maanantai 23. kesäkuuta 2014

Vintage-kaunottaria ja siipiautoja

Vietin kaikkien aikojen parasta juhannustani fiftari-seurassa.






Paikalle in the middle of nowhere sateiseen Vammalan Ellivuoreen oli saapunut kahdenlaisia kaunottaria: rakastamiani siipiautoja (Tailfins) ja sitten niitä perinteisempiä.






Naisilla oli upeita kampauksia, meikkejä ja vintage-tyylisiä vaatteita.

Ujostelin vähän kuvauslupien pyytämisen kanssa, mutta muutaman upean kampauksen sain kuitenkin teille taltioitua.

Tässä on tällainen "do", jossa oli pallomainen, runsas tupeeraus takana ja edessä pyöristetty, pullea Bettie Page -otsis. Homma oli taidokkaasti kiinnitetty Bandana-huivilla.  






Tarkkailin ladyjen tyyliä, ja huomasin että fiftari-lookiin kuuluu monta alasuuntaa: tropical (Hawaii-kukkia), jungle (leopardia ja muita eläinkuoseja), navy (raitaa sekä sinistä, punaista ja valkoista), preppy (kellohelmaisia kukkamekkoja, helminauhoja, rusetteja, ponihäntiä, hiuspantoja), country (ruutupaitoja, farkkua, bootseja, cowboy-hattuja) jne. 






Tässä on laulajatar Miki Lamarr ja hänen pin up -tyylinen taidonnäytteensä. 

Musta, sileä, kissamaisen kiiltävä tukka oli löysillä glamour-kiharoilla. 






Myös  miehillä oli hienoja tyylejä. Erityisesti ihastelin öljyisen näköisiä otsatöyhtöjä, Quiffeja.

Olisin halunnut kuvata sellaisenkin teille, mutta arastelin mennä selittämään kenellekään miehelle: "Sulla on upea tukka. Mä pidän sellaista kosmetiikkablogia ja...". Ensi kerralla yritän olla rohkeampi ja saada kuvattua jonkun oikein rasvaisen näköisen otsakiehkuran, sillä ne olivat tosi makeita.

Myös yhdellä naisella oli pöyhkeäksi tupeerattu Quiff/Pompadour yhdistettynä Mohawk-tyyliin leikattuihin hiuksiin, näytti ihan hävyttömän hyvältä!






Shoebox Revue -bändin Miss Ellilla oli myös ihana juhannus-tyyli: valkoinen kukkaseppele hiuksissa ja punaiset Mary Jane -kengät, jotka eivät valitettavasti näy kuvassa.   

You, yes I mean you, you look so good!






Tämä fantastinen Ford Fairlane Skyliner oli suosikkini autoista. 






Ja tässä oli puolestaan täydellisen huolitellut, ihanat sileät vintagekiharat ja Victory Rollsit. 





Kauneuden kruunasi vielä trooppinen kukka.

Hawaii-vaikutteet tulivat muotiin 1940-luvulla toisen maailmansodan jälkeen (mm. Pearl Harbor). Sieltä ovat peräisin myös Aloha-paidat, kukkaleit, pool partyt ja Tiki-baarit.






Näytän teille vielä omankin kampaukseni, vaikka se ei näiden kaunottarien tasolle yltänytkään. 





Tein "huijaus" Victory Rollsit tupeeraamalla vain ohimoiden sivusta takaa, kieputtamalla suortuvat ohimoilta itsensä ympäri ja työntämällä eteen, niin että latvat jäivät vapaaksi. 

Rullilla kiharretut hiukset yritin kammata takaa löysästi läpi yhdeksi suureksi kiharamatoksi. Hiusvahaa olisi pitänyt käyttää kuitenkin vielä runsaammin, jotta olisin saanut paremmin siloiteltua, yhtenäistä kiharaa. Nyt tukka jäi liian pörröiseksi.






Amatöörimäisesti näkyviin jääneet hiuspinnini piilotin trooppisten kukkien taakse (saatu blogin kautta Glitteristä). 

Aika täydestä silti meni ja fiilikseen pääsin, vaikka tukkani ei ollutkaan yhtä kiiltävän viimeistelty kuin oikeilla vintage-kaunottarilla. 

Ihana juhannus, toivottavasti teillä oli myös!

6 kommenttia:

  1. Hyvältä kyllä näyttää tuo tukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana! :)

      Minähän olen käynyt sekä Pinkki Paplarin että Pin Up Garagen vintage-kampauskurssit, joten ainakin teoriassa minun pitäisi osata tehdä kampaus. Jossakin todella syvällä vain istuu likaisten ja latteiden hiusten pelko, joten siksi minun on todella vaikeaa vetää hiuksiin hiusvahaa niin runsaalla kädellä kuin vintage-kampaukset vaatisivat, vaikka niin näyttäisi varmaan vieläkin paremmalta. Ehkä seuraavalla kerralla uskallan, nyt kun näin kuvistakin että miten pörröiseltä tällaisena näyttää. :)

      Poista
    2. Ota joku rauhallisen sunnuntain kampauskokeilupäiväksi, kokeilemalla sen oikean annostuksen oppii :) Vintage-kampauskurssi olisi kyllä ihan mahtava. Ehkä itsekin suuntaan sellaisella kunhan saan omaan tukkaa vielä vähän pituutta lisää!

      Poista
    3. Kiitos Heidi hyvästä neuvosta! Näin täytyy tehdä kun en esim. työpäivinä halua riskeerata kulkemista rasvalettinä ympäriinsä. :)

      Suosittelen kyllä lämpimästi tuollaista vintage-kampauskurssia jos aihe kiinnostaa. Erityisesti Pinkki Paplari -kampaamon kaksipäiväisellä kurssilla sai kyllä loistavat pohjatiedot vintage-kampauksien tekemisestä. Eikä hiustenpituuskaan ollut este: lyhyttukkaiset ladyt tekivät aivan upeita 30-luvun lainekampauksia, joita ei pidempiin hiuksiin oikein saakaan. Ja Marilyn-kiharatkin näyttävät parhailta alle polkkapituisessa tukassa. :)

      Pinkki Paplari on muuten muuttanut Etu-Töölöön Museokadulle. Pitää itsekin käydä siellä ihastelemassa uutta liiketilaa! :)

      Poista
  2. Ihanan kampauksen olet onnistunut tekemään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)

      1950-luvun tyyli miellyttää omaa silmääni kovasti, joten siksi haluaisin oppia tekemään tuollaisia ihania fifties-kampauksia. Minuun iski kuitenkin ujous ja epätoivo heti hotelli Ellivuoreen tullessamme kun näin kaikkien naisten upeat vintage-kampaukset. Heti seuraavaksi aloin sitten himoitsemaan niistä kuvia tänne blogiin teidänkin nähtäväksenne ja itselleni oppimateriaaliksi. Pitää vielä harjoitella lisää, jos oppisin tekemään vielä aidompaa vintage-kiharaa. Runsaasti hiusvahaa vain lisää, sen tajusin ainakin nämä kuvat nähtyni. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)