lauantai 10. tammikuuta 2015

Pinkki Paplari -kampaamossa

Pinkki Paplari on vintage-hiustyyleihin erikoistunut kampaamo Helsingissä. Se on nyt syksyllä muuttanut Taka-Töölöstä Etu-Töölöön (Museokatu 20-22) vähän paremmille apajille.

Kävin Pinkki Paplarissa viime keväänä ihanan kahden päivän Pink Me Up vintage-kampauskurssin (juttuni täällä). Seuraava kampauskurssi järjestetään ensi viikonloppuna 17.-18.1.2015, ja ainakin vuodenvaihteessa siellä oli vielä muutama paikka vapaana. 


Pinkki Paplarissa tehdään myös asiakkaille vintage-kampauksia, joita ei melkein mistään muualta saa. Huomio Helsingin vanhojentanssijat: hello 1930-luvun lainekampaus, 1940-luvun Hollywood glamour -kiharat tai 1960-luvun jättinuttura! 


Pinkki Paplarissa on viehättävä vanhanajan amerikkalainen beauty parlour -sisustus.

Kampaamon lattia on liiketilan alkuperäinen musta-valkoinen shakkiruutu. 

Seinät ovat mintunvihreät (hello taas!) ja kalusteet punaiset. Sisustuksessa hyödynnetään vastavärien punaisen ja vihreän kontrastia sen sijaan, että seinät olisi maalattu vaaleanpunaisiksi, joka näyttäisi varmaan ihan kivalta sekin. Taustalla soi 1950-luvun musiikki, esim. Elvis. Ihana kokemus vain istua pari tuntia kampaajantuolissa!


Varasin ajan Pinkki Paplariin ennen uutta vuotta, sillä toiveenani oli josko kampaaja ehtisi värjäyksen ja leikkauksen lisäksi tehdä minulle myös pikakampauksen uudenvuodenjuhliin. Siihen ei valitettavasti jäänyt aikaa, mutta onneksi sain kampaamossa istuskellessani lukea kampaaja-Hannan Golden Vintage -lehdelle antamia kampausohjeita. 

Halusin tehdä lämpörullilla kiharat. Niihin on hyvä suihkuttaa suortuva kerrallaan kampausnestettä ennen rullaamista. Se myös nopeuttaa kuivumista. Kun rullaus on tehty, kannattaa pinnallekin suihkuttaa vielä kevyesti kampausnestettä.  Ostin Paplarista mukaan Four Reasonsin Cristal Styling Mistin, jota Hanna suositteli.


Kun rullat on avattu, voi kiharan pysyvyyttä vielä parantaa suihkauttamalla aavistuksen kevyttä tai keskivahvaa hiuslakkaa. Kiharan saa harjata kunnolla auki ennen tupeeraamista. Tupeerata kannattaa eri jaotuksilla kuin millä kiharat on tehty. Myös tupeerattua kiharaa voi harjata muotoonsa pehmeällä harjalla. 

Kiharat viimeistellään hiusvahalla kiillottamalla. Siihen Hannan vinkki oli, että vaha kannattaa ensin levittää koko käsiin ja lämmittää siinä, ettei se lässäytä kiharaa. 

Koko kampauksen ohje on Golden Vintage -lehden lokakuun numerossa.


Minä tein lopulta juhliin 1940-luvun "huijausrullat" eteen (ohjeeni kampaukseen täällä). Koristeeksi laitoin Tiisin' Designin hiuskoristeen, jonka ostin viime jouluna Ofelia Market -myyjäistapahtumasta. Hiuskoristeet ja kukkaset ovat vintage-kampauksissa muutenkin käteviä, sillä niillä voi tarvittaessa peitellä vähemmän onnistuneita kohtia. Tässähän siihen ei toki tarvetta ollut. :)

Kuvassa näkyy myös Pinkki Paplarissa tehty hiustenvärjäys. Tavoitteena oli naamioida punaista väriä vasten harmaalta näyttävää tyvikasvuani, tällä kertaa vaaleilla raidoilla, enemmän omaa väriäni kohti. 

Olin itseasiassa vähän yllättynyt että Paplarissa tehtiin raitoja, sillä olen kuullut että vintage-kampausten pohjaksi sopisi parhaiten yksivärinen ja tasapitkä tukka. Hiusten on myös hyvä olla mahdollisimman hyväkuntoiset ja kiiltävät. Toivottavasti itsekin menen sitä kohden, jos nyt pääsen eroon jatkuvasta värjäyskierteestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)