torstai 26. maaliskuuta 2015

Volyymia - kyllä kiitos!

KMS California kutsui tutustumaan tuuheuttaviin hiustuotteisiinsa - ja kyllä kiitos, volyymihan kelpaa aina!
Keväällä ja kesällä muotia on kuulemma ns. "nukuttu surffitukka".

Kaikkiin esimerkkikampauksiin tehtiin pohjaksi kiharat. 

Kiharat voi tehdä erilaisilla menetelmillä: suoristusraudalla, kiharruspuikolla tai lämpörullilla. Rullien osalta on tärkeää, että ne ehtivät kunnolla jäähtyä hiuksissa ennen kuin ne ottaa pois. 

Kiharan pysyvyyden kannalta on oleellisinta se, mitä on kiharoiden alla. Lakkakerroksella hiusten päällä niitä on turha saada pysymään, pohjatyö on tehtävä kiharoiden alle. 

Jos haluaa maksimoida tuuheuden, hiukset kannattaa jo pestä tuuheuttavalla shampoolla (KMS Californialla esim. Texture Shampoo). Samalla niihin pitäisi saada karheaa rakennetta. Tyveen voi suihkuttaa tyvikohottajaa, jollainen on KMS:llä esim. Add Volume Root and Body Lift. Föönauksen allekin voi laittaa esim. tuuheuttavaa muotovaahtoa tai KMS Californian Hair Play Playable Texture -suihketta, joka lisää rakennetta.
Mutta sitten päästään kihartamaan. 

Tässä kiharat on tehty suoristusraudalla. Joka väliin kampaaja suihkautti Playable Texturea, jota voi käyttää myös kuiviin hiuksiin kiharoiden alle. Tärkeää on, että se menee kiharrettaviin suortuviin kauttaaltaan, ei vain hiusten pintaan niin kuin hiuslakkaa usein suihkutellaan. Eli pitää suihkuttaa alaviistosta ja kerroksittain.

"Playable" tarkoittaa tuotteen nimessä sitä, että kampaus pysyy tuotteesta huolimatta pehmeänä ja muokattavana koko päivän, mitään kovaa hiuskypärää ei tällä saa aikaiseksi.

Lopuksi kiharat kammattiin pehmeällä harjalla auki ja tupeerattiin tyvestä kevyesti.

Viimeistelyyn ei paljon hiuslakkaa enää tarvitakaan, kun rakennetta ja pysyvyyttä lisäävä tuote on alla.

Tähän paksuun tukkaan kiharat tehtiin kiharruspuikolla. Kiharruspuikkojakin on eri kokoisia, eli jos tuntuu että kiharasta tulee söhryä, niin kannattaa koittaa kihartaa puikon paksummalla päällä tai isommalla puikolla. Tosin aukiharjauskin auttaa. Harjausta ei kannata kuulemma muutenkaan pelätä, sillä jos kiharoiden alla on kunnon tökötit ja ne ovat jäähtyneet, kiharat eivät siitä mihinkään häviä.

Tässä kiharoiden alle laitettiin KMS Californian Hot Flex Spray, joka sisältää myös lämpösuojan. Lämpösuojiakin on kuulemma erilaisia. Toiset eivät sisällä mitään pitoa, joten kannattaa tarkistaa omasi if volume is what you are after. 
Tässä tehtiin nyt high fashion -tukkaa, jota näkyy paljon muotinäytöksissä ja jota rakastan. 

Siinä trick oli se, että tukka tupeerattiin kevyesti latvasta. Päältä se saa olla jopa litteä. 

Kuvassa kampaaja näyttää, miten pääliosaan saa tehtyä lainetta. Silloin hiukset on tärkeää kihartaa kaikki samaan suuntaan kasvoihin päin, esim. kahdella jaolla. Pehmeällä harjalla voi sitten kammata lainetta esiin. Lainetta voi myös nostaa vekkikohdasta kevyesti ylöspäin kamman avulla.


Tämä tukka oli niin ihana ja mallina suloinen bloggaaja.

Viimeistelyyn käytettiin toiselle puolelle (oikealle) Playable Texture -tuotetta ja toiselle (vasemmalle) kuivavahaa Hair Play Dry Wax. Playable Texturella lopputulos on puuterisempi ja utuisempi, mutta voimakkaammin kiinnittävällä kuivavahallakaan se ei ole raskas tai rasvainen.


Niin ihana hattaratukka, I want!


Mutta ei me ohuthiuksisemmatkaan tästä masennuta, sillä seuraava kampaus on meitäkin varten.

Lohdutuksena myös kaikille muillekin, joilla kiharruspuikolla kihartaessa jää nuo latvojen päät suoriksi, että ne voivat hyvin olla myös osa lookia kuten tässä.


Eikö ole ihana kuva? Yhtään ei haittaa suorat latvat.

Kiharruksen alla on tässä KMS Californian Medium Hold Spray eli medium-tason hiuslakka. Voimakkaampi hiuslakka Maximum Hold Spray sopii vain kampauksen viimeistelyyn.

Ihana, vähän boheemi tyyli syntyi.

Kiharat saavat olla kuulemma huolettomat, sellainen "tulin juuri beachilta" -look.

Tässä vielä kaikki 3 tuotetta, joita kampauksiin käytettiin.

Kysyin kampaajalta, että mikä näistä on paras aina millaisiin hiuksiin.

Vihreä Hair Play Playable Texture sopii parhaiten jos haluaa rakennetta. Sitä voi käyttää myös kosteaan tukkaan. Se on KMS Californian myydyin tuote (hinta 30,30 euroa).

