulikiiltojen oikea hinta on 6,90 euroa.






Olen tykännyt Cutie Piesta hirveästi. Siitä on tullut oikea jokatilanteen go to -huulikiiltoni, sillä se sopii niin monenlaiseen meikkiin olematta kuitenkaan liian neutraali tai näkymätön.

Maybelline Watershine -huulikiiltojen koostumus vaikuttaa muutenkin miellyttävältä: helppo levittää, ei juurikaan tahmaa, kauniit sävyt ja hyvä kiilto.  





Nyt jos haluaisi olla oikein matchy-matchy, voisi tähän kauniin keväiseen meikkiin vielä yhdistää kelta-vaaleanpunaiset kynnet. Alle IsaDoran tämän kevään Fanciful-kokoelman vaaleankeltainen 653 Mellow Yellow, ja päälle vaaleanpunaista IsaDora Graffiti Nails -graffitilakkaa 807 Pink Bite.

Ihan näin pitkälle en nyt kuitenkaan tällä kertaa mennyt, mutta kesän aikana aion ehdottomasti kokeilla yhdistelmää. Jotenkin minulle tulee siitä kaikessa söpö-söpö-söpöilyssään mieleen mansikkajätski.

Sitä paitsi törmäsin juuri eilen Gossip Girl -kirjassa Nothing Can Keep Us Together (joita siis luen, muka englannin kielen vuoksi, mutta todellisuudessa muistakin, puhtaasti viihteellisistä syistä) sopivaan lainaukseen.

Blairin ystävät K (Kati Farkas) ja I (Isadora Coates) ostivat valkoiset graduation dressit ja seuraava Gossip Girlin "Sightings" oli:


K and I trying on every pair of white flats Ferragamo makes. Is someone going to tell those girls that wearing matching shoes is tacky? Hey look, I just did!


Eli meikeissäkin överimatchaus voi mielestäni olla "tacky".

Ja aivan aiheen vierestä: olettehan huomanneet, että Sub tv uusii Gossip Girlin toista tuotantokautta tästä viikosta alkaen aina arkisin klo 17!






Jos vielä jaksatte, vilautan teille tässä vielä kahta muuta Clarinsin luomiväriäni eli ylhäällä kuvassa Clarinsin Mono Couleur solot 14 Sweet Lilac ja 18 Pink Sugar. 

Vaikka luokittelen nekin pastellisävyihin, ero Les Pastels - Celestial -paletin kalpean hentoihin väreihin on kuitenkin selvä. Ja laatu tässä kaksikossa on erinomainen, mutta palaan niihin vielä tarkemmin myöhemmin, etten nyt kokonaan väsytä teitä taas näillä loppumattomilla luomiväriselostuksillani :) 

6 kommenttia:

  1. Vitsit kun olen ollut aivan hirvittävän kiireinen, niin en ole ehtinyt sanomaan täällä yhtään mitää... :(

    Koulussa on kiirettä, on koemeikkejä ja nyt olen keikkahommassa Kouvolan Sokoksella edustamassa hiustenhoitotuotteita, mutta siinä sivussahan autan asiakkaita kosmetiikassa ja kynsilakoissakin. AIVAN mahtavaa on siis ollut. :)
    Katselin hiljaisina hetkinä Isadoran Jelly punia ja luomiväri viisikoita... ai hitsi miten ne huusi mun nimeä! MINNAAAAA, MINNAAAA, OSTA MEIDÄT KAIKKI!!!! :D Paha paikka olla töissä, kun kaikkea ihanaa on siinä tyrkyllä sen 7-8 tuntia ja ne huutaa minua ostamaan. ;D

    Toi on tosi hauska efekti, kun rajaus muuttaa väriä luomiväristä! Opin taas jotain uutta. :)

    Siis toi kynsilakka kombo kuulostaa niin upealta, että sinun on PAKKO laittaa pian kuvia siitä yhdistelmästä. Mä tahdon nähdä!!!

