lauantai 17. tammikuuta 2015

Blow Dry Bar ja muut pikakampauspalvelut

Olen toivonut, että Suomessakin yleistyisi mahdollisuus saada kampaamossa föönaus tai pikakampaus edullisesti, ilman ajanvarausta. 

Ajatelkaa kuinka ihanaa: mennä kampaukseen vaikka ennen illan juhlia, tai esiintymistä tärkeässä tapahtumassa. Ei vain kaksi kertaa naisen elämän aikana: ennen häitä ja vanhojen tansseja.

Nyt kosmetiikkajätti L'Oreal on tarttunut asiaan ja on tuomassa tätä palvelua maailmalta Suomeen usean eri brändinsä alla.


L'Oreal on pystyttänyt täksi viikoksi Helsingin Stockmannin aulaan Kerastase Blow Dry Barin, joka mainostaa oikeastaan Stockan 7. kerroksessa Crystal Hair -kampaamossa pysyvästi olevaa Blow Dry Baria.

Ideana on, että asiakas saa pesun oman hiuslaatunsa mukaisilla tuotteilla, professional föönauksen ja muun hiustenmuotoilun. Tai sitten voi ottaa ymmärtääkseni myös pelkän pikakampauksen kuiviin hiuksiin.

Aikaa menee hiusten pituudesta ja valitusta tyylistä riippuen n. 30-45 minuuttia ja hinta on n. euron minuutilta, eli 30-45 euroa.

Kerastase Blow Dry Bar on myös Tampereella Hair Garagessa.


Kerastase Blow Dry Barissa on valittavana useita eri kampausmalleja. Kuvassa taustalla olevassa esitteessä näkyy fiiliskuvia: voi pyytää laineita, nutturaa, mitä vain. Kampaaja voi tehdä myös jotakin yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaan.

Pikakampauspalveluun Crystal Hairiin voi mennä spontaanisti ilman ajanvarausta, tai jos haluaa varmistaa ajan, sen voi varata myös etukäteen.


Kerastasen lisäksi vastaavia pikakampauskonsepteja on L'Orealin muiden brändien alla.

Redkenilla on Style Lab -palvelu, jossa on valittavana eri kampausmalleja kuiviin hiuksiin.  Redken Style Minute Lab on Helsingissä City Centerissä Piece of Hair -kampaamossa, jossa olen muutaman kerran käynytkin (juttuni täällä ja täällä). Siellä on valittavana 4 eri vaihtuvaa kampausmallia. Hinta on 20 euroa 20 minuuttia, ja euron jokaiselta ylittävältä minuutilta.

Redken Style Lab/Blow Dry Bar (jostakin syystä palvelu on jälkimmäisellä nimellä, vaikka kyseessä ovat ilman pesua toteutettavat pikakampaukset) on Helsingissä myös Peili-kampaamossa (Freda 16), jossa on ymmärtääkseni enemmän kampausvaihtoehtoja ja hintakin on kalliimpi, 30 minuuttia, 39 euroa.

Piece of Hairin pikakampauspalvelu alkaa olla jo käsite Helsingissä, ja kampauksia tehdään kuin liukuhihnalta varsinkin kesälauantaisin. Peilin palvelu on varmaan ylellisempi.

L'Orealin pikakampauskonseptin nimi on Look Bar, ja se on tarjolla ainakin Salon Victoria -kampaamossa Helsingin Kasarminkadulla ja Pasilassa. 


Kävin itse eilen Stockmannin aulassa tämän viikon olevassa pop-up Kerastase Blow Dry Barissa, jossa pikakampaus oli tapahtuman ajan ilmainen. Voiko olla ihanampaa kuin pikakampauksia Stockalla for free!

Minulle tehtiin nätti, huoleton banaaninuttura n. 20 minuutissa.

Aluksi kampaaja suihki pohjaksi hiuksiin muutaman kerroksen hiuslakkaa Kerastasen palkitulla Laque Noire -hiuslakalla. Tällaista kampauspohjaa ei suositella päivittäiseen käyttöön, sillä se ei sisällä lämpösuojaa, mutta pikakampaukseen se toimii hyvin. Kampaaja olikin oppinut kikan Pariisissa paljon muotinäytöksiä tekevältä kampaajalta.

Hiuslakkapohjalle tehdyistä kiharoista tulee loivia, enemmän vain taipuisia suortuvia, jotka sopivat nimenomaan kiinniolevaan kampaukseen. Siihen päälle vain tupeeraus, muotoilu nutturaksi ja kiinnitys pinneillä, ja kampaus oli valmis.  

Pikakampauksessa olikin kiva lähteä blogitapahtumaan tapaamaan huippumalli Anne Kukkohovia!

2 kommenttia:

 1. Kylläpä on kaunis klassikkonuttura <3. Olisinpa huomannut ko tarjouksen, niin varmasti olisin käynyt Stockalla. Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nutturasta tuli ihana. Kuin banaaninuttura, mutta vähän huolettomampi ja sillä tavalla modernimpi. Classic with a twist. :)

   Harmi kun en ehtinyt kirjoittaa tästä aiemmin, niin että Kerastase Blow Dry Bar Stockan alakerrassa olisi vielä ollut auki. Kävelin siitä kyllä ohi jo alkuviikosta, ja ihmettelin kyllä että mikä ihmeen Blow Dry Bar, mutta vasta loppuviikosta minulla oli aikaa kysyä tarkemmin. Ja silloin vasta selvisi tuo ihana pikakampausmahdollisuus. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)