Punainen Free Shape Hot Flex Spray sopii hyvin hennommille hiuksille. Sillä saa kyllä paksuissakin hiuksissa sileää kiharaa. Voi käyttää myös kosteisiin hiuksiin. Free Shape Hot Flex Spray on KMS Californian 2. myydyin tuote (hinta 30,30 euroa).

Sininen Medium Hold Spray -hiuslakka sopii kiharruksen alle paksuun tukkaan. Sillä saa samalla myös kätevästi viimeisteltyä kampauksen.
6 kommenttia:

 1. Hienosti olet tiivistänyt olennaiset! Ihana tuo viimeinen(kin) kampaus, jota en harmi vaan ehtinyt nähdä livenä. Mun pitää nyt ihan oikeasti ottaa suoristusrauta kauniiseen käteen ja treenata kiharoiden tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä seurasta! Oli muuten hauska sattuma kun kysyin KMS:n kampaajalta missä hän on töissä, niin nykyään kuulemma Porvoossa, mutta sitä ennen Stage 11:llä. :)

   En osaa itse tehdä suoristusraudalla kiharoita, vaikka olen monta kertaa nähnyt miten se tehdään. Sen vuoksi ostin aikoinaan kiharruspuikon, ja se onkin paljon helpompi. Siinä vaan jää helposti nimenomaan latvat suoriksi, joten lohdullista kuulla, että se ei haittaa mitään.

   Vikassa kampauksessa vain kiharrettiin, tupeerattiin tyvestä ja viimeisteltiin hiuslakalla, eli sama story kuin ekassakin. Tyveen taidettiin tosin laittaa kuivashampoota tupeerauksen avuksi, joka sekin tuuheuttaa ja tuo rakennetta myös puhtaissa hiuksissa.

   Onnea matkaan, kiharat ovat ihania! :)

   Poista
 2. Aivan ihana tuo bloggaajan hattarapilvi <3 Tykkään juuri noista, vähän övereistä jättikampauksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Samanlainen kampaus tehtiin silloin myös IdHairin hiusnäytöksessä. Se tanskalainen kouluttaja teki kampauksen, mutta minulta meni silloin ohi, että miten volyymi oikein tehtiin. Nyt näin että pitää tupeerata latvasta, ei tyvestä, jotta saadaan kunnon hattaraa ja latvat jaksavat nousta.

   Sain inspiraation tästä itse kokeilla samanlaista kampausta seuraavan kerran kun on juhlat. Silloin aion vetää koko reseptin läpi eli pesu tuuheuttavalla shampoolla, föönaus tuuheuttavalla tuotteella, kiharat ja tupeeraus. Ihanaa nähdä kuinka ison tukan saan aikaiseksi omista hiuksistani! :)

   Poista
 3. Olipa kiva kooste, tuntui että sain ihan taviskielellä kiinni siitä mitä kampaaja hiuksille tekee. :) Ja koska muistelen nähneeni omassa purkkijemmassani tuon vihreän ja kenties jopa minikokoisen tuota punaista, täytyykin ottaa tukka kauniiseen käteen ja kokeilla. Mä olen hiustenlaitossa niin patalaiska ja haluton opettelemaan mitään uutta, että kaikki onnistumiset on aina huudeltava kovaan ääneen saippualaatikon päältä. Tästäkö se nyt viimein lähtee? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Yleiskielellä tuli, koska minäkään en ymmärrä muuta. :)

   Hyvät oli kyllä ohjeet, tarpeeksi yksinkertaiset ja toteuttamiskelpoiset. Minullakin on noita KMS Californian tuotteita jo ennestään blogin kautta saatuina, mutta en ole osannut käyttää niitä oikein mihinkään. Tässä näkee, että periaatteessa muotoilutuotteetkin kannattaisi ostaa kampaajalta, niin saisi samalla kunnon ohjeet niiden käyttöön. Itseni on ainakin tosi vaikea ymmärtää eri puteleiden ohjeista, että millaiseen tukkaan ne parhaiten käyvät ja mitkä ovat erot.

   Minullakin on nimenomaan tuo vihreä ja punainen pullo kotona, joten oli kiva kuulla, että nimenomaan ne sopivat myös ohuehkoihin hiuksiini parhaiten. Lohdutuksena muuten myös, että kampaaja sanoi tuolla, että mitä lyhyemmät hiukset, sitä helpompi nämä kampaukset on periaatteessa tehdä, koska esim. kiharat nousevat paremmin. :)

   Sain tosi hyviä ohjeita kiharoiden tekoon aikoinaan myös TRESemmen kampaajilta:

   http://pumpulipupu.blogspot.fi/2013/04/kestava-ja-runsas-kiharakampaus.html

   Silloin kiharat pohjustettiin myös hiuslakalla, ja ymmärsin ensimmäisen kerran, että sitä varten pitää olla pehmeä hiuslakka, ei mikään extrastrong. Sitä ohjetta olen myös menestyksekkäästi noudattanut, mutta tässä tuli vielä lisävinkkejä.

   Tosi ihana oli myös Pinkki Paplari -kampaamon vintage-hiustyylikurssi, jossa kahden päivän aikana oikein kädestä pitäen opeteltiin kiharoiden teko, sillä ne ovat monen vintage-kampauksen pohjana:

   http://pumpulipupu.blogspot.fi/2014/02/vintage-kampauskurssilla-pinkki.html

   Sen jälkeen on kyllä kampaukset onnistuneet, eli suosittelen lämpimästi! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)