perjantai 24. tammikuuta 2014

Escada Born in Paradise ja Taj Sunset, Nicki Minaj Pink Friday sekä Cannesin tuoksu

Eikö olekin ihanaa, kun nyt on melkein joka aamu ollut aurinkoista?






Aurinko on joka aamu erivärinen: keltainen, oranssi, vaaleanpunainen tai jopa liila tai sininen.

Vaikka on jäätävän kylmää, on myös uskomattoman kaunista ja kimaltavaa.

Minä olen löytänyt kylmälle pakkassäälle aivan loistavan vastapainon: trooppiset parfyymit.






Escada tekee joka vuosi kesätuoksun. Limited edition -kesätuoksuja on julkaistu jo vuodesta 1992 asti.

Escadan kesän 2014 hajuvesi Born in Paradise tuli kauppoihin jo nyt tammikuussa.


Ensituoksu: omena ja vesimeloni
Sydäntuoksu: guava, kookos ja ananas 
Pohjatuoksu: santeli, seetri ja myski

Kuulostaa herkulta, eikö, ja sitä se onkin. Ensituoksussa raikas vesimeloni on mielestäni voimakas, ja pohjatuoksu on erityisen miellyttävä ja maitomainen aavistuksella kookosta.






Olenkin nyt yrittänyt kovasti olla hankkimatta Born in Paradisea, sillä minulla on vielä runsaasti jäljellä Escadan vuoden 2011 kesätuoksua Taj Sunsetia. 

Taj Sunset on vielä hedelmäisempi ja makeampi kuin tämän kesän Born in Paradise. 

Ensituoksu: mango, persikka ja veriappelsiini
Sydäntuoksu:  lootus, vesililja, vadelma ja tähtiomena
Pohjatuoksu: myski, santeli ja kookos

Taj Sunsetissa on lähes samat ainesosat pohjatuoksussa kuin Born in Paradisessa (myski, santeli ja kookos), joten niistä varmaan koostuu se usein tunnistettava escadamaisuus yhdessä hedelmien kanssa.   

Escadan viime vuoden 2013 kesätuoksu kirsikkainen Cherry in the Air oli vähän erilainen kuin nämä perinteiset paratiisisaarten hedelmätuoksut. Sekin oli menestys. Sitä ennen vuonna 2012 vietettiin Escadan kesätuoksujen 20-vuotisjuhlaa, jonka kunniaksi Escada julkaisi 3 aiempaa kesätuoksuaan uudelleen: Rockin' Rio (2005), Island Kiss (2004) ja Sexy Graffiti (2002).
Olen vähän säästellyt Taj Sunsetia, mutta osoittautui että ihan turhaan, sillä ainakin nyt sitä saa kaupoista taas. Limited edition ei siis olekaan niin ehdottoman limited

Onneksi Taj Sunset ja uutuus Born in Paradise oli sijoitettu kaupassa vierekkäin, niin pystyin vähän vertailemaan. Enkä ainakaan toistaiseksi ole vielä sortunut ostamaan Born in Paradisea, vaikka tässä vaiheessa talvea minulle onkin hyvin helppo myydä mielikuvaa aurinkoisesta hiekkarannasta ja kesästä.   






Escadan kesätuoksujen kanssa samaa makeiden hedelmätuoksujen ryhmää on mielestäni Nicki Minaj Pink Friday. Se menee mielikuvissani myös samaan lokeroon Juicy Couturen Viva la Juicyn kanssa, mutta on vähän pirskahtelevampi ja kevyempi.

Ja anteeksi, haluan vain kysyä mitä Blogger taas teki kuvilleni, jotka olivat ihan nättejä ennen tänne lataamista?

Anyway, laulajatar Nicki Minajin nimellä myytävässä parfyymissa on varmaan oudoin pullo ikinä. Tuo Nickin kultainen pää lähtee irti, ja sen alla on hajuvesipullon suutin.

Tuoksu on kuitenkin ihan kiva ja pirtsakka. Sen vuoksi minäkin tämän ostin, vaikka en varmaan muuten mitenkään kuulu kohderyhmään, hyvä että edes tiedän kuka Nicki Minaj on.

Ensituoksu: karambola, Italian mandariini ja karhunvatukka 
Sydäntuoksu: lotus ja jasmiini
Pohjatuoksu: myski, vanilja, woody notes, päärynä ja kinuski

Käytän Nickiä lähinnä vapaapäivinäni. Jotenkin se on mielestäni liian hilpeä ja kupliva töihin tai mihinkään vakavasti otettavaan menoon. 







Sitten vielä viimeinen trooppinen tuoksuni, Cannesin tuoksu.