    Mä en ikinä väsy lukemaan luomiväreistä. Mä rakastan luomivärejä! Niillä minä leikittelen kaikista eniten meikkauksessa. :)Joten kirjoita ihmeessä lisää. ;)

    VastaaPoista
  2. Minna: Ehdin nähdä sun kommentin tähän, ennen kuin Blogger ihanasti hävitti sen. No, ehkä se tulee takaisin :)

    Kuulostaa tosi kivalta sun työ Sokoksella! Aivan ihanaa, että saat puuhastella siellä kaikkien ihanuuksien keskellä päivät pitkät. Mullekin voisi kyllä käydä kalliiksi jos olisin siellä kosmetiikkaosastolla 8 tuntia päivässä :)

    Äläkä huoli, ei sun tietenkään tarvitse jokaista mun juttua kommentoida, vaikka pakko myöntää, että jo vähän huolestuinkin että missähän on ihana Minna :)

    Mietin just samaa tätä postausta kirjoittaessani, että mä en saa tarpeekseni luomiväreistä, ja ne on ehdottomasti se juttu, mikä mua meikkauksessa eniten kiinnostaa. Voisinkin kirjoittaa vain niistä :) Vähän olen nyt yrittänyt kiinnostua myös huulimeikeistä ja jonkin verran onnistunutkin, kun ne on nykyään ainoa kosmetiikkatuote mitä mulla ei ole ihan liikaa :)

    VastaaPoista
  3. Joo, tämä blogien tökkiminen on ollu kamalaa! Onneksi olin töissä, enkä vapaalla, sillä muuten olisin tuskastunnu. Nyt minua pelottaa, että blogger on hukannu loppullisesti minun tälle aamulle ajastetun postauksen, sillä olin kirjoittanut erittäin pitkän jutun Marilou Bion putsareista ja voiteista, että myös Laveran silmänympärysvoiteesta ja Madaran kasvovedestä... Voi kun ne ei olis kadonnu lopullisesti!

    Tiedän, että ei minun tarvitsisi, mutta minä HALUAN, koska minulla aina herää jotain kommentoitavaa tai asiaa sinun julkaisuistasi. Nii ja tiedän, että sitä vähän huolestuu, jos vaki kommentoija ei sanokaan mitään. ;)

    Tiedätkö, että minulla on aivan sama juttu!!! :D Eli luomivärit on ne mun juttu, mutta olen nyt hamstrannu uudestaa huulimeikkejä, koska hävitin 2 vuotta sitten melkein kaikki huulipunat ja kynät. :( Jopa Diorin huulipuna paletin, joka oli Ranskasta tuotu!!!! Nyt yritän opetella uudestaa huulimeikkien käyttöä, ettei aina olisi pelkkä huulikiilto linja. :D

    VastaaPoista
  4. Minna: Mä olin kanssa aivan paniikissa kun Blogger ei toiminut, ajattelin että onkohan se kaatunut lopullisesti. Siinä vasta huomasi kuinka koukussa on tähän bloggaamiseen, tosi tyhjä tunne oli kun ei voinut lukea muiden blogeja tai itse kirjoittaa.

    Tosi, tosi kurjaa jos se sun pitkä postaus on kadonnut kokonaan! Kun uudelleen ei tahdo jaksaa kyllä samoja juttuja selostaa. Toivotaan että se tulisi vielä takaisin!!

    Sä oot kyllä niin ihana kun aina kommentoit, mutta älä ota siitä itsellesi mitään velvollisuutta. Mutta kiva jos mun jutut kiinnostaa ja meillä on aina niin hauskoja (ja opettavaisia, kiitos sun!) keskusteluja. :)

    Olen kuullut jostakin, että tämä meikkijuttu menee niin, että nuorempana kiinnostaa värikosmetiikka, kun ei ole pahempia iho-ongelmia ym. Ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän alkaa kiinnostaa hoitotuotteet ym., eli sitä sitten vaan odotellessa :) Värikkäiden luomivärien kanssa leikkiminen on kyllä vain niin ihanan luovaa ja kivaa.

    Mutta siis kauheaa toi jos oot hävittänyt jonkun Diorin huulipaleetin, ei herran jestas. OMG! Kun huulituotteetkin säilyy yllättävän hyvin, niin pitäisi vaan kärsivällisesti säästellä niin, että jos joskus innostuu uudelleen. Nyt vasta oon muuten huomannut, että pelkällä huulipunallakin voi saada oikein kivaa vaikutelmaa aikaan, eikä meikki ole oikein kokonainen ilman jotain huulikiiltoa tai huulipunaa.

