sunnuntai 20. marraskuuta 2011

A Lush Christmas!

Minulla on neljä suloista pientä kummipoikaa. Vähän kuin siinä pesuainemainoksessa, jossa näyttelijä Laura Malmivaara levittää pyykkiä: ding, ding, ding, ding; 1-, 3-, 4- ja 6-vuotiaat.

Ja voitte uskoa, että kummitäti on ongelmissa aina jouluna kun kaikille pitäisi keksiä hyvät lahjat. Tähän asti olen kyllä selvinnyt melko helpolla, kun he ovat olleet vielä niin pieniä että eivät ole paljon ymmärtäneet, mutta tehtäväni haastavuus kasvaa vuosi vuodelta.

Butterflies Instead -blogin ihana Melli tuli tänä vuonna pelastuksekseni, sillä hän oli ostanut Lushilta pikkuveljilleen joululahjaksi juuri pienille pojille sopivia kylpyjuttuja. Sain siitä kivan ja helpon idean omiin joululahjoihini. 






Tiedättehän kaikki, että Englannin Lushilta on halvempaa tilata kuin Suomen Lushin nettikaupasta tai jopa Lushin liikkeistä, jos tilaa kerralla enemmän tuotteita?

Tämän vuoksi minäkin tein tilauksen britti-Lushille, niin hullulta kuin se kuulostaakin, sillä samaa tavaraahan saisi esim. Helsingissä Citykäytävän Lushista.

Tuotteet tulivat huolellisesti pakattuina noin viikossa lähipostiin.

Lushilla kaikki on ihanan viimeisteltyä ja mietittyä: jopa pakkaustekstit!






Kivoja pieniä yksityiskohtia paketissa. Vaan ymmärsivätköhän vain meidän postissa tätä, vähän epäilen...

Painon laskin tilaamilleni tuotteille niin, että ne mahtuivat Lushin isoimpaan postikonttoriin toimitettavaan laatikkoon.

Englannin Lushilla postikulut menevät niin, että 0-1 kilon painoiselle tilaukselle hinta on 7,95 puntaa eli 9,28 euroa ja 1-2 kilolle 9,95 puntaa eli 11,61 euroa. Sitä isompiin lähetyksiin käytetään kuriiria, jonka hinta on 16,95 puntaa eli 19,78 euroa.

Kuriirilähetys on minulle hankala, sillä en ole ikinä kotona päiväsaikaan kun kuriiri yrittäisi pakettia tuoda. Alle 2 kg:n painon oli siis pysyteltävä.






Ja tässä sitten tilaukseni, kaikkia hauskoja kylpyjuttusia rakkaille kummipojilleni.

Uskon, että melkein kaikilla lapsosilla on joku amme tai vastaava, jossa iltapesut suoritetaan ja jossa näitä kylpypommeja ja muita härpäkkeitä voi käyttää. 

Lushin tuotteisiin käytetään vain luonnollisia raaka-aineita, ja ainakin myyjät ovat minulle vakuuttaneet, että ne ovat lapsille täysin turvallisia. Lähipiirini lapset ovat rakastaneet näitä!






Vasemmalla keltainen Superstar -kylpyvaahtoviipale. Halusin antaa pojille jotakin iloisenväristä ja pirteääkin, eikä vain poikamaisen pelottavia ja jännittäviä juttuja.

Superstarista pitäisi tulla mansikantuoksuinen, rauhoittava ja runsas vaahtokylpy.

Superstarin hinta Englannin Lushilla on 2,25 puntaa eli 2,63 euroa, kun vähän vastaava Christmas Eve -kylpyvaahtoviipale maksaa Suomen Lushilla 5,95 euroa.

Oikealla puolella on The Melting Snowman -kylpysula. Se osoittautui näistä melkein ihanimmaksi jutuksi. Siitä pitäisi tulla ihoa manteliöljyllä kosteuttava, vaniljan ja appelsiinin tuoksuinen kylpy. Idea on suloinen: veikeä lumiukko tarjoaa talvikylvyn ennen kuin se sulaa lopullisesti pois.

