lauantai 28. kesäkuuta 2014

Poikkea Putiikissa; Sofinah ja Laboratorio Olfattivo -parfyymit

En nyt luokitellut tätä juttua Muotiperjantaiksi, vaikka kyllä tämä siihenkin liittyy, mutta yhtä paljon myös Laboratorio Olfattivon niche-parfyymeihin.


Poikkea Putiikissa on Helsingin pikkuputiikkien oma kampanja, jossa houkutellaan helsinkiläisiä ja matkailijoita vierailemaan Helsingin monissa kivijalkaputiikeissa. Itse olen löytänyt sitä kautta monta viehättävää pikkukauppaa mm. Punavuoresta ja Kalliosta. Monet samoista keskustan putiikeista kuuluvat myös Design District Helsinkiin, joka on toinen tapa löytää kivoja erikoisliikkeitä.

Uudenmaankadulla sijaitseva vaatekauppa Sofinah on yksi näistä (Uudenmaankatu 17). Lähellä sijaitsee myös mm. luonnonkosmetiikkaputiikki Jolie ja Ivana Helsingin lippulaivaliike.

Sofinahilla on mukava tarina: sen on perustanut kaksi lapsuudenystävää, joilta ystävät aina kyselivät tyylineuvoja. Toisella heistä on muuten maskeeraajan koulutus, joten Sofinahisssa järjestetään tilauksesta tyttöporukoille myös Fashion-iltoja, joissa saa tyyli- ja meikkausneuvontaa. 


Sofinah oli mukana Ihana Helsinki -tapahtuman Uudenmaankadulla pidetyssä muotinäytöksessä keväällä, ja ihastuin siellä tähän kuvassa mallin päällä näkyvään beigeen silkkipuseroon ja tummansiniseen maksihameeseen.

Molemmista näki että materiaalit olivat hyvälaatuisia ja laskeutuivat siksi kauniisti. Juuri sitä eurooppalaista tyylikkyyttä, jota ihailen.  


Muotinäytöksen jälkeen kävin ostamassa Sofinahista sekä puseron että hameen. Ne olivat huippukalliit, molemmat maksoivat yli 150 euroa kappale. Merkki on italialainen Attick & Barn.

Kutsun beigeä silkkipuseroa Carine Roitfeld -puserokseni Ranskan Voguen entisen päätoimittajan mukaan, sillä siinä on juuri samaa hienostunutta chicia kuin Carine Roitfeldilla aina. 

Sofinahissa on huolella valittuja, yksittäisiä laadukkaita vaatteita, joita ei muualta saa. Tyyli on välillä aika urbaanin kaupunkilainen, mutta joukossa on myös hyvälaatuisia perusvaatteita. Merkkejä ovat mm. Zoe Karlsen, The Local Firm, Munderingskompagniet ja Le Specs. 

Tietysti ne ovat myös kalliita. Ideana onkin mielestäni nyt nousussa oleva "vähän mutta hyvää". Tarkoituksena ei olekaan ostaa koko putiikkia kerralla tyhjäksi, vaan ostetaan vain 1-2 laadukasta ja harkittua vaatetta per kausi, joita voi taas yhdistellä helposti olemassaolevaan vaatekaappiinsa. 


Samalla periaatteella Sofinah myy italialaisen niche-parfymerian Laboratorio Olfattivon tuoksuja. 

Kyseessä on Roomassa sijaitseva vuonna 2010 aloittanut "Artistic Perfumery". 

Olen itse ihastunut nyt englantilaisen Jo Malonen luksusparfyymien kukkatuoksuihin, joten minulle on avautunut aivan uudella tavalla laadukkaiden ja yksilöllisten parfyymien maailma. Suomestahan niitä on vaikea löytää, mutta ainakin ulkomailta saa.


Sofinahissa Laboratorio Olfattivon tuoksut on merkitty yksittäisillä sanoilla kuten "pure", "fresh" tai "floral" helpottamaan valintaa.

Nämä eivät ole sitten mitään makeita sokeriliemiä, vaan todella luonteikkaita, persoonallisia tuoksuja. 

Ideana on juuri se sama kuin Sofinahin vaatteissakin: laadukasta ja yksilöllistä, jota ei muualta saa. 

Nuuskuttelin noita parfyymeja läpi niiden vihjesanojen perusteella, enkä todellakaan tykännyt kaikista. Tuoksut olivat tosi erilaisia, yhteensä niitä on 11. Kaikki tuoksut ovatkin eri parfymöörien eli nenien kehittämiä, ja niissä on jokaisessa takana oma tarinansa ja inspiraationlähteensä; esimerkiksi alkemia, ruusu tai matka mysteeriseen itään.


Lopulta löytyi kuitenkin Salina, joka toi mieleeni meren ja hiekkarannat.

Salinan inspiraationa onkin ollut samanniminen Välimeren saari, ja se sisältää mm. sitruunaa, merisuolaa, männynneulasia sekä pohjatuoksussa vaniljaa ja myskiä. Ja tuoksuu ihan oikeasti merituulelle!


Laboratorio Olfattivon parfyymit maksavat Sofinahissa 98 euroa (EdP, 100 ml). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)