sunnuntai 19. tammikuuta 2014

OPI The Bond Girls: Pussy Galore

Nelonen tekee parhaillaan kulttuuritekoa ja piristää talveamme lähettämällä James Bond -elokuvia aikajärjestyksessä aina lauantaisin klo 21. 

Tähän mennessä on nähty Dr. No (1962), From Russia With Love (1963) ja eilen Goldfinger (1964). Ensi lauantaina 25.1.2014 tulee Thunderball (1965).

Kaikkien aikojen hienoimpia aiheita kynsilakkakokoelmille on minusta ollut OPI:n James Bond -elokuvien 50-vuotisjuhlan kunniaksi tehty Skyfall jouluna 2012 ja sitä seurannut The Bond Girls keväällä 2013. 

Skyfall-kokoelman kynsilakat oli nimetty James Bond -elokuvien mukaan ja The Bond Girls tietenkin kuuluisimpien Bond-tyttöjen.  

Olen nähnyt James Bond -elokuvia sieltä täältä, mutta nyt olen päättänyt katsoa järjestyksessä kaikki, ja bongailla samalla OPI:n elokuvien nimiä ja Bond-tyttöjä. 







Minulla on yksi The Bond Girls -kokoelman kuudesta Liquid Sand -kynsilakasta, vaaleanpunainen Pussy Galore. 

Sen esikuva Pussy Galore oli eilisen Goldfinger -elokuvan Bond-tyttö. 

Olen miettinyt miten Skyfall ja The Bond Girls -kynsilakkojen värit on valittu. 

Ensimmäinen The Bond Girls -kynsilakkatyttö eli Honey Ryder on jo nähty ensimmäisessä Bondissa Dr. No. Siinä yhteys kultaiseen OPI-kynsilakkaan ("Take a ryde on the wild side with this shimmery gold") oli selvä: autiolla saarella Jamaikalla simpukoita etsivällä Honey Ryderilla (Ursula Andress) oli kultaisen blondit hiukset.

Luulen että vaaleanpunaisen Pussy Galore -kynsilakan inspiraationa on ollut asu, johon Pussy pukeutuu vietelläkseen James Bondin. Siinä oli kyllä oikeastaan vaaleanliila paitapusero ja marjapuuronväriset housut, mutta ilmeisesti OPI:n mielestä close enough. 

Muuten herkkä ja söötti vaaleanpunainen ("This light feminine pink has the purrrfect amount of shimmer") ei ole mielestäni yhtään elokuvan roiston Goldfingerin yksityispilottina toimivan Pussy Galoren väri, sillä hän on aika tiukka täti. Itseasiassa Pussylla on ensimmäisessä kohtauksessa, jossa hän tapaa James Bondin kultaista kynsilakkaa. Mutta ehkä kultainen väri haluttiin antaa suloiselle Honey Ryderille Dr. No -elokuvasta, eikä liittää itsestäänselvästi Goldfingeriin. Who knows. Tällaisia minä kuulkaa pohdiskelen samalla kun katson James Bondeja.   






Pussy Galore ei ehtinyt kynsilleni eilen Goldfingeria varten, mutta tässä se on. 

Huurteinen, sokerinen, hentoisa ja nätti vaaleanpunainen. 

Itseasiassa Goldfingerissa oli kultaisen kynsilakan lisäksi muitakin viittauksia kynsilakkaan. Kuulleessaan ensimmäistä kertaa Audrey Goldfingerin nimen James Bond sanoo: "Sounds like a french nailpolish". 

Skyfall-kokoelmassa OPI teki muuten toisenkin kultaisen kynsilakan Honey Ryderin lisäksi, Golden Eye (1995) elokuvan kunniaksi. 

Mielestäni From Russia With Love -elokuvan Bond-tyttö Tatiana Romanova olisi myös ansainnut oman kynsilakkansa, vaikka jonkun intohimon punaisen, mutta ehkä hän saa sellaisen The Bond Girls -jatko-osassa, jos sellainen joskus ilmestyy. 

Seuraavan OPI The Bond Girls -kokoelman esikuva Bond-tyttö Tiffany Case (vaaleansininen "A classic light blue worth investigating") on odotettavissa Diamonds Are Forever -elokuvassa 15.2.2014. Sitä ennen nähdään kaksi "Skyfall-kynsilakka" -elokuvaa: You Only Live Twice ("This rich high-shimmer magenta is a once-in-a-lifetime find") 1.2.2014 ja On Her Majesty's Secret Service ("This misty green pewter commands attention") 8.2.2014. 

12 kommenttia:

  1. Mulla on Pussy Galore muutamalla kynnellä ihan sattumalta, en ihmeemmin Bondia eilen katsonut mutta sen verran kuitenkin että hoksasin kynsilakan olevan oikea.. :D Miestä tuntui kiinnostavan. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika uskomaton sattuma, kun Pussy Galore on mielestäni vielä enemmän kevät- tai kesäväri, että olit valinnut sen juuri nyt kynsillesi kun Goldfinger tuli telkusta. Tosi hauskaa! :)

      Kiinnostikohan sitä miestä se kynsilakka, Pussy Galore vai Bond... :)

      Poista
  2. Erityisesti noissa vanhemmissa Bondeissa stailaukset kohdillaan, täällä tykätään. Ja ah, täydellinen rosa tuo Pussy Galore -lakka, oikein sievä. Kuka muuten lemppariBondisi :-)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, minusta niitä on ihana katsoa vain sen ajankuvan ja glamourin vuoksi! Juuri nyt nähdään mahtavia 1960-luvun sisustuksia ja futuristisia tiloja. Lisäksi autot ja vaatteet ovat hienoja, tosi mukavaa katsottavaa! :)