Eli ostin tämän Jo Malone Rose Water & Vanilla Cologne Intensen syksyllä Ranskan Rivieralta Cannesista, tuoksuteltuani sitä siellä jo edellisenä vuonna. Siksi se tuoksuu mielestäni Cannesilta, ja vie ajatukseni heti Cannesin luksusrannalle aurinkovarjon alle. 

Rose Water & Vanilla on hyvin voimakas, sekä tummempi ja aikuisempi trooppinen tuoksu kuin nuo aiemmat kevytmieliset hempukat. Sitä ei tarvita kuin sipaus, ja silti koko raitiovaunu tuoksuu tälle aamuisin kun nousen siihen.

Ostaessani Rose Water & Vanillan, Cannesin Jo Malone -liikkeen myyjä ehdotti siihen yhdistettäväksi Jo Malonen uutuutta Peony & Blush Suedea, joka oli ihana rehevän kukkainen parfyymi. En silloin raaskinut ostaa sitä, sillä Rose Water & Vanillakin maksoi yksinään yli 100 euroa. Mutta jos pääsen nyt kevään aikana Jo Malonen liikkeeseen (englantilaista Jo Malonea ei myydä Suomessa), aion sijoittaa Peony & Blushiin, josta tulee sitten yhdessä Rose Water & Vanillan kanssa kevättuoksuni!

16 kommenttia:

  1. Blogger kyllä on temppuillut mukavasti näiden kuvien kanssa, blurraa niitä ihmeellisesti ja hienoinkin kuva tuntuu menevän välillä pilalle siitä. -.-
    Tykästyin tuohon Escadan tuoksuun kun Tampereen Stockmannilla kävin nuuhkaisemassa :) Jos tuoksuja ei olisi jo ennestään niin paljoa, kuten tuo Viva la Juicy avaamattomana paketissaan, niin sortuisin luultavasti siihen vaikken juuri Escada-tyttöjä ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jo muutin ohjeiden mukaisesti kerran Bloggerin asetuksia, niin että se ei oma-aloitteisesti enää "parantelisi" kuvia. Olen tottunut lataamaan kuvat suoraan sieltä Picasan kautta, enkä haluaisi muuttaa systeemiä yhtään monimutkaiseksi, kun en tykkää muutenkaan kuvien ottamisesta tai käsittelystä yhtään. Kun kirjoittaa kosmetiikasta, kuvia on vain pakko olla ja omastakin mielestäni ne ovat kivoja kun onnistuvat. Vähimmäisvaatimuksena olisi kuitenkin se, että ne eivät muuttuisi tietotekniikan vuoksi kovin paljon matkalla koneelta blogiin niin kuin nyt käy. Täytyy varmaan taas katsoa asetukset uudelleen, kun Blogger taas lisää varjoja ja erityisesti valkoiset alueet näyttävät ikäviltä. Sorry kun joudutte taas näitä katselemaan!

      Minustakin Escadan tämän vuoden Born in Paradise oli aika ihana. Ensituoksukin oli kiva raikas vesimeloni, mutta erityisesti pohjatuoksu oli minusta tosi hyvä. Olin jo lähellä sortua siihen, kun Sokoksella oli yllättäen - 15 %:n alennuspäivä kaikesta. Mutta maltoin nyt vielä mieleni, ja odotan että miltä myöhemmin keväällä tuntuu, haluanko sen vielä, ja toisaalta onko vuoden 2011 kesätuoksua Taj Sunsetia tullut käytettyä. Nyt osoittautui, että ihan turhaan olen sitä säästellyt, Escada teki taas jotakin ihan yhtä ihanaa. :)

      Viva la Juicykin on kyllä mielestäni aika samaa kategoriaa näiden Escadan kesätuoksujen kanssa, joten et kyllä varmaan tarvitse Born in Paradisea, jos vain maltat jättää väliin. :)

      Poista
  2. Jo Malonen tuoksut on kyllä sellaisia joihin haluaisin päästä käsiksi. Lontoossa olisi ollut mahdollisuus siihen, mutta en uskaltanut kummallakaan kerralla edes mennä nuuhkimaan juurikin tuon hintalapun vuoksi. Olisi vaan harmittanut kun ei olisi raaskinut ostaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat tosi ihania, ja koko brandi muutenkin miellyttää minua kovasti valkoisen avarilla tiloillaan ja englantilaisiin kukkaketoihin viittaavalla mainonnallaan. Luksustuoksuja! :)

