tiistai 7. tammikuuta 2014

Kevätmeikkejä

Tämä "talvi" on ollut niin ankea ja pimeä, että olen jo nyt alkanut aktiivisesti odottaa kevättä.  







Olen totaalisen kyllästynyt joulun punaisiin, kultaisiin ja muihin lämpimiin sävyihin, vaikka ne periaatteessa kauniita ovatkin. Siksi olenkin viime päivinä meikkaillut pastelliväreillä.

L'Orealin voidemainen Couleur Infaillible -luomiväri 036 Naughty Strawberry on kesän 2012 Miss Candy -kokoelmasta. Suomessa siitä olivat myynnissä vain kynsilakat ja huulikiillot, mutta olen tilannut tämän Naughty Strawberry -luomivärin jostakin englantilaisesta nettikaupasta. 

IsaDoran 55 Chic Cerise -huulipuna on puolestaan IsaDoran kesän 2011 Ocean Drive -kokoelmasta. Olen ostanut sen aikoinaan Tukholmasta. Tässäkin kokoelmassa huulipunat olivat muiden Jelly Kiss -huulipunien joukossa myynnissä Suomessa, mutta luomivärit ja muut tilpehöörit eivät. Kansainväliset merkit tekevät joskus näin. 






No anyway, tässä keväisessä kokonaisuudessa on käytetty silmämeikissä L'Orealin kaunista vaaleanpunaista Naughty Strawberrya ja huulilla IsaDoran Chic Cerise -huulipunaa

Vähän mietin L'Orealin Color Infaillible -luomivärejä aikoinaan ostaessani, että kuinkahan nopeasti ne kuivuvat purkkiin, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole mitään ongelmia ollut. 

Voidemais-puuterinen luomiväri kannattaa töpötellä silmäluomelle vaahtomuoviaplikaattorilla tai sormilla. 






Tammikuun Gloria -lehti oli kanssani samoilla linjoilla, että nyt olisi aika jo kevään tulla.

Kansikuvassa oli todella inspiroivalla tavalla yhdistetty vaaleaa liilaa ja kultaa eli viileää ja lämmintä sävyä. Sama kontrasti näkyy mallin asussa. 

Minua viehättivät tässä erityisesti ihanat, kuulaat pastellisävyt.






Niinpä tein meikin vähän samoilla sävyillä käyttäen vintage-IsaDoraa kevätkokoelmasta 2011 Fanciful.

Ulkonurkassa on liilaa ja sisänurkassa mintunvihreää. Perehdyttyäni nyt Meikkaus-kirjasta värioppiin, osaan myös analysoida, että liila ja vihreä väri sulautuvat nätisti toisiinsa, koska molemmissa on sinistä, ja molempia on taitettu vähän valkoisella tai harmaalla. 

Glorian kansikuvan mukainen lämmin sävy tästä nyt puuttuu, mutta senkin olisi voinut lisätä sisänurkkaan esim. kultaisella. IsaDoralla olikin täsmälleen näitä sävyjä yhdistelevä paletti Papagayo-kesäkokoelmassaan vuonna 2012 nimeltään Treasure Island (olen saanut sen aikoinaan maahantuojalta blogia varten testattavaksi)






19 kommenttia:

  1. Oi, kauniita luomivärejä! Vihreä ja violetti ovat ihan mun lemppareita yhdessä. Ja toetysti erikseenkin. Kiva nähdä taas pastellia, näyttää niin raikkaalta pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin oli ihanaa taas pitkästä aikaa meikata pastelleilla, edellinen kerta oli varmaan kesällä. Oli jo aikakin! Pastellithan sopivat hyvin myös lumiseen kevättalveen, jos sellainen nyt joskus tulisi. :)

      Muistelen, että Diorilla olisi ollut joskus takavuosina sellainen palettikin, jossa yhdistettiin liilaa ja mintunvihreää. Joka tapauksessa yhdistelmä on ihana. Aluksi kuulostaa vaativalta, mutta toimii käytännössä tosi nätisti. :)

      Poista
  2. Oi, tuo alempi meikki on niin kaunis ja keväinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin siitä tuli ihana! Mietin kauan, että kumminpäin laitan luomivärit, kun kumpikaan ei ollut selvästi toistaan tummempi. Hienosti sopi näköjään noin, että liila on ulkonurkassa.

      Oi, toivotaan että kevät tulisi pian! :)

      Poista
  3. Ihania keväisiä meikkejä! Minulla on joku vaaleanpunainen kausi menossa, harmittelen harva se päivä etten tyhmä tilannut nakke kolmosta ennakkoon ja nyt kyttään josko sitä jonnekin päin nettiä tulisi tilattavaksi.

