torstai 19. kesäkuuta 2014

Veet Easy Wax - ihokarvojen vahaus kotona

Juhannuksen kunniaksi karvanpoistoa!


Olin tutustumassa karvanpoistoimperiumi Veetin uutuuksiin. Veet on ihokarvanpoistotuotteiden johtava merkki maailmassa.

Tilaisuus järjestettiin Helsingissä luksushotelli Havenissa Unioninkadulla. Olen aina halunnut käydä siellä, mutta helsinkiläisenä kotikaupungin hotelleihin ei tule usein mentyä. Nyt pääsin samalla tutustumaan Haveniin, sillä Veetin esittelytilaisuus pidettiin sen sviitissä.  


Sviitti oli tietenkin ihana, modernisti sisustettu kattohuoneisto. 

Meitä oli paikalla n. 10 bloggaajaa, ja vähän mietin että mitenköhän vahaustuotteiden esittely ja demonstrointi aiotaan toteuttaa, sillä olimme kaikki samassa suuressa tilassa. 


Koekaniinit pääsivät sviitin sängyille tai nojatuoleihin pötköttelemään, joko kylpytakissa tai ilman, vähän siitä riippuen mitä paikkaa vahattiin.

Vahalla voi poistaa mm. säärikarvoja, kasvokarvoitusta ja intiimialueen karvoja.   

Sitten let's wax!

Tämä kosmetologi oli joskus ollut karvanpoiston Suomen mestari. Ihan mahtavaa, että siinäkin lajissa kilpaillaan! Toinen vahauksia meille tehnyt kosmetologi oli puolestaan munkkiniemeläisen viehättävän vanhanajan kemikalion Kosmetiikka Helmen omistajatar.  


Uutuus, Veetin kuumavahalaite on tässä.

Vaikka se näyttää epilaattorilta, laitteessa itsessään ei ole sähköä. Sähköjohto kytketään laitteeseen ainoastaan telineessä, jossa se kuumennetaan niin että vaha lämpenee.  


Tässä vahauslaitteet lämpenevät Haviksen sviitin vessassa. Huomatkaa myös taustalla Elemiksen luksusihonhoitotuotteet!

Mitään ihan arkiaamun hommaa karvanpoisto kuumavahalla ei ole, sillä vahan kestää vähintään 20 minuuttia lämmetä. Kerran kuumennettuaan vahan pitäisi pysyä lämpimänä n. 15 minuuttia, ja sitä voi tarvittaessa lämmittää telineessä uudelleenkin.

Ihan mahtavaa, että tavallisten vahojen tilalle on kehitetty tällainen siistimpi ja helpompi automaattinen versio!


Olin vähän katkera kun omien säärikarvojeni pituus ei kunnolla riittänyt vahaamiseen Haviksessa. Karvojen pitäisi olla vähintään 2 mm pitkiä, jotta näkee mihin suuntaan ne kasvavat.

Tässä kuvissa on mallina erään tanssijan jalat, joissa niissäkään eivät karvat silmämääräisesti mitenkään hirveästi näkyneet, mutta läheltä tarkkaan tihrustettuna saattoi erottaa yksittäisiä vähän pidempiä karvoja. Kerrankin pitkistä säärikarvoista oli hyötyä!

Minusta on tullut ihan hirveä ihokarva-natsi uimaharrastukseni myötä. En kestä niitä yhtään, kun liikun nykyään niin usein uimapuvussa. Siksi olin erittäin kiinnostunut tästä vahauksesta, jolla pitäisi saada aikaan pitkäkestoisempaa ja tarkempaa tulosta kuin epiloimalla, jota yleensä harrastan. 

Tilaisuuden jälkeen annoinkin omien säärikarvojeni vähän kasvaa (ihanaa, I know!), niin että pääsin testaamaan niiden vahausta.


Easy Wax -laitteesta tuleva vaha on vaaleanpunaista. 

Vahaa levitetään ihokarvojen kasvusuunnan mukaisesti säärille.  

Iho pitäisi saada karvanpoiston ajaksi kireäksi, eli niitä ei poistella kuten mainoksissa lattialla kauniissa asennossa istuen. Jalan voi nostaa vaikka pöydälle, jotta ihon saa kiristettyä. 