      Pussy Galore on kyllä lemppareitani hiekkalakoista. Pidän OPI:n hienostuneesta Liquid Sand -koostumuksesta kovasti, ja väri on tosi nätti vähän jäinenkin vaaleanpunainen. :)

      Haa, hyvä kysymys! Silloin kun olen itse nähnyt ensimmäiset Bondit elokuvateattereissa Pierce Brosnan oli James Bond, mutta nyt kun olen katsonut näitä vanhempia, niin täytyy kyllä sanoa että Sean Connerykin on aika mehevä. Eli ehkä the original is the best. :)

      Poista
  3. Hei hauskaa, minä juuri eilen suosittelin Pussy Galorea yhdelle ystävälle, kun hän kyseli vaaleanpunaista hiekkalakkaa. Ja oli hassua, kun samalla kuulin telkkarista sanat "Pussy Galore". :-) Pussy Galore taisi olla minun ensimmäinen hiekkalakkani, ajattelin, että vaaleanpunainen hiekkalakka on pakko saada. Ja ihanahan se on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pussy Galore on selvästi nyt ollut ajankohtainen, kun myös edellä rose86 kommentoi, että hänellä oli ihan sattumalta ollut se kynsilakka kynsillä lauantai-iltana kun Bond tuli. Aika uskomattomia sattumia! :)

      Minua nauratti kovasti elokuvassa se kohtaus, missä James Bond ja Pussy Galore tapasivat ensimmäisen kerran ja Pussy sanoi: "My name is Pussy Galore". James Bond vastasi siihen "I must be dreaming". :) :)

      Minustakin Pussy Galore on yksi näteimmistä hiekkalakoistani. Sävy on tosi ihana hempukka vaaleanpunainen, ja koostumus paljon hienojakoisempi ja sileämpi kuin esim. IsaDoran Sugar Crush -lakoissa. Tosi hyvä suositus siis ystävällesi! :)

      Poista
  4. Nuohan on ihan valideja pointteja joita pohdiskella leffan aikana! :D Mä ainakin tykkään miettiä, miten nimet ovat lakoille päätyneet.

    Tuo lakka on kyllä ihana, mutta ei minulle :) En tykkää hiekkalakkojen koostumuksesta sitten niin yhtään. Toisilla näyttää kivalta, mutta mun kynsillä ihan omituiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä juttuja ei kyllä valitettavasti ymmärrä kuin toinen ihana kosmetiikkabloggari. :)

      Kynsilakkojen tausta kyllä mietityttää minua paljon. The Bond Girlsithan ovat aika selviä, kun kokoelman mainosstandissa oli vielä kuvat ko. Bond-tytöistä niin, että saattoi aika hyvin päätellä esim. että mikä asu oli ollut värin inspiraationa (esim. Jinxille tietenkin Halle Berryn oranssit bikinit!). Mutta Skyfall-kynsilakkojen värien inspiraatiota on vaikeampaa jäljittää. Jos keksin jonkun yhteisen nimittäjän, niin kirjoitan siitä sitten vielä vaikka toisen jutun. :)

      Itsekään en ole aivan varauksettoman ihastunut hiekkalakkoihin, kun olen enemmän klassisen koostumuksen tai kiiltävien kynsilakkojen ystävä, mutta Pussy Galore on kyllä kauneimmasta päästä. Jos OPI:n Bond-tytöt olisivat olleet tavallisia kynsilakkoja olisin varmaan ostanut ne väreistä välittämättä kaikki, mutta koska uskon että tämä tekstuurilakkabuumi on vain ohimenevä villlitys, ostin vain tämän yhden eli mielestäni näteimmän Pussy Galoren. :)

      Poista
  5. Pussy Galore on kyllä ihana lakka! Itsellä ei ole kuin tummempia hiekkalakkoja, mutta tämä on kyllä upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kaunis! Mielestäni Pussy Galore on vielä nätimpi vaaleanpunainen kuin esim. IsaDoran Candy Crush. Tykkään OPI:n Liquid Sandeista, kun glitter/hiekka on niissä hienojakoista ja hillittyä. :)

      Minua on jäänyt kyllä OPI The Bond Girls -kokoelmasta vaivaamaan vielä myös valkoinen Solitaire, sekin on kuulemma tosi kaunis. Eli ehkä pitää siis harkita vielä sitäkin! :)

      Poista
  6. Toi on kyllä nätti! En omista vielä yhtään hiekkalakkaa, joku vaaleanpunainen(esim tuo), nude ja Lumenella oli joku tummanpunainen jotka vois liittyä kynsilakka-armeijaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon kyllä, että hiekkalakat alkavat olla vähitellen passé, mutta muutaman nätin voi tietysti vielä hankkia niin kauan kuin niitä saa, jos pitää koostumuksesta.

      OPI Pussy Galore on mielestäni ehdottomasti nätein vaaleanpunainen. IsaDoralla on tosi kaunis kulta Gold Crush, ja myös OPI:n Mariah Carey -joulukokoelmassa on nättejä nudehkoja sävyjä. Punainen hiekkalakka voisi kyllä olla aika upea. Lumenella ainakin on kuulemma hyvä. Se olisikin varmasti aika ihana vaikka ystävänpäivään! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)