      Mietin kaksi vuotta tuon Jo Malone Rose Water & Vanillan ostamista. Se on varmaan kallein yksittäinen kosmetiikkatuotteeni. Mutta nyt kun sen ostin, en ole sen jälkeen miettinyt sen hintaa kertaakaan, sen verran ihana se on. Ja lisäksi hyvin riittoisa, kun sitä tarvitsisi vain aivan vähän. Olen varmaan aiheuttanut ratikassa jo jollekin valitettavasti päänsäryn, kun en aluksi tajunnut kuinka vähän sitä pitää laittaa, ja suihkin sitä ihan liikaa. Nyt olen ymmärtänyt rajoittaa, ja siksi pullo kestääkin varmaan onneksi pitkään. :)

      Jo Malonen tuoksuissahan on myös se idea, että niitä voi kerrostaa ja yhdistellä. Siksi aionkin nyt seuraavaksi hankkia tuon Peony & Blush Sueden, koska yhdessä Rose Water & Vanillan kanssa kummastakin tuli vielä ihanampi kuin yksinään! Mutta oh no, tämän yhdistelmän hintaa! :)

      Poista
  3. Tuosta Escadan uutuustuoksun pullosta tulee ihan Karibian rannat mieleen... Heidi B:n tavoin Jo Malonen tuoksut on aina kiehtoneet ja niihin olisi mukava päästä käsiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Born in Paradisen pullo on tosiaan ihana turkoosi, kuin meri Karibialla. Liittyy varmaan nimeenkin, Born in Paradise, itsellenikin tulee siitä heti joku valkoinen hiekkaranta, kuuma aurinko ja tropiikki mieleen. Myös tuoksu on tosi ihana! :)

      Jo Malonen tuoksut ovat kyllä upeita, ja koko merkkiin liittyy sellainen pelkistetty, puhdas tyylikkyys ja ylellisyys. Aivan lemppareitani tällä hetkellä! Hienointa Jo Malonessa olisi päästä käymään Englannissa, mutta nykyään se löytyy myös aika monelta Keski-Euroopan lentokentältä, sekä tietysti tuolta ihanasta Cannesista. Täytyy toivoa, että tieni johtaisi sinne nyt vielä kevään aikana, mutta viimeistään sitten syksyllä Cannesiin, ihanaa! :)

      Poista
  4. Kiva postaus! Mä olen käytellyt nyt kevyen kukkaista Chanelin 1932:sta (eksklusiivi), mutta voisin nyt tämän postauksen inspiroimana ottaa esiin Lauderin Sensuous Nuden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tätä oli kiva kirjoittaa, vaikka en mikään tuoksuasiantuntija olekaan, mutta tykkään kyllä lukea niistä muiden blogeista kuten sinun! :)

      Oi, Chanel kuulostaa ihanalta, kukkaistuoksutkin sopivat varmasti hyvin tähän talveen. Pidän kovasti siitä kontrastista, mikä tulee keväisestä tai kesäisestä tuoksusta ja jäätävän kylmästä pakkassäästä. Viime aikoina paistellut aurinkokin toi uskomatonta kyllä paratiisisaari-fiilistä, vaikka pakkasta oli melkein - 15. :)

      Sensuous Nude kuulostaa hauskalta lumiseen talvipäivään. Oli pakko googlata sen ainesosat, sillä pidän kovasti Estee Lauderin meikeistä, mutta tuoksut eivät ole minulle lainkaan tuttuja. Siinähän pitäisi olla sitrusta, pippuria, kukkia, kookosta ja hunajaa. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta yhdistelmältä, joten pitää ehdottomasti tuoksuttaa sitä kaupassa! Kiitos vinkistä! :)

      Poista
    2. Sensuous Nude oli minulla pitkään talvibiletystuoksuna, mutta nyt kun olit selvittänyt sen ainesosat, niin taidankin ottaa sen jo taas loppukesästä käyttöön.
      Olin mieltänyt sen jotenkin talvituoksuksi, mutta ainesosat ovat kyllä kaikkea muuta; sitrusta ja kookosta!
      Escadan kausituoksuista olen jäänyt kaipaamaan vaaleanlila pulloista ihanuutta, jossa oli hopeakorkki. Se on varmaan joku ysärituoksu.
      Tilasin netistä Guerlainin Terrakottan, mutta ei ollutkaan minun juttuni.
      Katsku

      Poista
    3. Minä käytän nyt aivan hurmoksessa kaikkia trooppisia tuoksujani tässä kesähelteessä. Suosikkini on tuo Jo Malonen Rose Water & Vanilla, mutta myös Acorellen ihanaa luonnonmukaista Abosule Tiarea olen käyttänyt paljon. Talven lisäksi suosittelenkin siis eksoottisia tuoksuja tietysti myös kesään. Erityisesti kuumaan loppukesään ne sopivat erinomaisesti. :)

