sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Stockmann kevätmuoti 2015

Jo ennestäänkin aika ihanalla Stockmannilla on uusi strategia, ja sen mukaisesti kevään muoti lanseerattiin Helsingin Stockmannilla näyttävästi viime viikon torstaina 5.3.2015.






Teemana oli Tyylien taistelu, Raidat vs Pallot.

Pisteet sille, joka tämän erinomaisen idean oli keksinyt!






Voiko ihanampaa enää edes olla: kevät, muoti, Stockmann, shampanja ja vaaleanpunaiset Macaronsit! 

Stockmann oli teettänyt tapahtumaa varten myös tuollaisia raita- ja pallohuiveja. Niitä voi nähdä mm. vaate- ja kenkäosaston myyjillä sidottuina eri tavoilla. Valitettavasti niitä ei saa ostaa mistään sillä ne olivat tosi nättejä, mutta Stockmannin kutsuvieraat saivat onneksi omansa. 






Olin yrittänyt pukeutua muotinäytökseen vähän teemaan sopien, ja nähtävästi onnistuin, sillä asuuni sopivat sekä raita- että pallohuivi yhtä hyvin.

Why choose, if you can have both! 






Tyylien taistelu Raidat vs Pallot käytiin naisten kenkäosastolla muotinäytöksessä.

Tuolla tanssijoiden takana istuu muuten koko Suomen muotimafia, mm. stylisti Teri Niitti ja Ellen ja muiden naistenlehtien muotitoimittajia. 






Muotinäytöksen oli stailannut ja juonsi stylisti Minttu Vesala. Hänen asunsa oli Filippa K:n. Kampauksena Minttu Vesalalla oli klassinen banaaninuttura, mutta hiuksissa oli nyt ah niin trendikäs shokkivärjäys vihreällä (!). Vaalean jakkupuvun kanssa kokonaisuus oli kuitenkin tyylikäs, mikä näytti mahdollisuudet meille business-pukeutujillekin.

Minttu oli viettänyt viime viikot Stockmannilla valitsemassa asuja muotinäytökseen jopa yötämyöten tavaratalon jo mentyä kiinni. Joka päivä tuli uusia kevävaatteita, ja välillä joku hänen valitsemansa vaatekappale oli jo ehtinyt päivän aikana loppua. Kevätmuodin valikoima onkin juuri nyt maaliskuussa Stockmannilla parhaimmillaan. 

Kevään muotitrendejä on Minttu Vesalan mukaan 5:






1. Graafinen, naisellinen sporttityyli

Valkoisen nahkatakin voi yhdistää naisellisesti mustaan hameeseen. Hameen kanssa voi käyttää myös lenkkareita New York -tyyliin. Lenkkarit kaupunkikäytössä ovat muutenkin edelleen muotia kesällä 2015.

Mustaan ja valkoiseen Minttu Vesala oli yhdistänyt tehostevärinä myös hopeaa.

Muotisuunnittelijoista tätä tyyliä edustavat mm. Alexander Wang ja Balenciaga.






2. Pehmeä nude

Beigen, hiekan, kerman, vaniljan, roosan ja kamelin puuteriset sävyt, yhdessä tai erikseen.

Business-pukeutumiseen Minttu Vesala neuvoi myös tuomaan trendikkyyttä ja persoonallisuutta joko kirkkailla väreillä tai sitten näillä pehmeillä nuden sävyillä.

Minusta tämä asu oli niin kaunis!






3. Color Blocking

Vaikutteet ovat 1920-luvun saksalaisesta Bauhaus-arkkitehtuurikoulusta. Bauhausin värejä olivat perusvärit kirkas keltainen, punainen, sininen ja vihreä. 

Tässä muuten on taas nahkatakki yhdistettynä hameeseen.






Voimakkaat, kirkkaat värit kannattaa yhdistää neutraaleihin mustaan, valkoiseen ja beigeen. Color block -trendissä niitä voidaan käyttää useampiakin yhdessä.






4. Retro Urban

1960-luku ja 1970-luku ovat kuumaa muotia tällä kaudella.

Se näkyy mm. kukkakuoseina ja bootcut-farkkuina.

Tässä kuvassa näkyvä hame oli aivan poikkeuksellisen hyvä istuvuudeltaan, minkäköhän merkin se on? Paidan tunnistin Ted Bakeriksi.






Minttu Vesala oli yhdistänyt nudeen, pastelleihin ja kukkakuoseihin mustaa, vaikka itse luulin että se on virhe.

Tässä näkyy vielä kaikki: musta laukku ja nudet kengät kukkamekon kanssa. Näyttää kuitenkin yllättävän freshiltä ja kiinnostavalta!






