maanantai 19. tammikuuta 2015

I Love Aerobic ja aerobicmuoti 2015

Aerobic on ollut ykköslajini ja rakkauteni jo 1990-luvun lopulta lähtien.

Viime aikoina sen paikkaa ovat kyllä haastaneet erilaiset pehmeämmät lajit kuten pilates ja jooga sekä erityisesti tanssi.

Yksi talven kohokohdistani on aina tammikuussa Helsingissä Mäkelänrinteen uimahallissa järjestettävä I Love Aerobic -tapahtuma. Tarjolla on 6 tuntia aerobicia putkeen, uutuuslajeja ja uusia kiinnostavia ohjaajia. 

Esim. viime vuonna superhauskat Anne ja Ellu Ny reenataan -blogista (kyllä, näillä naisilla on sattumalta samat nimet kuin Kumman kaa) vetivät mahtavan David Fusion Workoutin, joka yhdisti tanssia, lihaskuntoa ja venyttelyä. 

Fusion on nyt muotia: esim. Barre, joka yhdistää balettia, joogaa ja pilatesta tai Piloxing - yhdistelmä pilatesta, balettia ja boxingia.

Luulen olevani yksilöllinen, mutta huomasin taas, että mieltymykseni ovatkin valtavirtaa. Tänä vuonna 6 tunnista I Love Aerobicissa 4 oli tanssia (Fix Fiilis, Sweat & Dance, Booiaka ja Dance Aerobic). Parhaiten virtasi ohjaajalegenda Suski Hakulisen rautaisella kokemuksella Booiaka.


I Love Aerobic on myös hyvä tilaisuus checkata vuoden aerobic asumuoti.

Ei tarvitse kuin katsoa, mitä kaksikymppisillä misuilla on päällään, and you know.

Muotia ovat edelleen hedelmänväriset lenkkarit ja neon-värit. Ykkönen on keväällä selvästi neonkeltainen.  Neon-värejä yhdistellään myös neutraalimpiin: valkoiseen, vaaleanharmaaseen ja pastelleihin.  


Myös oranssi on hot, ja pinkki varmaan ikuisesti suosittu tyttöjen keskuudessa.Lavalla aerobic-idolini, joka hänkin on oikeastaan tanssinopettaja: ihana Veera Malmivaara.

Ja tietenkin neon-oranssissa puserossa ja pinkeissä lenkkareissa!

2 kommenttia:

 1. Mä olen jämähtänyt jazz-housuihin enkä laittaisi päälle tuollaisia hiihtohousuja :D Enkä mitään neonväristä. :)

  Kävin joskus sellaisessa "mummojumpassa" ja oli jotenkin suloista, miten niillä vanhemmilla naisilla oli päällä 80-luvun vaatteet, esim. ohuet sukkahousut, säärystimet ja sellainen "uimapuku" (mikä lie nimeltään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hauskasta kommentista! :)

   Olin kokonaan jo unohtanut ne jazz-housut, vaikka niitä ja vain niitähän käytettiin aerobicissa koko 1990-luku ja 2000-luvun alkupuoli. Itsekin olen silti siirtynyt 5-7 vuotta sitten käyttämään tuollaisia tiukkoja trikoita aerobicissa, eikä tuolla I Love Aerobic -tapahtumassakaan näkynyt nyt yksiäkään jazz-housuja, vaikka aerobiccaajia oli varmaan satoja. Mutta sellaisia vaatteita kannattaa tietysti käyttää, mihin on itse tyytyväinen ja mistä tykkää. Pitäisi ehkä itsekin ottaa taas jazz-housut käyttöön, kun ne imartelevat ainakin minun vartaloani paljon paremmin kuin tuollaiset kaikkialta tiukat trikoot.

   Aloitan perjantaina jazz-tanssin, joten hauskaa nähdä millainen pukeutumiskoodi siellä on. :)

   Oi ne ihanat 1980-luvun aerobicvarusteet, miten nostalgista! Vaatekappaleen, jota muistelet, nimi on tietääkseni body, ja niitä ei ole kyllä näkynyt missään pitkään aikaan. Tai baletissa niitä taidetaan vielä käyttää, samoin kuin säärystimiä. Sellainen asu olisi taas uudelleen todella cool, hauskaa kun muistutit!

   Jonain vuonna tuolla I Love Aerobicissakin oli sellainen oikein kunnon vanhanajan aerobic-tyyliin pukeutunut täti, jolla oli sukkahousutrikoot, body ja säärystimet, vitsit miten kivalta näytti! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)