    Innostit minua tilaamaan myös tuon Meikkaus-kirjan. Olen sitä jo pidempään himoinnut ja nyt sitten ajattelin, että kun ei se kerta syliinkään näytä tippuvan niin kai se on sitten itse hankittava. ;-) Minä tosin yhdistelen värejä ihan miten huvittaa, joskin väriympyröihin sun muihin on tullut aikoinaan tutustuttua melko kattavasti, että kaippa sieltä jotain on jäänyt takaraivon perukoille muhimaan. Ehkä. ;-)

    Minulla tosin on pieni kynnys yhdistellä muita kuin joko pelkkiä lämpimiä tai pelkkiä viileitä sävyjä ja koska olen omalta väritykseltäni viileä niin tulee tosi vähän käytettyä lämpimiä sävyjä. Tosin viime aikoina olen yrittänyt parantaa sen suhteen ja ollut hyvinkin yllättynyt huomatessani, että myös viileäsävyinen voi käyttää menestyksellisesti joitakin lämpimiä sävyjä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleanpunainen näyttää nyt syksyn tummien ja ruskeiden sävyjen sekä joulun puna-kultaisten jälkeen niin keväiseltä ja raikkaalta. Ihanaa! :)

      Minuakin on alkanut vihreäsilmäisenä kiinnostaa se Nakke 3, kun siinä olisi punertavia sävyjä. Ykköseen olen ollut tosi tyytyväinen ja kakkosen passasin kun siinä oli viileät sävyt. Eiköhän saatavuus parane kun alkuinnostus hälvenee, niin mekin saadaan omamme. Vaaleanpunainen on kyllä nyt selvästi muotia. :)

      Hei, tosi kiva että tilasit Meikkaus-kirjan. Luulen, että ostan sen jossakin vaiheessa myös itselleni käsikirjastoon. Se oli minusta paljon hyödyllisempi kuin muut meikkaamisen yleisoppaani. Opin tosi paljon, ja kuten huomaat niin erityisesti näitä väriasioita olen alkanut miettiä joka kerta kun meikkaan. Esim. vaaleanpunainen meikki leikkii saman värin eri sävyasteilla (kirkasta ja vaaleaa), kun taas liila-mintunvihreässä hyödynnetään väriympyrää. Teoriat toimivat siis myös käytännössä. :)

      Meikkaus-kirjassakin neuvottiin yhtenä tapana saada meikkiin ulottuvuutta ja kiinnostavuutta kylmä-lämmin rinnastus eli kontrasti. Minustakin se on käytännössä melkein vaikein toteuttaa niin että se toimii myös luonnossa. Muotikuvissahan hyödynnetään tätä paljon olen nyt huomannut, kuten tuossa Glorian kansikuvassakin. :)

      Poista
  4. Naughty Strawberry.. ihana nimi! :D

    Olen vähän samoilla linjoilla kanssasi sään suhteen. Tällainen "talvi" saisi jo loppua (tälläkin hetkellä vesisade hakkaa parvekkeen kaiteita ja laseja, tuntuu ihan lokakuulta) - tulisi sitten kevät tai vaikka hetkeksi se kaunis, kuulas, aurinkoinen, pirtsakka kevättalvi! Ja sitten se kevät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, tuhma mansikka. :) En tiedä kyllä yhtään mistä nimi voi tulla, kun ihan kiltiltä sävy vaikuttaa. Kaunis, vähän viileä mutta mehevä vaaleanpunainen. :)

      Tuntuu että kaikki ovat ihan kyllästyneitä tähän pimeyteen ja vesisateeseen, ainakin täällä etelässä. En mitenkään hirveästi pidä talvesta, mutta nyt ensimmäistä kertaa ajattelin, että lumikin voisi olla ihan hyvä juttu niin olisi valoisampaa. Mutta kyllä jotakin kohta tapahtuu, ja kyllä se kevätkin sieltä pian tulee, olen ihan varma! :)

      Poista
  5. Ihanaa olet jo kevät-tunnelmissa. Kyllähän se sieltä tulee, jokainen päivä jo piirun pidempi.