5. Romanttinen juhla

Romanttisuus ja juhlavuus syntyy mm. pastelliväreistä, valuvista linjoista ja pitsistä.

Myös YSL-vaikutteita näkyy, esim. musta smokkitakki voidaan yhdistää romanttiseen pitsimekkoon.

Ehkä sillä selittyy myös tuo mustan yhdistäminen nudeen ja pastelleihin, trendi näkyy taas tässä.  





Viimeisenä Ted Bakerin kaunis mintunvärinen ja pitsinen iltapuku. Ja musta kukkakimppu, totta kai.






Tyylien taistelu huipentui Stockmannilla torstai-iltana tanssiesitykseen kuuluisan Stockan kellon yläpuolella. 

Sekä raitoja että palloja on nyt runsaasti tarjolla Stockan naistenosastolla. Teen siitä vielä erikseen jutun.






Muotinäytöksen jälkeen oli mahdollisuus testata kevään uusia huulipunia naisten kenkäosastolla. Merkeiksi oli valittu parhaista parhaat: Chanel, Dior ja Guerlain.

Minusta tässä alkoi yhdistyä jo aivan liian monta ihanaa asiaa!






Kysyin Diorin meikkaajalta, mitkä ovat kevään muotivärejä huulipunissa.

Hän nosti esiin nuden, pinkin ja fuksian (263 Swan, 354 Rose Tutu ja 671 Deauville).

Koska muodissa värit ovat nudeja, voimakkaalla huulimeikillä voidaan tuoda väriä neutraaliin asukokonaisuuteen. Samasta syystä kuulemma myös Diorin kevään meikkikokoelma Kingdom of Color on hyvin värikäs.






Koska Stockmann tietää, mitä nainen tarvitsee ja haluaa, muotinäytöksen goodie bagissa oli kahvia, suklaata, Kerastasen hiustenhoitoaineita föönaukseen ja MAC:n punainen Retro Matte -huulipuna Ruby Woo. Sillä voi tehdä vaikka ne punaiset 1960-luvun alun tyyliset huulet!


Stockmann kevätmuoti 2015, osa 2 eli naistenosaston tarjonta, juttuuni tästä.

4 kommenttia:

  1. Ihana teksti, kiitos raportista ja kuvista!

    Itse en lähde kaikkiin trendeihin mukaan, mm. colour blocking on sellainen minkä kanssa mun pitää olla tosi varovainen. Oon sävyiltäni pehmeä kesä ja voimakkaat väriyhdistelmät saattavat yksinkertaisesti hukuttaa mut alleen. Mutta jee ja eläköön hillitty retro, hameet ja kirkkaanväriset huulet! Ja kiva huomata että suosikkitakkini, off-white biker-tyylinen nahkarotsi, on edelleen käyttökelpoinen muodin asiantuntijoidenkin mielestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että tykkäsit. Tätä oli tietenkin ihana myös kirjoittaa, joten olen kiitollinen Stockalle kutsusta muotinäytökseen, mahtavaa kun tällaista järjestetään! Niin inspiroivaa! :)

      Colour blocking kirkkailla perusväreillä ei ole mullekaan välttämättä ihan paras look, ainakaan yhdistettynä mustaan. Valkoisella tai beigellä pehmennettynä alkaa toimia jo paremmin.

      Kaikkiin retro-vaikutteisiin olen tietenkin aivan ihastunut. Mahtavaa kun klassinen punainen huulipuna on nyt niin trendikäs. Ja niin helppoa!

      Kukkakuosit ja pitsi ovat muutenkin lempparijuttujani, joten erittäin kivaa että ne ovat nyt muodissa. Nyt pitää ottaa kaikki ilo irti niistä! :)

      Mullakin on beige mokkanahkatakki. Tämän Stockan näytöksen perusteella se on kyllä nyt niin kuuman trendikäs että pitää ottaa heti käyttöön. Sama juttu sulla, kivaa kun inspiroiduttiin tästä! :)

      Poista
  2. Lenkkarit hameen kanssa taitaa olla mun kevään tyylisuuntaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, samoin! :)

      Syksyllä Tukholmassa näkyi valtavasti lenkkareita aivan kaiken kanssa, joten trendi tulee varmaan tänne Suomeen nyt kunnolla kesällä. Nyt kun olin Hollannissa vaikutti, että nimenomaan valkoiset lenkkarit olisivat siellä in, ja samaa olen kuullut Tukholmasta. Onneksi ostin juuri valkoiset leopardilenkkarit USA:n matkalta. :)

      Ihastuin kyllä tuolla Stockmannilla aivan valtavasti italialaisiin beige-roosa-mustiin lenkkareihin, teen niistä vielä erikseen jutun. Valitettavasti vain niiden hinta oli hieman liikaa, n. 300 euroa, joten haaveeksi jäävät. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)