The Melting Snowman maksaa Englannin Lushilla 1,95 puntaa eli 2,28 euroa ja Suomessa 5,95 euroa. Ymmärrätte siis varmaan, mitä tarkoitan sillä, että postikuluineenkin vähän suuremmat tuotemäärät tulevat Englannista tilattaessa halvemmaksi.





Sitten kaksi pikkupoikia varmaan kovasti kiinnostavaa juttua. 

Vasemmalla on Abombinaball-kylpypallo. Se tuoksuu pipamintulle ja vaniljalle. Se on lumimies, josta tulee vaahtokylpy. Kylvyn aikana sen pitäisi tupsautella kullankeltaista ja sinertävää hehkua, valkoisia kuohukumpuja ja viimeiseksi sinertävä vana. Tämä on varmasti poikien mielestä jännittävää!  

Abombinaballit maksoivat Englannin Lushilla 2,95 puntaa eli 3,44 euroa ja Suomen Lushilla niiden hinta on 5,50 euroa.

Oikealla on sitten hieno Rocketeer-kylpypallo. Sitä mainostetaan lasten 1950-luvun scifiseikkailu-kylpynä. Sen pitäisi tuoksua karkille ja pyöriä ympäri kylpyammetta jättäen keltaista, hopeaa ja vihreää kylpyvettä jälkeensä.

Hintaa Rocketeerilla on Englannin Lushilla 2,75 puntaa eli 3,21 euroa. Suomessa sen hinta on 5,50 euroa.

Sekä Abombinaball että Rocketeer ovat muuten molemmat aikamoisia möykkyjä. Vinkkinä kaikille kylpijöille ja varsinkin pienten lasten äideille ja isille, että ne kannattaa ehdottomasti palastella pienemmiksi, niin niistä riittääkin useampaan kylpyyn. Muuten voi käydä niin, että beibi hukkuu sinne kaiken vaahdon ja actionin sekaan. 






Sitten vielä nämä "kaunottaret" eli itselleni tilasin lisää Lushin loistavaa Full of Grace -seerumia, jota käytän talvella yövoiteena.

Full of Grace on todella tehokas ja ravitseva kosteuttaja. Ulkonäkö muistuttaa kyllä herkkusientä, ja se sisältääkin portobellosientä.

Full of Grace on muodoltaan kiinteä pala, joka lämpenee ja sulaa kasvoille hierottaessa.

Olen kirjoittanut Full of Gracesta jo aiemmin tarkemmin täällä.

Full of Grace maksaa Englannin Lushilla 7,95 puntaa eli 9,28 euroa pala, ja Suomessa 13,95 euroa. Halvemmaksi siis tulee Englannista tilattaessa yhdessä noiden muiden tuotteiden kanssa. Yksi pala Full of Gracea kestää minulla noin kuukauden. 

Kaikkia ihania kylpyjuttusia tuolta Lushilta kyllä löytyy!

Minun täytyy vielä käydä ennen joulua ostamassa Helsingin Citykäytävän Lushista pienimmälle vuoden vanhalle kummipojalleni Ickle Baby Bot -kylpypalloja, sillä ne eivät mahtuneet enää tähän tilaukseen mukaan.

Vaaleansiniset Ickle Baby Bot -ukot on suunniteltu ihan pienimmille kylpijöille rauhoittamaan näitä unille laventelin ja santelipuun öljyillä. Nuo muut jutut voivatkin olla vauvalle vielä vähän too much.

Samalla voisin vilkaista löytäisinkö itsellenikin jotakin kivaa. Meillä ei ole kotona kylpyammetta, mutta veljeni osti juuri uuden asunnon, jossa on kylpyamme. Hän on jo luvannut, että saan mennä Lusheineni sinne kylpemään joku kerta kun hän on poissa.

Toinen vaihtoehto kylpemiseen on ulkomaan matkoilla. Usein hotelleissa on kylpyamme. Jos vain huomaisi varustautua Lushin kylpypalloilla matkalle lähtiessä voisi nauttia kylvystä siellä. Minäkin olen menossa ensi viikolla Brysseliin työmatkalle, joten mikäs rentouttaisi paremmin kuin vaikka mansikan tai omenan tuoksuinen ihana pehmoinen vaahtokylpy illalla hotellissa!

