sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Diorin meikkitutorial-videot

Pitkästä aikaa meikkejä, sillä haluan vinkata teille Diorin tutorial-videoista. 


Ihastuin keväällä kovasti Diorin Trianon-kokoelmaan, ja kokeilin toteuttaa mainoskuvan meikin pelkästään kuvasta mallia katsomalla (juttuni täällä). 

Tällaista jälkeä tuli silloin.

Minulla ei ole Trianon-kokoelman Pastel Fontanges -palettia, jolla epäilin meikin olevan tehty, mutta käytin vanhoja Dioreitani. Jos olisin Dior, kierrättäisin muutenkin samoja hyviä luomivärisävyjä kuin vanhoissa paleteissa myös uusissa kausikokoelmissa.


Myöhemmin löysin sitten Diorin nettisivuilta mahtavan tutorial-videon Le Look Trianon - Trianon Look, jossa näytettiin mainoskuvan meikin tekeminen.

Video on valitettavasti sittemmin poistettu Diorin sivuilta, mutta youtubesta se löytyi vielä täältä

Videon alussa mallin kynnet lakataan vaaleansinisellä Porcelaine-lakalla.

Silmämeikissä levitetään ensin paletin aplikaattorilla hentoa vaaleanpunaista luomiväriä koko liikkuvalle luomelle ja sisänurkkaan. Sitten samoin aplikaattorilla laitetaan hohtavaa vaaleansinistä reilusti silmän sisänurkasta nostaen ylös kohti kulmakarvoja ihan kulmaluulle asti. Minulla ei ihan siviilirohkeus tähän riittänyt, sillä olin menossa meikillä töihin. Toisaalta en ole mikään Daria Strokouskaan, eli minun silmänmallissani vaaleansinistä olisi tullut ylös luomivaosta kulmaluulle tosi reilusti.


Vaaleansinistä laitetaan myös alaluomelle, ja lopuksi töpötetään vaaleaa luomiväriä silmän sisänurkkaan ja ihan kulmakarvojen alle. Rajaukset tehtiin Diorin voidemaisella tummanharmaalla Diorshow Fusion Mono Matte -luomivärillä. Minulla ei ole sitä, joten tein kynällä ja lainasin IsaDoran vanhasta Crystal Mauve -luomiväripaletista siihen päälle kimaltavaa tummanharmaata. 

Tällainen meikistä tuli. 

Videon enkelimäinen valoisuus siirtyi hyvin myös omaan meikkiini. Mainoskuvasta ensin silmämääräisesti tekemäni meikki oli voimakkaampi ja rajaukset skarpimmat. Aika hyvin onnistuin kuitenkin näköjään matkimaan ihan kuvankin perusteella.

Minusta oli kiinnostavaa, että Diorin meikki tehtiin hyvin erilaisella tekniikalla kuin mihin olen itse tottunut. Painopiste on enemmän sisäkulmassa, josta vaaleansininen lähtee kaarina ylöspäin. Yleensä olen tottunut aina korostamaan ulkokulmaa.

Huulipunaksi tähän meikkiin Diorin meikkitaiteilija laittoi persikkaista Rouge Dior 531 Rose Crinolinea. Minä laitoin omaan ensimmäiseen yritykseeni kirkasta pinkkiä, ja tähänkin olisin itse valinnut ehkä vaaleanpunaista.  


Toinen Trianon-kokoelman meikkivideo Diorilta oli Le Look Pink Marquise (täällä). Siinä kynnet lakattiin ensin haalean vaaleanpunaisella Perle-kynsilakalla.

Silmämeikkiin käytettiin Diorin Trianon-kokoelmasta Trianon Palette Favoritea. Minulla ei ole sitäkään, mutta ei hätää: käytin vanhoja Dior-palettejani Incognitoa ja Tropical Lightia.

Meikki aloitettiin yllättäen harmaalla luomivärirajauksella. Minä käytin samaa IsaDoran tummanharmaata kuin edellisessäkin meikissä. Pink Marquise Lookissa silmät pohjustettiin hempeällä vaaleanpunaisella luomivärillä. Sama hohtava vaaleanpunainen laitetaan myös silmän sisänurkkaan ja alaluomelle. Itse käytin Tropical Lightin vähän persikkaista vaaleanpunaista. 

Sen jälkeen luomivakoon tehtiin varjostus taupella eli harmaanruskealla. Otin Incognito paletista vasemmalta sen, koska Tropical Lightsin keskimmäinen beige on hyvin hohtava. Lopuksi vihreää laitettiin sisäkulmasta nousemaan kulmakarvan suuntaisesti kulmaluulle samaan tapaan kuin Trianon Lookissa. Samaa vihreää laitettiin myös alarajaukseen silmän ulkonurkkaan.  

