maanantai 5. tammikuuta 2015

Diorin kevätkokoelma?

Auringonpaiste on taas hullaannuttanut minut haaveilemaan keväästä ja Diorin kevään meikkikokoelmasta.

Viime vuonna kestin näköjään ratkaisevasti pidempään, 7.1.2014 asti, ennen kuin kirjoitin kevätmeikeistä (juttuni täällä).

Diorin kevään 2015 meikkikokoelma selviäisi varmaan nopeasti googlaamalla, mutta minusta on hauskempaa unelmoida ja odottaa sen saapumista Stockmannin kosmetiikkaosaston (also known as heaven) kirkkaiden valojen alle.

Voikohan uusi kokoelma kuitenkaan mitenkään olla ihanampi kuin viime vuosien kevätkokoelmat?


Diorin kevään 2012 kokoelman nimi oli Garden Party. Inspiraationa oli Christian Diorin puutarha Normandiassa Granvillessa. Siellä on edelleen hänen vaaleanpunaisessa kotitalossaan Dior-museo, jossa haluaisin käydä.

Garden Party -kokoelmassa yhdistettiin liilaa ja vaaleanvihreää. Mieleeni jäivät erityisesti kokoelman ruusuntuoksuiset kynsilakat, violetti Forget-me-not ja vaaleanvihreä Water Lily. Alkuperäinen blogijuttuni Garden Party -kokoelmasta löytyy täältä.


Vuoden 2013 kevätkokoelma oli nimeltään Cherie Bow (linkki blogijuttuuni). Siinä inspiraationa olivat baletti, silkkinauhat ja rusetit. Värinä dominoi ihana vaaleanpunainen.

Cherie Bow -kokoelman mainoskuvassa koko meikki on tehty vaaleanpunaisella: vaaleanpunainen luomiväri, huulipuna ja kynsilakka. Näyttää viehättävältä ja käyttökelpoiselta edelleen!


Diorin kevään 2014 kokoelman nimi oli Trianon Marie Antoinetten Versaillesin alueella sijaitsevan Petit Trianon -palatsin mukaan. Haluaisin käydä myös siellä.

Trianon-kokoelmassa juhlittiin pastelleilla. Kokoelman pääväri oli vaaleansininen, jonka värinen oli myös Porcelaine-kynsilakka.  


Väri-imperiumi Pantonen mukaan (linkki) kevään 2015 värejä ovat ennen kaikkea viileät ja vetiset sinisen sävyt: vaaleansiniharmaa Aquamarine, turkoosi Scuba Blue ja keskisininen Classic Blue sekä vaaleanvihreä Lucite Green.

Dior teki sinisellä ja vihreällä jo kesäkokoelmansa 2013 Bird of Paradise, joten saattaa olla että Diorin keväässä ei kuitenkaan nähdä pelkkää sinistä ja vaaleanvihreää. Sininen oli suuri muotiväri viime talvena, ja sitä käytettiin näkyvästi myös Diorin kesän 2014 Transat -kokoelman mainoskuvassa yhdessä kirkkaanpunaisen kanssa.

Muita vaihtoehtoja kevään 2015 väreiksi ovat Pantonen mukaan murrettu vaaleanpunainen Strawberry Ice, vaalea oranssi Tangerine, keltainen Custard ja vaaleanharmaa Glacier Gray. Lisänä on lämmin beige Toasted Almond.

Pantonen väripaletista keväälle 2015 tulee minulle itseasiassa mieleen Diorin kesän 2012 Croisette Collection (juttuni täällä). Siinä oli murrettuja lämpimiä ja kylmiä taitettuja pastelleja. Kokoelman inspiraationa oli Cannesin rantakatu La Croisette, jossa olen sentään käynyt.  

Lähes kaikkia Pantonen vuoden 2015 värejä on mielestäni taitettu harmaalla. Harmaalle perustuva meikkikokoelmakin on aikoinaan tehty, nimittäin Estee Lauderin syksyn 2011 Modern Mercury. Sittemmin Estee Lauder on flirttaillut harmaan kanssa muutenkin, mm. kevään 2013 Pretty Naughty -kokoelmassa, jossa oli nimenomaan harmaalla taitettuja pastelleja. Myös Dior käyttää harmaata usein neutraalina lisänä. Diorin vuoden 2011 Montaigne-kevätkokoelma rakentui kokonaan harmaalle ja vaaleanpunaiselle värille, joten ihan samoihin sävyihin Dior tänä vuonna tuskin päätyy.

