torstai 30. tammikuuta 2014

Lushin hierontapalat ja hierontaohjeita ystävänpäiväksi

Nyt on vähän hassu otsikko, kun en ennen oikein kunnolla edes tiennyt mitä hierontapalat ovat, saati miksi kukaan haluaisi ostaa niitä, ennen kuin Lush kutsui Helsingin Asematunnelin liikkeeseensä tutustumaan niihin. 


Tarkoituksena oli juhlia tulevaa ystävänpäivää ja saada samalla ammattihierojan vinkkejä oikeanlaiseen hierontaan.

Hierontahan rentouttaa, poistaa stressiä, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, auttaa päänsärkyyn ja tekee muutenkin keholle hyvää. 

Etualalla vasemmalla näkyy Lushin ystävänpäiväksi ilmestynyt vaaleanpunainen hierontapala Close to You. Se tuoksuu vaniljalle, eli samalle kuin Lushin Rockstar -saippua.

Vieressä näkyy Lushin toinen uutuus, Tender Is the Night -hierontapala. Sekin tuoksuu vaniljalle ja lisäksi itämaiselle jasmiinille ja ylang ylangille. Se ilmestyi viime vuonna ystävänpäiväksi, ja on nyt palannut jäädäkseen pysyvästi valikoimaan. 


Lushin hierontapaloissa on ihania kosteuttavia, luonnollisia ainesosia kuten kaakaovoita, sheavoita ja erilaisia öljyjä.

Hierontapaloja on myös vähän eri tarkoituksiin. Urheilijoille on omansa, lihaksia lämmittävä (mustapippuriöljyä ja inkivääriöljyä) Hottie ja viilentävää piparminttuöljyä sisältävä Wiccy Magic Muscle.

Stressaantuneille, ja odottaville äideille on suunnattu Therapy-hierontapala, joka auttaa myös ehkäisemään raskausarpia, sillä se on hyvin kosteuttava. Rauhoittava vaikutus tulee laventeliöljystä. 

Lushilla on myös hauskoja hierontapaloja, jotka sisältävät kimalletta ja hohtoa: Black Stockings ja Shimmy Shimmy


Tuoksuista ihanin oli minusta tässä Soft Coeurissa, joka sisältää hunajaa ja kaakaovoita. Pehmoinen ja herkullinen.


Mutta sitten niihin hierontaohjeisiin.

Mallina toimi Lushin työntekijä, joka valitsi hierontapalaksi suosikkinsa From Dusk Till Dawn.

Sen tuoksu oli pirteän sitruksinen. Ainesosia olivat sisilialaiset sitruunat ja makea villiappelsiini. Oli niin kivaa tuoksua From Dusk Till Dawnille koko loppuillan, kun olin hieronut sitä käsiini. Aivan erinomaista vastapainoa ulkona olevalle kylmälle pakkaselle!   


Hieronta aloitetaan hieromalla hierontapalaa käsiin. 

Toinen vaihtoehto on hieroa sitä myös suoraan hierottavan iholle. Käsistä hierontapalaa levitetään koko hierottavalle alueelle aluksi sivelemällä ja painelemalla. Samalla lihakset myös vähän lämpiävät. 


Niska-hartiahieronnan oikea paikka on lapaluun harjun yläpuolella. Lapaluun, joka on tuossa poikittain, tuntee käsillä, ja siitä päältä ei kannata hieroa vain sen yläpuolelta.

Kuvassa näette oikean hierontaotteen. Peukalo on alla vain välineenä, mutta voima ja liike tulevat oikeastaan sen päällä olevasta kämmensyrjästä.

Saa painaa aika reilustikin, ja tällä tavalla käydään järjestelmällisesti vetäen koko lapaluun yläpuolinen alue läpi ylhäältä alaspäin ja tällä puolella keskeltä oikealle. 

Alle jäävät salmiakinmuotoinen iso trapezius-lihas ja lavankohottaja, jotka usein istumatyöläisillä kiristyvät. 