12 kommenttia:

  1. Meilläkään ei ole kylpyammetta, mutta mä olen testannut noita poikaystäväni luona Englannissa. Kerran kokeilin vähän enemmänkin glitteristä palloa ja poikaystävä sanoi että vielä viikonkin jälkeen oli glitteriä ammeen pohjalla. :D

    VastaaPoista
  2. Ei hitsi, jos olisin tiennyt että tilaat Lushilta niin olisin tullut tilaukseen mukaan ja tilannut tuon Fll Of Gracen itselleni. Olen kuolannut mokoman perään jo ties kuinka pitkään ja talveksi olisi varmaankin ihanteellinen tälle pintakuivalle sekaiholleni.

    VastaaPoista
  3. Awww, ihanat lahjat pienille! :)

    Itse kävin juuri ekaa kertaa Lushilla, ostin itselleni joululahjan :D Mutta ne setit oli niin kivoja! Ajattelin, että jatkossahan noita voi tilailla, kun löytyy kivoja tuotteita. Eli hyvä tietää tuo vinkki Englannista tilaamisesta.

    VastaaPoista
  4. Ihania juttuja oot tilannut! Joudun ehkä lainaamaan joululahjaideaasi ;). Mulle Lush on ollut ainoastaan blogeissa vilahteleva nimi, mutta nyt pitää kai tutustua jo vähän tarkemmin. Katoin nettisivuja ja meidän tytöt taitaa saada Magic Wand -vaahtokylpytähdet...pääsen itsekin sitten osille ;D.

    VastaaPoista
  5. Duvessa: Lushin kotimaassa Englannissahan onkin monilla kylpyammeet, joten tosi kiva että pääset poikaystäväsi luona Lusheilemaan. Sieltähän sä saat kylpytuotteetkin aina suoraan paikan päältä. :)

    Suomessakin oli varmaan kerrostaloissa ennen useammin kylpyammeita, mutta nyt ne yleensä remontin myötä poistetaan. Siksi ilahduin, kun veljelläni onkin nyt yhtäkkiä kylpyamme, jee!

    Minun ei vaan nyt kannata kertoa hänelle, että glitteriä voi sitten ehkä vähän jäädä kylvyn jälkeen jonnekin. :) Kun juuri ja juuri sain nyt armollisesti luvan päästä sinne joskus kylpemään, niin ihan hipihiljaa sitten vain siitä... :)


    Milla: No voi että, yksi Full of Grace siihen olisi juuri mukaan mahtunutkin! Voi harmi, mun olisi pitänyt varoittaa etukäteen, kun yhtä Full of Grace -palaa ei kyllä kannata käydä yksinään tilailemaan, ei kannata mitenkään noiden postikulujen kanssa. Mutta kolme tulee jo halvemmaksi Englannista tilattuna kuin Suomesta ostettuna, ja ihan hyvin ne ovat ainakin minulla säilyneet, kun laittaa vain muovipussiin etteivät kuivu.

    Minulla on myös pintakuiva ja varmaan kyllä välillä muutenkin kuiva iho erityisesti talvella. Full of Gracen lisäksi Argan-öljypohjainen Baborin kosteusvoide on ollut ainoa, joka pitää ihon täydellisen kosteutettuna myös talvella. Eli suosittelen kyllä Full of Gracea lämpimästi, olen itse tykännyt siitä tosi paljon! Päivällä sitä ei kyllä vaan kannata sitten laittaa, sen verran rasvainen naama siitä jää. :)


    Asetonihuuruja: Eikös olekin! Ihan heti ei ehkä ajattelisi, että kosmetiikka-addikti pystyy ostamaan myös pikkuisille kummipojille joululahjaksi kosmetiikkaa, mutta kaikki lapset tykkäävät noista kyllä niin paljon! Ihania fantasiakylpyjä, värikästä vaahtoa ja kuplia! :)