Tältä koko homma näytti minulla.

Hillittyä ja kaunista päivämeikkiin, ja sama kevyt valoisuus kuin ensimmäisessäkin meikissä.

En kyllä silti tiedä mikä tästä teki nimenomaan Pink Marquise Lookin, ehkä tuo vaaleanpunainen pohjasävy. Tai sitten huulipuna, joka tässä meikissä oli vaaleanpunainen Rouge Dior 761 Courtisane. Vihreä ja punainenhan ovat vastavärit, joten sikäli varmaan tuo vihreä toimii tuolla silmämeikissä hyvin kun huulipuna ja poskipuna ovat vaaleanpunaiset.

Kaikenkaikkiaan tykkäsin meikeistä kovasti. Sisänurkan korostaminen oli ihan eri tyyli kuin mitä yleensä käytän. 

Diorin videot etenevät joutuisasti, eikä mitään yksityiskohtaa jäädä tarkkaan tuhertamaan. Videon tahtiin ei ehdi kyllästyä, ja samalla tulee sellainen olo, että meikin pystyy itsekin toteuttamaan kohtuullisen helposti ja nopeasti.

Nyt Diorin youtube-kanavalla on jo Transat-kesäkokoelman tutorialvideot, sininen Transat Look ja kuparinen Sundeck Look täällä

9 kommenttia:

 1. Kiitos näistä vinkeistä! Minulle on kertynyt aika monta viisikkoa, ja on kiva nähdä Diorin omia meikkiohjeita niille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin itse Diorin meikkitutorial-videot alunperin Sinistä pintaa -blogin Hellinin vinkistä, joten kiitos kuuluu oikeastaan hänelle. Diorin nettisivuilta niitä on kuitenkin mielestäni vähän hankala edelleen löytää, joten youtube-kanava toimii paremmin kun tietää ensin mitä hakee. :)

   Videot ovat mielestäni tosi kivoja ja selkeitä, ja meikit vaikuttavat sen verran helpoilta, että niitä uskaltaa lähteä itsekin toteuttamaan. Eikä tosiaan aina tarvitse olla kaikkia uutuuspaletteja, vaan voi käyttää vanhojakin Diorin paletteja joita meiltä kummaltakin varmaan löytyy, tai sitten ihan muitakin luomivärejä. Itse tykkään etsiä kuitenkin sävyt ensisijaisesti Dioreistani, joita kyllä riittää, koska kuvittelen että koostumus voi olla aika samanlainen, ja mistäs sitä tietää, vaikka Dior kierrättäisi samoja sävyjäkin uutuuspaleteissaan, ainakin minä tekisin niin. :)

   Poista
 2. Ihanaa, että kirjoitat Diorista pitkästä aikaa :) Tosi hyvin olit napannut idean ilman videotakin ekassa versiossa. Minulta taisi jäädä se kevätviisikon pinkkilila versio, joka sinullakin on, saamatta ikuisiksi ajoiksi, kun en sitä silloin keväällä tullut hankkineeksi. Eipä ole alessakaan näkynyt. Dior vaihtaa muuten kaikki perusviisikkonsa syksyllä, joten nyt oli alessa -40% Ingognitoa, Gregeä ja vaikka mitä. En tiedä, meneekö rasiatkin uusiksi. Itse innostuin ostamaan vain Royal Khakin. En ole aiemmin edes tajunnut, miten hyvät värit siinä on. Minulla ei ole mitään käyttöä tylsille beigeille, joten jätin Ingognitot ja Greget suosiolla ostamatta, vaikka niitä joka paikassa aina hehkutetaankin hyvinä arkiperuspaletteina. Tosin pyörittelin niitä pitkään, mutta luovuin sitten. Aion jatkossakin keskittyä vain kausikokoelma viisikoihin. Tänään minulla on Rose Charmeuse viisikon pinkkiä, joka taisi olla kevätkokoelmasta 2013. Onnistuin saamaan sen netistä tänä keväänä.
  Katsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit jutusta, Diorista on aina niin ihanaa kirjoittaa! :)

   Olin itsekin vähän hämmästynyt miten hyvin olin saanut ensimmäisen Trianon-meikin toteutettua pelkän kuvan perusteella. Kun näin myöhemmin tutorial-videon, ei siinä ollutkaan paljon uutta. Ihan samoja sävyjä käytin toisellakin kertaa, ja pitkälti samalla tekniikalla. Mutta sehän kertoo vain siitä, että Diorin mainoskuva oli onnistunut ja selkeä, kun meikin pystyi matkimaan pelkästään siitä. Tosi kiva kyllä saada inspiraatiota vähän erilaiseen meikkaustyyliin, kun itse tulee muuten meikattua aina ihan samalla kaavalla.