Tässä tajusin nyt ensimmäistä kertaa sen hierontapalan tai hierontaöljyn merkityksen, sillä kädet liukuvat iholla paljon paremmin sen avulla. Lisäksi se on hierojallekin aika miellyttävää, kun kuivat kädet saavat samalla kosteutusta.


Niskaa hierotaan myös peukalolla.

Toisella kädellä voi tukea hierottavan leukaa. Niskasta voi peukalolla tunnustella missä menee selkäranka, ja sivellä sitten siitä sivulle. 

Niskakin käydään näin järjestelmällisesti läpi ylhäältä alaspäin molemmilta puolilta. Trapezius-lihasta hierotaan myös kämmensyrjällä vetämällä taas niskasta järjestelmällisesti alaspäin. 

Hieronnan kannattaa olla varmaotteista ja rauhallista. Ei pidä myöskään pelätä että painaa liikaa. Aina voi hierottavalta kysyä miltä tuntuu. 

Voima ei lähde oikeastaan käsistä niin kuin olen luullut, vaan ennemminkin koko vartalosta. Näillä otteilla kädet eivät myöskään väsy.


Vielä voidaan käsitellä olkapäät ja hartiat ottamalla niistä kuppimainen ote ja painamalla sekä möyhentämällä eteenpäin. Saman voi tehdä myös edestäpäin olkapään toiselta puolelta.Lopuksi hieroja opetti tämän trickin, jonka pitäisi auttaa päänsärkyyn 10 sekunnissa. 

Sormilla napataan tuosta kohdasta joka kuvassa näkyy kiinni, ja yritetään ikäänkuin nostaa lihasta vähän ylöspäin. Se vapauttaa lihasjännitystä ja hermoja. 


Hieronnan lopuksi ei pidä säikähtää, jos iho näyttää tältä. Punoitus tarkoittaa kuulemma vain, että hieronta on tehonnut ja verenkierto vilkastunut. Minä innostuin tämän ansiosta hieronnasta ihan hirveästi. Oli tosi antoisaa kun ammattilainen näytti oikeat tekniikat ja sitten niitä sai itse kokeilla. Huomasi kuinka varmuus kasvoi koko ajan, ja samalla oppi tuntemaan paremmin missä lihakset kulkivat. Nyt aionkin harjoitella ahkerasti hieromalla kaikkia läheisiäni. En usko, että kukaan vastustaa!

Sain valita mukaani yhden hierontapalan. Halusin mahdollisimman kosteuttavan, joten minulle suositeltiin Each Peachia, joka sisältää mm. avokadoöljyä. Makean sitruksinen Each Peach on myös Lushin myydyin hierontapala.

Koko Lushin hierontapalavalikoimaan pääset tutustumaan tästä

8 kommenttia:

 1. Oi, tämä oli mielenkiintoinen postaus! Tosi kiva ja hyödyllistä, että tilaisuudessa oli oikea hieroja, joka myös opasti hieronnassa. Kiva idea laittaa myös kuvia ja ohjeita tänne blogiinkin meidän muiden iloksi.:)

  Itseltäni itse asiassa löytyy Lushin lahjapakkausten mukana tullut shimmy shimmy -palanen ja toinenkin hierontapalanen (+ livboxista aikoinaan tullut hierontavoide), joita en ole ottanut käyttöön kun en ole varsinaisesti tiennyt, miten niitä hyödyntää. Tämän postauksen myötä innostuin taas asiasta - se on ihan tosi, että harva varmaan kovin ankarasti vastustaa tulemista hieronnan harjoittelukaveriksi.^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa että tykkäsit! :)

   Minusta idea oli ihan mahtava, että oli pyydetty oikea hieroja opettamaan oikeat hierontaotteet ja tekniikat. Minä olin tähän asti luullut että hieronta on sitä kun vähän möyhennetään sormilla sieltä hartioista, tässä ei tehty kertaakaan niin. Eivätkä myöskään kädet väsyneet niin kuin yleensä. :)

