sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Finnair; Pre-order Shopping, Airport Shopping ja Onboard Shopping

Terveisiä taas Helsinki-Vantaan lentokentältä, jonne ilokseni pääsin viime viikolla käväisemään. 

Suuntasin heti tehokkaasti tax freehen Finnair Shopiin gatelle 28 koska aikaa oli vähän.

Tax freessa ei ollut käynnissä alennusmyyntejä, vaikka niitä vähän näin alkuvuodesta odotin. Tiesittekö ylipäänsä että tax freessakin voi olla alennusmyynti? Olen itse joskus tällaiseen harvinaisuuteen törmännyt.

Kevään meikkikokoelmat eivät olleet Finnair Shopiin vielä saapuneet. Mm. Chanelilta ja Diorilta oli edelleen myynnissä joulukokoelmaa. 

Ainoana uutena havaintona oli, että Guerlain oli muuttanut paremmalle paikalle lähelle ovia sitä kulmaa missä mm. L'Occitane on ollut, ja että Essie Luxeffects -joulukokoelman erikoislakkoja myytiin kassalla, hinta oli vähän yli 10 euroa.

En kuitenkaan ostanut, sillä olen ollut tiukassa ostolakossa vuoden alusta lähtien. Sääntöihin kuuluu, että saan ostaa vain tarpeeseen, sellaisia tuotteita joita minulla ei ennestään ole, hyvästä tarjouksesta sekä lisäksi vuoden aikana 10 ylimääräistä vapaavalintaista tuotetta. 

Nämä ostokseni menivät nyt kategorioihin "tarpeeseen" ja "ei ennestään ole", eli vakkarini Lancome Bi-Facil silmämeikinpoistoaine (27,30 euroa) ja Dior Diorshow Lash Plumping Serum (24,10 euroa), jolla pitäisi saada mikä tahansa ripsiväri pimpattua niin että sillä saa kunnon räpsyripset.    Lentokoneessa käytin sitten ajan kosmetiikkaostoksista haaveiluun ja tax free -katalogien selailuun.

Koneeseen oli etukäteen jaettu tutustuttavaksi Pre-order Shopping Katalog, josta voi tilata paluulennolle tavaraa. Toinen vaihtoehto on tehdä tilaus ennen lentoa netissä Pre-order Shopista täältä.

Uskon kyllä että Pre-orderin merkitys on ennen ollut isompi kun tax free shoppailu ylipäänsä oli halvempaa. Nykyään siinä säästää lähinnä aikaa jos ei lentokentällä ehdi shoppailla tax free -kaupassa. Lisäksi Pre-order voi olla ihan kätevä jos haluaa hyödyntää Helsinki-Vantaan usein edullisemmat hinnat, mutta ei halua kanniskella tax free -tuotteita kohdemaassa ympäriinsä ennen paluulentoa.

Finnairin Pre-order -valikoimaan kuuluu mm. parfyymeja, kasvovoiteita ja meikkejä. Se vaihtelee vähän kohteen mukaan. Valikoima on joka tapauksessa laajempi kuin lentokoneessa. Paljon on erilaisia pakkauksia, joihin kuuluu esim. kasvovoide ja seerumi (Clarins), kaksi valokynää (YSL) tai minituoksuja (Calvin Klein, Escada). 

Lentokoneesta voi ostaa ilman ennakkotilausta osittain samoja tuotteita. Molemmissa katalogeissa (Pre-order Shopping ja Onboard Shopping) promottiin voimakkaasti Boss Jour Pour Femme -tuoksua (59 euroa, 50 ml), joka onkin nyt monen suosikki. Myös Giorgio Armanin ihana hedelmäinen Si (69 euroa, 50 ml) oli näkyvästi esillä. 

Pidän myös kovasti siitä, että Finnairin tax free -katalogeissa on lyhyet tuoksukuvaukset ja symbolit. Boss Jour Pour Femme on saanut luokituksen "contemporary floral" ja Giorgio Armani Si "sweet & tasty". Olen samaa mieltä.

Ennen lentokoneesta sai ostaa myös harvinaisempia Smashboxia ja Bobbi Brownia, nyt merkit ovat tavallisempia: Lancomea (ripsivärejä ja luomivärejä), YSL:ää (ne valokynät), Estee Lauderia (voiteita), Cliniquea (voiteita ja huulikiiltoja) jne. Erikoisempina tuotteina on mainittava Talikan ripsiseerumit, L'Occitanen käsivoiteet ja Ultrasunin aurinkovoiteet. Koneesta saa myös tarvittaessa lasisen kynsiviilan, Angry Birds -miniparfyymeja tai Nail Art -kynsikoristelusetin! 