   Pinkki-liila Pink Pompadour -viisikko on kyllä todella kaunis. Olen meikannut sillä nyt kevään aikana paljonkin, mutta jostakin syystä meikkikuvat eivät ole olleet niin onnistuneita, että olisin vielä tehnyt juttua siitä tänne. Mutta tulossa on, jossakin vaiheessa. Ei ole kyllä tavallaan ihme, ettei sitä ole jäänyt aleisiin, sillä se on niin harmoninen ja monelle sopiva paletti. Mutta Diorilla on niin paljon muitakin hyviä, joten älä ihmeessä jää tätä haikailemaan. Esim. viininpunainen Stylish Move on vähintään yhtä kaunis vihreille silmille, ja sillä saa ehkä vielä monipuolisempia meikkejä. :)

   Kiitos infosta Diorin viisikoiden suhteen, en ollut tiennytkään! Nyt niitä vanhoja varmaan alkaa sitten alessa näkyä, Stockalla tosin ei vielä ainakaan mielestäni ollut. Royal Khakista ovat mielestäni innostuneet muutkin, varmasti kaunis yhdistelmä vihreää ja kultaa! :)

   Diorin Incognito on mielestäni kyllä loistava arkipaletti. Erityisesti pidän siinä kovasti tuosta harmaanruskeasta sävystä, jota käytin tässäkin meikissä. Yhdessä vaiheessa meikkasin sillä niin paljon, että pelkäsin tosissani että se loppuu, mutta nyt se on ollut sivussa varmaan pari vuotta. Taas kun käytin sitä totesin kuinka erinomainen se on. Ostin sen itse vuosia sitten Stockan alesta ja olen ollut tyytyväinen, mutta ymmärrän kyllä hyvin, että värikkäämpiä paletteja on kivempi ostella! :)

   Se Diorin vaaleanpunainen kevätkokoelma 2013 Cherie Bow oli minusta jotenkin aivan ihana. Minulla tuli siitä aina mieleen balettitanssijat ja ranskalainen chic. Rose Charmeuse vaikuttaa superihanalta, tosi kivaa että sinulla on se! Sen voisin hyvin itsekin ostaa, sillä minua on jäänyt ikuisesti vähän harmittamaan myös Diorin toinen vaaleanpuna-pinkki -luomiväripaletti Graphic Lights, joka on niinkin vanhaa kuin kesän 2009 kokoelmaa. Sen sininen sisar Electric Lights näkyy näissäkin kuvissa, mutta vaaleanpunainen ja pinkki ovat vain niin hyviä värejä vihreille silmille! :)

   Poista
  2. Olin eilen aleissa pyöriskelemässä ja kävi aivan tajuton flaksi; löysin Sokoksen alelaarista Guerlainin Lingerie de peau meikkivoiteen hintaan 10€, alennusta siis viisikymppiä! Sitä on kaikki niin paljon hehkuttaneet, että nyt ajattelin sen viimeinkin ottaa kokeiluun. Onko sen valmistus muuten lopetettu, kun en nähnyt vastaavaa tuotetta normaalihintaisien Guerlainien hyllyssä ollenkaan. Dior pisteessä oli myös alenurkkaus -40% ja tadaa; pink pompadour viisikkoa 2 kappaletta jäljellä. Pakkohan se oli saada, kun olen sitä keväästä saakka hinkunut. Nyt minulla on 12 viisikkoa, 5 sooloa ja yksi mini viisikko. Lisäksi löytyy 3 dior matkapalettia ja se iki ihana Trianon keräilypaletti. On ne vaan niin ihania. Olen säästänyt laatikotkin ja säilytän niitä niissä. Aina kerrallaan on yksi käytössä oleva viisikko meikkipussissa mukana. Siten niissä säilyy aina ikään kuin uutuuden viehätys, kun voi ihastella ja tutkiskella kokoelmaansa :)
   Katsku

   Poista
  3. Ihan mieletön löytö tuo Guerlainin Lingerie de Peau! Ja aivan uskomaton aleprosentti, siis 10 euroa tuollaisesta huippumeikkivoiteesta. Sitä on todellakin kehuttu ja itsekin haluaisin testata sitä. Tosi huono juttu jos se onkin nyt poistumassa valikoimasta, ikävää. En ole kyllä kuullut mitään. :)

