torstai 19. maaliskuuta 2015

Helsinki-Vantaan ja Amsterdamin lentokentän tax freet sekä Diorin kevätkokoelma


TAAS on pyöritty lentokentillä tax freessa ja raporttia seuraa...

Viime kerralla jäimme ihmettelemään (tai ainakin minä jäin, ei ehkä kukaan muu), että ovatko meikkien kausikokoelmat kokonaan kadonneet Helsinki-Vantaan tax free -uudistuksen myötä.


No eivätpä olleetkaan, vaan Helsinki-Vantaan isosta Terminaali 2 tax freesta heti turvatarkastuksen jälkeen niitä löytyy.

Diorilta oli myynnissä tämän kevään Kingdom of Colors, johon en ole kyllä kokonaisuutena mitenkään erityisen ihastunut.

Kokoelman viisikoilla on kyllä hurmaavat nimet: House of Greens ja House of Pinks (45,95 euroa). Because it's the House of Dior, La Maison Dior, niin kuin ranskalaisia suuria muotitaloja kutsutaan.

Kokoelman iso nimipaletti Kingdom of Colors oli jo loppuunmyyty (58,95 euroa). Pidän sen värisävyjä vähän erikoisina: haaleaa violettia ja vihreää kirkkaan punaisen kanssa, mutta ilmeisesti se on silti kiinnostanut.Kingdom of Colors -kokoelman kynsilakat ovat minusta ihania. Dior on viime vuosina seuraillut kynsilakkojen pintatrendejä, ja niille uskollisesti Diorilta on nähty mm. tuoksukynsilakkoja, crackleja ja hiekkalakkoja, tosin hienostuneen hienovaraisina toteutuksina. 

Tämän kevään kokoelmassa oli yllätyksenä keväisen keltavihreä tikku- tai konfettilakka Blossoming Top Coat. En ole tosin varma kuinka hyvin tämä trendi toimi käytännössä, kun ainakin Sally Hansenilla se meni aika nopeasti ohi. 

Diorin kevään kynsilakoista punainen Glory oli poikkeuksellisen kauniin värinen. Diorin kynsilakat maksavat lentokentällä 20,95 euroa.

Oikeastaan etsin lentokentältä erään ihanan lukijani vinkistä Diorin kevätkokoelman Dior Addict It-Lash -ripsiväriä violettina. Ihastuin nimittäin näyttelijätär Julianne Mooren violettiin silmämeikkiin, jossa oli käytetty myös violettia ripsiväriä (juttuni täällä). Lentokentällä violettia ripsiväriä ei kuitenkaan ollut myynnissä, ainoastaan tavallinen musta.


Amsterdamin Schipholin lentokentällä ei myöskään myyty violettia Diorin It-Lashia. 

Ollakseen niin iso lentokenttä, en löytänyt sieltä kuin suhteellisen kompaktin kosmetiikka tax freen. Siellä olivat kuitenkin kaikki isojen merkkien kausikokoelmat kiltisti esillä.

Kuvassa YSL:n ihana Désir de Jour.

Hintataso yllätti positiivisesti ja oli sama kuin Helsinki-Vantaalla: esim. Diorin viisikot 46 euroa ja Kingdom of Colors -paletti 59 euroa eli vain 5 senttiä kalliimpia.


Violetin ripsivärin sijasta Amsterdamin lentokentältä saa kuitenkin jotakin muuta vähintään yhtä hienoa, nimittäin tulppaaneja! Kuinka loistava liikeidea myydä niitä lentokentällä.

Olen ollut kaksi kertaa aiemmin Amsterdamissa, ja kummallakaan kerralla en raaskinut ostaa tulppaaneja mukaan. Ne ovat aika kalliita (15 euroa 2 x 10 kpl), enkä ollut ihan varma miten ne selviäisivät 2,5 tunnin lennon kotiin. 


Nyt kuitenkin halusin ostaa ne, sillä onko ihanampaa tuliaista Amsterdamista näin keväällä kuin värikkäät tulppaanit?

10 kommenttia:

 1. No tulppaanit selviävät, pari vuotta Amsterdamissa asuneena voin sanoa. MUTTA, joson VHH-dieetillä, selvittyään EU-puolennturvatarkastuksesata miltei heti vasemmalla on kauppa, jossa on sokerittomia konvehteja kaupan.

  Niitä on myös Leonidaksella ennen turvat:tä. Rajoitetusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hae Amsterdam blogistani, jos näistä haluat enemmän tietoa. Kiitos, Pumpuli, ehkä meidän pitäisi perustaa travel/beauty - blogi?