   Yritin selittää ohjeet kuvien kanssa niin tarkasti kun osasin. Oli itsellekin tosi hyödyllistä kerrata ohjeet kirjallisesti tässä vielä, kun uutta tuli kuitenkin niin paljon kerralla. Kuvasarja ei valitettavasti ole yhtä havainnollistava kuin esim. video olisi, mutta kiva jos onnistuin selittämään niin että ymmärsit. Ajattelin, että voisin itsekin palata jatkossa näihin ohjeisiin kun opettelen nyt hieromaan paremmin. :)

   Mukavaa että sinulla on se Shimmy Shimmy, minustakin se vaikutti aika ihanalta. Minäkin tähän asti vain ihmettelin, että mihin niitä hierontapaloja tai öljyjä oikein tarvitaan, kun olen aina hieronut vain vaatteiden päältä. Nyt tuossa huomasi että iholla se tuntuma on ihan erilainen, joten jatkossa aion ehdottomasti tehdä niin.

   Luulen, että halukkaita hieronnan kohteita voi olla ihan jonoksi asti, itse ainakin olisin tosi innokas jos joku haluaisi harjoitella hieromista. Mutta nyt innostuin itse tästä opettelusta, tosi kiinnostavaa ja hieno taito! :)

   Poista
 2. Each Peach on mullakin käytössä, mutta ihanin hierontapala on kyllä ehdottomasti Snow Fairy Sparkle. Ah se tuoksu, ja plussana tietysti kosteutus ja hentoinen shimmer iholle. Onneksi ostin toisen palan varastoon, koska ensimmäinen loppuu ihan näillä hetkillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin Each Peachin koska minulla on aika kuiva iho, mutta en hölmösti oikein ajatellut, että enhän käytä hierontapalaa ensisijaisesti nyt itselleni vain muille. Mutta onhan muillakin tietysti kuiva iho erityisesti näin talvella, joten Each Peachin sisältämä kosteuttava avokadoöljy on hyödyksi varmaan kaikille. :)

   Snow Fairy hierontapala taisi olla vain joulun erikoisjuttu niin kuin Snow Fairyt yleensäkin. Ainakaan sellaista ei enää tuolla Lushilla näkynyt. Kokeilin sitä kyllä silloin joulun aikaan, ja sehän oli tietysti aivan ihana niin kuin Snow Fairyt yleensäkin. Täytyy ensi jouluna ostaa varmaan sellainen, jos hierontainnostus nyt säilyy. :)

   Poista
 3. Kiitos taas hyödyllisestä ja kivasta postauksesta. Arvaa tuliko hierontaan mieli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, mukavaa kuulla jos tämä tuntui hyödylliseltä. Yritin parhaani mukaan selittää nuo ohjeet niin että niistä ymmärtäisi miten pitää oikein tehdä, toivottavasti siis onnistuin. :)

   Niin minullakin, sekä opetella tuota hierontaa, että olisi myös oikein kivaa olla hieronnan kohteena. En ollut aiemmin oikein tajunnutkaan kuinka paljon taitoa ja eri tekniikoita siihen liittyy, ja että ne voi ihan oikeasti opetella muukin kuin ammattihieroja. Tosi kiinnostava ilta oli siksi! :)

   Poista
 4. Tuo sydän-hierontapala on ollut suosikkini jo vuosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!

   Minustakin se erottui joukosta edukseen, sillä tuoksu oli ihanan pehmeän vaniljainen ja voimakkaampi kuin muissa hierontapaloissa. Tosin tuo sitruksinen From Dusk Till Dawnkaan ei tuoksunut kokonaisena niin voimakkaasti, mutta kun sitä hieroi käsiin tuoksu voimistui tosi paljon. Voihan siis tietysti olla että noille muillekin käy niin. Jos nyt innostun kovasti tästä hieronnasta, niin täytyy seuraavaksi varmaan testata tuota sydäntä! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)