   Näin myös itse tänään Helsingin Sokoksella sen Diorin alenurkan, mutta en ehtinyt kuin vähän kurkkia sinnepäin, että ei näkynyt mitään minua kiinnostavaa (kuten Trianon kokoelman vaaleansinistä Porcelaine-kynsilakkaa). Mutta ihan mahtavaa että sinä teit siellä löytöjä ja sait Pink Pompadourin. En olisi uskonut että nimenomaan sitä jäisi aleeseen, ennemminkin sitä vaaleaa Pastel Fontanges -palettia. Nyt meillä on molemmilla ihania tuotteita, joista voidaan muistaa tämä kaunis kokoelma!

   Ymmärrän hyvin ihastuksesi Dioreihin. Olen itsekin ikään kuin löytänyt ne nyt vähän uudelleen noiden Diorin meikkitutorial-videoiden ansiosta. Siis eivät ne ole koskaan unohduksissa olleet, mutta ovat nyt oikein tehokäytössä päivittäin kun teen videoiden meikkejä. Kyllä Dioreilla meikkaaminen tuo arkeen sellaista ihanaa luksusta jota ei mistään muusta saa. Nautitaan siis niistä, ihanaa! :)

   Poista
  4. Käväisin vielä eilen pikaisesti Sokoksen alessa hakemassa sen Guerlainin 2012 Pucci kokoelman meteorites siveltimen, siis sen, joka on siinä Winter Capri kuvioisessa pussukassa. Eikös sinulla olekin juuri se meteorites puuteri siitä kokoelmasta :) Kyllä niin harmittaa, että se jäi aikoinaan minulta huomaamatta. Oliko siinä kokoelmassa silloin myös musteensininen kynsilakka? Mikäli oli, niin sellaisiakin näytti olevan jäljellä. Mistähän kätköistä niitä välillä oikein kaivellaan, kun tuokin kokoelma oli siis jo kesältä 2012. Kysäisin Diorin asiantuntijalta siinä osastolla, että koska ne uudet peruskokoelman Diorin viisikot tulevat kauppoihin ja hän tiesi kertoa, että todennäköisesti elokuun puolessa välissä. Silloinhan tulee varmaan jo syyskokoelmakin. Saa nähdä, mitä herkkuja sieltä on tulossa.
   Minusta Guerlainilla on paremmat meikkivoiteet ja puuterit, kuin Diorilla, mutta Diorin viisikoita ei kyllä voita mikään. Guerlainin hajuvedet ovat myös ehdoton ykkönen, joskin Dolce&Gabbana on kyllä samaa tasoa. Ah, näistä voisi taas jauhaa loputtomiin :D
   K.

   Poista
  5. Voi kiitos sinulle Katsku kun kerroit että Puccin puuterisiveltimiä saa vielä Sokokselta! Ryntäsin melkein heti sinne kun luin kommenttisi, ja onnistuin saamaan vielä viimeisen kappaleen. Kiitos paljon!! Muistit nimittäin aivan oikein, ja minulla on vuoden 2012 Pucci-kokoelman Meteoritesit. Silloin aikoinaan en huomannut ostaa niihin kuuluvaa puuterisivellintä, ja asia on jäänyt myöhemmin harmittamaan minua. En olisi kyllä uskonut että niitä olisi vielä myynnissä, enkä olisi edes ymmärtänyt tutkia Sokoksen Guerlain aletarjontaa sillä silmällä! :)

   Ihanaa, koska Pucci-kokoelma oli minusta niin hieno. Se sai minut haaveilemaan myös Italian Portofinosta, josta kokoelma on saanut innoituksensa, sinnekin olisi kivaa päästä joskus. :)

   Meteoriteseja voi varmaan käyttää ihan tavallisella puuterivipalla tai siveltimelläkin, mutta on tosi hauskaa saada nyt tämä erikoissivellin. Guerlainin tämän kevään Meteorites Blossom -kokoelmassahan ilmestyi myös oma vaaleanpunainen sivellin Meteoriteseille, mutta en sitä ostanut, kun ajattelin että jos se oli varta vasten suunniteltu koostumukseltaan uudistetuille Meteoriteseille. Todennäköisesti ihan turha pelko ja sivellin on samanlainen kuin ennenkin, mutta tietysti oli mahtavaa saada Pucci Meteoriteseihini juuri tämä Pucci-sivellin. Niin kivaa, kiitos vielä!

