keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Sokoksen kesäale

Helsingissä Stockmann aloitti alensa tänä kesänä poikkeuksellisen aikaisin: jo viikkoa ennen juhannusta perjantaina 13.6.2014 (vai oliko se oikeasti jo torstaina 12.6.? Virallisen sähköpostiin tulleen ilmoituksen mukaan ale alkoi perjantaina).

Stockmannilla alennusprosentti oli heti - 40 %, ja ihan ekoina päivinä siellä oli alessa vielä huippukosmetiikkatuotteita: Nail Tekin loistavaa aluslakkaa, Ralph Laurenin The Big Pony Collection For Women -kokoelman ihanaa pinkkiä 2 The Sensual Fragrance ja Nicki Minaj Pink Friday -hajuvettä... Nämä aarteet kuitenkin hupenivat Stockmannilta nopeasti.   






Sokoksen aletta saatiin odottaa nyt juhannuksen jälkeen asti.

Selektiivisen kosmetiikan kausikokoelmia ei Helsingin Sokoksen alessa ainakaan eilen tiistaina 24.6. enää juuri näkynyt. En kyllä tiedä, jos selektiivisen ale oli aloitettu jo aiemmin, esim. juhannuksen aatonaattona torstaina 19.6. niin kuin joinakin vuosina, ja parhaat herkut olivat jo menneet.

Sen sijaan Sokoksen alekatalogissa oli mielestäni tällä kertaa muutamia poikkeuksellisen hyviä tarjouksia. Kutsuin niitä tässä tarkoituksella tarjouksiksi, sillä Sokoksen ale ei ole aito ale siinä mielessä, että siellä myytäisiin vain normaalihintaan kaupalla ollutta kosmetiikkaa edullisemmin alennusprosentilla (kuten Stockmannilla), vaan kyseessä ovat pääosin erikoiserät ja nimenomaisesti aletta varten tilatut tuotteet.

Lancomen Hypnose Precious Cells tuuheuttava ja ripsiä hoitava maskara maksaa Sokoksen alessa 21,90 euroa kun normaalihinta on 33 euroa. Sitä en ole kokeillut, mutta Lancomen tavallisen Hypnosen fani olen.

L'Orealilta on hämmentävä tarjous: 2 kpl Nude Magique BB -voidetta 8,95 euroa. Sulkuihin on katalogissa merkitty normaalihinta 17,90 euroa. Nyt en oikein tajua, maksaako kaksi Nude Magiqueta siis vain 8,95 euroa? Halpaa kuin saippua!

Laitoin pitkästä aikaa viikonloppuna L'Orealin Nude Magiqueta ja ihastuin uudelleen. Olen käyttänyt viime aikoina Lumenen loistavaa CC:tä, mutta L'Orealissa on aivan oma ainutlaatuinen hehkunsa. Lumene on paljon peittävämpää ja jättää himmeän samettisen pinnan. Saattaakin siis olla, että ostan Lorkkua lisää Sokokselta jos se maksaa vain 4,50 euroa tuubi! 

L'Orealin CC:t ja Garnierin Miracle Skin Perfector BB olivat myös alessa, mutta niistä ei taida olla kilpailijaksi Lumenen huippu-CC:lle.

Myös Estee Lauderin laadukas Day Wear BB Cream oli laitettu pikkupullossa (15 ml, kun normaalikoko on 30 ml) alennukseen yhdessä Sheer Tint sävyttävän kasvovoiteen kanssa 14,90 euroa pullo. Estee Lauderin BB sopii mattapintansa ja peittävyytensä vuoksi mielestäni erityisesti rasvoittuvammalle iholle.

Näin nopeasti uutuuslisä BB:iden ja CC:iden hinnoissa siis nähtävästi häipyy ja nyt ne ovat joukolla alessa!

Kynsilakoissa kiinnitin huomiota siihen, että Lumenen Gloss & Care -kynsilakkoja myydään nyt 3,50 euroa pullo. Syy tähän on varmaankin uusien erinomaisten Gel Effect -kynsilakkojen ilmaantuminen markkinoille (niiden hinta 6,50 euroa).    

Luonnonkosmetiikan puolella ilahduttivat runsaat tarjoukset. Erityisesti Laveralla oli runsaasti tuotteita alessa, myös harvinainen luonnonkosmetiikan itseruskettaja 15,90 euroa (normaalisti 18,90 euroa) ja aurinkosuojavoiteita. Myös Laveran BB (llian tumma minulle) ja CC (en ole vielä kokeillut, mutta Karkkipäivässä oli juuri kiittävä juttu täällä) olivat alessa.