    VastaaPoista
  5. Mä jään aina kaikkeen koukkuun netissä! :D

    En tiedä oletko jo huomannut, mutta eilen sain tehtyä sen kadonneen postauksen ja nyt on persikkainen meikki palannu. ;) HUH!

    Itsekin pidän paljon meidän keskusteluista ja opin itsekin sinulta paljon kaikkea, vaikka et minua ns. opetakaan. Toisten mielipiteet, ajatukset ja kokemukset ovat huisin arvokasta tietoa, jos haluaa itse kehittyä tällä saralla. :)

    Voisin väittää, että meillä kahdella on ne viimeiset vuodet meneillään värikosmetiikassa, sillä ihan teinejä tässä ei enää kuitenkaan olla ja sitten alkaakin se ihotuotteiden kanssa intoilu. ;D Eli nyt pitää ottaa se ilo irti kun vielä voi! Toki voihan sitä vanhempana mummelinakin vetästä vaikka ne oranssit tai pinkit luomivärit, mutta lopputulos on varmaan aika naurettavan näköinen. :D

    Niin kun joskus aikaisemmin kerroin, niin hävitin paljon meikkejäni. Mulla oli sellainen vanhoista raskaista asioista puhdistautuminen ja uuden elämän alkaminen -tilanne. Ilmeisesti turhien meikkien hävittäminen oli vapauttava rituaali mulle. Meikit muistutti minua sellaisesta jota en halunnut muistella. HAHAHAA!!! Menipäs nyt keittiöpsykologiaksi! :D

    VastaaPoista
  6. Minna: Joo huomasin, että se persikkainen meikki tuli takaisin ja oli niin iloinen. Tosi kiva juttu! Aion ottaa siitä vielä mallia joku päivä, kun se oli minusta niin ihana.

    Mä suren jo valmiiksi sitä, että jos vanhempana ei voikaan enää samalla tavalla meikkailla luomiväreillä ym. Ei mua muuten vanheneminen huolestuta, mutta se on musta menetys, kun saan siitä niin paljon iloa itse. Mutta sitten täytyy vain keskittyä hoitamaan ihoa ym., onhan sekin ihan kivaa.

    Sä ootkin jo meikkaillut sun äitiä, niin oot nähnyt vähän miltä se tuntuu ja miten silmämeikki käyttäytyy. Mäkin voisin joskus huvikseen kokeilla mun äidille, kun musta tulee varmaan aika samanlainen vanhempana, kun ollaan jo nyt niin samannäköisiä :)

    Mä kyllä silti luulen, että mä laitan myös mummona ne räväkät silmämeikit ja kunnolla huulipunaa! Musta se on vain kivannäköistä, kun vanhemmat rouvatkin vielä meikkaa ja huolehtii itsestään. :) Ei se ole siinä iässä enää niin tarkkaa, vaikka rajaukset olisikin vähän sinnepäin jne. :)

    Mä ymmärrän kyllä hyvin tuon, että ne meikit muistutti sua menneistä. Kun samahan se on joidenkin vaatteidenkin kanssa. Parhaimmillaan niihin liittyy kivoja muistoja ja siksi niitä säästelee, tai sitten ne muistuttaa ikävistä ajoista. Miksei meikkeihinkin pätisi sama homma :)

    Mä muistelen vieläkin lämmöllä (Revlonin tai Max Factorin tms., merkki on jo kulunut pois) huulipunia, joita käytin mun "villissä nuoruudessa" siihen aikaan kun kävin paljon ulkona ja oli niin hauskaa ja huoletonta :) Ne on kyllä mulla tallessa vieläkin, kun olivat mun ehdottomat lempparit monta vuotta. En ole kuitenkaan uskaltanut niitä viime aikoina paljon käytellä, kun voivat olla vähän epähygieenisiä :) Mutta voisinkin esitellä ne joskus vaikka täällä, jos joku vielä tunnistaisi merkin, se olisi kivaa! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)