    Onpa nätisti tehty tuo vintage-Isadora -silmämekki ja hyvin toisiinsa sopivat värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkun verran tahdonvoimaa kyllä vaatii pitää mieli ja ajatukset keväässä, kun tuolla ulkona on kyllä aika ankeaa. Mutta joka vuosi se on tullut, joten kyllä varmaan taaskin. Ihanaa, hitaasti mutta varmasti! :)

      Kiitos paljon! Minusta liilan ja mintun yhdistelmä on tosi kaunis, ja yllättävän helppoa ne oli yhdistää myös meikissä. Nätti tuli! :)

      Poista
  6. Pastellihuuma alkoi jo, kun näin Diorin Trianon-kokoelman kuvat.
    Itse tuotteet ei niin suuria tunteita herättäneet, vaan juuri ne mainoskuvat.
    Samassa huumassa katsoin vielä sopivasti telkkarista tulleen Marie Antoinetten.
    Oikein asiakseni otin kyylätä maskeerauksen ja puvustuksen "sillä silmällä".

    Värioppiin liittyen, luulen, että monet tiedostamattaan pitävät itselleen sopivista sävyistä.
    Vaaleana juuri nuo pastillit ja murretut tuntuvat omilta.
    Kaikki missä on pieni kontrasti.
    Poikkeus on "laivastovärit" pukeutumisessa. Kirkas valkoinen, sininen ja punainen.
    Muuten mennään beessi-linjalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen nähnyt ne Diorin Trianon-kuvat, ja aivan ihanalta näytti! Aivan täydellinen aihe kevätkokoelmalle, ihme etteivät ole sitä aiemmin keksineet. Vähän sama fiilis oli kyllä minulla, että en välttämättä olisi hankkimassa tuotteita, mutta kuvista inspiroiduin tosi paljon. Hyvä Dior!

      Sofia Coppolan Marie Antoinette -elokuva on niin ihana, yksi lempielokuviani. Pitäisi itsekin katsoa se taas, siitä voisi saada vinkkejä myös värien yhdistelyyn: keltaista ja minttua, vaaleanpunaista ja vaaleansinistä, persikkaa ja punaista ovat ainakin väriyhdistelmiä joita muistan elokuvasta. Niitä voisi hyvin käyttää meikissäkin. Suosikkini elokuvassa on Marie Antoinetten/Kirsten Dunstin lisäksi Polignacin kreivitär, jolla on mehevän punainen tukka ja ihania väriyhdistelmiä puvuissa sen kanssa.:)

      Luulen samoin, että monien värisilmä sanoo jo luonnostaan, että mitkä värit itselle sopivat ja niistä sitten myös tykkää. Kyllähän sen usein näkee myös peilistä: iho hehkuu, silmät näyttävät täyteläisemmiltä ja kirkkaammilta jne.

      Olen itse värianalyysissa kevät, ja sinä kuulostat vähän samalta, jos sinulle sopivat pastellit ja kirkkaat, puhtaat värit (ellet ole kesä tai talvi). Itse rakastan värejä. Ne tuovat niin paljon iloa elämään sekä meikissä, vaatteissa että sisustuksessa. Siksi tuo Meikkaus-kirjan värioppi-luku oli itselleni niin tärkeä, kun siinä näin ensimmäistä kertaa teoriaa sovellettuna meikkaamiseen muutenkin kuin silmienväritaulukon osalta, joka on yleensä joka meikkauskirjassa. :)

      Poista
    2. Luulen olevani kevät. Mitään virallista analyysia ei ole tehty. Muistaakseni jotain tuntomerkkejä meni ristiin kesän kanssa.

      Sisustuksessa pidän vanhasta keltaisesta, viininpunaisesta ja murretusta vihreästä. Vaatteissa taas näitä värejä ei taida olla yhtään.
      Viime kesänä ihastuin "Brasilia/rastafa"-kirkkaan vihreään yhdistettynä valkoiseen. Ruskettuneena oli kiva, nyt näyttäisi varmaan nääntyneeltä. Puhdas vaaleanpunainen taas saa possufiiliksen, murrettu marjapuuro ei. Ota näistä sitten selvää. Ei kai pitäisi ajatella liikaa, menee ihan sekaisin mistä tykkää ja ei.

      Kirjastosta olen lainannut joskus kaikki kauneuskirjat mitä löysin. Osa kirjoista oli vaan niin kasaria, että oli raskasta katsottavaa kuvien värit ja laatu:).
      Saattoi olla tuo Meikkaus-kirja mukana, en muista varmasti. Se alkoi kyllä nyt kiinnostamaan.

      Poista
    3. Minustakin kuulostat eniten keväältä, jos sinulle kerran sopivat pastellit ja esim. kirkas punainen, sininen ja vihreä. Jotkuthan pitävät tuota värianalyysia ihan höpö-höpönä, mutta itseäni se on auttanut kovasti vaateostoksilla. Tiedän nykyään jo aika tarkkaan mitkä värit sopivat parhaiten, jos haluan painottaa sitä valinnoissani.

