sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

GOSPA-hotelli Saarenmaalla ja spa-hoidot

Olen viettänyt Helatorstai-viikonloppua rentouttavissa merkeissä Saarenmaalla Virossa GOSPA eli Georg Ots Spa -hotellissa. 

GOSPA sijaitsee aivan merenrannassa. Ulkoinen olemus ei kyllä aivan kerro miten viihtyisä se on sisältä. 


GOSPAn sisustus on trendikäs ja moderni, mutta kuitenkin Saarenmaan historiaa kunnioittava (puuta, vanhoja valokuvia, rantakasveja...). Värimaailmakin on saaristosta: kallion harmaata, kaislanvihreää ja kanervanpunaista.

Tunnelmaa luodaan mm. musiikilla. Hotellissa on vaihtuva soundtrack, joka vaihtelee yhteisissä tiloissa kellonajan mukaan: wake up, lazy afternoon jne. Ihana idea! 

Mutta sen span takiahan tänne pääasiassa tullaan. Hotellin spa-osastolla on tavallinen hurmaava vihreäsävyinen uima-allas, jossa uidaan palmusaaren ympäri, kylmä- ja lämminvesialtaat, poreallas ja erilaisia saunoja. Spa osastolla on myös juice bar.

GOSPA muistuttaa vähän Långvikin kylpylää Kirkkonummella. 


Saarenmaalle matkustetaan Tallinnan kautta ensin tietä pitkin n. pari tuntia, ja sitten vielä lauttamatka yli. 

Saarenmaan luonto on niittymäistä, lehtevää ja vihreää. Sitä voi ihailla ulkona nauttien vaikka hiekkarannoista ja raikkaasta merituulesta, tai sitten jos sää on huonompi niin kuin nyt, voi pysyä sisällä GOSPA:ssa ja katsoa vaikka koko päivän Fashion TV:stä Cannesin elokuvajuhlien punaista mattoa niin kuin minä tein. Siellä muuten L'Orealin kauneuslähettiläät Eva Longoria, Blake Lively ja Julianne Moore valmistautuivat juhliin.


GOSPA:ssa tehdään erilaisia spa-hoitoja. Niihin varataan aika ja ne maksetaan erikseen.

Ajattelin, että kuvailen vähän noita hoitoja, jos joku on samanlainen etukäteen jännittäjä kuin minä ja haluaa tietää täsmälleen mitä hoidoissa tapahtuu.

Kauneushoitolaosasto on spa:ssa erikseen, ja sinne mennään n. 15 minuuttia ennen hoidon alkua pelkässä kylpytakissa ja tohveleissa, jotka ovat valmiiksi hotellihuoneessa. GOSPA on arkkitehtonisesti hyvin suunniteltu niin, että spahan ja saunaosastolle pääsee hotellihuoneista kylpytakissa ilman että tarvitsee kulkea alakerran vastaanottoaulan läpi.

Spa:ssa vastaanottohenkilö kokosi samaan aikaan alkavia hoitoja odottavat spa:n aulaan istuskelemaan. Sitten hoitajat marssitettiin paikalle kaikki yhtäaikaa ja jakauduimme eri hoitolahuoneisiin hoitajiemme mukana. Se oli GOSPA:ssa erikoista, että ennen ja jälkeen hoidon hoitajaa käteltiin, sellaista ei ole ollut missään muualla.

Hoitohuoneet on GOSPA:ssa sisustettu neutraalisti ja nätisti. Mukana on mukavalla tavalla vähän Saarenmaa-vaikutteita kuten vanhaa puuta ja heinäkasveja. 

Minulla oli jalkahoito ja vartalohoito. 

Jalkahoidossa jalat laitettiin ensin lämpimään kylpyvatiin hetkeksi. Sen jälkeen hoitaja poisti vanhat kynsilakat ja laittoi kynsinauhoille pehmittävää öljyä. Kynsinauhat siistittiin ja kynnet viilattiin. Jalat raspattiin onneksi vain kevyesti, sillä en pidä kovasta raspauksesta, jota joskus Virossa saa. Sitten jalat kuorittiin Alessandron aineella ja niihin levitettiin paksu kermainen naamio. Naamion 15 minuutin vaikutusajaksi jalat käärittiin ensin elmukelmuun ja laitettiin sitten flanellitossuihin ja lämpimien pyyhkeiden alle. Naamion jälkeen jalkoja vielä hierottiin vähän. Kynsiä ei kuitenkaan lakattu, mikä oli minusta outoa. En ole koskaan ollut sellaisessa jalkahoidossa ettei kynsien lakkaus kuuluisi siihen. Helppohan ne siistityt kynnet on toki itsekin lakata vaikka omalla lempparikynsilakalla hoidon jälkeen, mutta silti tämä oli minusta ainoa miinus.

Jalkahoidon kesto oli puolitoista tuntia ja hinta su-pe (klo 15 asti) 36 euroa ja pe-su (klo 15 asti) 44 euroa (paitsi kesällä kesäkuusta elokuuhun aina kalliimpi hinta). 
Huomatkaa perinteinen vohvelikangas, jollaisia olen viimeksi nähnyt ala-asteella.
Myös GOSPAn kylpytakit olivat samaa kangasta. 