   Poista
  2. Kiitos mahtavista vinkeistä! Miten voitkaan arvata, että vaikka en kyllä ole vhh-dieetillä, sokeriton suklaa kyllä kiinnostaa? Tumma suklaahan on sinänsä aika terveellistä (ja ihanaa kahvin kanssa!), mutta yritän etsiä aina mahdollisimman vähäsokerisia vaihtoehtoja. En edes tiennyt että sokeritontakin on. Ensi kerralla Amterdamissa täytyy ehdottomasti ostaa. Toivotaan että ne konvehditkin pysyvät myynnissä siellä, kun tulppaanitkin ovat olleet jo vuosia, ensimmäisen kerran olin Amsterdamissa muistaakseni 2009. Kuinka hienoa että olet asunut siellä!

   Joo, hauska idea, olisi varmasti ainoa blogi maailmassa, jossa keskityttäisiin lähinnä lentokenttien kosmetiikkatarjontaan ja muihin vinkkeihin! :)

   Poista
 2. Tuosta Diorin uudesta kokoelmasta mua on hirvittävästi kiehtonut se isoglitterinen, kirkas huulikiilto! Mutta konsulentti vihjasi että se jää normaalivalikoimiin, eli ei ole kiire hankkia <3 :) Amsterdam & tulppaanit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin tosi ihanan näköinen! Katsoin että sen nimi olisi Tiara, viittaa ilmeisesti kokoelman nimeen Kingdom of Colors. Itse rakastan niin paljon hyviä tarinoita, että toivon että Dior olisi muodostanut tämän kokoelman vielä voimakkaammin yhtenäisen teeman ympärille. Se minua tässä eniten häiritsee, yksittäiset tuotteet ovat kyllä taas hienoja. Viime kevään Marie Antoinette -teemainen Trianon oli niin lähellä tätä, että ehkä halusivat välttää nyt viittaukset Ranskan hoviin. Mutta Tiara olisi sopinut ihanasti myös Trianoniin. Kiva jos se jää myös vakiovalikoimaan!

   Tulppaanit eivät kyllä Amsterdamissa vielä kukkineet, mutta krookukset kyllä. Nurmikot olivat ihan sinisinä niitä! <3

   Poista
  2. Hei, nyt vasta tajusin yhteyden miksi minun teki alitajuisesti mieli tunkea tämä Diorin Kingdom of Colors ja Amsterdamin tulppaanit samaan juttuun: Hollantihan on vähän kuin Kingdom of Colors, ei Ranska!

   Poista
 3. Diorin Glory - niin kaunis! Ja tulppaanipellot olisi kiva nähdä. Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sinäkin olet kiinnittänyt huomiota siihen, että Glory on poikkeuksellisen kaunis sävy! Yleensä en ole niin Diorin kynsilakkojen perään (koska Chanel!), mutta täytyy myöntää että Dior on viime vuosina todella parantanut niiden kanssa. Hienoja sävyjä, kuten myös viime kevään Trianon-kokoelman vaaleansininen Porcelain, joka inspiroi minua edelleen.

   Vaikka minulla on monta tuollaista korallisen-pinkkiä punaista kynsilakkaa, harkitsin tosissani Glorya, sillä sävy vaikutti niin hyvältä. Toivottavasti koostumus olisi myös, niin kaupat tulisi!

   Olen ollut nyt kaksi kertaa maaliskuussa Hollannissa, ja kummallakaan kerralla tulppaanit eivät ole vielä kukkineet. Ensimmäisellä kerralla olin tosi pettynyt kun oli vain muutama hassu krookus, nyt tiesin jo mitä odottaa. Olisikohan niiden tulppaanipeltojen aika vielä vähän myöhemmin, esim. huhtikuussa? Ne olisi niin ihana nähdä!

   Poista
 4. Hyvissä hinnoissa tulppaanit Amsterdamin kentällä, mutta ihana tuliainen, onneksi lentomatka ei ole pitkä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tulppaanit olivat aika kalliita, lähinnä siis verrattuna siihen, että niitä saa lähikaupastani 5 eurolla kaksi 7 kappaleen punttia, ja ovat ehkä vielä tuoreemmassa kunnossa kuin Amsterdamista rahdatut lentomatkan jälkeen. Mutta silti oli ihanaa tuoda tulppaanit nimenomaan Hollannista tuliaiseksi, eli erittäin hyvä idea myydä niitä lentokentällä. Lentokentän ulkopuolella kaupungilla ne olivat totta kai huomattavasti halvempia, mutta en tiedä saako niitä turvatarkastuksesta läpi. Ja ainakin siinä on se kuljettamisen vaiva.

   Mutta kannatti siis, ilahduttavat edelleen olohuoneen pöydällä, ja toin äidillenikin nipun tuliaiseksi! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)