      Minustakin kirkas vihreä ja valkoinen on hieno yhdistelmä. Siihen sopii lisäksi myös hiekanvärinen beige, jos haluaa vähän pehmentää ja rauhoittaa kokonaisuutta.

      Murrettu marjapuuro ei kyllä ole minusta kevään värejä, vaan ennemminkin juuri kesän. Silti itsekin rakastan sitä väriä, niin tyylikäs! Ja sopii nätisti yhteen esim. violetin tai viininpunaisen kanssa. Puhdas vaaleanpunainen olisi sen sijaan kevään väri, joten olet varmaan kevät-kesä. Sellainen toukokuu! :)

      Meikkaus-kirjaa saa kyllä ainakin täällä Helsingin seudulla lainattua hyvin kirjastoista. Itsellänikin oli sellainen käsitys, että kirjastossa olisi lähinnä niitä vanhoja 1980-luvun meikkausoppaita, joita lähinnä kuvien takia on enää vaikea ottaa vakavasti, vaikka sisältö ohjeiden suhteen kuranttia tavaraa olisikin. Myös tuosta Meikkaus-kirjasta on mielestäni otettu useampia painoksia, mutta siinä ei ollut muistaakseni juurikaan valokuvia, joten ei varmaan haittaa vaikka olisi vähän vanhempikin painos. Omasta mielestäni se oli paras meikkauksen perusteos jonka olen lukenut, vaikka olikin kirjoitettu enemmän ammattimeikkaajan näkökulmasta kuin tavallisen naisen. Mutta suosittelen sitä kyllä silti lämpimästi, vaikka muille kuin ammattilaisille joitakin turhiakin osioita oli. Myös joitakin hyviä ulkomaisia oppaita olen lukenut. Sen sijaan Mariela Sarkiman Make Up Bible oli minulle liian perusjuttuja, vaikka sopiikin varmaan hyvin sellaiselle joka ei ole vielä kovin perehtynyt asiaan. :)

      Poista
    4. Toukokuu on oikein hyvä analyysi.

      Kirjastossa kun käy kerran vuodessa ja sitten ottaa metrin pinon mukaan, menee se valkkailuksi, kun on liikaa valinnanvaraa. Ongelma on enemmän siinä, ei niinkään itse kirjoissa.

      Poista
  7. Kyllä se kevät tulee. Olen jo nähnyt ensimmäiset tulppaanit myynnissä! Itse en edelleenkään ole pastellien ylin ystävä ja kevään kokoelmien hempukkaosasto ei niinkään puhuttele. Olen kuitenkin tehnyt toisaalla hankintoja joten ihan värittömäksi ei minunkaan kevät jää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin täytyy uskoa, vaikka välillä meinaa epätoivo iskeä. Mutta ihana lohdutus: jos tulpaanit ovat jo tulleet, kyllä se kevätkin sieltä vielä tulee. En muista että koskaan olisin odottanut kevättä näin paljon. Se on tämä poikkeuksellisen pimeä talvi, joka saa kaipaamaan kirkasta kevätaurinkoa ja jopa niitä valkoisia kevättalven hankia. :)

      Keväällähän voisi näyttää hauskalta ja piristävältä myös muiden värien käyttö kuin pastellien. Kirkkaan punaista tai korallista huulipunaa, kultaa, viininpunaista, vihreää: kaikki näyttävät varmasti myös kauniilta kevätauringossa. Itselläni kevät saa vaan joka vuosi tämän pastellihuuman esiin, ja nyt se alkoi näköjään jo tammikuussa, varmaan kaikkien aikojen ennätys. :)

      Poista
  8. Ihania meikkejä! Minulla on myös tuo IsaDoran Treasure Island-paletti, täytyykin tehdä sillä meikkiä taas joku päivä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, oli kyllä kivaa meikata pitkästä aikaa pastelleilla! :)

      Muistin tuon Treasure Islandin vasta kun olin jo laittanut IsaDoran Fanciful-kevätkokoelman luomivärejä meikkiin. Treasure Islandissa sama yhdistelmä olisi ollut jo valmiiksi, vähän vain syvemmillä sävyillä. Minunkin täytyy seuraavaksi meikata Treasure Islandilla. Sen värit ovat tosi kauniit loppukesän rusketuksen kanssa, mutta kyllä se varmasti kevättalveenkin sopii nätisti, täytyy ehdottomasti kokeilla! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)