Sokoksen ale on huippupitkä ja kestää heinäkuun loppuun, tai niin kauan kuin tavaraa riittää.


Uutuuksista kiinnitin huomiota, että Helsingin Sokokselle olivat tulleet myyntiin Michael Korsin meikit siihen Philosophyn viereen takaseinälle. Stockmannilla oli myös mahtava uutuus. "Kynsilakkaosastolle" Opien, Orlyjen ja Essieiden viereen oli tullut iso standi luonnonkosmetiikkamerkki Kure Bazaarin kynsilakkoja hintaan 18,50 euroa. Jo aiemmin huomasin, että luonnonkosmetiikan meikkimerkki Couleur Caramel oli ilmaantunut alakerran luonnonkosmetiikkaosastolle päivittäiskosmetiikan viereen.


J.K. Kävin nyt uudelleen Sokoksella, ja vaikuttaa siltä että olin ymmärtänyt L'Orealin Nude Magique -tarjouksen väärin, ja yksi tuubi maksaisikin 8,95 euroa. Olenko siis vähän hölmö vai olikohan mainoskin vähän epäselvä?

5 kommenttia:

  1. Mielestäni se mainos oli todella epäselvä Lorkun bb:n ja cc:n suhteen! Itsekin nimittäin pohdin, onko se vajaan kympin hinta nyt yhden purtilon vai kahden. Suluissa oleva 17,90 aiheutti vielä lisäsekaannusta..että onko se kahden tuotteen hinta, vai kahden tuotteen hinta ennen alennusta?

    Itse kävin tänään tsekkaamassa alet ja Stockkan sekä Kicksin suhteen vesiperä, kaikki parhaimmat tuntuivat jo menneen :P Sokoksella meno oli vähän sellainen 3+1 henkinen ja väkeä piisasikin. Ostin Lancomen ripsarin ( olen käyttänyt aiemminkin ja todennut hyväksi ), Garnierin miselliveden, Nuxen itseruskettavan..ripsaria lähdinkin varta vasten hakemaan, itseruskettava vaihtuikin lennossa Laverasta Nuxeen :) Mutta totta tosiaan, Sokoksen ale ei ollut niin alehenkinen, vaan enemmän tarjouspäivämainen!

    Ps. Sinun oloinen nainen käveli tänään Forumilla vastaan, et hän välttämättä ollut mutta mietin, että hyvin jotain Pumpulipupumaista hänessä oli, hiukset ja meikki! ( ja pituus, olen ymmärtänyt, ettet ole ihan lyhyimmästä päästä :) Ja kyllä, nämä tällaiset jälki-hihkaisut ovat vähän hassuja, mutta en nyt viitsinyt peräänkään juosta ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että joku toinenkin on samaa mieltä mainoksesta, enkä minä vain ole hölmö. :)

      Näytin sitä muuten huvikseni myös miehelleni, eikä hänkään ymmärtänyt mikä L'Orealin BB:n oikea hinta oli. Hänen mielestään mainos tarkoitti myös sitä, että kaksi Lorkun BB:tä sai hintaan 8,95 euroa, ja suluissa oleva 17,90 euroa oli kahden normaalin hinta. :)

      Kun kävin Sokoksella, BB:iden yläpuolella oli hintakyltti 8,95 euroa, eikä kahdesta yhden hinnalla puhuttu mitään. Ymmärsin siis, että yksi BB maksaakin sen 8,95 euroa. Olikohan mainosta tehdessä käynyt joku virhe, ja pitikin alunperin tulla joku kaksi yhden hinnalla tarjous?!

      Stockalta tosiaan parhaat alelöydöt hupenivat minusta nopeasti. Osasyynä oli varmaan se että ale alkoi niin paljon ennen juhannusta, ja ihmiset olivat vielä kaupungissa töissä ym., eivätkä kesälomilla ympäri Suomea. Se varmaan olikin Stockan tarkoitus alen aloittaessaan. :)

      Minustakin Sokoksen ale muistuttaa kovasti 3+1 -päiviä, ihan samanlaisia tarjouksia ja tuotteita siellä on. Minuakin olisi kiinnostanut tuo Hypnose Precious Cells -ripsari kun tavallinenkin Hypnose on niin hyvä ja tuossa on lisäksi hoitavia ominaisuuksia. Minulla on vain niin monta avaamatonta ripsiväriä, että uusia ei tarvitse ostaa pitkään aikaan. Garnierin misellivesi minulla on parhaillaan blogin kautta testissä ja tykkään kyllä, ja Nuxen itseruskettava on vanha suosikkini. Kivoja ja hyviä aleostoksia olet siis tehnyt! :)