Jalkahoidossa sai naamion vaikutusaikana lasin vettä, jossa oli mukana appelsiinia. GOSPA:ssa oli muutenkin tarjolla joka paikassa tätä appelsiinivettä tai vettä, jossa oli kurkkusiivuja, tosi hyvää!

Jalkahoidossa istutaan kääntyvässä hoitotuolissa, joten siinä voi hyvin lukea tai selailla kännykällä samalla. GOSPA:ssa oli joka paikassa ilmainen wifi. Naistenlehtiä oli tarjolla vain virolaisia. Minä luin Mood-nimistä muotilehteä, joka vaikutti oikein hyvältä. Ehkä kannattaisi ostaa sellainen myös ennen Tallinnan shoppailumatkaa, niin näkisi vähän mitä merkkejä ym. Virossa on tarjolla. Puhua hoitajan kanssa ei tarvitse juuri mitään, joka on tavallaan aika helpottavaa, eli hoidon aikana voi vaikka ottaa päiväunet.

Vartalonkuorintaa ja hierontaa en suosittele ujoille. Toisaalta hoito tehdään hyvin huomaavaisesti ja vain se osa vartalosta on esillä jota käsitellään, muu on pyyhkeiden alla. Enkä sitä paitsi usko että hoitaja kiinnittää yhtään huomiota kenenkään vartalo-ongelmiin, vaan keskittyy puhtaasti siihen mitä on milloinkin tekemässä tai ajattelee omia juttujaan. Kehoaan kannattaisi kuitenkin arvostaa sen verran, että hoitaisi sitä, eikä häpeäisi. Jokaisen vartalo ansaitsisi vähän hemmottelua, sen verran hyvin kehomme meitä yleensä palvelee, niin kuin joogaopettajani aina sanoo!

Joku sanoisi varmaan, että saman tuloksen kuin vartalonkuorinnassa saa kierimällä tässä hiekkarannalla Saarenmaalla.
Minä en ole kuitenkaan samaa mieltä.  Vartalohoitoon mennessä saa kertakäyttöiset pikkuhousut ja myssyn hiusten suojaksi, jotka  voi pukea verhon takana hoitohuoneessa. Siten mennään vatsalleen hoitopöydälle makaamaan pyyhkeiden alle. Hoitaja teki ensin vartalonkuorinnan merihiekalla. Hoito oli inspiroitunut Saarenmaan hiekkarannoista, mikä oli minusta kivaa. Itse hiekkakin oli Saarenmaalta, Sörven rannalta ja se oli sekoitettu rypäleensiemenöljyyn. Vähän pelkäsin, että olisiko hiekka liian karheaa, mutta ei ollut yhtään. Kuorinnan jälkeen sai mennä samassa hoitohuoneessa verhon taakse suihkuun, jonka hoitaja jopa käynnisti valmiiksi, jotta vesi olisi sopivan lämmintä. Suihkussa hiekka-öljyseos pestiin pois pesukintaalla, muuten se ei olisi lähtenyt.

Yhdessä merihiekkakuorinnan (30 min, su-pe 20 e, pe-su 25 e) kanssa suositeltiin hierontaa lämpimällä öljyllä ja yrteillä (1 h 15 min, su-pe 36 e, pe-su 44 e). Jo pelkän kuorinnan jälkeenkin iho tuntui aika kosteutetulta ja pehmeältä, mutta öljyhieronta oli siihen ihana lisä. Hieronnassa käytettiin manteli- ja viinirypäleöljyn seosta.

Hieronnassa oli myös venyttäviä liikkeitä, mikä tuntui aika kivalta. Hieronnan päätteeksi sai jäädä vielä hetkeksi lepäilemään hoitopetiin, ja olo oli sen jälkeen todellakin virkistynyt!


Seuraavassa jutussa Viron kosmetiikkaostokset.

2 kommenttia:

 1. Oi, kuulostaa ihanalta. Haaveilen itsekin jostain rentouttavasta hoidosta. :)

  Ja vohvelikangas. Tulee mieleen muistoja ala-asteelta, kun yritti tuskanhikisin käsin saada aikaan ristipistoja vohveliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. GOSPA oli kyllä paras kylpylähotelli jossa olen Baltian maissa ollut, ja Suomessakin ainoastaan Långvik yltää käymistäni samalle tasolle. Haikossa ja Naantalissa en ole kyllä käynyt spa:n puolella. Aidosti siistiä, puhdasta ja ylellistä, tosi ihanaa! Ja hoidot tehtiin huolellisesti ja laadukkaasti. :)

   Minuakin nauratti se vohvelikangas, kun en ole ihan tosi nähnyt sitä enää ala-asteen jälkeen missään. Ehkä se on joku perinteinen saarenmaalainen juttu, koska GOSPA:ssa oli muuten huomioitu perinteet sisustuksessa niin kivalla tavalla. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)