    Tosi kiva, että löysit itsellesi jotakin hauskaa Lushilta! Toivottavasti se tulee jossakin vaiheessa esittelyyn myös blogiisi! Oikein jännittää, että mitä oletkaan ostanut... :)

    Minäkin katselin niitä valmiita settejä tuolta Englannin Lushin nettikaupasta, ja vaikuttivat kyllä tosi kivoilta. Ihana lahjaideakin, pitää ehdottomasti muistaa kun jollakin ystävällä on seuraavan kerran synttärit. Tämän vuoden joululahjat olen jo ystäville päättänyt, ja tulevat olemaan kosmetiikkaa, kuinka muuten. Mutta ei kuitenkaan Lushilta... :)


    Sannu: Ehdottomasti saa lainata, minullakinhan tämä oli lainassa Butterflies Instead -blogin Melliltä. Olen kyllä kerran aiemminkin ostanut noita Lushin kylpyjuttuja joululahjaksi yhdelle kummipojistani, ja silloinkin hän tykkäsi niistä valtavasti. Eli luulen, että suosio on tälläkin kertaa taattu. :) Kiva kun on kerrankin hyvä joululahjaidea, kun minulla on yleensä tosi suuria vaikeuksia keksiä mitään kun itsellänikään ei ole lapsia.

    Ehdottomasti kannattaa tutustua Lushiin. Ei minullakaan niin hirveästi kokemusta ole, muutamia tuotteita olen itse käyttänyt. Silloin muutama vuosi sitten olin Stockalla etsimässä kummipojalleni hänen toivomiaan vaahtokylpyjuttuja, kun neuvoivat minut sieltä Lushille. Sen jälkeen vasta kuulin, että Lushin kylpypallot ovat tosi suosittuja ainakin helsinkiläisten lasten keskuudessa, enkä kyllä ihmettele, niin ihania ne ovat! :)

    Tuo Magic Wand vaikuttaa aivan ihanalta lahjalta tytöille! Ja on vielä kätevä, kun siitä ei tarvitse erikseen leikata sopivan kokoisia palasia, vaan sitä voi käyttää sellaisenaan uudelleen. Suloista joulua siis teille! :)

    VastaaPoista
  6. Nuo sulavat lumiukot on kyllä niin tajuttoman suloisia! Mä niin haluaisian ammeen (sellaisen ison tassuammeen), jossa voisi rauhassa loikoilla omassa likavedesseen ja vaan rentoutua ja kokeilla kaikkia ihania kylpytuotteita.

    VastaaPoista
  7. Tilasin Brittilän Lushista nyt tuon Full Of Gracen ja no... Toimituskuluja ei tullut lainkaan! Varmaan johtuu siitä, etten tilannut kuin tuon seerumin, enkä muuta. Eli sellaisella 8€:lla nyt sitten tuli hankittua mokoma. Suomesta jos olisin tilannut, niin lähtöhinta olisi ollut ilmeisesti jotain 14€ ja siihen sitten toimituskulut päälle. Aikamoista...

    Itse ajattelin hankkia talven varalle vielä jojoba- tai arganöljyä. Minulla ei ole kuivaiho, vaan pintakuiva sekaiho, ja nyt ilmojen kylmettyä kyllä taas on hakusessa tuo kosteutus. Puuh, no, ehkäpä tää tästä taas. :)

    VastaaPoista
  8. Oli Lushille sattunut moka, ja tänään muistivat sähköpostilla. Pienet postikulut pitääkin maksaa, mutta tulee silti halvemmaksi kuin tilata Suomen Lushista. :)

    VastaaPoista
  9. Heidi B: Minustakin ne lumiukot ovat aivan ihania! Ja tosi hyvin keksitty tuo "Melting Snowman". Toivottavasti myös tarina sulavasta lumiukosta vetoaisi pikkulapsiin. Ja miksei meihin vähän isompiinkin... :)

    Oi, sellainen tassuamme olisi aivan unelma! Ihana olisi sellainen kylppäri! Mutta ethän sä missään likavesissä lilluisi, vaan pastellinvärisessä vaahtokylvyssä niin kuin prinessa! Vähän Marie Antoinette -meininkiä! :)


    Milla: Kiitos tosi paljon tiedoista Lushin postikulujen suhteen! Kiva kun kerroit!