      Ensin ajattelin, että en ollut keskiviikkona Forumissa, mutta kuule olin kuitenkin, kun oikaisin sitä kautta hirveällä kiireellä matkalla Bulevardille kun oli niin hirveän kylmä eikä minulla ollut takkia. Eli olin se ehkä minä, tosi hyvin bongattu! Minusta tuntui muutenkin, että minua katsottiin vähän pidempään kun minulla ei tosiaan ollut takkia, ja vähän erikoisempi puhvihihainen valkoinen pusero. Sokoksen myyjäkin muuten tunnisti minut samana päivänä, mitä ihmettelen myös kovasti. Kun ei minulla mielestäni niin paljon kuvia itsestäni täällä ole eikä bloginikaan ole mikään kovin iso. Mutta tosi kivaa! Olisin kuitenkin varmaan vähän hämmästynyt jos olisit tullut moikkaamaan, mutta ehdottomasti olisi ollut hauskaa! Seuraavan kerran sitten! :)

      Poista
    2. Olit se sinä sitten, muistan nimittäin valkoisen puseron :) itse katsoin, että nyt on tutun näköinen nainen, mutta missä olen hänet nähnyt..hämmentävän hyvin sitä näemmä tunnistaa ihan pikkukuvistakin! Sussa on selvästi jotain mieleenpainuvaa, se oli kenties silmät-hiukset-yleinen muistikuva että olet pitkä, joiden ansiosta keksin, kuka on kyseessä. Mulla on myös todella hyvä muisti ja tottakai mieleen jää monet blogijututkin.

      Jos ens kerralla kävelet vastaan, lupaan moikata :D Mä olen yhden kerran onnistunut bussissa istumaan blogini lukijan viereen ja kerran on työpaikalla tunnistettu, se oli ehkä vähän kiusallista..^_^ Varsinkin kun en ole kertonut työkavereilleni blogista! Ja aina välillä pikkutytöt saattavat katsoa vähän silleen kiherrellen..:) ( ja aina silloin mietin, onko hameeni mennyt sukkahousujen sisään, huulimeikit pitkin poskia tms., mahdollisesti "noloa" )

      Poista
  2. No on kylla tosi epaselvasti sanottu tuossa mainoksessa tuo hinta. Siina on nakojaan tuo "pallo" etta kaksi yhden hinnalla, ja ilmeisesti tuossa on sitten yritetty sanoa etta 2 kpl maksaa sen 17.90, mutta miksi se hinta on sitten suluissa, kun yleensa on tottunut siiihen, etta suluissa on normaalihinta? Kummallinen mainos, en minakaan olisi tuon perusteella varma mika se hinta nyt sitten on. Oliko paikanpaalla samanlainen kyltti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin! Oranssissa pallossa mainoksessa lukee tosiaan "kaksi yhden hinnalla" ja isolla on hinta 8,95 euroa ja pienellä 2 kpl ja suluissa 17,90 euroa. Oikeampi ilmaisu mielestäni palloon olisikin siis ollut "puoleen hintaan" jos BB:n normaalihinta on suluissa oleva 17,90 euroa, ja nyt sen saa 8,95 eurolla. Mutta ilmeisesti mainoksessa on yritetty sanoa, että jos ostaa 2 kpl BB:itä alennushintaan 8,95 euroa, hinta onkin yhteensä yhden normaalihinta eli 17,90 euroa. Onpas sekavaa! :)


      Käydessäni Sokoksella siellä ei puhuttu kahdesta BB:stä mitään, vaan hintakyltissä luki vain 8,95 euroa. Eli siis yhdenkin BB:n sai ymmärtääkseni hintaan 8,95 euroa, eikä tarvinnut ostaa kahta hintaan 17,90 euroa (tai 8,95 euroa). En kuitenkaan ostanut BB:itä, joten varma en voi olla, mutta ymmärsin kyllä niin että yksi maksoi sen 8,95 euroa.

      Lohdutuksekseni myöskään Herra Pumpulipupu ei ymmärtänyt mainosta kun näytin sen hänelle, vaan hänkin luuli että 2 kpl maksaa sen 8,95 euroa. Eli oli meitä erehtyneitä varmaan muitakin! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)