9 kommenttia:

 1. Hyödyllinen ja mielenkiintoinen postaus, kiitos. Ehkä jossain vaiheessa kerrot sitten kokemuksistasi tuon ripsiväripimppaajan suhteen, olisi kiva kuulla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, kiitos itsellesi! :)

   Kirjoitan mielelläni aina näistä lentokenttä- ja matkajutuista, sillä itsestänikin on kivaa tietää mitä on odotettavissa kun taas lentokentälle tai lentokoneeseen suuntaan. :)

   Ehdottomasti laitan kokemuksia Diorista, olen kyllä kuullut siitä pelkkää hyvää. Sensain ripsivärinpohjustajan olen jo testannut, ja vaikka se oli ihan ok, ei nyt sentään something to write home about. Toivottavasti tuo Dior on vielä parempi! :)

   Poista
 2. Lash Plumping Serum on jotain ihan uskomattoman ihanaa! Toinen jo menossa, enkä ihan hevillä siitä luovu :)

  Ps Oli ihana nähdä eilen, olet aina niin pirteä ja mukava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, paras suositus tuotteelle on jos joku on ostanut sitä uudelleenkin lisää. :)

   Diorin ripsiseerumihan taisi päästä sinun blogissasi vuoden 2013 top 10 -listaan. Olen kuullut että se on myös monen muunkin suosikki. Varmasti hyvää tavaraa, ja käyttökelpoinen eri ripsivärejä testaileville blogittarille. :)

   No kiitos samoin, ihan samat sanat takaisin. Oli tosi kivaa tavata taas ja niin mukava ilta, ihanaa! :)

   Poista
 3. Millaiset tuotteet lasket "ei ennestään ole" -kategoriaan?
  Hyvä idis kyllä, tuollaiset säännöt itselle, ja nuo kuulostavat vielä tosi realistisilta, siis ei mitenkään mahdottomilta toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, ainakin nyt tämän Diorin ripsivärinpohjustajan, jollaista minulla ei ole ennestään. Mutta en kyllä mitään uutta ripsivärimerkkiä tms., koska ripsivärejä on varastossa aikamoinen lauma. Mutta ehkä jonkun uudella periaatteella toimivan tuotteen (kuten aikoinaan voidemainen luomiväri) tai sitten sellaisen, joita minulla on kyllä ollut, mutta ei ole parhaillaan käytössä yhtään kuten huomisen blogijutun vartalotuoksun. Omatunto kyllä kertoo mitä ei oikeasti ennestään ole ilman tarkkoja sääntöjäkin. :)

   Ostolakon säännöt omat muovautuneet tässä alkuvuoden aikana pikkuhiljaa kun olen joutunut harkitsemaan ostoksiani tarkempaan. Mikään totaalinen ostolakko ei varmaan toimisi, vaikka ensi vuonna koittaa kyllä sitten sellainenkin jos en onnistu tänä vuonna saamaan jatkuvaa kosmetiikan ostelua kuriin. Mutta yritän nyt ensin näillä pehmeämmillä keinoilla. :)

   Poista
 4. Juuri hyödyllinen postaus, olen torstaina menossa kentälle :) Oliko niillä todellakin Diorin joulukokoelmaa siellä myynnissä? Olen haaveillut toisesta sen kokoelman viisikosta ja täältä Kouvolasta sitä ei saa mistään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Ihanaa matkaa sinulle, jo pelkästään lentokentällä on aina niin kiva käydä. :)

   Diorin Golden Winter -joulukokoelmaa oli tosiaan ainakin Finnair Shopissa portin 28 lähellä. Duty Free Shop -ketjun valikoimaa en tarkistanut, mutta saattaa olla sielläkin siinä isossa liikkeessä heti turvatarkastusten jälkeen. Finnair Shopissa huomasin että jotkut tuotteet oli jo loppuunmyyty, mutta mielestäni ne olivat kynsilakkoja, eli toivottavasti ei ainakaan niitä luomiväripaletteja. Pidän peukkuja että löydät sen sieltä, ja vielä onneksi mukavaan tax free -hintaan. :)

   Poista
  2. Kiitoksia :) Toivottavasti sinunkin matka on ollut mukava ja rentouttava :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)