   Guerlainin Terra Azzurra -kokoelmassa oli tosiaan sininen Riviera-kynsilakka. Ehkä sekin oli siis nyt alessa, en valitettavasti itse huomannut katsoa kun vouhotin vain tuota Pucci-sivellintä. :)

   Mielenkiintoista kyllä, että mistä nämä Pucci-aarteet oli nyt yhtäkkiä aleeseen löydetty, kun kokoelmasta on tosiaan jo kaksi vuotta aikaa, ja omatkin Meteoritesini ostin viimeisenä kappaleena silloin joulualesta 2012. :)

   Onpas hauskaa odottaa nyt noita Diorin uusia viisikoita. Syyskokoelmasta en ole myöskään nähnyt vielä vilaustakaan, enkä oikeastaan vielä haluakaan, sillä fiiistelen vielä täysillä tuota tämän kesän Transat -kokoelmaa. En ole vielä ehtinyt tehdä siitä esittelyjuttuakaan tänne Pumpulipupuun. :)

   En ole itse kokeillut Diorin meikkivoiteita kunnolla, mutta Diorin meikkipuuteri on ollut suosikkini jo vuodesta 2006 meikin korjailussa. Koostumus vain muuttui tässä välissä niin, että nykyinen versio hajoaa minulla rasiaansa aina pienestäkin kolauksesta, mutta silti ostan sitä yhä aina uudelleen. Tosin nyt olen yhtäkkiä innostunut käyttämään puuteripapereita meikin korjailuun, joten Diorin meikkipuuterin käyttö on vähentynyt. :)

   Guerlain on kyllä hajuvesissä aivan omaa luokkaansa, ranskalainen instituutio. Parfyymeillahan koko talon perustakin on rakennettu, ovat kuin taideteoksia. Juuri tänään nuuskin Sokoksella kesäuutuutta, Terracottaa, joka oli kyllä aika ihanan herkullinen, mutta silti tyylikäs. Itse ihastuin myös yllättäen Tallinnan laivalla juuri Dolce & Gabbanan Light Bluehen kun nuuhkin eri tuoksuja läpi. Se oli laivallakin myydyimpien joukossa ja tosi hyvä! :)

   Poista
 3. Hei, aivan loistavaa, että sait sen Pucci siveltimen :) Kerta kaikkiaan ihmeellistä, ettei kukaan ollut niistä kiinnostunut meidän lisäksemme. Ulkomailla ne olisi olleet loppuunmyyty jo 2 vuotta sitten! Minua jäi vähän vaivaamaan se sininen kynsilakka, mutta toisaalta minulla on ihan vastaava sävy YSL:ltä ja sitäkin olen käyttänyt tyyliin ehkä kerran.
  Onko sinun mielestäsi uudet meteoritesit jotenkin koostumukseltaan pehmeämpiä kuin ne vanhat? Nyt kuin olen käyttänyt niitä tänä vuonna ostamiani, niin tuntuu kuin ne kuluisivat ihan hujauksessa niihin vanhempiin verrattuna.
  Minullakin on ollut Diorin meikkipuuteri, mutta se oli sen edellisen rasian aikaan. Silloin siihen sai refiilinkin. Puuteripaperit on tosi käteviä meikin korjailuun varsinkin kesällä, kun tuntuu, että iho on rasvaisempi.
  Löysin netistä eilen ihanan kuvan tulevasta Dior viisikosta, mutta ei siitä sen enempää, koska haluat säilyttää sen yllätyksenä syksyyn saakka. Kerron sitten, mitä niistä tarkoitin, kun ne tulevat myyntiin. Se on kerrassaan herkullinen! Tosin en tiedä, oliko se syksyn limited edition kokoelmaa vai sitä uudistettua pysyväiskokoelmaa.
  Olen nyt innostunut Guerlainin Aqua Allegoria tuoksuista. Minulla on se Anisia Bella, joka on jo ajat sitten poistunut valikoimista ja nyt ostin alesta sen Lys Soleian. Lisäksi tilasin netistä Limon verden, joka on aivan ihana. Hauskaa, että olit nuuhkimassa juuri Terracottaa, sillä senkin tilasin netistä, koska en löytänyt sitä mistään, enkä tiedä edes miltä se tuoksuu, mutta arvelin kuvausten perusteella, että ei se kovin pieleen voi mennä. Olen aina rakastanut Guerlainin tuoksuja :) Niissä on niin ihania pullojakin.
  K.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)