Vuoden väri on Pantonen ennustuksen mukaan ruskean-viininpunainen Marsala, mutta sillä Dior tuskin tekee kevätkokoelmaa.

Eniten odottaisin ihanien liilan ja vaaleanvihreän tekevän taas paluun. Jo olisi aikakin vuoden 2012 jälkeen, vaikka viime kevään Trianon-kokoelmassa ilmestyikin juuri liila ja vihreä sinkku-luomiväri. Olen saanut ne aikoinaan blogin kautta, joten ainakin voin itse ottaa ne nyt kevääksi käyttöön.

Joka tapauksessa toivoisin Diorilta kevään kunniaksi pastelleja ja heleitä värejä, sillä ainakin Diorin syksyn 2013 harmaalla taitettu ja murrettu Mystic Metallics -kokoelma oli synkkä näky. Siitä en vaivautunut kirjoittamaan edes blogijuttua, vaikka sen meikkejä näkyykin tässä ja tässä jutussa.
  

Toisaalta Diorin kevään 2010 Boudoir Collection oli aivan hurmaava yhdistelmä violettia, vaaleanpunaista, harmaata ja pitsiä, joten kyllä harmaillakin sävyillä voi onnistua.

Jännityksellä odotan Diorin kevättä!

9 kommenttia:

 1. No pitihän se heti googlata tuo Diorin kevät ;).

  VastaaPoista
 2. Arvaas meninkö googleen sun pohdiskelujen jälkeen? En meinaten itsekään ole katsonut millainen kokoelma on. :D

  VastaaPoista
 3. Nyt pitää munkin googlettaa :) Sinä senkin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos tytöt, olittepa kohteliaita kun ette paljastaneet mitään, vain googlailitte hiljaa. :)

  Mutta tässähän kävi tietenkin niin, että en itsekään malttanut olla googlaamatta kokoelmaa. :)

  Täytyy kyllä sanoa, että olen vähän pettynyt. Mutta aika lähelle Pantone ennusti, uskomatonta. Ehkä kokoelma vaatii vähän sulattelua, jotta sen tyylikkyyden ymmärtää, mutta on kyllä erikoinen valinta kevääseen. Ei mitään vastaavaa kuin aiemmin, vaan taas jotakin ihan uutta Diorilta. Pitää vähän vielä miettiä mitä mieltä olen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä kommentoija memmulin kanssa, että Guerlain on todellakin huitaissut mennen tullen ohi Diorin, vaikka suuri Dior fani olenkin. Olen aina ajatellut, ettäGuerlain on enemmänkin parfyymitalo, mutta heillä on ainakin aivan loistavat puuterit ja meikkivoiteet. Uusi kevätkokoelmakin oli syötävän suloinen ja tilasinkin jo uuden meikkivoiteen netistä.
   Diorin kevät 2015 oli todella outo. Toisaalta viimekeväisen Trianonin jälkeen on vaikea vetäistä enää paremmaksi. Onneksi voin käyttää Trianon kokoelman meikkejä tulevanakin keväänä. Minulla on ne lähes kaikki :)
   Katsku

   Poista
  2. Guerlain tosiaan teki taas kiinnostavan kevätkokoelman hyödyntäen menestystuotettaan Meteorites-puuterihelmiä. Erityisesti minua kiinnostaa myös se uusi pohjustusvoide Baby Glow. Myös pinkit poskipunameteoriitit vaikuttivat ihanilta. Inspiraatiota koen myös sen vaaleanpuna-vaaleansinisen luomiväripaletin Les Nuees osalta. Eli Guerlain onnistui ainakin minun mielestäni tänä keväänä huomattavasti paremmin kuin Dior.

   Mutta kuten hauskasti sanoit: Diorin viime kevään suloista Trianonia on vaikea ylittää, joten ehkä Diorille iski rimakauhu ja tästä tuli tällainen välivuosi. Tosin täytyy kyllä sanoa, että kun nyt näin Diorin Kingdom of Colorsin kaupassa, ei se näyttänyt yhtään niin synkältä kuin etukäteen. Eli varmasti jotkut yksittäiset tuotteet voivat olla oikein kivoja, mutta kokonaisuus ei valitettavasti saanut tänä vuonna innostumaan. Eli meikkaillaan me vain ihanilla Trianoneilla tämäkin kevät! :)

   Poista
 5. Hieman myöhässä kommentoin, on tullut luettua ulkomaisia blogeja juuri tulevien kokoelmien takia.