Oikein tarkasti katsottuna tuolla vahan seassa voi nyt näkyä niitä pidempiä ihokarvoja.

Aloittelijan kannattaa tehdä vahaus raita kerrallaan, tottuneempi ja ammattilainen voi puolestaan levittää vahan tällä tavalla kerralla koko säärelle.  

Sitten laitetaan paperiliuska vahan päälle tiiviisti. Liuskoja tulee vahauslaitteen mukana 24 kpl, ja niitä voi ostaa myös erikseen lisää.

Liuska vedetään vahasta irti vastakarvaan repäisevällä liikkeellä. Ei siis suoraan ylöspäin, vaan karvojen kasvusuunnan vastaisesti viistoon.   


Ja tällaista jälkeä siitä sitten pitäisi tulla. Lopuksi iho vielä pyyhitään paketin mukana tulevalla öljyisen tuntuisella viimeistelypyyhkeellä.

Tulosten luvataan pysyvän jopa 28 päivää, ja mitä useampia kertoja vahaa, sitä vähemmän ja hennompia karvoja pitäisi kasvaa tilalle.

Itse koin vahauksessa vaikeimmaksi arvioida sitä, milloin vaha on juuri sopivan lämpöistä niin, että liuska tarttuu siihen tiukasti ja karvat irtoavat. Aika kauan tuhersin ensimmäisellä kerralla, ja liuskoja kului varmaan puoli pakettia. Kun kosmetologi teki vahauksen Haviksessa kaikki näytti niin helpolta! Toisaalta lopputuloskin sitten palkitsi, ihosta tuli täysin karvaton ja silkinpehmeä.

Kärsin yleensä myös jonkun verran sisäänpäin kasvaneista ihokarvoista. Olen luullut niiden johtuvan epiloinnista, mutta kosmetologi sanoikin, että ne johtuvat ihon kuivuudesta. Ihoa pitäisi kuoria, niin että karvat pääsevät kasvamaan kuolleen ihosolukon läpi ja kosteuttaa säännöllisesti. Mitään tekemistä karvanpoistomenetelmän kanssa asialla ei siis pitäisi olla.


Minua kiinnosti kovasti mitä Veetin Easy Wax -laite maksaa.

Easy Wax:han ei ole samalla tavalla lähes ikuinen kuin epilaattori, mutta siihen voi kyllä ostaa erikseen vahan täyttöpakkauksen. Niitä pitäisi olla joko jaloille ja käsivarsille tarkoitettu tai bikinirajalle ja kainaloille tarkoitettu vaha. Kainaloiden vahaaminen itse on kuitenkin kuulemma aika vaikeaa, sillä ihoa ei saa kiristettyä riittävästi yksinään. Siihen tarvitsisi siis kaveria apuun. 

Easy Wax -laitteen aloituspakkauksen suositushinta on 39,90 euroa ja täyttöpakkauksen 16,90 euroa.   

Päättelin aloituspaketin mukana tulleesta 4 viimeistelypyyhkeestä ja poistoliuskojen määrästä, että tehokkaalla vahaajalla paketti kestää varmaan ainakin sen 4 kertaa, jos tekee joka kerta perusteellisen koko säärien vahauksen. Siitä tulee n. 10 euroa kerta, joka on kyllä selvästi halvempaa kuin kauneushoitoloissa.

Vahaus karvanpoistomenetelmänä on yleistynyt, ja kuluttajien sanotaan nykyään kysyvän yhä useammin vahaa karvanpoistoon kotonakin. Veet mainostaa kotivahauksen olevan edullisempaa ja nopeampaa kuin kauneushoitolassa. Easy Waxin esitteessä sanotaan lisäksi hauskasti, että kotona vahaaminen säästää myös odottelulta ja pinnallisilta keskusteluilta! 


Sain siis kotiin testiin oman Easy Wax -paketin. Samassa pussissa oli myös pikkupullollinen skumppaa. Kipuun, sanoivat Veetin tytöt, mutta ei sitä kyllä ainakaan tässä säärten vahauksessa tarvittu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)