    Mä ensin vähän ihmettelinkin, että ei lainkaan postikuluja, mutta tosi kiva että lopulta ne olivat kuitenkin huomattavasti halvemmat kuin tuo 8 puntaa, mitkä minun mielestäni siellä nettisivuilla ovat alimmat postikulut. Siinäpä ei olisikaan hirveästi järkeä, jos joutuisit maksamaan pikkuisesta palasta ihan järkyttävät kilon lähetyksen postikulut. Todella hyvä siis tietää, että myös alempia postikuluja on, jos lähetys on hyvin pieni.

    Melkeinpähän jo noilla brittihinnoilla kahdenkin Full of Gracen tilaaminen kannattaa sieltä, jos hintaero on kerran 6 euroa per pala. On tämä kyllä kummallista nykyään, kun sama tavara tulee halvemmaksi toiselta puolelta Eurooppaa tilattuna. Mutta hei, en valita, hyvä vaan kun ollaan huomattu tämä mahdollisuus!

    Toivottavasti tykkäät nyt Full of Gracesta. Minulla kesti vähän aikaa totutella siihen, mutta sen jälkeen en vaihtaisi pois! Paitsi ehkä siihen arganöljyyn, mutta sellaisia kasvovoiteita on minusta ollut yllättävän vaikea löytää. Tietysti jos löytäisi jostakin pelkkää arganöljyä, niin ehkä sitäkin voisi käyttää. Pitää selvitellä... :)

    VastaaPoista
  10. Biodellyssä on ainakin ihan puhdasta arganöljyä myytävänä. Naturadon muistaakseni, ja ihan luomua. Taisi tosin olla loppu heidän varastoistaan at the moment, mutta eiköhän sitä lisää tule. Noissa luonnonkosmetiikkaputiikeissa sitä luultavasti on. Eli käy katsomassa! Saat sitten ihan puhdasta tavaraa, eikä mitään kemikaalicocktailia. Itsekin harkitsen arganöljyn ostamista, kolmekymppisyys kun on tuonut ryppyjä jo silmien alle!

    VastaaPoista
  11. Itseasiassa, kun googlettaa arganöljyn niin tulee järjetön määrä nettiputiikkeja, joissa sitä myydään. Eli, ei kun shoppailemaan! :)

    VastaaPoista
  12. Milla: Kiitos tosi paljon vinkeistä! Tuo Biodelly kuulostaa ainakin tosi hyvältä!

    Ajattelin, että voisin ensisijaisesti yrittää etsiä lisää sen saksalaisen kauneushoitolaketjun (olen itse käynyt siellä Tallinnassa) Baborin loistavaa arganöljypohjaista kasvovoidetta, jota minulle sieltä suositeltiin, ja joka on pitänyt tosi hyvin kuivuuden iholta poissa. Pitäisi yrittää tutkiskella myös sen voiteen inciä, että kuinka paljon siinä oikeastaan on sitä arganöljyä ja kuinka paljon muita vaikuttavia aineita.

    Ja toissijaisena vaihtoehtona olisi sitten tuon puhtaan arganöljyn tilaaminen jostakin. Joku inci/luonnonkosmetiikkaekspertti saisi vain ensin kertoa, että riittääkö se pelkästään kosteusvoiteeksi iholleni. Ja jos riittää, niin ei ole tietenkään mitään järkeä ostella tuollaista kalliimpaa kasvovoidetta mistään, vaan tietysti vaihtaa suoraan alkuperäisraaka-aineeseen eli siihen ihanaan arganöljyyn.

    Saman kolmekymppisyyden kanssa täälläkin kuule kamppaillaan, ja lisäksi ihoni on aina ollut varsinkin talvisin aika kuiva. :)

    Minusta nämä kasvovoidevalinnat ovat aina hirveän vaikeita, ajattelin kirjoittaa siitä lähiaikoina blogiinkin jutun!

    Kiitos vielä sulle kullanarvoisista vinkeistä, ihan mahtavaa! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)