  Asiaan. En tiedä miksi, mutta Diorin kiinnostavuus on jotenkin lässähtänyt viime aikoina. Uudet viisikotkaan eivät aiheuttaneet riemun kiljahduksia. Suurin syy on varmaan se, etten välttämättä tarvitse mitään, mutta...

  Kevään kokoelmasta voisin hankkia Mono Fairy Greyn. Iso paletti on jotain outoa, ainakin kuvista katsottuna. Huulituotteet ja luomivärit samassa on vähän ristiriitaisia minusta, lähinnä siisteyden ja säilyvyyden kannalta.
  Kirjoitit joku aika sitten Diorin Garden Clutchista, joka on todella kaunis. Minulla on se sama ja olen jo ruvennut nuuskimaan huulikiiltoja epäilevästi. Vaikka ne ovat kannen alla etteivät sotkeennu ja käytän niitä sudilla, uskon niiden tulevan tiensä päähän ennen luomivärejä. Pitääkin ottaa tehokäyttöön kiillot, käytettäväksihän ne on hankittu. Vähemmän harmittaa loppunut, kun pilaantunut.

  Guerlain on huitaissut Diorista ohi helposti. Odotan innolla milloin kevät tuotteet tulevat myyntiin. Vaikka poskipuna-pallurat on pahvirasiassa, haluan ne omaksi. Ja pressatut meteoriitit ja Baby Glown ja kynsilakkakin menisi. Sori jos spoilasin, etkä ole googlannut. Kannattaa käydä vilkaisemassa, hattaraa ja hempukkaa on tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kyllä niin ihanaa aikaa, kun kaikkien merkkien kevään meikkikokoelmat ilmestyvät. Juuri kevätkokoelmat ovat yleensä lemppareitani! :)

   Diorin viime kevään Trianon Collection oli minusta aivan täydellinen. Samoin minusta kesän Transat oli mahtava aihe. Syksy meni minulta vähän ohi, pääasia oli kai viisikkojen uudistus ja upea Trafalgar-paletti. Eli siihen asti Dior on kyllä menestynyt minusta hyvin, mutta joulukokoelmista en ole jaksanut niin innostua, mielestäni ei hirveästi mitään uutta. Mutta hyvin kuvasit kyllä tuota tämän kevään kokoelmaa: outoa. En oikein ymmärrä aihetta, miten se liittyy Dioriin tai Ranskaan? Monogrammiakaan en ensin ymmärtänyt, mutta ilmeisesti siinä on Christian Diorin nimikirjaimet, sinänsä kyllä hienoa. Uskon, että meikit ovat varmaan Diorin takuulaatua ja käyttökelpoisia, mutta mitään hirveän suuria inspiraation hetkiä en kyllä kokenut, toisin kuin esim. viime kevään Trianonin kohdalla. Täytyy nyt tietenkin vielä katsoa sitten kun kokoelma on kaupoissa, mutta so far: not much.

   Olen nykyään aivan ihastunut Garden Glutchiin. Se oli minulla aluksi melkein käyttämättä vuoden-pari, kunnes vihdoin kokeilin sitä kunnolla, ja nyt käytän sitä jollakin tavalla melkein päivittäin. Tosin kyllä vain luomivärejä, en huulikiiltoja, jotka kyllä kieltämättä nätisti sopisivat yhteen luomivärien kanssa. Itse pidän huulikiiltoja paletissa aika turhina, juurikin samasta syystä kuin sinäkin. Siksi toivoisinkin että Dior luopuisi tästä käytännöstä. Mutta ehkä jotkut haluavat paletteja, joilla voi tehdä koko meikin. Ainakin se on kätevä esim. matkoilla!

   Guerlainilla on ollut kyllä ihania meikkejä viime aikoina, ja laatu on ollut todella korkea. Viime kevään taiteesta inspiroitunut kokoelma Meteorits Blossom, jossa oli myös mintunvihreää luomiväripaletissa ja ne Bubble Blushit, oli kyllä super-innostava. Silloin pääsin Guerlainin ranskalaisen meikkitaiteilijan meikkiinkin, joka vieraili Helsingin Sokoksella. Toivottavasti tänä keväänäkin olisi joku vastaava ihana tapahtuma. Tämän kevään Les Tendres -kokoelmasta tulikin juuri mainos, että sen pitäisi olla nyt jo tällä viikolla esittelyssä Helsingin Stockmannilla. Pitää ehdottomasti käydä tutustumassa! :)

   Poista
  2. Siis tietenkin Diorin Garden Clutch, sorry kirjoitusvirhe! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)