      Itse en harrastanut Escadan kesätuoksuja vielä ysärillä tai 2000 alkupuolella. Sen sijaan yksi hieno tuoksu oli kyllä mielestäni Escadan Magnetic Beat punaisessa pullossa. Sain sen lahjaksi, ja myöhemmin ostin itse Escadan Magnetismin. Luulin, että kyseessä olisi ollut sama tuoksu, mutta sitten paljastuikin, että Magnetic Beat oli vain joku spin off alkuperäisestä Magnetismista, mutta mielestäni silti paljon parempi! :)

      Sain näytteen Guerlainin Terracotasta Sokokselta keväällä, ja tykkäsin kyllä tosi paljon. Minusta siinä oli ihana ylellinen aurinkorannan ja luksuksen tuoksu. Sekin vei ajatukseni Cannesiin tai jonnekin Italian Rivieralle. Onkohan sinun siis varmasti aito, sillä minusta se oli aivan ihana?!

      Poista
  5. Ah, kylläpä kuulostaa herkulliselta tuo Malone. Ja hauskasti olemme jälleen olleet samanlaisissa ajatuksissa, tuoksuja ja maisemakuvia :-). Ihanaa viikonloppua ja terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo Malone Rose Water & Vanilla on aivan ihana! Tumma, mehevä, vähän vaarallinenkin tuoksu, mutta kuitenkin vaniljainen ja pehmeä. Harkitsin sen hankkimista kaksi vuotta, kun oli niin hirveän kallis, mutta koska en saanut sitä mielestäni, päätin viime syksynä Cannesissa investoida. Ja nyt on siis harkinnassa jo toinen Jo Malone -tuoksu siihen yhdistettäväksi, rehevän kukkainen Peony & Blush Suede. Niiden yhdistelmäkin oli jotakin todella viehättävää, sen lisäksi että molempia tuoksuja voi tietysti käyttää myös erikseen. :)

      Voi ei, olen nyt ollut parin päivän ajan vähän jäljessä blogien lukemisesta, joten täytyy seuraavaksi ehdottomasti lukea blogistasi tuoksuista ja maisemakuvista. Sinänsä tämä ei yllätä minua yhtään, että vaikka en ole vielä juttua ehtinyt lukea, olemme taas olleet samoissa ajatuksissa, niin tapahtuu niin usein. :)

      Kiitos samoin, ihanaa, virkistävää viikonloppua sinnekin! :)

      Poista
  6. :-)

    Tuoksujutut ovat olleet mielessä ja olen jo pidemmän aikaa huonolla onnella etsiskellyt kivoja tuoksublogeja. Vinkkejä?

    VastaaPoista
  7. Varsinaisia hajuvesiin keskittyneitä blogeja en minäkään valitettavasti oikein tiedä, vaikka tykkäänkin kovasti lukea niistä. Kosmetiikkablogeista tuoksuista tietävät paljon ja niistä myös välillä kirjoittavat ihanat Sinistä pintaa ja Lazy Dynamite. Lisäksi Monsieur Aigu kirjoittaa asiantuntijan näkökulmasta hajuvesien teoriaa, mikä on supermielenkiintoista, mutta valitettavasti blogi päivittyy harvoin. Hyviä ulkomaisia blogejakin on varmaan vaikka kuinka paljon'

    Lisäksi hajuvesistä kiinnostuneilla on ihan oma keskusteluryhmänsä Tuoksufoorumi (www.tuoksufoorumi.fi), jota suosittelen tietysti kovasti.

    Hajuvedet ovat kyllä kiehtovia, ja haluaisin itsekin perehtyä niihin paljon enemmän. Ranskan Rivieralla on hajuvesikaupunki Grasse, ja siellä loistava hajuvesimuseo. Siellä käytyäni innostuin ja kiinnostuin tuoksuista vielä enemmän. Mahtava paikka, jos joskus satut sille suunnalle! :)

    VastaaPoista
  8. Oi, Jo Malone! Haluaisin niin päästä nuuhkimaan niitä. Olen jo päättänyt, että kunhan joskus nuuhkimaan pääsen, niin saan ostaa kaksi tuoksua.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo Malone on kyllä ihana brandi! :)

      Kaksi tuoksua Jo Malonelta on vielä tosi hyvä idea, sillä tuoksuihinhan kuuluu se että niitä voi kerrostaa ja yhdistellä. Kun esim. tuoksutin tuota Rose Water & Vanilla ja Peony & Blush Suede -yhdistelmää, tuntui pelkkä Rose Water & Vanilla sen jälkeen vähän lattealta ja yksinkertaiselta. Siksi en saanut yhdistelmää mielestäni, ja aion itsekin investoida seuraavan kerran toiseen Jo Maloneen. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)